Na moim "rancho" jest więcej miejsca, więc możemy się poganiać
Szymon myślę że odwoływanie się jakiś działaczy do historii czy to że się nie odwołują to dla Nas jest "mały Gucio". Czy działacze MTK Polfa odwoływali się do tradycji Włókniarza? Może na piśmie, a nie pamiętasz jak mieli do nas pretensje że krzyczymy Włókniarz, że mamy szalika Włokniarza itd. Barwy - mogą zrobić różowo - fioletowe, i tak nikt z Nas nie założy takiego szalika. Włókniarz był, jest i będzie w Nas, a nie na papierze nowych działaczy (choćby mieli najlepsze intencje) to tylko My zadecydujemy czy Włókniarz jest czy nie. Był okres że więcej Naszych grało w Łodzi niż w Pabianicach - to fakt, ale czy przypadkiem Renia i Jarzynka nie grają na Naszej hali
I kolejna sprawa, te młode dziewczyny które grają, to wychowały się w legendzie Włókniarza czy MTK Heros, Prospan, Star Foods, Polfy. Jak przychodziły na halę, jako małe dziewczynki to słyszały Polfa, czy Włókniarz.
W zeszłym roku byliśmy w Poznaniu na Mistrzostwach Juniorek - co krzyczeliśmy (albo przynajmniej próbowaliśmy

)
Gdyby w tym klubie nie grała żadna z Naszych dziewczyn to ok, nie można mówić że to jest Włókniarz, ale grają Nasze laski...
Tak sobie myślę, pamiętasz pierwszy sezon po upadku Włókniarza 1994 roku, też były podobne dylematy, czy ktoś z Nas zastanawiał się wtedy czy działacze nawiążą do tradycji czy stworzą coś nowego - NIE
Czy kogoś oprócz Nas to w ogóle interesuje, czy nowi działacze zrobili jakieś spotkanie z kibicami?
I tak na zakończenie, jeśli chcemy podziękować Reni i Jarzynce za to co robią to, według mnie, najlepszym sposobem będzie kultywować tradycje Włókniarza.
"...moja wiara to wszystko co mam... WŁÓKNIARZ..."
O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska