Mecze o 3 miejsce: MKS Orzeł - AZS PWSZ Gorzów

forum dyskusji o sprawach pozaboiskowych

Moderatorzy: rzymi, Lisu, Marco

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 01 maja 2007, 13:07

Marco pisze:Małemu jak podrośnie i zacznie jeździć życze aby go też kiedyś zostawili pod bramą.

Działacze, ochrona niewazne kto, niech się cieszą ze trafili na kibiców AZS-u, ktorzy cierpliwie czekali na wyjasnienie sprawy.

+ za postawę polkowiczan skandujacych hasło "wpuście kibiców...."

Jednym słowem skandal organizacyjny!

Ktoś z AZSu nagrywał filmik?

Mielismy ludzi z Gazety Wyborczej w swoich szeregach :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Jasny
Żak

Postautor: Jasny » 01 maja 2007, 13:07

odyniec pisze:powiem to samo co mowilem cala podroz.
POLKOWICE MAJA PRZEPIER.... JAK PRZYJADA DO GORZOWA.

za wszystko co tam zaszlo.

Mam sie bac ??

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 01 maja 2007, 13:08

pawelsuch pisze:Gratulacje dla Polkowic, brawa dla naszych dziewczyn :D
Nie bylo mnie na tm meczu jednakze trafilem na fajne materialy pokazuja piekna organizacje :/ doslownie zal.pl Fajne zachowanie kibicow Polkowic z tymi apelami o wpuszczenie naszych tylko ten jeden maly szczyl mnie zaszokowal z tekstem "Oni sa z Gorzowa nie wpuszczajcie ich"
Milego ogladania :P filmik jak dla mnie pokazuje wszystko co chcialbym wiedziec o organizacji
[url]http://serwisy.gazeta.pl/wideo/44,79890,4101463.html[/url]

Ogólnie filmik pokazuje jaką mamy w polkowicach ochrone. Nigdzie nie ma problemów tylko jak zwykle w Polkowicach :x
Orła nazwę zhańbiliście, jakieś gówno wybraliśCCCie!
Nigdy nie zginie, Nasz Orzeł nigdy nie zginie!

Jasny
Żak

Postautor: Jasny » 01 maja 2007, 13:10

Endrju pisze:
Jasny pisze:Ja jestem tylko ciekawy czy jakby nas tylu przyjechalo do Gorzowa czy by nas wpuscili wasi dzialacze , wiec po co spiewac jakies durne piosenki przed hala ??:)

Zorganizujcie najpierw tyle osob to pogadamy ;] (Tym bardziej ze my kibice sami pokrywamy koszty transportu, a z tego co wiem wy nie koniecznie)

My na kazdy wyjazd mamy za duzo ludzi i trzeba wykreslac wiec spokojnie by sie zebralo kibicow . My placimy polowe i klub polowe.:/

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 01 maja 2007, 13:13

Jasny pisze:
Endrju pisze:
Jasny pisze:Ja jestem tylko ciekawy czy jakby nas tylu przyjechalo do Gorzowa czy by nas wpuscili wasi dzialacze , wiec po co spiewac jakies durne piosenki przed hala ??:)

Zorganizujcie najpierw tyle osob to pogadamy ;] (Tym bardziej ze my kibice sami pokrywamy koszty transportu, a z tego co wiem wy nie koniecznie)

My na kazdy wyjazd mamy za duzo ludzi i trzeba wykreslac wiec spokojnie by sie zebralo kibicow . My placimy polowe i klub polowe.:/

Trzeba wykreslic :?: Bo klub nie chce dolozyc swojej polowy ? Heh.. no i wszystko jasne... Jak pisalem wyzej sami organizujemy wyjazdy, sami zbieramy ludzi, za wlasne pieniadze !! Klub tylko nieraz dzwoni zalatwic autobus nic wiecej !
Wiec ci wykresleni... to jakby chcieli to by sobie transport zorganizowali (bez pomocy klubu)
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 01 maja 2007, 13:15

i na koniec spokojny opis z gazety

Kibice nie mogli wejść na mecz

Na spotkanie decydujące o brązowym medalu w koszykarskiej ekstraklasie kobiet klub z Polkowic wprowadził zasadę: po okazaniu dowodu osobistego wpuszczał tylko miejscowych kibiców. Blisko 300 fanów z Gorzowa czekało pod halą na wejście do środka. Doszło do szarpaniny

Godzinę przed meczem okazało się, że bilety na spotkanie CCC Polkowice - AZS PWSZ Gorzówe w kasie odbierać mogą jedynie mieszkańcy gminy Polkowice. - Darmowy wstęp zafundował kibicom burmistrz miasta - wyjaśniał prezes gospodarzy Krzysztof Korsak. Kibice spoza Polkowic nie mogli wejść do środka. - Moja żona zameldowana jest poza Polkowicami. Ja mogę wejść na mecz, a ona nie - denerwował się jeden z kibiców. A ochroniarz skrupulatnie sprawdzali dowody tożsamości.

Dla kibiców z Gorzowa władze polkowickiego klubu przygotowały zaledwie 40 miejsc, mimo że działacze AZS PWSZ zapowiedzieli przyjazd na decydujące o medalu spotkanie ponad 200 osób. - Jeszcze w dniu meczu dzwoniłem do klubu z Polkowic i zapowiadałem, że na mecz wybiera się większa niż planowano grupa gorzowian - opowiadał dyrektor gorzowskiego klubu Aleksander Ryński. - W odpowiedzi usłyszałem, że gospodarze dadzą nam tylko 40 darmowych biletów. Przyjechałem więc dwie godziny przed meczem, by kupić wejściówki dla wszystkich naszych fanów. Gospodarze powiedzieli, że to niemożliwe, bo wszystkie bilety wykupił wcześniej burmistrz.

Przed meczem emocje sięgnęły zenitu. Do Polkowic przyjechało prawie 300 fanów z Gorzowa. Tylko 70 osób to zorganizowana grupa klubu kibica, która dotarła na mecz busem i autokarem. Pozostali kibice przyjechali samochodami, często z całymi rodzinami. Problem z wejściem miała też grupa gorzowskich działaczy i polityków, m.in. senator Elżbieta Rafalska. Na mecz wejść nie mogli także fani koszykówki z Wrocławia czy Poznania, którzy nie kibicowali żadnej drużynie.

Ochroniarze do spółki z policjantami odliczyli 40 kibiców z Gorzowa i wpuścili ich do hali. Pozostali pozostali przed drzwiami. Wejście na mecz próbowali załatwiać różnymi sposobami. Pomagali im nawet kibice z Polkowic, którzy swoje bilety odbierali w kasie, a potem oddawali gorzowianom. Na trybunach fani CCC skandowali: "Wpuście kibiców! Działacze, wpuście kibiców!" oraz "Koszykówka dla kibiców." - Nie rozumiem tej sytuacji. Dlaczego kibice gości nie mogą wejść na mecz? - pytał zdenerwowany Dawid Maciuszek z Milanówka, który ekipie CCC kibicuje przy okazji najważniejszych meczów. - Oddam wam wszystkie moje bilety - wręczył nam trzy darmowe wejściówki.

Pół godziny przed meczem w korytarzyku przed halą doszło do szarpaniny. Zdenerowani kibice z Gorzowa zablokowali wejście kibicom z Polkowic, którzy przeciskali się między ochroniarzami, trzymając w górze dowody osobiste. W tym czasie działacze klubu zastanawiali się, gdzie pomieścić gorzowian. - Dostałem przyrzeczenie od działaczy klubu z Polkowic, że wszyscy kibice z Gorzowa, choćby mieli usiąść przy samej linii bocznej boiska, na pewno obejrzą te zawody - powiedział przejęty sytuacją komisarz zawodów Ryszard Łabędź.

Wreszcie kwadrans przed meczem znalazło się miejsce dla wszystkich kibiców. Niesmak jednak pozostał. - Nie wyobrażam sobie, abyśmy w Gorzowie zrobili coś takiego - powiedział Zenon Głodek, prezes AZS PWSZ i rektor gorzowskiej uczelni. - Na dwa mecze do naszej hali wpuściliśmy wszystkich kibiców z Polkowic. Mogli spokojnie kupić bilety.

- Jeżdżę z gorzowskimi sportowcami od 20 lat i czegoś takiego jeszcze nie widziałem. Jak można ograniczyć kibicom dostęp do widowiska? - denerwował się jeszcze po meczu Ireneusz Skorupa, kierowca autokaru, który przywiózł do Polkowic gorzowskie koszykarki

- Dlaczego wejść mogli tylko fani z Polkowic? - zapytaliśmy prezesa klubu CCC Polkowice Krzysztofa Korsaka.

- Bo burmistrz jest właścicielem tej hali - odpowiedział prezes.

- Ale problem mieli także kibice waszej drużyny, którzy mieszkają poza gminą.

- Panie redaktorze, trudno znaleźć złoty środek. A gorzowianom daliśmy przed meczem 40 miejsc. Potem wpuściliśmy resztę. Nie musieliśmy tego robić. To był gest dobrej woli.

Źródło: Gazeta Wyborcza - Gorzów
Kamil Sialkowski, pż
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 01 maja 2007, 13:21

kyS pisze:i

- Panie redaktorze, trudno znaleźć złoty środek. A gorzowianom daliśmy przed meczem 40 miejsc. Potem wpuściliśmy resztę. Nie musieliśmy tego robić. To był gest dobrej woli.

Parodia ... gest dobrej woli ...kur... co za kretyn :/ Chlopaki trzeba bylo wjechac z brama ... ;) wtedy moze by sie czegos idioci nauczyli! Jak widac IMPEL to zjebana organizacja :/

Awatar użytkownika
Bodzio
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Bodzio » 01 maja 2007, 13:25

Endrju pisze:
pawelsuch pisze:Gratulacje dla Polkowic, brawa dla naszych dziewczyn :D
Nie bylo mnie na tm meczu jednakze trafilem na fajne materialy pokazuja piekna organizacje :/ doslownie zal.pl Fajne zachowanie kibicow Polkowic z tymi apelami o wpuszczenie naszych tylko ten jeden maly szczyl mnie zaszokowal z tekstem "Oni sa z Gorzowa nie wpuszczajcie ich"
Milego ogladania :P filmik jak dla mnie pokazuje wszystko co chcialbym wiedziec o organizacji
http://serwisy.gazeta.pl/wideo/44,79890,4101463.html

"Oni sa z Gorzowa!! Nie wpuszczac Ich!!" ;] szczylek maly moze 14-16 letni tak mowil :D
Enrdju :) on miał z 7-8 lat ;) patrz na filmik i się przypatrz ;}
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 01 maja 2007, 13:26

Zeby nie dochodziło do takich sytuacji kazdy klub powinien wyznaczyć sektor kibiców gości, okreslić ile ma miejsc i tyle biletów powinno byc dostepne. Najlpiej to zrobić % np 5% pojemnosci hali. Samo okreslenie w przepisach ze goscie maja dostać iles tam darmowych wejsciowek nie jest rownoznaczne jak pokazał przyklad z Polkowic z mozliwocią faktycznego przyjecia gosci. Przykladowo hala miescie 1500 miejsc to 75 biletów nalezy sie gościom ( w tym moze byc te 20 darowych), a tak to jest samowolka. gospodarze dają tylko darmowe,a na wydzielonym sektorze moglo by wejsc 2 rayz więcej. A tka to jest zaslanianie się ze tyle darmowych biletów i nie ma obowiązku wpuszczenia wiecej. Jakby był ten procentowy przepis i wydzielone sektory gosci nie bylo by problemu. Ewentualne wieksze zamowienie musialo by zostac zgloszone (tutaj jak czytam bylo to nawet uczynione) i dostac akceptacje gospodarza (czytajc wpisy bylo tak wlasnie zrobione)

Teraz Gorzów powinien list z podziekowaniami pewnie wyslac do Polkowic ze ich wpuscili.

Bodzio niewazne ile ma lat, takie zachowania trzeba eliminować. Ten starszy kolega obok to mu powinien wytlumaczyć.
Ostatnio zmieniony 01 maja 2007, 13:32 przez Marco, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Bodzio
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Bodzio » 01 maja 2007, 13:30

kwassek pisze:
kyS pisze:i

Parodia ... gest dobrej woli ...kur... co za kretyn :/ Chlopaki trzeba bylo wjechac z brama ... ;) wtedy moze by sie czegos idioci nauczyli! Jak widac IMPEL to zjebana organizacja :/

dokładnie ! nie ma się co p...``` U nas nigdy nie będzie rozsądnych ochroniarzy, przecież skandalem był fakt ! że kilku naszych dostało niby przypadkowo po mordzie jak wbiegali na parkiet... a przecież stało z 10 impelewców, bez obrazy...ale jednak grupa inwalidza, renciści i emeryci... przecież to parodia jest... po ktorej nikomu się nie chce śmiać no ale jednak
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 01 maja 2007, 13:31

Marco pisze:Zeby nie dochodziło do takich sytuacji powinien kazdy klub powinien wyznaczyć sektor kibiców gości, okreslić ile ma miejsc i tyle biletów powinno byc dostepne. Najlpiej to zrobić % np 5% pojemnosci hali. Samo okreslenie w przepisach ze goscie maja dostać iles tam darmowych wejsciowek nie jest rownoznaczne jak pokazał przyklad z Polkowic z mozliwocią faktycznego przyjecia gosci. Przykladowo hala miescie 1500 miejsc to 75 biletów nalezy sie gościom ( w tym moze byc te 20 darowych), a tak to jest samowolka. gospodarze dają tylko darmowe,a na wydzielonym sektorze moglo by wejsc 2 rayz więcej. A tka to jest zaslanianie się ze tyle darmowych biletów i nie ma obowiązku wpuszczenia wiecej. Jakby był ten procentowy przepis i wydzielone sektory gosci nie bylo by problemu.

Bodzio niewazne ile ma lat, takie zachowania trzeba eliminować. Ten starszy kolega obok to mu powinien wytlumaczyć.

hehe byl sektor w Polkowicach dla kibicow przyjezdych (przy koszu). Jednak pan Andrzej N. po tym jak lamiac przepisy (chodzenie po boisku w czasie meczu) zwrucono mu uwage... odrazu ochroniarzy wolal a od nastepnego meczu wydzielono sektor nam (nawet kibice z Polkowic sie dziwili ze 1-szy raz taki sektor dali gosciom).

Awatar użytkownika
Bodzio
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Bodzio » 01 maja 2007, 13:31

Marco pisze:Zeby nie dochodziło do takich sytuacji kazdy klub powinien wyznaczyć sektor kibiców gości, okreslić ile ma miejsc i tyle biletów powinno byc dostepne. Najlpiej to zrobić % np 5% pojemnosci hali. Samo okreslenie w przepisach ze goscie maja dostać iles tam darmowych wejsciowek nie jest rownoznaczne jak pokazał przyklad z Polkowic z mozliwocią faktycznego przyjecia gosci. Przykladowo hala miescie 1500 miejsc to 75 biletów nalezy sie gościom ( w tym moze byc te 20 darowych), a tak to jest samowolka. gospodarze dają tylko darmowe,a na wydzielonym sektorze moglo by wejsc 2 rayz więcej. A tka to jest zaslanianie się ze tyle darmowych biletów i nie ma obowiązku wpuszczenia wiecej. Jakby był ten procentowy przepis i wydzielone sektory gosci nie bylo by problemu.

Teraz Gorzów powinien list z podziekowaniami pewnie wyslac do Polkowic ze ich wpuscili.

Spoko Marco :) ja to wiem :) osobiście bym mu to wytłumaczył :) bo wiem gdzie stał na meczu ;] oj dobrze, że o tym nie wiedziałem bo ja już bym :) się zdenerwował :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Mały
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Mały » 01 maja 2007, 13:33

film wszystko pokazuje ... opowiadac nie trzeba :? :? ale dlaczego jak ktos wyzej napisal o tym szczylu odrazu na mysl nasunal mi sie jeden lepek ... pozniej okazalo sie ze mialem racje ... :? :?

Awatar użytkownika
pawelsuch
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: pawelsuch » 01 maja 2007, 13:35

na ten filmik natrafilem na portalu Gazeta.pl tak wiec nie wiem kto go nakrecil mysle ze ktos z ich kadry wiec moja odp brzmi nie wiem czo to ktorys z naszych kibicow, ale szczerze mowiac watpie :)
Ostatnio zmieniony 01 maja 2007, 13:40 przez pawelsuch, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 01 maja 2007, 13:38

Wstyd i tyle.
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować