AZS kompletuje skład
Myśle że narazie nie ma co zadużo rozmyślać o ewntualnym przyjściu do naszego zespołu Ilony Mądrej,Dominiki Górczak...Z jednej strony doświadczenie Ilony i jej staż w rozgrywkach ligowych a z drugiej dobrze technicznie wyszkolona Dominika..No cóż wybór należy pozostawić działaczom AZSU a narazie powinniśmy cieszyć się z pozostania Mrozika i Siby w naszym zespole...Nie kryje jednak że chętnie przyjął bym do naszej drużyny zawodniczki Uni Swarzędz gdyż ich efektowna gra na parkiecie w ubiegłym sezonie Mnie fascynowała ale narazie trzeba na te decyzje poczekać... 
- Mytek
- Junior
- Kontaktowanie:
Wrona pisze:Myśle że narazie nie ma co zadużo rozmyślać o ewntualnym przyjściu do naszego zespołu Ilony Mądrej,Dominiki Górczak...Z jednej strony doświadczenie Ilony i jej staż w rozgrywkach ligowych a z drugiej dobrze technicznie wyszkolona Dominika..No cóż wybór należy pozostawić działaczom AZSU a narazie powinniśmy cieszyć się z pozostania Mrozika i Siby w naszym zespole...Nie kryje jednak że chętnie przyjął bym do naszej drużyny zawodniczki Uni Swarzędz gdyż ich efektowna gra na parkiecie w ubiegłym sezonie Mnie fascynowała ale narazie trzeba na te decyzje poczekać...
tak w sumie.....niech wszystkie do nas przychodza
mam tez nadzieje ze Unia sie nie rozpadnie i nadal bede mogl ogladac seniorski klub Unii w I lidze!!
teraz jak na to patrze to nie wyobrazam sobie rozpadniecia sie AZSu.....
a ponoc jutro kontrakt ma podpisac Natalia Waligóeska, wiecie cos wiecej na ten temat?
- Łukasz-fan
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Seba pisze:MARAS pisze:Napewno nie bede sie nia podniecac. Bo jakos nie lezy mi zeby do nas przychodzila i nie przekonuja mnie wasze tlumaczenia
Jakiś powód? Czy po prostu ot tak sobie nie przekonuje Cię mistrzyni Europy, 9 strzelec naszej ligi w ubiegłym sezonie, druga zbierająca, 13 w blokach itd... do tego ktoś, kto zapewnia walkę, super atmosferę, koleżeńskość, charyzmę każdego zespołu w którym się pojawi... a do tego ma zamiar pomagać w szkoleniu swoich następczyń? Mieszkanka naszego miasta od urodzenia...
Przemyśl swoją odpowiedz conajmniej kilka razy...
Seba jest jeden i podstawowy powód Madra jest za stara. No ile u nas pogra rok moze dwa i zakonczy kariere. Trzeba myslec przyszlosciowo.
Pozdro
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!
MARS w tej chwili to ty nie myślisz racjonalnie. Sądzisz że AZs może pozwolić sobie na myślenie o następnych latach. Obecnie nie mamy ani sponsora ani specjalnie dużo pieniędzy! My możemy myśleć tylko o tym sezonie!!!!! Więc taka zawodniczka przyda się nam napewno! nie wiem dlaczego nie lubisz tej koszykarki ale z tego co widzę to może sie zrodzić w tobie kolejna "lorkowa"
której chyba nie specjalnie lubisz!! 
Powyższy wpis Majorek jest przykładem, że masz spory potencjał na zostanie geniuszem - Maras nie ma żadnego
))))
Dokładnie jest tak, jak napisałeś... sytuacja AZSu w tej chwili powoduje, że równie ważne, jak myślenie o przyszłości, jest zaplanowanie tego, co w tej chwili - jeśli chodzi o boisko. Maras, Ty serio nie masz najmniejszego pojęcia o koszykówce, jeśli jesteś w stanie napisać, że jedynym powodem, dla którego nie chcesz kogoś tak WIELKIEGO i ciągle znakomitego, jak Ilona Mądra jest fakt, że cytuję: "jest za stara"
)) ŚMIECH NA SALI! Większość młodszych może ciagle nosić za Dzidką buty, bo na boisku w życiu nie dadzą jej rady dorównać - i to pod każdym względem - kondycji, formy, sportowego podejścia, walki, umiejętności, doświadczenia. Przy tym Dzidka to dziesiątki innych wartości dla zespołu. Nie masz pojęcia o koszykówce, jak ustaliliśmy, więc wypiszę... NIKT w Polsce nie potrafi tak dobrze budować atmosfery w samym teamie, jak Dzidka, mało osób ma taką charyzmę i aż tak bardzo wzmacnia pewność siebie koleżanek jak Ona, kilka pozostało już niestety podobnych wzorów do naśladowania dla młodych, wchodzących do wielkiego basketu, zawodniczek. Kto lepiej pociągnie za sobą tę młodzież, kto lepiej wskaże im drogę, nauczy cwaniactwa na parkiecie i życia po za nim niż mistrzyni Europy i Olimpijka (bo grała w Olimpii... hehe... ale bardziej dlatego, że grała na Igrzyskach olimpijskich
). I teraz najważniejsza sprawa... Maras - gdybyś myślał tak naprawdę o przyszłości, budowaniu zespołu perspektywicznie, oddał byś kilka innych za taką osobę, jak Dzidka. Wiesz dlaczego... bo oprócz tego, że zdaje sobie ona doskonale sprawę, ze nie dla niej już (choćby i klub bardzo chciał) 40 minut w meczu, zrobi wszystko dla dobra zespołu, a oprócz gry i wszystkiego o czym już pisałem... wyszkoli za jakiś czas zawodniczki, których każdy będzie zazdrościł. Bo Dzidka jak się uprze, to nikt jej nie zatrzyma...
I dlatego BARDZO się cieszę, że nie muszę już oddawać nerki... hehehehehehe... ale pewnie nie załapiesz
Pozdrowionka!
Dokładnie jest tak, jak napisałeś... sytuacja AZSu w tej chwili powoduje, że równie ważne, jak myślenie o przyszłości, jest zaplanowanie tego, co w tej chwili - jeśli chodzi o boisko. Maras, Ty serio nie masz najmniejszego pojęcia o koszykówce, jeśli jesteś w stanie napisać, że jedynym powodem, dla którego nie chcesz kogoś tak WIELKIEGO i ciągle znakomitego, jak Ilona Mądra jest fakt, że cytuję: "jest za stara"
Pozdrowionka!
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
Popieram w 100 % Fakt, że pozyskanie takiej zawodniczki jest bardzo korzystne jest tak oczywisty, że dziwi mnie iż wymaga to takiej dyskusji!! Spytajcie młode Unijki jak dużo pewności siebie dawała im na boisku Wioletta Lewandowska! Jak dużo nauczyły się od niej na treningach! Taka osoba w zespole to dużo więcej niż indywidualne osiągnięcia w postaci punktów, zbiórek, które zaliczy... - to także wpływ na poprawę tych indywidualnych osiągnięć u innych zawodniczek!
Dokładnie Nas! O tym nie pomyślałem... przecież Violka przechodziła do Was, nie wypominając wieku (bo sam już ... ten tego.. hehe), w podobnym etapie swojej wspaniałej kariery, jak Dzidka! I czy po tych kilku latach ktokolwiek byłby w stanie powiedzieć, że Jej przejście do Unii było błędem?? Chyba tylko szaleniec! Takie zawodniczki (a Dzidka z nich jest największa!!!) mają tyle ciągle do zaoferowania pod każdym względem - sportowym i nie tylko, że dla odpowiedniego zespołu, środowiska stanowią prawdziwy skarb! Kto bowiem na przykład wyobrażałby sobie Jelenią Górę awansującą do eksraklasy, gdyby nie trzecia już była zawodniczka Olimpii - Kasia "Gruszka" Dulnik? No Maras miałby argument... "za stara"... i tyle.. a to, jak gra, co wnosi do drużyny to już nieważne - nawet jeśli przez takie myślenie zespół gra o wiele gorzej niż mógłby 
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
Seba pisze: I czy po tych kilku latach ktokolwiek byłby w stanie powiedzieć, że Jej przejście do Unii było błędem?? Chyba tylko szaleniec!
Po tych kilku latach, kiedy robiłem ankiety dla zawodniczek , aby na stronie stworzyć podstrony o nich, przy pytaniu o wzór sportowy większość z nich nie wymieniała Michaela Jordana, a właśnie Wiolettę Lewandowską. Nauczyła je tak dużo, a do tego obecność w zespole takiej osoby ma wpływ nie tylko na wzrost umiejętności, ale moim zdaniem również na kształtowanie osobowości młodych sportowców, także poza parkietem...
Yo
O tak. Wiolka była ( i jest nadal ) taką jakby "drugą mamą" dla Unijek. Zarówno na parkiecie jak i poza nim. Pamiętam taki moment, kiedy graliśmy u siebie. Trener dając odpocząć Wiolce wpuścił na chwilę Olę Kośmider, która w krótkim czasie trafiła za trzy i dobrze spisywała się w obronie. Widząc to Wiolka odmówiła trenerowi powrotu na boisko za Kośmi. Taki ktoś jest potrzebny w każdym zespole i dla AZSu zatrudnienie Dzidki bedzie bardzo korzystne.
Nowy adres - http://www.unia.swarzedz.pl
- MirU <poznań>
- Kadet
- Kontaktowanie:
- mati
- Kadet
- Kontaktowanie:
jeżeli Dzidka będzie grała w AZSie to zdobędziecie doświadczenie, charyzmę, cwaniactwo. A co najwazniejsze dziewczyny wasze zyskają super koleżankę i byc może nawet klubową 'mamę'- bo jak tylko któraś zwróci się o pomoc nie ma siły żeby jej nie uzyskała.
PS. Dzida...obojętnie gdzie Cie powieje- niezapominaj co napisałem w SMS-ie i weź sobie to do serducha
bo ja też dużo rzeczy sobie już wziąłem. Dzięki za wszystko:)
PS. Dzida...obojętnie gdzie Cie powieje- niezapominaj co napisałem w SMS-ie i weź sobie to do serducha
- MirU <poznań>
- Kadet
- Kontaktowanie: