JUNIORKI STARSZE - PÓŁFINAŁY I FINAŁ
Moderator: Moderatorzy
-
gosc
- Łukasz-fan
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Wera spadła jakos w połowie 4 kwarty ale juz po 2 miała 4 faule :/
INEA AZS POZNAŃ => www.azs.poznan.pl
-
gosc
Seba pisze:Wygrana 14-18 punktów Olimpii premiuje oba zespoły... jest CEL i WYZWANIE:)
Hmmm - bardzo fajnie, gdyby było tak jak mówisz, ale skąd takie wnioski? Obecnie tabela wygląda tak:
1. MKS Orzeł 4pkt
2. GTK 3pkt
3. Olimpia 3pkt
4. MOSM 2pkt
Kosze przedstawiają się następująco: Orzeł +63, Olimpia +18, Gdynia +1. Gdyby wcielić Twój scenariusz, to wszystkie trzy drużyny zrównają się punktami, a kosze będą wyglądać tak (zakładamy wygraną z twojego przedziału, konkretnie +15): Orzeł +48, Olimpia +33 i Gdynia. W przypadku, gdyby gdynianki wygrały z MOSMem +40 (a nie jest to niemożliwe), wtedy kosze GTK to +41 i Olimpia za burtą...
Nam do awansu wystarczy więc stosunkowo niewysoka porażka (choć nie powiem, ze mam nadzieje, na zwycięstwo
Najlepszy scenariusz:
Orzeł - Olimpia to zwycięstwo 20 punktami Olimpii,
MOSM - Gdynia to z kolei porażka
i tabelka:
1. Orzeł
2. Olimpia
3. Gdynia
4. MOSM
Mój komentarz do dnia dzisiejszego
trener Olimpi to prostak samymi k... do zawodniczek rzuca szkoda słów
a jedna z zawodniczek nawet się już uczy prostackiego zachowania od trenera
a z tych milszych rzeczy to macie fajną koszykarkę z nr 7
no i siostry też są fajne
No i jedna zawodniczka z Ccc też daje radę

http://www.lechiarugby.pl !!
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Kuba pisze:KIBIC pisze:No i jedna zawodniczka z Ccc też daje radę
![]()
CCC wyjechało z Gdyni w niedzielny wieczór.
czepiasz się
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
-
oglądacz
Fakt, mój błąd...oglądacz pisze:Kuba.. nie chce mi się sprawdzać ale mam wrażenie, że liczysz kosze zdobyte we wszystkich meczach a w przypadku "małej" tabelki liczone będą tylko pkt zdobyte w meczach ekip "zainteresowanych". Nie liczą się pkt zdobyte z Bytomiem
Edit:
wobec tego co by nie było, to awans ma Gdynia
Orzeł +17, Olimpia -18, Gdynia +1.
Olimpie promuje wygrana +18. Wtedy my spadamy z koszami na stan -1, a Olimpia 0. Gdynia +1, wiec tabelka:
1. Gdynia
2. Olimpia
3. Orzeł
Więc nam do awansu wystarczy zwycięstwo lub porażka maksymalnie 17punktami (wówczas mamy bilans na zero i drugie miejsce, a Olimpia -1). Najgorsze jest to, że Gdynia ma bilans +1, a Orzeł z Olimpią bilans skrajnie odmienny
KIBIC pisze:Mój komentarz do dnia dzisiejszego
![]()
Tak chłopie, a twój klubik znów pewnie będzie chciał podkupić te prostackie dziewczynki, jak wcześniej podkupił wyszkolone przez tego prostackiego trenera Leciejewską czy Urbaniak
Kubaaaa... Gdynia ma w tej chwili -2 w małych punktach... -17 z Wami i +15 z nami:)
To daje prosty rachunek... by awansowały oba nasze zespoły potrzeba zwyęcięstwa Olimpii w przedziale 14-18 punktów... Wtedy my bedziemy mieli od -1 do +3, a Wy od +3 do -1
))) Nie byłem nigdy dobry w matematyce, ale raczej chyba mam rację;)
Kibic - powiedz swoje uwagi trenerowi... widziałem Waszych coachów w akcji, jak przegrywaliście i zapewniam Cię, że nie głaskali wtedy zawodniczek po główkach
To daje prosty rachunek... by awansowały oba nasze zespoły potrzeba zwyęcięstwa Olimpii w przedziale 14-18 punktów... Wtedy my bedziemy mieli od -1 do +3, a Wy od +3 do -1
Kibic - powiedz swoje uwagi trenerowi... widziałem Waszych coachów w akcji, jak przegrywaliście i zapewniam Cię, że nie głaskali wtedy zawodniczek po główkach
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
Kuba pisze:Fakt, mój błąd...oglądacz pisze:Kuba.. nie chce mi się sprawdzać ale mam wrażenie, że liczysz kosze zdobyte we wszystkich meczach a w przypadku "małej" tabelki liczone będą tylko pkt zdobyte w meczach ekip "zainteresowanych". Nie liczą się pkt zdobyte z Bytomiemza chwile poprawie
Edit:
wobec tego co by nie było, to awans ma Gdyniajeśli dobrze licze... bo obecnie punkty w meczach pomiędzy Orłem-Olimpią-Gdynią wyglądają tak:
Orzeł +17, Olimpia -18, Gdynia +1.
Olimpie promuje wygrana +18. Wtedy my spadamy z koszami na stan -1, a Olimpia 0. Gdynia +1, wiec tabelka:
1. Gdynia
2. Olimpia
3. Orzeł![]()
Więc nam do awansu wystarczy zwycięstwo lub porażka maksymalnie 17punktami (wówczas mamy bilans na zero i drugie miejsce, a Olimpia -1). Najgorsze jest to, że Gdynia ma bilans +1, a Orzeł z Olimpią bilans skrajnie odmiennygdyby np. Orzeł miał +21, a Olimpia -17, wtedy wygrana Olimpii +19 promuje i Olimpie i Orła. a tak - nie widzę scenariusza promującego MKS i poznanianki...
![]()
![]()
(a może teraz też mnie ktoś sprostuje...)
Źle Kuba liczysz
Gdynia ma -2
Orzeł +17
Olimpia -15
jeżeli Olimpia wygrywa między 14 a 19, to wchodzi Orzeł i Olimpia
jeżeli mniej lub przegrywa, to Orzeł i Gdynia. Jak plus 20 - to Olimpia i GTK
W tej chwili najbardziej realny jest wariant Orzeł przed Gdynią.
Ale na ostatnim piłkarskim Euro Dania ze Szwecją też potrzebowały remisu co najmniej 2:2, by wyeliminował Włochów. I było 2:2 - w ostatniej minucie
Seba pisze:Kubaaaa... Gdynia ma w tej chwili -2 w małych punktach... -17 z Wami i +15 z nami:)
To daje prosty rachunek... by awansowały oba nasze zespoły potrzeba zwyęcięstwa Olimpii w przedziale 14-18 punktów... Wtedy my bedziemy mieli od -1 do +3, a Wy od +3 do -1))) Nie byłem nigdy dobry w matematyce, ale raczej chyba mam rację;)
tak to jest, jak człowiek po ciezkim dniu bierze sie za odejmowanie
pzdr i powodzenia;-)
ajaja pisze:KIBIC pisze:Mój komentarz do dnia dzisiejszego
![]()
Tak chłopie, a twój klubik znów pewnie będzie chciał podkupić te prostackie dziewczynki, jak wcześniej podkupił wyszkolone przez tego prostackiego trenera Leciejewską czy Urbaniak
a ja nigdzie nie napisałem , że koszykarki Olimpi są prostackie a dwa tak jestem za żeby mój zespół kupował jak najlepsze koszykarki. A trener nie ma prawa tak traktować zawodniczek ale ja się nie znam
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Kuba pisze:Seba pisze:Kubaaaa... Gdynia ma w tej chwili -2 w małych punktach... -17 z Wami i +15 z nami:)
To daje prosty rachunek... by awansowały oba nasze zespoły potrzeba zwyęcięstwa Olimpii w przedziale 14-18 punktów... Wtedy my bedziemy mieli od -1 do +3, a Wy od +3 do -1))) Nie byłem nigdy dobry w matematyce, ale raczej chyba mam rację;)
tak to jest, jak człowiek po ciezkim dniu bierze sie za odejmowanieSorry, oczywiście masz racje. Nie wiem jak mi wyszło z waszego wyniku, że Gdynia wygrała 18
ehhhh... starzeję się ...
pzdr i powodzenia;-)
Loooozik... najważniejsze to by jutro wynik był korzystny:) Może dla obu zespołów:)
Pozdrowionka!
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”