Mecze o 3 miejsce: AZS PWSZ Gorzów Wlkp.-Tęcza Leszno

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
diablewcielone:P
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: diablewcielone:P » 28 kwietnia 2008, 21:49

Mozarthio pisze:Greebo jak juz jestes taki cfany to ja ci cos powiem polaczymy tylko dwa kluby ....Tecze i Azs gorzow i dwoch znakomitych trenerow tych druzyn ..i twoja Wisełka moim skromnym zdaniem bedzie pozamiatana :) i to nei bedzie wygrana przy slabszej dyspozycji Wisły bo jestem pewny ze tylko z tych 2 klubow mozna zrobic naprawde znakomitą druzyne z leszna bysmy dali Koc , Mieloszynska , Krysiewicz oraz Coleman z Gorzowa Szott, Ristic , Moore , Żurowska i jeszcze dwie ktore dobrze graly w lesznie niestety nazwiska nie zapamietalem... i w tym momencie mamy rotacje w skladzie i zawodniczka zmieniajaca nei bedzie gorsza a nawet lepsza i co wtedy Wiselka zrobi hmm? Torun pokazal ze tak islaby klub jak oni potrafili was pokonac bbaa blisko bylo drugiej porazkiWisly z tym samym klubem :) wiec za przeproszeniem przestan robic z Wisly i Lotosu nie wiadomo czego bo jestescie do pokonania nie w tym sezonie to w innym , druzyny beda sie wzmacniac i nie placz za rok moze dwa jak przegracie ;)

żartujesz czy mówisz poważnie :?: 8)
nie ujmując nic żadnej z tych zawodniczek

Justyna Żurowska kryta w meczach półfinałowych przez emerytke Dupree(rocznik 1984) w meczach półfinałowych osiągnęła średnią punktową 5,33 przy bajecznej skuteczności 21% z gry

Carrie Moore owszem w trzecim meczu półfinałowym zdobyła 20 punktów czego nie raczę jej zabrać, jednakowo pozostałe 6 meczy ze słabym Lotosem i Wisłą jakoś były bez szczególnych fajerwerków(magiczna granica 10ptk została tylko raz osiągnięta), jak na klasową zawodniczkę....

Kati Ristić ani się asystami nie popisuje szczególnie(jakby na rozgrywajcą przystało, ani szczególnych zdobyczy punktowych nie notuje ot co by ją nazwać rzucającym obrońcą), moje wrażenia co do tej zawodniczki z meczów przeciwko Wiśle są takie: dużo chaosu i może coś z tego będzie(pchnięcie piłką z wysokości biustu czasem wpada :roll: )

Martyna Koc rozegrała chyba jeden z najlepszych sezonów w życiu, z czego należy się tylko cieszyć, jednakowoż jej eval osiągnął 12,2, dla porównania Agnieszka Pałka przed przyjściem do Wisły miała eval 21,7(będąc podstawowym graczem--centrem w Pabianicach)

Daria Mieloszyńska jest jedną z niewielu Polek które potrafią wziąć ciężar gry drużyny na swoje barki, jednak prócz znakomitych występów trafiają się jej też wpadki(dwie takowe ma na koncie z Lotosem, jedną z Gorzowem, co raczej nie jest kwestią przypadku, a wynika z wyrachowania trenera przeciwniczek)

Edyta Krysiewicz nie powiem jestem pod wrażeniem sezonu w wykonaniu pani Edyty, ale do perspektywicznych zawodniczek raczej niestety nie można jej zaliczyć

Agnieszka Szott jest zawodniczką która przeplata bardzo dobre występy z bardzo słabymi(gdzie o skuteczności lepiej nie wspominać)

Ryan Coleman zawodniczka o niewątpliwie jakiś całkiem dobrych umiejętnościach, sprowadzona w wiadomym celu po raz drugi do Polski, gra dużo, ma ciągnąć drużynę, być jej liderką, dlatego na boisku może robić co chce: rzucać, zbierać, asystować; jednak będąc złośliwym stworzeniem zapytam dlaczego rzeczona dobra zawodniczka nie znalazła pracy w jakimś europejskim klubie od początku sezonu --> w klubie walczącym w jakiś pucharach, gdzie mogłaby porównać swoje umiejętności z innymi potencjalnie wyżej cenionymi grajkami made in WNBA

Dlatego też wybacz, ale "zfuzjowanego"(teoretycznie) klubu(drużyny) raczej ani gdyńscy ani krakowscy kibice raczej bać się nie będą( mając w składach "swoich" teamów takie/takiego pokroju zawodniczki jak w tym sezonie).

Nazwy nie zdobywają tytułu Mistrza Polski 19/9 razy 8)

Na koniec zapytam
czy w tym sezonie sędziowie wygrali Lotosowi 3 mecze z Lesznem w play off :?:
czy w tym sezonie sędziowie wygrali Wiśle 3 mecze z Gorzowem w play off :?:
Ostatnio zmieniony 28 kwietnia 2008, 21:57 przez diablewcielone:P, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 28 kwietnia 2008, 21:50

Co do Jones to widziałem jej wyniki i to naprawde nie wygladało dobrze. Klub wolał nie ryzykować...może to był błąd, ale o tym sie juz nie przekonamy.

Jeszcze raz wnoszę: opamietajcie sie ludzie i przestancie sie o p... kłócić
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 28 kwietnia 2008, 21:52

Endrju pisze:
Ałgaja pisze:
Erin też ma metal w nodze? czy po prostu trudno przyznać, że jednak nie była to ta półka finansowa, bo niestety czasy są jakie są i koszykarka jest warta tyle ile ktoś jest w stanie za nią zapłacić?

to jest o Erin Thorn!
A z mojej znajomości koszykówki wynika że Erin Thorn i pani Jones to nie ta sama osoba.
i temat kończę...słuchając rady elen :)
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 28 kwietnia 2008, 21:52

Endrju pisze:
Ałgaja pisze:
Erin też ma metal w nodze? czy po prostu trudno przyznać, że jednak nie była to ta półka finansowa, bo niestety czasy są jakie są i koszykarka jest warta tyle ile ktoś jest w stanie za nią zapłacić?

prosze bardzo :]

Czyli Jones ma na imie Erin? :lol:
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 28 kwietnia 2008, 21:55

No faktycznie :D
Punkt 1-szy LOL
Troche sie rozpedzilem.. ale nie zwrocilem uwagi ze rozmawiajac o Chandi Jones ktos wspomnial o Erin Thorn :P
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 28 kwietnia 2008, 22:09

Moze to pomoze:

2007/2008
2007-10-20 18:30 TS Wisła Can Pack Kraków - KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski 80:61
2008-01-13 17:00 KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - TS Wisła Can Pack Kraków 67:88
2008-04-05 17:00 TS Wisła Can Pack Kraków - KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski 76:48
2008-04-06 17:00 TS Wisła Can Pack Kraków - KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski 78:57
2008-04-12 15:15 KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - TS Wisła Can Pack Kraków 69:80

2007-10-31 18:00 KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - Lotos PKO BP Gdynia 46:61
2008-02-02 16:00 Lotos PKO BP Gdynia - KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski 70:59

2006/2007
2006-11-19 18:30 TS Wisła Can Pack Kraków - KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski 85:70
2007-02-10 18:00 KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - TS Wisła Can Pack Kraków 93:100
2007-03-31 17:00 TS Wisła Can Pack Kraków - KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski 84:68
2007-04-01 17:00 TS Wisła Can Pack Kraków - KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski 88:58
2007-04-14 18:30 KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - TS Wisła Can Pack Kraków 76:77

2006-11-11 18:00 KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - Lotos PKO BP Gdynia 85:87
2007-02-04 12:00 Lotos PKO BP Gdynia - KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski 82:54
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

friel
Kadet

Postautor: friel » 29 kwietnia 2008, 05:41

kyS pisze:Moze to pomoze:

2007/2008
2007-10-20 18:30 TS Wisła Can Pack Kraków - KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski 80:61
2008-01-13 17:00 KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - TS Wisła Can Pack Kraków 67:88
2008-04-05 17:00 TS Wisła Can Pack Kraków - KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski 76:48
2008-04-06 17:00 TS Wisła Can Pack Kraków - KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski 78:57
2008-04-12 15:15 KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - TS Wisła Can Pack Kraków 69:80

2007-10-31 18:00 KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - Lotos PKO BP Gdynia 46:61
2008-02-02 16:00 Lotos PKO BP Gdynia - KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski 70:59

2006/2007
2006-11-19 18:30 TS Wisła Can Pack Kraków - KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski 85:70
2007-02-10 18:00 KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - TS Wisła Can Pack Kraków 93:100
2007-03-31 17:00 TS Wisła Can Pack Kraków - KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski 84:68
2007-04-01 17:00 TS Wisła Can Pack Kraków - KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski 88:58
2007-04-14 18:30 KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - TS Wisła Can Pack Kraków 76:77

2006-11-11 18:00 KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - Lotos PKO BP Gdynia 85:87
2007-02-04 12:00 Lotos PKO BP Gdynia - KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski 82:54

I o czym to ma świadczyć że w poprzednim sezonie mecze były kupione a w tym roku zmeczone pucharami akademiczki odpuściły w rundzie zasadniczej was totalnie zeby nie powiedziec olały no ja cie prosze :) o ile ja czytam i słucham Trenera M. to nasze ambicje siegały do brazu a finał w pzyszłym sezonie wiec zacznij już obgryzać paznokcie :D

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 29 kwietnia 2008, 07:18

Ałgaja pisze:
Endrju pisze:
Ałgaja pisze:

to jest o Erin Thorn!
A z mojej znajomości koszykówki wynika że Erin Thorn i pani Jones to nie ta sama osoba.
i temat kończę...słuchając rady elen :)

serio?;/ :? :wink:
Endrju-czytaj ze zrozumieniem 8)
ewentualnie poczytaj stronke WNBA, tam mozna sporo ciekawych rzeczy znaleźć, jak np. nazwiska i imiona zawodniczek, które się chciało mieć w swoim składzie.
a ostatni post friel'a to jest jedno wielkie LOL. dlatego idąc za radą elena(przy okazji pozdrawiam) kończę dyskusję na dobre :)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 29 kwietnia 2008, 07:59

Nie wszyscy musza miec takie same zdanie jak friel :D

A zmierzajac do meritum sprawy jezeli bylismy na temacie Chandi i zarzucenie nam ze we Francji jakos gra...
To niejestesmy niestety taka potega finansowa zeby zawodniczke u ktorej stwierdza sie problemy zdrowotne kontraktowac.

"Koncze ta bajke i ide na fajke"

PS (Twoi przyjaciele Ann wytlumaczyli mi juz moja pomylke wiec NIE MUSISZ SIE POWTARZAC :!: )
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 29 kwietnia 2008, 09:39

friel pisze:I o czym to ma świadczyć że w poprzednim sezonie mecze były kupione a w tym roku zmeczone pucharami akademiczki odpuściły w rundzie zasadniczej was totalnie zeby nie powiedziec olały no ja cie prosze :) o ile ja czytam i słucham Trenera M. to nasze ambicje siegały do brazu a finał w pzyszłym sezonie wiec zacznij już obgryzać paznokcie :D

:D :D :D :D

kkforum... kocham to miejsce :wink: :lol:

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 29 kwietnia 2008, 09:55

friel pisze:I o czym to ma świadczyć że w poprzednim sezonie mecze były kupione a w tym roku zmeczone pucharami akademiczki odpuściły w rundzie zasadniczej was totalnie zeby nie powiedziec olały no ja cie prosze :) o ile ja czytam i słucham Trenera M. to nasze ambicje siegały do brazu a finał w pzyszłym sezonie wiec zacznij już obgryzać paznokcie :D
Pomysl czlowieku, albo chociaz sprawdz taka rubryke "Skąd:". Po prostu kur wa mi wstyd za was, bo kozaczycie jak chlopaki z gimnazjum, a prawda jest taka, ze dostajemy regularne baty od Lotosu i Wisly. Patrzac na te wyniki mozesz latwo zauwazyc, ze w poprzednim sezonie wyniki byly bardziej zblizone: byl fuksiarski mecz na starcie gdzie bylismy blisko i no ten aut wygwizdany w playoffach. Z tym, ze wtedy nikt nie p..., ze jestesmy w stanie pokonac Wisle lub Lotos. Chlopaki juz to kiedys pisali, ze nie jestesmy kreatywni w ataku, co wynika z umiejetnosci (albo ich braku) zawodniczek. Sama obrone to mozemy zajsc na trzecie miejsce i cokolwiek bys tutaj nie napisala to i tak tego nie zmieni.

Zamiast cieszyc sie z trzeciego miejsca to piszecie jakies farmazony - dokladnie takie jakie Maciejewski mowil przed playoffami z Wisla.

Swoja droga goraco tego zycze AZSowi, zeby tak gral z Wisla w przyszlym sezonie, zeby zaczal obgrazc paznokcie - jakkolwiek bez sensu to nie brzmi :wink:
--------------------------------------------------------------
Mozarthio pisze:(...) a co do zawodniczek ktore nie wymienilem wiesz niektorzy pracuja i wchodza na chwile poczytac te wasze bzdurki a ja nei zamierzam sprawdzac wszystkich zawodniczek ktore zapomnialem bo pisze to w jednej krotkiej chwili.. sorki nastepnym razem nei bede wspominal o 2 kolejnych zawodniczkach ktorych zapomiialem nazwisk ..oj wielki problem do ktorego jak cala Wisla dluga i szeroka sie przyczepiono + jeden ciec z polkowic nie obrazajac prawdziwych kibicow polkowic zeby znowu wojny jakies nie bylo... (...)
Zauwaz tez, ze niektorzy sa tutaj moderatorami i ich zasranym obowiazkiem (bo na pewno nie przyjemnoscia) jest tutaj regularnie wlazic i sprawdz czy nikt Ciebie, albo twojego klubu nie obraza.
Ostatnio zmieniony 29 kwietnia 2008, 17:09 przez kyS, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie

ZnaczyNigdySieNieZaczelo

GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie

SkonczyloSieBoSieNieZaczelo

CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 29 kwietnia 2008, 10:47

Ja też kocham miejsce. Ledwie dziś wlazłem po dwóch dniach przerwy na forum i już mam znakomity humor. I jeszcze z paznokci na pół palca przeszedłem, w sensie zżarłem.

PS. Skąd się ci ludzie biorą? Jeszcze tylko rodneya czy tam rogersa kibica z Torunia brakuje :) :lol: :shock:

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 29 kwietnia 2008, 16:19

diablewcielone ..nikt nei powiedzial ze bedziecie sie bac :) ale moge w ciemno obstawic ze z tego zestawu cos by sie ciekawego urodzilo...
sorki Pałki mi nie porownuj teraz bo ma cos nieco powyzej 6 evala...i powiedz gdzie byly wtedy przed jej transferem Pabianice ? gdzie sa teraz? druzyna nie sypie sie tak odrazu....nawet wtedy gdy leszno u siebie przegralo na poczatku sezonu nic nie pokazala ...w pabianicach byla kims a teraz w krakowie nie koniecznie .

Edzia jest dobra rozgrywajaca jesli bys nei zauwazyl poki co wiek jej nie przeszkadza zeby rozgrywac lepsze mecze niz np perspektywiczna Waligorska z Lotosu...

Daria ma slabsze wystepy tak zgodze sie , zwlaszcza po kontuzji byla neirowna ale im blizej konca sezonu tym wiecej pokazywala wiec sorki nie czepiaj sie nie mozna grac caly sezon na wysokim poziomie ale gdy patrzysz tylko na staty to nawet nei wiesz jaka wielka role Daria odgrywa w naszej obronie i ataku nawet nie zdobywajac seryjnie pkt jest ne dozastapienia...

a co do Coleman to mnie rozbawiles naprawde!!! Byla tylko jedna zawodniczka w lesznie ktora mogla robic co chciala byla to Nikita Bell, Coleman ma byc liderka ale jej rola jest zupelnie inna i gra zespolu odkad jest z nami Krysiewicz jest rownomiernie rozlozona, bo jakbys nie zauwazyl po statystykach juz widac a co dopiero na boisku jak sie rozkladaja punkty.... czy wg Ciebie coleman jest nasza liderka? jest jeszcze Kurczak , Didi , Edzia bez kozery powolania do kadry nei dostaly. To tyle na ten temat
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 29 kwietnia 2008, 17:01

Nie chce nikomu psuć nastroju.
Ale jak spotykają się dwa zespoły A i B. I zespół A jest o klasę albo więcej lepszy od zespołu B. To gdy do zespołu B dołączy jeszcze 6 podobnej klasy zespołów i zrobi się jeden zespół B2. To nie oznacza że siła tego zespołu na tyle wzrośnie aby być lepszy od zespołu A bo będzie się obracał cały czas w zawodniczkach o klasę gorszych.

PROŚCIEJ
Żeby dorównać Lotosowi i Wiśle potrzebna jest gracz pokroju Canty a nie 15 Agnieszek Szott.

Więc jeżeli by zrobić z całości PLKK i jeszcze dodać 1 lige jeden super zespół to nadal Wisła i Lotos będą rządzić.
Obrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 29 kwietnia 2008, 17:19

Kys poza frielem do kogo jeszcze bijesz?? (Nigdzie osobiscie nie napisalem ze jestesmy lepsi od Wisly czy podzielilem jego zdania). Wrecz trzymam sie zdania ze jezeli nie bedziemy mieli wiekszego budzetu sukcesu nie osiagniemy! Teraz jedynie moglismy pokusic sie o pojedyncze wygrane... niestety sie nie udalo

Po drugie Hellraiser... zastosowales zle porownanie... (nie mowie oczywiscie o AZS-ie ani innej druzynie.)

Ale nie zgodze sie z toba ze do sukcesu wystarczy Canty... a pozniej dlugo dlugo nic... niz 10 dobrej klasy wyrownanych, zgranych zawodniczek.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”