Ciekawe co powie po tym wszystkim...
Ruszyła ekstraklasa
Moderator: Moderatorzy
-
above_the_rim
- Amator
nie wiem czy oni są tacy z ,,kultura" zresztą to nie pierwszy wybryk kibiców legii bo nie kulturalne zachowanie juz pokazali w meczu wyjazdowym z Austria Wiedeń nie wiem dokładnie kiedy to było czy w tamtym roku czy dwa lata temu ale cos taakiego było. Moim zdaniem kibice Kolejorza są najlepsi w Polsce !!!

Orła nazwę zhańbiliście, jakieś gówno wybraliśCCCie!
Nigdy nie zginie, Nasz Orzeł nigdy nie zginie!
Nigdy nie zginie, Nasz Orzeł nigdy nie zginie!
-
Gość
Ale chyba nikt nie ma wątpliwości ,ze kibice Lecha są najlepsi. I tu nie chodzi o żaden lans. To fakty:
-najwięcej sprzedanych karnetów
-największa średnia u siebie
-najwieksza średnia na wyjazdach
-I w pewnej sprawie też najlepsza ekipa (a może ktoś wie czego my nie wiemy? czy jakieś grillowanie do tyłu?}. Podkreślam ,że nie jestem zwolenikiem grillowania ale i taka statystyka istnieje. Trudno.
-najwięcej sprzedanych karnetów
-największa średnia u siebie
-najwieksza średnia na wyjazdach
-I w pewnej sprawie też najlepsza ekipa (a może ktoś wie czego my nie wiemy? czy jakieś grillowanie do tyłu?}. Podkreślam ,że nie jestem zwolenikiem grillowania ale i taka statystyka istnieje. Trudno.
-
Gość
A Legła? Czesto bywam w stolicy. Kązdy wie,ze prawdziwych warszawiaków tam na lekarstwo. Po wojnie przyjechała do tego miasta cała masa ludzi ze wschodu (trochę terenów nam zabrał Wielki Brat za wschodu). Osiedlili się i już są miastowi. Niestety na Litwie pokazali,że ............. wstyd. I chyba należy się dziwić,ze w takiej masie nie znalazło się kilku zdrowo myślących z ,, ze szczytu,, piramidy ,że ok ....rzucimy kamieniami. Pokażą nas. Ale 99% Polski z nas będzie się śmiać. Itd. I dziś może się śmieją,ale to śmiech przez łzy. Bo tylko im to pozostało.
- Marco
- Junior
- Kontaktowanie:
Dobra Lech to jest potęga i nie kłócić się z Gościem
I jak taki z ciebie (specjalnie c a nie C) kibicto byś przynajmniej napisał Legia a nie legła - najlpeszy kibicu. Właśnie dajesz przykład swojej małości i chyba ułomności.
Dobrze ze u was ci z góry piramidy pokazali klasę
flaga o honorze, a obok frajersko, wyj.... flagi Wisły Kraków. Honori kibice Lecha Poznań.
Weź się chłopcze nie wypowiadaj bo siarę tylko robisz Kolejorzowi wypisując że jacy to wy nie jesteście wspaniali, a chyba nie znasz dobrze własnego podwórka.
I jak taki z ciebie (specjalnie c a nie C) kibicto byś przynajmniej napisał Legia a nie legła - najlpeszy kibicu. Właśnie dajesz przykład swojej małości i chyba ułomności.
flaga o honorze, a obok frajersko, wyj.... flagi Wisły Kraków. Honori kibice Lecha Poznań.
Weź się chłopcze nie wypowiadaj bo siarę tylko robisz Kolejorzowi wypisując że jacy to wy nie jesteście wspaniali, a chyba nie znasz dobrze własnego podwórka.

WislaLive.pl
- Siero
- Senior
- Kontaktowanie:
Ale obciach na cały świat.....ale jak ktoś nie umie przegrywać i tylko robi burdy na stadionach to chyba ludzie nie cywilizowani.... doping i pomysłowość zastępuje się rzucaniem kamyrami i reklamami to gratulacje.... nie oceniam wszystkich ale ta grupa pokazała, że policja nie prowokuje
dać trochę wolnego i co się dzieje.... narzekamy na stadiony a po co budować skoro w 2-3 min banda rozwali krzesła jak Szarańcza....
Może te sądy 24h coś zrobią...poziom niektórych kibiców obrazuje poziom gry w naszej lidze czyli żenujący !!

Może te sądy 24h coś zrobią...poziom niektórych kibiców obrazuje poziom gry w naszej lidze czyli żenujący !!
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/
-
Gość
Marco pisze:Dobra Lech to jest potęga i nie kłócić się z Gościem![]()
![]()
![]()
Kibicu z Krakowa. Bedzie Legła. A jak nie kumasz dlaczego tak piszemy (w Poznaniu to wiedzą to Twój problem). Może ty podasz ile karnetów Wisła sprzedała przed sezonem? To przykład. I nie martw się o mnie. A chłopca to sobie zrób. O ile masz juz skończone 18.
- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
1.O ile ja wiem zeby zrobić sobie chłopca (lub dziewczynkę) nie trzeba mieć ukończonych lat osiemnastu (chyba ze w Poznaniu...) to tak off topic.
2.Nie jesteśmy na kibice.net i nie będziemy prowadzić tu jałowej dyskusji o tym czy Lech jest najlepszy czy nie i jaka ma konkurencję w województwie wielkopolskim (swoją drogą gdyby geograficznie bliżej wam bylo do Polski centralnej ilość tych karnetów którymi raczysz się szczycić spadłaby o polowę w konkurencji z innymi klubami).
3.Z anonimami nie bardzo mamy tu zwyczaj dyskutować.
4.Cóz propos "ległej". Nie lubię, nie czuję sympatii, nie kibicuję jej w konfrontacjach europejskich, potępiam to co zrobili z polskim Wilnem (miastem którego kazdy Polak powinien miec gdzieś w sercu, przynajmniej ten Polak który ma odrobine pojęcia o historii),
ale
piszę Legia z wielkiej litery bo to nazwa własna tak jak Lech, Wisla czy Widzew (a tego ostatniego nie lubie baaardzo). Mimo to nazwę Widzew równiez pisuję z wielkiej litery. Tego wymagaja elementarne podstawy wykształcenia, przyzwoitości i kultury.
Nie chcesz tego zrozumiec, cóż nie dziw sie jak ktos nie zechce kiedyś uszanować Lecha i będzie pisywał z pogardą "lech" obowiązkowo z małej litery żeby pokazac jak wami gardzi...
2.Nie jesteśmy na kibice.net i nie będziemy prowadzić tu jałowej dyskusji o tym czy Lech jest najlepszy czy nie i jaka ma konkurencję w województwie wielkopolskim (swoją drogą gdyby geograficznie bliżej wam bylo do Polski centralnej ilość tych karnetów którymi raczysz się szczycić spadłaby o polowę w konkurencji z innymi klubami).
3.Z anonimami nie bardzo mamy tu zwyczaj dyskutować.
4.Cóz propos "ległej". Nie lubię, nie czuję sympatii, nie kibicuję jej w konfrontacjach europejskich, potępiam to co zrobili z polskim Wilnem (miastem którego kazdy Polak powinien miec gdzieś w sercu, przynajmniej ten Polak który ma odrobine pojęcia o historii),
ale
piszę Legia z wielkiej litery bo to nazwa własna tak jak Lech, Wisla czy Widzew (a tego ostatniego nie lubie baaardzo). Mimo to nazwę Widzew równiez pisuję z wielkiej litery. Tego wymagaja elementarne podstawy wykształcenia, przyzwoitości i kultury.
Nie chcesz tego zrozumiec, cóż nie dziw sie jak ktos nie zechce kiedyś uszanować Lecha i będzie pisywał z pogardą "lech" obowiązkowo z małej litery żeby pokazac jak wami gardzi...

- Marco
- Junior
- Kontaktowanie:
Anonymous pisze:
Kibicu z Krakowa. Bedzie Legła. A jak nie kumasz dlaczego tak piszemy (w Poznaniu to wiedzą to Twój problem).
pewnie z tego samego powodu co twoi koledzy z Kałuży,
ale to świadczy o tobie (małe t bo juz wiem z kim gadam) a nie o rywalach
Może ty podasz ile karnetów Wisła sprzedała przed sezonem?
haha jakoś 2-3 lata temu cie tu ie widziałem napinaczu jak Wisła Kraków miała wykupione niema 100% karnetów, gdzie wtedy byłeś?
To przykład.
marny przykład, jesli chodzi o wartość kibicowską , Widzew Legia, ŁKS, Wisła napewno wam nie ustępują, każdy z tych klubów ma jeszcze rywala na swoim terenie Legia-Polonia, ŁKS-Widzew, a Wisła-Cracovię-Hutnika, nie mówiąc już o jeszcze większym podziale w Małopolsce
I nie martw się o mnie.
ja sie nie martwię, takie jednostki jak twoja, są w Krakowie na porządku dziennym wystarczy odwiedzić cracovia.krakow.pl
A chłopca to sobie zrób. O ile masz juz skończone 18.
z dowodu wynika że mam, ale jeśli ty masz to współczuję rodzinie i znajomym, że mają takie komleksiarza w rodzinie
dobrze wam idzie gra na licencji Amiki Wronki SSA, szkoda, że prawdziwego Lecha spuściliście do niższych lig , Brawo!!!
a jeśli chcesz wychwalać Lecha ponad wszystko takimi marnymi argumentami to idz na kibice.net tam znajdziesz przyjaciół takich samych jak ty
i na zakończenie Legła piszą pionki, leszcze i frajerzy a nie kibice, którzy wiedzą ze najgorszemu rywalowi należy się szacunek, nawet poprzez tak prostą rzecz jak napisanie nazwy jego klubu dużą literą.

WislaLive.pl
- patrese
- Kadet
- Kontaktowanie:
Marco pisze:dobrze wam idzie gra na licencji Amiki Wronki SSA, szkoda, że prawdziwego Lecha spuściliście do niższych lig , Brawo!!!
No i co z tego, że na licencji Amiki
A gdybyś nie wiedział : licencja jest jedynie certyfikatem poświadczającym spełnienie przez licencjobiorcę wszystkich obowiazkowych, minimalnych wymagań i umożliwiający dopuszczenie do rozgrywek klubowych PZPN i UEFA.
Wydaję się ja co roku, więc co to ma wspólnego z historią i tradycją Lecha? Kiedyś nie było licencji, a duma i tradycja jest zawsze...
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ

- Marco
- Junior
- Kontaktowanie:
patrese pisze:Marco pisze:dobrze wam idzie gra na licencji Amiki Wronki SSA, szkoda, że prawdziwego Lecha spuściliście do niższych lig , Brawo!!!
No i co z tego, że na licencji AmikiNastąpiła fuzja dwóch klubów piłkarskich z których powstał jeden KKS LECH POZNAŃ. No mocy umowy o połączeniu kontynuuje on tradycje Lecha, a holding Amica wniósł aportem licencję i piłkarzy. I to jest jedyny prawdziwy Lech. Tradycję Amiki kontynuuje 3-ligowa Amica (wcześniej rezerwy).
A gdybyś nie wiedział : licencja jest jedynie certyfikatem poświadczającym spełnienie przez licencjobiorcę wszystkich obowiazkowych, minimalnych wymagań i umożliwiający dopuszczenie do rozgrywek klubowych PZPN i UEFA.
Wydaję się ja co roku, więc co to ma wspólnego z historią i tradycją Lecha? Kiedyś nie było licencji, a duma i tradycja jest zawsze...
a czy Pogoń Szczecin to Pogoń Szczecin a nie Piotrcovia? A prawdziwa Pogoń gra w IV lidze jako Pogoń Nova?
Czy Zawisza Bydgoszcz, ktora zastapiła róznymi dziwnymi drogami to nie Kujawiak Włocławek? zwany Hydrobudową itp itd
nie nastąpiła żadna fuzja kolego, holding(firma Amica wycofała się ze sponsorowania klubu z Wronek) Amika Wronki SSA przyjęła nazwę Lech Poznań SSA,a KKS Lech Poznań opuścił szeregi ekstraklasy.
Gdyby nie licencja Amiki Wronki to nowy Lech nie zagrałby w Pucharze Intertoto bo to nie Lech Poznań zajął miejsce premiowane udziałem w pucharze.
Roznego rodzaju Lechia/Olimpia, Polonia/Szombierki Bytom to podobne twory do nowego Lecha.
I nie mów mi co to licencje piłkarskie bo dobrze wiem co one znaczą. Nie jest to tyko spełnienie wymogów jak Ci sie wydaje.
Tak jak i Lotos kontunuuje tradycję Spójni Gdańsk

WislaLive.pl
- patrese
- Kadet
- Kontaktowanie:
Marco pisze:a czy Pogoń Szczecin to Pogoń Szczecin a nie Piotrcovia? A prawdziwa Pogoń gra w IV lidze jako Pogoń Nova?
Czy Zawisza Bydgoszcz, ktora zastapiła róznymi dziwnymi drogami to nie Kujawiak Włocławek? zwany Hydrobudową itp itd
nie nastąpiła żadna fuzja kolego, holding(firma Amica wycofała się ze sponsorowania klubu z Wronek) Amika Wronki SSA przyjęła nazwę Lech Poznań SSA,a KKS Lech Poznań opuścił szeregi ekstraklasy.
Gdyby nie licencja Amiki Wronki to nowy Lech nie zagrałby w Pucharze Intertoto bo to nie Lech Poznań zajął miejsce premiowane udziałem w pucharze.
Roznego rodzaju Lechia/Olimpia, Polonia/Szombierki Bytom to podobne twory do nowego Lecha.
I nie mów mi co to licencje piłkarskie bo dobrze wiem co one znaczą. Nie jest to tyko spełnienie wymogów jak Ci sie wydaje.
Tak jak i Lotos kontunuuje tradycję Spójni Gdańsk
Widzisz kolego, coś tam usłyszałeś ale widzę, że szczegółów nie znasz.
Amica wcale nie wycofała się ze sponsorowania grającej pod swoim szyldem drużyny w 3 lidze. Nie nastąpiło żadne przejęcie tylko fuzja dwóch podmiotów, z której powstał KKS Lech Poznań SSA. Amica Sport SSA wniosła majątek, a stowarzyszenie WKP Lech prawa niematerialne. Mam nadzieję, że wiesz na czym polega różnica między fuzją a przejęciem oraz co to są prawa niematerialne, więc nie będę się nad tym rozwodzić. Jeśli chodzi o licencję to nowy klub miał prawo wybierać między licencją Lecha i Amiki, ponieważ oba zespoły utrzymały się w ekstraklasie. Wybrano licencję Amiki ze względu na potrzebę redukcji oraz rozłożenia na raty zadłużenia starego Lecha, co mogło być problemem w uzyskaniu licencji na kolejny sezon. Skorzystano więc jedynie z możliwości, jaką stworzyła fuzja między Lechem i Amicą dla jak najlepszego rozwiązania przyszłości KKS Lech Poznań. Na mocy umowy o fuzji zapisano, iż KKS Lech Poznań będzie kontynuował historię i tradycję Lecha Poznań (w tym celu wniesiono do spółki takie prawa niematerialne jak herb, logo czy barwy i właśnie prawa do kontynuowania tradycji Lecha).
O Zawiszy, Pogoni słyszałem, lecz nie znam szczegółów tych przejęć, więc nie będę się wypowiadać. Znam dobrze sytuację Lecha i to mi wystarczy. Pozdrawiam.
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ