Kubiak nadal trenerem koszykarek

Moderator: qBK

Awatar użytkownika
Kuba1992
Amator

Postautor: Kuba1992 » 30 maja 2007, 14:26

W Brzegu bez zmian na trenerskiej ławce. Zarząd Cukierków Odry poszukiwał innego trenera. Bez skutku.

Zarząd Cukierków Odry Brzeg poszukiwał nowego trenera. Poszukiwał, ale wszystko wskazuje na to, że Cukierki nadal będzie prowadził duet Krzysztof Kubiak - Dariusz Konstanciuk. Przyczyna jest prozaiczna - koszty. Trenerzy z zewnątrz życzyli sobie mieszkania, samochodu do dyspozycji, komórki, specjalnej puli na wyjazdy do rodziny. Miejscowy pracuje za dużo mniejsze pieniądze.

- Trener Kubiak został zobowiązany do budowy drużyny - zaznacza prezes Czesław Greczyn. - Ze starego składu zostaną może cztery zawodniczki. Trener zna możliwości finansowe klubu i w tych granicach musi się poruszać. Myślę, że z poprzedniego sezonu zostaną wyciągnięte wnioski i nie będą popełniane takie błędy.

Trener Kubiak jest na razie tajemniczy.
- Rozmawiałem z zarządem i mam mu przedstawić koncepcję budowy drużyny i przygotowań do sezonu - mówi Kubiak. - Mam je już przygotowane. Jeśli okaże się, że nadal będę prowadził zespół, będziemy mogli porozmawiać o szczegółach.
Teraz zarząd brzeskiego klubu zastanawia się jak w ramach budżetu zbudować zespół, który liczyłby się w ekstraklasie. Ta z kolei będzie w nowym sezonie powiększona do 14 zespołów.

- Nie podoba mi się pomysł powiększenia ligi - przyznaje Greczyn. - Generuje koszty, a nie podnosi poziomu sportowego. To są dla nas dodatkowe wyjazdy, dodatkowe opłaty dla sędziów w kilku spotkaniach więcej.

Po niezbyt udanym dla Cukierków sezonie (9. miejsce) były obawy, czy z gry nie wycofa się główny sponsor - PWC Odra.
- Po rozmowach z radą nadzorczą udało nam się przekonać Odrę do dalszego finansowania klubu - mówi prezes Greczyn. - Nie było to proste, ale zadecydował argument, że reklama poprzez sport jest jedną z tańszych i zarazem skutecznych form marketingowych.

Oprócz Odry klub wspomagały też znacząco urząd miasta oraz urząd marszałkowski. Są także pomniejsi sponsorzy, następnych poszukuje zarząd.
- Najważniejsze, że mamy już minimalny budżet, który jednak jest mniejszy niż w ubiegłym roku - twierdzi prezes. - Teraz do naszych możliwości musimy dobrać zawodniczki. Mam sześć nazwisk Amerykanek, z których powinniśmy zakontraktować trzy. Myślimy też o Rosjance. Wiem, że nie poprawi to poziomu polskiej koszykówki, ale robią tak wszystkie kluby opierając składy na zagranicznych profesjonalistkach.

http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article ... T/70529008
edit qBK: wyciąłem zaplątany pośrodku tekstu kawałek z menu po prawej ;)

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 30 maja 2007, 14:52

Osobiście jakoś trudno mi sobie wyobrazić, że trudno było przekonać sponsora, by pozostał. Nie rozumiem także stwierdzeń typu szefów Polfy, że odchodzą, bo klub jest niereklamowany, gdy nie zajmuje tak niskie miejsca. Jak dla mnie bzdura.

A pozostawienie pana trenera tylko dlatego, że jest tańszy, to trochę śmieszne.

Awatar użytkownika
MIREq
Żak

Postautor: MIREq » 31 maja 2007, 09:48

No to powtórka z rozrywiki szykuje sie od nowego sezonu. chociaż mam nadzieje że zakupy będą naprawde dobre...chodź jesli mamy mniejszy budżet to bedziemy sie pewnie bić z beniaminkami o utrzymanie bądź wejście do "8". Co do dacyzji trenerskich... to chyba 129.304.789 szansa trenera K.K. jestem ciekway czy może tym razem wyciągnie jakies wnioski, bo narazie wiecej było delkaracji i tłumaczeń niż prawdziwej koszykówki. Ja trzymam kciuki za trenera. oby tym razem nie zawiódł kibiców, zarządu i samego siebie.
\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/

Gosia x]
Nowy na forum

Postautor: Gosia x] » 31 maja 2007, 18:15

Tak, teraz będziecie przez 20 lat wspominać nieudany sezon ;/
Trzeba pozytywnie myslec o nastepnym. Napewno trener wie co zrobił źle bo w końcu sie na tym zna lepiej niż my!
Duzo koszykarek odeszło, przyjdą nowe i może być ciekawie..
Nie można z góry zakładac, że znowu sie nie uda :/
Jak zwykle potraficie tylko narzekac..."kibice".

Awatar użytkownika
Fan KS Odry brzeg
Żak

Postautor: Fan KS Odry brzeg » 31 maja 2007, 21:37

Gosia x] pisze:Tak, teraz będziecie przez 20 lat wspominać nieudany sezon ;/
Trzeba pozytywnie myslec o nastepnym. Napewno trener wie co zrobił źle bo w końcu sie na tym zna lepiej niż my!
Duzo koszykarek odeszło, przyjdą nowe i może być ciekawie..
Nie można z góry zakładac, że znowu sie nie uda :/
Jak zwykle potraficie tylko narzekac..."kibice".

Skąd wiesz które zawodniczki odeszły.
W SERCU MOIM ODRA BRZEG I NA DOBRE I NA ZŁE

Obrazek

Gosia x]
Nowy na forum

Postautor: Gosia x] » 01 czerwca 2007, 22:23

Bo wiem. Nie interesuj się ;]

Gość

Postautor: Gość » 02 czerwca 2007, 12:27

I bardzo dobrze, że większość Gwiazd poodchodziło, bo jak sie gra z przymusu a nie z przyjemnosci to lepiej w ogole nie grac...

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 02 czerwca 2007, 13:55

zgadzam sie z Tobą w 100% niech idą... przyjdą nowe mam nadzieje że lepsze które przywrócą ten klub do czołówki
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

Gosia x]
Nowy na forum

Postautor: Gosia x] » 05 czerwca 2007, 21:04

Anonymous pisze:I bardzo dobrze, że większość Gwiazd poodchodziło, bo jak sie gra z przymusu a nie z przyjemnosci to lepiej w ogole nie grac...

Zgadzam się :]

gość

Postautor: gość » 14 czerwca 2007, 22:06

A może ty Gosiu wejdziesz i zagrasz? Dziewczyny poodchodziły bo je chcieli inni ( może lepsi ) pracodawcy. Niekoniecznie to były gwiazdy i grały z przymusu.
Najważniejsze że został trener <fachowiec>
A nie daje wam do myślenia, że rokrocznie, mimo,że tu płacą odchodzą dobre zawodniczki?
Nie wiem czy nie lepiej zainwestować w dobrego trenera? Może by zawodniczki typu Marczewska, Proszczenko, Kędzior i wiele innych nie odeszły?

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 15 czerwca 2007, 20:20

tutaj dobrze płacą!? ty chyba gościu żartujesz nie masz pojęcia więc sie nie udzielaj a jak zainwestują w trenera to nie bedzie dobrych zawodniczek bo kasy nie starczy więc zastanów sie a ten trener jest dobry

Gosia x]
Nowy na forum

Postautor: Gosia x] » 16 czerwca 2007, 09:17

gość pisze:A może ty Gosiu wejdziesz i zagrasz? Dziewczyny poodchodziły bo je chcieli inni ( może lepsi ) pracodawcy. Niekoniecznie to były gwiazdy i grały z przymusu.
Najważniejsze że został trener <fachowiec>
A nie daje wam do myślenia, że rokrocznie, mimo,że tu płacą odchodzą dobre zawodniczki?
Nie wiem czy nie lepiej zainwestować w dobrego trenera? Może by zawodniczki typu Marczewska, Proszczenko, Kędzior i wiele innych nie odeszły?

Przez jakiś czas trenowałyśmy [juniorki] z nimi i wiem jak było na trenignach, w szatni..
To wygladało jakby wszystkie chcialy jak najszybciej odejsc.
Jak zespolowi nie wyszlo to najlepiej szybko zniknąć.. i wszystko idzie na trenera.
p. Kubiak jest wspaniałym trenerem i na pewno zna sie na koszykowce.

A skąd wiesz, że dużo płacą?
To raczej nie możliwe jesli budżet jest mniejszy..

A to ze zawodniczki odchodzą to jest całkiem normalne w koszykówce...
Ktoś musi odejsc, żeby ktoś inny przyszedł.
Gdyby wczesniej nie poodchodzily to nawet nie wiedział o Proszczenko.

Takie głupie gadanie..

MasQi

Postautor: MasQi » 07 sierpnia 2007, 08:01

Jak dla mnie K. Kubiak jest za przeproszeniem - gównianym trenerem. Mówcie i piszcie co chcecie, ale odkąd powstała Kama, w jakiś tam większy czy mniejszy sposób miałam kontakt z zespołem. Gdyby nie to, ze przez jakiś czas był u nas Algirdas Paulauskas, to nie wiem, czy w ogóle byłaby tutaj ekstraklasa. Sami pomyślcie nad tym - z roku na rok, zamiast iść w góre tabeli, to schodzimy coraz niżej! I to nie jest wina zawodniczek, bo one grają to, co chce trener. Pan Kubiak co rok się tłumaczy, powtarza, że bedzie lepiej.. Jest? Ani troche..
Moze jednak warto zainwestowac w innego trenera kosztem zawodniczek? Jesli trener jest naprawdę DOBRY, to każda zawodniczka bedzie grala dobrze. Dlaczego? Bo DOBRY trener potrafi ją wytrenować.. :)

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 07 sierpnia 2007, 09:25

za przeproszeniem piepszy... głupoty widocznie sie nie znasz bo piszesz takie bzdury ze rece opadaja i nawet nie masz odwagi zeby sie przedstawic :evil: tak zgadzam sie ze jak był Algis to było swietnie ale wtedy tez było duzo kasy na zawodniczki i miał on pole do manewru a to ze z roku na rok jest coraz gorzej to nie wina trenera ani nawet czasem nie zawodniczek bo poprostu nie ma kasy to co ma sie zrobic kiedy mamy najgorszy oprócz SMS-u budzet?? skąd wziac kase na dobre zawodniczki a juz p...... zeby wziac jakiegos swietnego trenera i słabsze zawodniczki mnie poprostu dobija zastanów sie co piszesz bo wszystkie kluby maja coraz wiecej kasy i rozwijaja sie a my tymczasem mamy tej kasy coraz mniej wiec z czym do trenera moze pora wziac sie za prezesa??

MasQi

Postautor: MasQi » 07 sierpnia 2007, 20:02

A nie wzial szanowny Pan pod uwage faktu, ze gdyby druzyna naprawde przynosila wyniki, to i sponsorzy znalezliby się? Ja nie pisalam o swiatowej klasy trenerach.. I nie pisalam o dziewczynach z podworka, ktorym nalezy wreczyc pilke do reki i kazac wyjsc na parkiet.. No ale przeciez czytac ze zrozumieniem chyba potrafimy, prawda? :]

Wróć do „KS Odra Brzeg”