Michal-WKS pisze:Będę punktował:
1. "Boże to brzeskie forum to juz umiera! Jak nie piszą cały czas o Stali i BTP... o wspaniałym brzeskim dopingu na BPT to jakis młodzian co chwile zasypuje jakimiś bzdurami forum! Coś w tym musi byc, bo żaden z dłużej udzielających sie forumowiczów z Brzegu nie udziela sie ciągle tutaj...tylko sobie dali spokój ze swoimi wypocinami, bo i tak do nikogo nie trafiały. A jak ktos to juz uważnie przeczytał to jakieś pretensje lub przytakiwał ile mu tylko sił w szyi pozwoliło. Nie można ukryc że to co sie dzieje to żenada..."
A więc uważasz, że ruch kibicowski w Brzegu (na piłce nożnej) to żenada? Tak? Zapomniałem, że tylko Wasza Odra, która zwie się tak samo jak OKS z Opola, ma wyłączność w tej dziedzinie w naszym mieście. Jeśli zaś uważasz STAL za bzdurę, to uważam, ze jesteś niegodzien noszenia żółto-niebieskiego szalika, który jest Twoją właśnością. Sprzedaj go jakiemuś straszemu kibicowi Stali (vel BTP), dla którego będzie on miał większe znaczenie niż dla Ciebie (to tylko propozycja).
Stawianie zaś na jednej skali butów i Klubu, od którego wywodzi się ta Wasza "Oderka" (ciekawe jak długo jeszcze? źle nie życzę, ale łaska sponsora na pstrym koniu jeździ...) jest profanacją!
W przeciwieństwie do Was, my nie chcemy być osobną ekipą. Naszym założeniem jest być wiernym FC Śląska Wrocław.
A te "nasze wypociny" to do kogo mają trafić, to trafiają... Rozumiem, że Was piłka w Brzegu i regionie dolnośląskim nie obchodzi. Zresztą widać, nawet WKS przestał większość z Was interesować. Niegdyś z naszego miasta na Oporowską jeździła zorganizowana grupa fanów. Dziś są to pojedyncze osoby. Doszło do tego, że we Wrocławiu Brzeg jest już (przez część osób) kojarzony z Odrą Opole (zbieżność nazwy) lub jako "element antywrocławski" (zgoda z opanowanym przez Widzew Włókniarzem, który na dodatek brata się z Poznaniem, z pewnością nie jest w Stolicy Dolnego Śląska entuzjastycznie odbierana). To jest ta słuszna droga? To droga w otchłań!
2. "Nie wiem nie znam sie jestem zarobiony!ale to nie miejsce na Stal tylko Odre..."
Brzeg jest najlepszym i jedynym miejscem na STAL. Spokojnie, myślimy nad założeniem własnego forum, gdzie nie będziemy Wam już przeszkadzać.
3. "może zgłoście sie do administratorów ażeby Nasze forum było podzielone na dwa podfora... Odry i Stali?!... chłopaki kombinujcie bo tu jest śmietnik zamocny!"
Jak już pisałem wyżej myślimy nad własnym forum, więc nie będziemy wprowadzać fermentu. Radziłbym jednak pilnować swoich spraw, bo z tego co widziałem na Cukierkach też jest śmietnik organizacyjny (nie mówię o forum).
4. "PS. Temat ma taką nazwe gdyż uznałem ze to obojetnie jak sie bedzie nazywał i tak poziomem ytrafia idealnie w reszte tematów:)"
Nie komentuję. Nie wiem, co chciałeś tym osiągnąć. Jeśli chcesz skłócić CUKIERKI i STAL to jesteś na jak najlepszej drodze (a możemy się uzupełniać i wspierać...). Wybór należy więc do Was, my jesteśmy przychylnie nastawieni. Jednakże jak ataki będą się ponawiały, to wybaczcie...
PS-1. Nie jesteśmy żenadą, lecz kontynuatorami Tradycji, o której Wy zapomnieliście!
PS-2. Co do pkt. 1 - nie wypowiadam sięn/t zgody Odry z Włókniarzem. Żeby potem nie było gadane, że się wtrącam. To Wasza zgoda, Wasza sprawa. Stal piłkarska (fani na BTP, brzeskie FC Śląska) zgody z Włókniarzem nie ma! To tyle...
Była, jest i będzie brzeska Stal! / Cała Polska w cieniu Śląska!
Mój post był odniesieniem do tego co Wy wyprawiacie na forum