TS Wisla Kraków-Lotos Gdynia 4-3-WISLA MISTRZEM POLSKI!

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 19 kwietnia 2007, 16:19

temat kto komu kibicuje i dlaczego, czy Lotos czy Wisla ma więcej kibiców w Polsce i na świecie :P uważam za zakmnięty:]
każdy kolejny post na tematy kibicowskie będzie kasowany, co niniejszym czynię.( sory Marco, sory Hell...)

dalsza dyskusja o aspektach poza sportowych:
http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.p ... 845#129845
Ostatnio zmieniony 19 kwietnia 2007, 16:37 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 19 kwietnia 2007, 19:48

hellraiser pisze:
Zawsze gdy ktoś napisze hasełko LOTOS MISTRZ to pod tym widze wpis pieklącego się Mikeya.
Przypadek???????????
:lol: :lol: :lol:
Nie przypadek. I chyba nie niespodzianka że nie lubię niczego co jest związane z tym zespołem. Zadowolony z odpowiedzi?
A swoją drogą jakoś nie przypominam sobie zeby ktoś od nas pisał tak twórcze posty jak "ŁKS MISTRZ". Co ciekawe posty "LOTOS MISTRZ" zdarzają się nadwyraz często. Po co? Dlaczego? Może ich autorzy muszą się tym podpierać żeby zaistnieć, moze własnie leczą tym swoje kompleksy? A skoro nie uważasz że zaśmiecanie forum tak nic niewnoszącymi, pisanymi wielką czcionką w oczojebnym kolorze jak to ktoś ładnie ujął pseudopropagandowymi hasełkami nic nie szkodzi to moze wszyscy zamiast pisać o meczach będziemy nap....ć hasła: "ODRA MISTRZ", "WISŁA MISTRZ" itd. Będzie kolorowo, twórczo i interesująco.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 19 kwietnia 2007, 23:08

Takie małe decydujące przypomnienie :)))

http://download.yousendit.com/D5D8864B5EB4D0E2
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 20 kwietnia 2007, 07:27

Bajm zamiast treningu

Przed meczami z Lotosem Gdynia koszykarki Wisły Can-Pack miały czas na odpoczynek

Koszykarki Wisły Can-Pack w najbliższy weekend rozpoczną walkę o mistrzostwo Polski dwoma meczami z Lotosem Gdynia. Wczoraj drużyna odpoczywała, ponieważ w hali przy ul. Reymonta odbył się koncert zespołu Bajm.

- Gdyby nie koncert przeprowadzilibyśmy trening. W zaistniałej sytuacji ograniczyliśmy się do porannych zajęć na siłowni. Popołudnie zawodniczki miały wolne. Przed decydującymi spotkaniami w sezonie najważniejsza będzie koncentracja i psychika. Mam nadzieję, że drużyna w odpowiedni sposób wykorzysta czas na wypoczynek. Nie miałbym nic przeciwko temu, gdyby dziewczyny poszły na ten koncert albo relaksowały się przy soku pomarańczowym czy pomidorowym, byle nie do późnego wieczora - usłyszeliśmy od Elemdina Omanica, trenera Wisły Can-Pack.

- Taki dzień odpoczynku też jest dobry, bo dziewczyny wyjdą na "głodzie" do grania. Dzień przed meczem poćwiczymy rzuty, trochę taktykę i w sobotę do boju - dodaje Marta Starowicz, II trener Wisły Can-Pack.

Dziś wiślaczki będą mieć zajęcia przed południem i wieczorem. Jutrzejszy mecz w hali przy ul. Reymonta rozpocznie się o godz. 18.35, a niedzielny o 18.50. W finale gra się do 4 zwycięstw. W zeszłym roku wiślaczki pokonały Lotos po 7 spotkaniach.

- Bardzo bym chciał, żebyśmy wygrali cztery finałowe mecze pod rząd. Zdaję sobie jednak sprawę, że Lotos to bardzo wymagający rywal i będzie o to trudno. Nie wykluczam więc, że może być co najmniej sześć finałowych spotkań. Najważniejsze, żebyśmy w ostatecznym rozrachunku byli lepsi. Nic nie miałbym więc przeciwko, gdyby znów finałowa rywalizacja zakończyła się wynikiem 4-3 dla nas. Pierwsze dwa mecze będą bardzo ważne. Zwycięstwa dawałyby nam dużą przewagę psychiczną. W sporcie wszystko jednak jest możliwe. Można przegrywać 0-3 i ostatecznie wygrać 4-3 - mówi trener Omanić.

Na tegoroczne finały przygotowuje odpowiednią taktykę, inną niż przed rokiem: - W ubiegłym sezonie w Lotosie grała Agnieszka Bibrzycka. W grze obronnej w 70 procentach trzeba było się koncentrować na powstrzymaniu tej zawodniczki. To był klucz do sukcesu i to się nam udało zrealizować. Teraz nie ma "Biby" w Lotosie, ale jest kilka zawodniczek prezentujących wyrównany wysoki poziom. Atutem Lotosu jest gra zespołowa i musimy tym samym odpowiedzieć.

Dziennik Polski

-----------------------------------------------------

ja mam jednak nadzieję, że dziewczyny nie poszły na ten koncert i nie słuchały piosenek o planach na ścianie :roll: bo w czym jak w czym, ale w wypoczynku to by im nie pomogło :wink:
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 20 kwietnia 2007, 11:26

Mikey pisze:
hellraiser pisze:
Zawsze gdy ktoś napisze hasełko LOTOS MISTRZ to pod tym widze wpis pieklącego się Mikeya.
Przypadek???????????
Nie przypadek. I chyba nie niespodzianka że nie lubię niczego co jest związane z tym zespołem. Zadowolony z odpowiedzi?
A swoją drogą jakoś nie przypominam sobie zeby ktoś od nas pisał tak twórcze posty jak "ŁKS MISTRZ". .

Wpisy WISŁA MISTRZ zdarzają się tak samo często.I o dziwo ja nie mam nic przeciw nim.
Wpisy ŁKS mistrz się zdarzają rzadko ponieważ mistrz ŁKS na razie grozi .....średnio.Jak dokupicie np.Tine Thompson i Pondexter to dam sobie jaja obciąć że będą równie częste...
Obrazek

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 20 kwietnia 2007, 13:06

Finał FGE: Wielkie odliczanie!

Raz do roku, mniej więcej na początku maja jedynym marzeniem koszykarek, trenerów i kibiców finalistek Ford Germaz Ekstraklasy jest piosenka. Nic więcej, tylko płynące z głośników kultowe "We Are The Champions" legendarnej grupy Queen. Początek boju o koronę sezonu 2006/07 już w sobotę. Wielkie odliczanie czas zacząć!

- Naprzeciwko siebie zagrają dwa równe zespoły - mówi trener Wisły Can-Pack Elmedin Omanić. - Dlatego bardzo ważne dla nas jest to, że o jeden mecz więcej zagramy u siebie - dodaje. Przewaga własnego parkietu okazała się dla krakowianek kluczowa przed rokiem. Chociaż w drugim spotkaniu serii przegrały 56:73, w siódmym, decydującym o losach złotych medali, wspierane ogłuszającym dopingiem szczelnie wypełniających halę przy ul. Reymonta 22 fanów zwyciężyły 72:66 i po 18 latach przerwy mistrzostwo kraju wróciło pod Wawel.

W tym sezonie rywalizacja o tytuł zapowiada się równie emocjonująco. Co prawda w obydwu obozach chcieliby rozstrzygnąć serię już w czterech meczach ("Najlepiej żeby było 4:0 dla Wisły" - Elmedin Omanić, "Pokonamy Wisłę 4:0" - Ewelina Kobryn), ale na parkiecie takie rozstrzygnięcie wydaje się mniej prawdopodobne.

W sezonie zasadniczym obrończynie tytułu miały patent na ogrywanie Lotosu. W Gdyni zwyciężyły 94:76, a we własnej hali w spotkaniu decydującym o rozstawieniu z pierwszym numerem w fazie plaf-off 69:64. Gdynianki popsuły wiślaczkom humory, a same odzyskały wiarę w to, że Wisłę można pokonać, w finale Pucharu Polski. Nie pomógł szaleńczy pościg wiślaczek w ostatnich minutach meczu, po dość jednostronnym spotkaniu Lotos triumfował 79:74.

- To bardzo mocna drużyna, wydaje mi się, że lepsza niż przed rokiem - przyznaje Elmedin Omanić. Kogo oprócz gwiazd WNBA wyróżnia szkoleniowiec "Białej Gwiazdy"? - Ostatnio bardzo dobre mecze ma rozgrywająca Paulina Pawlak, a Ewelina Kobryn to zawsze solidna marka. Nie można zapomnieć też o Annie Breitreiner, która świetnie rzuca za trzy punkty, czy chociażby o walecznej Tatianie Troinie - dodaje trener Wisły, który mimo szacunku jakim darzy rywala, zna wartość swojego zespołu.

Zapytany o to, jak jego podopieczne powinny zagrać, żeby zdobyć upragnione mistrzostwo, trener Wisły odpowiada. - Zespołowo, mocno w obronie i bardzo skoncentrowane. Nie możemy sobie pozwolić na start 0:8, a takie nam się zdarzały. Jeśli zespół zagra jak w drugim spotkaniu z Gorzowem, będzie dobrze - przyznaje. - Bardzo chcemy wykorzystać przewagę własnego parkietu i wygrać dwa pierwsze mecze, potem raz wygrać w Gdyni i zobaczymy jak to się potoczy - dodaje szkoleniowiec obecnych mistrzyń Polski.

W Krakowie koszykarki Lotosu zameldują się już w piątek. - Podróż z międzylądowaniem w stolicy zajmie im około trzech godzin - mówi dyrektor techniczny gdyńskiego klubu Marcin Kicior. - Przed lotniskiem w Krakowie będzie czekał specjalnie zamówiony autokar, który zawiezie je do hotelu "Holiday Inn". Jeszcze w piątek wieczorem będą trenowały w hali Wisły - dodaje.

Organizatorzy spotkania wspólnie z firmą Levi’s przygotowali dla wszystkich fanów miłą niespodziankę. - W sobotę każdy kibic otrzyma gratis - folder poświęcony drużynie Wisły Can-Pack w sezonie 2006/2007 - zdradza kierownik drużyny Robert Strupiechowski. W 16-stronnicowym wydawnictwie oprócz historii żeńskiej sekcji koszykówki w Wiśle i pamiątkowych fotografii dawnych mistrzyń kraju, znalazły się informację o każdej z obecnych zawodniczek Wisły, a także zdjęcia wiślaczek z wizyty w salonie Levi’s w Galerii Krakowskiej na powitanie wiosny.

Początek spotkania sobotniego o godz. 18.35, natomiast w niedzielę mecz rozpocznie się kwadrans później o godz. 18.50. Bilety w cenie 7 zł i 12 zł do nabycia w kasie przed każdym ze spotkań.

Dariusz Jaroń/PLKK

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 20 kwietnia 2007, 15:35

hellraiser pisze:
Mikey pisze:
hellraiser pisze:
Przypadek???????????
A swoją drogą jakoś nie przypominam sobie zeby ktoś od nas pisał tak twórcze posty jak "ŁKS MISTRZ". .

Wpisy WISŁA MISTRZ zdarzają się tak samo często.I o dziwo ja nie mam nic przeciw nim.
Wpisy ŁKS mistrz się zdarzają rzadko ponieważ mistrz ŁKS na razie grozi .....średnio.Jak dokupicie np.Tine Thompson i Pondexter to dam sobie jaja obciąć że będą równie częste...

Hell... znajdź mi wpis jakiegoś wiślaka albo lks-iaka w podobnym tonie.
a wczoraj przykladowo pojawily się dwa wpisy Lotos Mistrz... z "twojej" kawiarenki :?
jeśli chodzi o ostatnie zdanie twojej wypowiedzi... uwazalabym jednak z takimi deklaracjami :lol:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 20 kwietnia 2007, 15:45

ann pisze:
hellraiser pisze:
Mikey pisze:
hellraiser pisze:
Przypadek???????????

a wczoraj przykladowo pojawily się dwa wpisy Lotos Mistrz... z "twojej" kawiarenki :?
jeśli chodzi o ostatnie zdanie twojej wypowiedzi... uwazalabym jednak z takimi deklaracjami :lol:
spoko rozmowa... :wink: ja kibiców Lotosu nie rozumiem... wy macie jakieś swoje chore wymysły, że każdy was obraż i ogólnie...że jesteście fajni..., a dobre zdanie możecie poprawić tylko dobrym dopingiem, a nie użalaniem na forum...
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 20 kwietnia 2007, 16:34

ann pisze:
hellraiser pisze:
Mikey pisze:
hellraiser pisze:
Przypadek???????????

Co do wpisu:nie chce mi się szukać.
Co do Lotos mistrz.Nie ja pisałem ale jak chcesz mogę napisać ....Jakbyś zauważyła (pewnie tak) kilka dni temu internet mi na wsi założyli.

Ja uważam że każdy może pisać co chce ,jeżeli tak nie uważasz to napisz mi liste zakazanych zwrotów,tematów tabu to się do niej dostosuję.
Obrazek

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 20 kwietnia 2007, 16:37

A tak na temat proównanie zawodniczek na poszczególnych pozycjach,ocena trenerów, ocena szans zespołów też by wypadało napisach.
Tak jak na innych forach.
Temat-rozmowa na temat.
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 20 kwietnia 2007, 16:41

hellraiser pisze:A tak na temat proównanie zawodniczek na poszczególnych pozycjach,ocena trenerów, ocena szans zespołów też by wypadało napisach.
Tak jak na innych forach.
Temat-rozmowa na temat.

na których innych? :lol:
proszę bardzo pisz, czekamy na Twoje analizy, pozniej sobie podyskutujemy. tak jak dyskutowaliśmy po tekście pana...ekhm... redaktora z GW 8)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 20 kwietnia 2007, 19:46

Wiślaczki walczą o 19. koronę

Dariusz Jaroń

Rozpoczyna się decydująca batalia o mistrzostwo Polski. Rywalem Wisły Can-Packu jest Lotos Gdynia, pierwsze mecze już w sobotę i niedzielę w Krakowie.
Już trzeci raz z rzędu obie drużyny walczą ze sobą o złoto. Przed dwoma laty gdynianki odparły atak, przed rokiem natomiast, po ośmiu latach dominacji na krajowych parkietach, musiały oddać pole "Białej Gwieździe". Wiślaczki w dramatycznych okolicznościach wygrały siódme spotkanie 72:66 i po 18 latach przerwy znów świętowały mistrzostwo Polski.

Trudno tym razem o wskazanie faworyta finału. Teoretycznie bliższe złota wydają się krakowianki, które zajęły pierwsze miejsce w sezonie zasadniczym, dzięki czemu zyskały przewagę własnego parkietu. - Obie drużyny prezentują wyrównany poziom, dlatego mecze we własnej hali mogą mieć szczególne znaczenie - przyznaje trener Wisły Elmedin Omanić. - Bardzo chcemy rozpocząć serię od dwóch zwycięstw u siebie - dodaje.

Własna hala, a właściwie twierdza przy Reymonta, może okazać się sporym atutem wiślaczek. W tym sezonie Wisła u siebie jeszcze nie przegrała, a ostatnim zespołem (nie licząc Euroligi), który wracał z hali przy ul. Reymonta 22 z tarczą, był... Lotos. Gdynianki wygrały w Krakowie 9 kwietnia ubiegłego roku, w drugim meczu wielkiego finału.

Z dwóch spotkań rozegranych w sezonie zasadniczym zwycięsko wyszły krakowianki (94:76 w Gdyni i 69:64 u siebie). Gdynianki zrewanżowały się Wiśle w finale Pucharu Polski. We własnej hali wygrały 79:74, a końcowy wynik nie oddawał przewagi, jaką - przy fatalnej skuteczności wiślaczek - miały w tym spotkaniu gospodynie.

Agresywna obrona, zespołowość, gra z kontry, koncentracja i walka na całej długości parkietu od pierwszej do ostatniej minuty - to recepta na pokonanie rywalek, jaką można usłyszeć w obozie mistrzyń kraju. Już dziś się przekonamy, czy wystarczy ona na rozpędzone (dziewięć kolejnych zwycięstw, licząc Puchar Polski) gdynianki.

Wisła przygotowała małą niespodziankę dla kibiców. Każdy fan otrzyma dziś folder przedstawiający pokrótce historię wiślackiego basketu i unikalne fotografie koszykarek pochodzące z sesji zdjęciowej, która odbyła się 21 marca w Galerii Krakowskiej.

Finał MP: Wisła Kraków - Lotos Gdynia, sobota, godz. 18.35, niedziela, godz. 18.50.

Lotos rozpoczyna finałową walkę o tytuł w FGE

Marcin Dajos

Koszykarki Lotosu Gdynia rozpoczynają w weekend walkę o odzyskanie tytułu mistrza Polski. Ich rywalem będzie Wisła. Pierwsze dwa mecze odbędą się w Krakowie
To już trzeci z rzędu finał obu drużyn. Przed rokiem Wisła przerwała panowanie Lotosu i po 18 latach tytuł mistrzowski wrócił do Krakowa. Gdynianki, które w latach 1998-2005 zatrzymywały złote medale nad morzem, są zdeterminowane, aby odzyskać go w tym sezonie.

- Nastrój w zespole jest bojowy. Lecimy do Krakowa po dwa zwycięstwa - mówił przed podróżą trener Lotosu Roman Skrzecz. Takie same plany przed dwoma pierwszymi meczami ma jednak trener zespołu z Krakowa Elmedin Omanić.

Zespół Wisły prezentował w fazie półfinałowej nowoczesną koszykówkę. Gra opierała się na szybkim przejściu z obrony do ataku oraz na pick&rollach. Właśnie tymi dwoma elementami potrafił wygrywać z rywalkami z Gorzowa Wielkopolskiego. Wiadomo, że na finał trener z Krakowa przygotuje kolejne niespodzianki, ale trener Lotosu nie pozostanie mu dłużny. Ostatnie dni w drużynie z Gdyni upłynęły głównie na analizowaniu gry przeciwniczek.

Największe zagrożenie dla Wisły będą stanowić gdyńskie gwiazdy WNBA. Kogo poza nimi najbardziej obawia się trener Omanić? - Paulina Pawlak i Ewelina Kobryn rozgrywają ostatnio dobre spotkania, a o przebiegu rywalizacji decydować mogą także Anna Breitreiner czy Tatiana Troina - mówi bośniacki trener krakowianek.

Zespół Lotosu już wczoraj w pełnym składzie udał się do Krakowa... samolotem. Po trzygodzinnej podróży gdynianki dotarły na miejsce ok. godz. 17. O 19.30 odbył się rozruch połączony z lekkim treningiem rzutowym. Dziś w godzinach przedpołudniowych odbędzie się jeszcze jeden trening Lotosu, a następnie o godzinie 18.35 startuje rywalizacja finałowa.

- Trudno jest mi przewidzieć wynik rywalizacji, ponieważ naprzeciwko siebie stają dwie wyrównane drużyny. Oczywiście, mocno wierzę w nasz sukces - kończy trener Skrzecz.

Finał play-off

Rywalizacja toczy się do czterech zwycięstw. Terminarz spotkań: 21 i 22 kwietnia Kraków, 27 i 28 kwietnia Gdynia, ew. 1 maja Kraków, 3 maja Gdynia, 5 maja Kraków. Finał Ford Germaz Ekstraklasy w TV: sobota, godz. 18.35 (TVP Sport, TVP3 Kraków), niedziela, 18.50 (TVP Sport, TVP3 Gdańsk, TVP3 Kraków).
www.gazeta.pl

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 20 kwietnia 2007, 20:42

Ależ godziny rozpoczęcia meczu... :roll: 18.35, 18.50... :x Niedługo TVP będzie ustalać godziny meczu np. 18:04 czy 16:36 :?

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 21 kwietnia 2007, 00:59

hellraiser pisze:
ann pisze:
hellraiser pisze:
Mikey pisze:
hellraiser pisze:
Przypadek???????????

Co do wpisu:nie chce mi się szukać.
(...)

WISŁA MISTRZ!!! ........... pierwszy!:) zaklepuję:)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 21 kwietnia 2007, 07:59

Seba pisze:
hellraiser pisze:
ann pisze:
hellraiser pisze:
Mikey pisze:
hellraiser pisze:

(...)

WISŁA MISTRZ!!! ........... pierwszy!:) zaklepuję:)

pozwolę sobie się nie zgodzić z tą tezą... mianowicie:

MIISSSTRZZ!!!!!!!!!!!
MIISSSTRZZ!!!!!!!!!!!
EEEEEŁŁŁŁŁLKKKKAAAAAAEEEEESSSSSSS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ps. i nie ważne, że chwilowo przejściowo na 6-tym miejscu, bo na "fotelu" godnie nas zastąpi po raz 2-gi z rzędu Wisła. :D :D :D

dobra - wracamy do tematu uznając że sprawa "Mistrza" została zamknęta.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”