Haber: Skłonił mnie apel zawodniczek

Moderatorzy: Nas, Mytek, Bury

kula
Amator
Kontaktowanie:

Haber: Skłonił mnie apel zawodniczek

Postautor: kula » 31 stycznia 2006, 15:27

- Do powrotu do zespołu skłonił mnie apel zawodniczek, które wraz z kierownikiem i prezesem sekcji prosiły o pomoc. Przez te trzy miesiące będę się starał jak najlepiej pomóc drużynie, by zakwalifikowała się do play –off i wywalczyła dobre miejsce w lidze – mówi trener – koordynator AZS Poznań, Roman Haber.

Co skłoniło pana, by powrócić do zespołu ?

Do powrotu do zespołu skłonił mnie apel zawodniczek, które wraz z kierownikiem i prezesem sekcji prosiły o pomoc. Przez te trzy miesiące będę się starał jak najlepiej pomóc drużynie, by zakwalifikowała się do play –off i wywalczyła dobre miejsce w lidze.

Jaką funkcję będzie pan sprawował ?

Myślę, że trochę będzie to rola doradcza i wynikająca z petycji zawodniczek. Ja w tej chwili przyglądam się pracy treningowej trenera Szajka. Trenera, który ma duże doświadczenie. Nie miałem z nim przyjemności dłużej pracować. Dopiero razem poprowadziliśmy dwa zajęcia. Razem będziemy rozmawiali, co zmienić, poprawić. Grzegorz na ławce jest spokojny, a ja na meczach żyje. Moje słowa docierają do zawodniczek Poprawiałem też błędy i podnosiłem zaangażowanie treningowe dziewczyn.

Nie zdziwiła pana sytuacja, że zawodniczki przychodzą do pana i proszą o wsparcie w samej końcówce rozgrywek ?

Ciężko mi teraz powiedzieć. Sytuacje mammy bardzo ciężką, brakuje nam wygranych. Uważałem, że jeśli dziewczyny życzą sobie mojego powrotu i mogę im pomóc to czynię.
Mam nadzieję, że razem z Grzegorzem skutecznie zmobilizujemy, pobudzimy do walki, co zaowocować powinno tym , że odbijemy się od dna tabeli. Trzeba wykrzesać z dziewczyn maksimum sił i zaangażowania.

Co da się jeszcze wykrzesać z poznańskich koszykarek ?

Zamykamy ligową stawkę, bo mamy dwa zaległe spotkania . Dla mnie najważniejsze jest , żeby zobaczyć jak dziewczyny prezentują się fizycznie. Miesiąc luty to dla nas sześć spotkań, mamy mecze, co trzy dni i ważna będzie kondycja dziewczyn. Nie mamy długiej ławki są kontuzje. Te nasze 6-7 podstawowych koszykarek trzeba dobrze kondycyjnie przygotować tak, by grały mądrą i dojrzałą koszykówkę. To będzie najbliższy cel dla mnie i dla Grzegorza, by one uwierzyły w siebie i podjęły walkę. Stać nas na wejście do ósemki.

Czy w związku z krótką ławką i kontuzjami ktoś wzmocni poznański zespól ?

Skład jest jaki jest. Jest możliwość wypożyczenia zawodniczki Lotosu Gdynia, Babory Gatialovej. Jest to zawodniczka młoda wysoka. Potrzebuje ona ograna . Mam nadzieje, że wspomoże naszą drużynę, a pozostałym dziewczynom pozwoli uwierzyć w siebie.
Gatialova przyjedzie do Poznania dzisiaj, a jutro obędzie już pierwsze zajęcia.

Sporo ostatnio mówi się o fuzji AZS, z Unią Swarzędz. Czy może pan powiedzieć coś więcej na ten temat ?
To są na razie spekulacje dla prasy poznańskiej. Oczywiście było spotkanie z władzami Unii Swarzędz. Była deklaracja ze strony włodarzy Unii, że mają sponsora strategicznego, który chce zainwestować, ale w drużynę ekstraklasy. Jeśli taki sponsor będzie i deklaracje będą podtrzymane, wejdziemy w ten pomysł i spróbujemy wspólnie przywrócić świetność poznańskiej koszykówce. Na razie podpisaliśmy list intencyjny w tej sprawie.

Rozmawiał: Łukasz Klin
www.e-basket.pl
www.wp.pl
Radio Emaus Poznań 89.8 FM

Seba
Oldboy

Re: Haber: Skłonił mnie apel zawodniczek

Postautor: Seba » 31 stycznia 2006, 15:48

kula pisze:(...)Była deklaracja ze strony włodarzy Unii, że mają sponsora strategicznego, który chce zainwestować, ale w drużynę ekstraklasy. Jeśli taki sponsor będzie i deklaracje będą podtrzymane, wejdziemy w ten pomysł i spróbujemy wspólnie przywrócić świetność poznańskiej koszykówce. Na razie podpisaliśmy list intencyjny w tej sprawie.
(...)

:lol: No i wyjaśniło się po co AZSowi Unia ...

Mam tez jedno pytanie ... poprawcie mnie jesli sie mylę... dlaczemu tu ciągle cos się pisze o jakimś "powrocie"? Czy p. Haber, rezygnując z funkcji trenerskich, przestał być zainteresowany zespołem? Czy nie był jego dyrektorem cały czas? W takim razie co oznacza funkcja dyrektora w tym klubie? ZERO odpowiedzialności za to, jak wyglądają sprawy organizacyjno-szkoleniowe? No i oczywiście "powrót" nastąpił w dobrym momencie... przed takimi meczami, w których Szajek bez tego "powrotu" osiągnąłby najprawdopodobniej dokładnie taki sam wynik... teraz zaś wygrane ze słabymi zespołami we własnej hali i JG na wyjezdzie przypisane będą "cudownej" przemianie i "powrotowi" zbawcy :?

Co do Szajka... jedziecie tak na niego we wielu miejscach... prawda jest taka, że ma on we wielu sprawach do powiedzenia tyle w klubie, co sprzątaczka w Arenie :( Jego wina, że brakuje mu energii i siły przebicia (może chęci niestety czasem tez :( ), żeby pewne sprawy zmienić... zacząć, tak jak piszecie, decydować... Tylko komuś w tym klubie dokładnie taki trener jest na rękę... skoro jest... a wyników nie ma (i zadowolenia z jego pracy zawodniczek).

To tylko część uwag do obecnej sytuacji... a teraz mozecie zacząć po mnie jechać ... hihi :lol: :lol: :lol:
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 31 stycznia 2006, 16:01

Na Habera nie można w ten sposób patrzeć on sprawuje władze nad wszystkimi sekcjami w AZSie poznańskim a nie tylko nad sekcją koszykówki. I założe sie że był celowy jego powrót właśnie przed tymi meczami bo Szajek mógłby jeszcze przegrać jakiś mecz, więc Haber mu pomoże wygrać.
A co do sprawy Unii to poczekajmy na dalsze informacje, może od Kuli.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 31 stycznia 2006, 18:10

Seba pisze:
:lol: No i wyjaśniło się po co AZSowi Unia ...

Mam tez jedno pytanie ... poprawcie mnie jesli sie mylę... dlaczemu tu ciągle cos się pisze o jakimś "powrocie"? Czy p. Haber, rezygnując z funkcji trenerskich, przestał być zainteresowany zespołem? Czy nie był jego dyrektorem cały czas? W takim razie co oznacza funkcja dyrektora w tym klubie? ZERO odpowiedzialności za to, jak wyglądają sprawy organizacyjno-szkoleniowe? No i oczywiście "powrót" nastąpił w dobrym momencie... przed takimi meczami, w których Szajek bez tego "powrotu" osiągnąłby najprawdopodobniej dokładnie taki sam wynik... teraz zaś wygrane ze słabymi zespołami we własnej hali i JG na wyjezdzie przypisane będą "cudownej" przemianie i "powrotowi" zbawcy :?

Co do Szajka... jedziecie tak na niego we wielu miejscach... prawda jest taka, że ma on we wielu sprawach do powiedzenia tyle w klubie, co sprzątaczka w Arenie :( Jego wina, że brakuje mu energii i siły przebicia (może chęci niestety czasem tez :( ), żeby pewne sprawy zmienić... zacząć, tak jak piszecie, decydować... Tylko komuś w tym klubie dokładnie taki trener jest na rękę... skoro jest... a wyników nie ma (i zadowolenia z jego pracy zawodniczek).

nie przestał byc zainteresowany, ale AZS sam w sobie ma chyba ze 30 sekcji, a koszykowka jest tylko jedna z nich. Siłą rzeczy Haber nie mogl poswiecic tej jednej sekcji tyle czasu co poprzednio...
Haber zbawca? szczerze mowiac - dla mnie tak!
mozna sie tylko domyslac o kogo chodzi, ja swoja "kandydature" mam... :cry: :wink:

To tylko część uwag do obecnej sytuacji... a teraz mozecie zacząć po mnie jechać ... hihi :lol: :lol: :lol:

częściej Ty "jedziesz" na AZS niż kibice AZSu na Ciebie... - wiec nie wiem po co to napisałeś?
reloaded :]

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 31 stycznia 2006, 18:35

Mytek pisze:[(...)częściej Ty "jedziesz" na AZS niż kibice AZSu na Ciebie... - wiec nie wiem po co to napisałeś?

Wskaż mi JEDNO miejsce w którym napisałem KŁAMSTWO o AZSie! I tyle ... napisałem to, bo odpowiedzią niektórych z Was na pisanie prawdy o pewnych sprawach, widzianej częściowo z boku, częściowo z środka (czyli z mojej sytuacji) są zamiast argumentów bluzgi na mnie :lol: 8) ... co mnie generalnie interesuję tyle co zeszłoroczny śnieg :lol: A napisałem to tylko po to, żeby się zabawić czytając reakcję niektórych :lol:

Taaaaa.... czyli reasumując ... "powrót" kogoś, kto cały czas jest ODPOWIEDZIALNY za ten klub, a mimo to przez pół roku nie zrobił NIC... cóż... faktycznie zbawca! Wygra z Chełmem, Łodzią u siebie i z JG na wyjezdzie... pomnik mu!!!! ... przypominam, że mówimy o zespole, którego celem na ten sezon miało być 5-6 miejsce w tabeli!!! A co się stanie, jak AZS przegra któryś z tych meczy? Winny tylko Szajek? Może w końcu Mytek trochę szerzej spójrz na pewne sprawy... moim zdaniem tak samo jest winien obecnej sytuacji trener, jak niestety nieudolni działacze... na czele z ojcem-dyrektorem ;)

Co do tych "30 sekcji" - wskaż mi jedną w sporcie drużynowym, czyli najbardziej medialnym, która także gra o najwyższe cele w Polsce! Chcesz czy nie reklamę... a raczej póki co "antyreklamę" jeśli chodzi o klub "robią" sporty drużynowe...

Komu według Twojej teorii na rękę jest trener, którego da się ustawiać i nie będzie walczył o swoje? Hmmmm...

Pozdrawiam.

edit: zapomniałem o siatkarkach ;) ... no to są dwa takie, "reklamowe" teamy... chyba ważnym jest o nie dbać jak najmocniej?

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 31 stycznia 2006, 19:09

Seba pisze:
Wskaż mi JEDNO miejsce w którym napisałem KŁAMSTWO o AZSie! I tyle ... napisałem to, bo odpowiedzią niektórych z Was na pisanie prawdy o pewnych sprawach, widzianej częściowo z boku, częściowo z środka (czyli z mojej sytuacji) są zamiast argumentów bluzgi na mnie :lol: 8) ... co mnie generalnie interesuję tyle co zeszłoroczny śnieg :lol: A napisałem to tylko po to, żeby się zabawić czytając reakcję niektórych :lol:

ale ja nie miałem na myśli kłamstw! to co piszesz to prawda, która ja doskonale znam. tak wiec nie moge wskazac miejsc gdzie piszesz kłamstwa o AZSie. Moge za to wskazac wiele miejsc gdzie piszesz prawde o AZSie - jest tych miejsc MULTUM. A robisz to w tak wielu miejscach i tak czesto ze mozna to juz odbierać jako "jechanie na AZS" bo ciągle tylko o tym piszesz jesli przytrafi sie jakis temat o AZSie w aktualnosciach, czy tutaj czy gdziekolwiek. Wiec nie zanudzajmy sie Seba wiecznym pisaniem tej prawdy jak to źle jest w AZSie :wink: :D - kazdy o tym wie, a bylo juz na ten temat tyle powiedziane ze robi sie to juz nudne po prostu... z miłą chęcia wole sie zajac dyskusją z Tobą na jakis bardziej pozytywny temat zwiazany z AZSem(tak, tak, nadal sądze ze są takie :wink: ) - chocby i ten z Haberem(ale nie koniecznie - to jako przyklad tylko) - bo jego powrot jest wlasnie dla mnie elementem pozytywnym. A tak w ogole to jak oceniasz decyzje Romana o tym "powrocie" - krok do przodu, do tyłu, czy nadal w miejscu?? [jak dla mnie maly kroczek do przodu]

{
yyyyyyyyyy - kto na Ciebie bluzgał :?: :shock:
to mam nadzieje ze sie dobrze zabawiłeś :D 8)
}

a teraz wróćmy do Habera:
az tak "nic" to Haber nie zrobił w ciagu sezonu - tego jestem pewny. Z pewnoscia nie zrobił tyle co rok temu(tu chyba nie ma watpliwosci) ale napewno nie olał sobie koszykowki (z ktora przeciez byl zwiazany przez lata) i nie zrobił nic.
Winni obecnej sytuacji sa jak slusznie zauwazyleś trener, nieudolni dzialacze i "ojciec-dyrektor" - choc ten ostatni moim zdaniem najmniej(o czym juz pisalem w poprzednim poscie).

<<Co do tych "30 sekcji" - wskaż mi jedną w sporcie drużynowym, czyli najbardziej medialnym, która także gra o najwyższe cele w Polsce!

jest jeszcze chyba AZS AWF (siatkówka kobiet) w najwyzszej klasie rozgrywek - ale jak sobie tam radza to szczerze mowiac nie wiem - nie interesuje mnie to..
reloaded :]

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 31 stycznia 2006, 19:29

A mnie tyle co zeszłoroczny śnieg obchodzą wypowiedzi Seby! On nie wie co jest grane w tym klubie on tylko jest z boku :lol:
Więc od teraz nie ma co odpisywać na jego dywagacje.

Pozdro
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 31 stycznia 2006, 19:35

MARAS pisze:A mnie tyle co zeszłoroczny śnieg obchodzą wypowiedzi Seby! On nie wie co jest grane w tym klubie on tylko jest z boku :lol:
Więc od teraz nie ma co odpisywać na jego dywagacje.
Pozdro

:lol: :lol: :lol: :lol: Ty już się tyle razy popisałeś swoją "inteligencją" (chocby ostatnio po tragedii w Katowicach), że taki wpis poczuwam sobie jako zaszczyt prawie... :lol:

A specjalnie dla Ciebie następnym razem "z boku" napiszę Ci "co jest grane" DUŻYMI LITERAMI ;)

Awatar użytkownika
Wrona
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Wrona » 31 stycznia 2006, 20:41

Dajcie Panowie na luz...Obecnie jest żałoba Narodowa więc wasze kłotnie na forum nie mają żadnego sensu...Pozdro... :?
Obrazek

---AZS POZNAŃ---http://www.azs.poznan.pl

Wróć do „AZS Poznań”