Kłopoty w Jeleniej Górze

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 02 stycznia 2009, 16:53

z tego co wiem z regularnoscia wyplat w jeleniej bylo od dawna problem w tym sezonie a niektore z nich w trakcie sezonu dostaly propozycje skorek - powrot do wisly gdzie w aktualnej sytuacji z polskami mialaby sporo gry , babicka powrot do gorzowa......a zostaly z powodu dobrej atmosfery w druzynie i realnej walki o cos a nie tylko o utrzymanie.....teraz tej atmosfery juz nie ma.......a poparcie dla szewczyka i masera jest jak widac chocby na zdjeciach z meczu z pabianic jest spore....niektorym to on dal szanse na odbudowe po poprzednim nieudanym sezonie i z tego co wiem czuja sie z nim zwiazane.....tak przynajmneij mowia...no ale nie ma co sie sprzeczac zobaczymy 5 stycznia co sie wydarzy i kto mial racje....osobiscie jestem za tym 3 moim scenariuszem bo tylko on daje nam szanse walki o cos w tym sezonie ...ty pewnie jestes za 1 lub 2 bo wtedy leszno ma prawie pewne play off

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 02 stycznia 2009, 16:53

z tego co wiem z regularnoscia wyplat w jeleniej bylo od dawna problem w tym sezonie a niektore z nich w trakcie sezonu dostaly propozycje skorek - powrot do wisly gdzie w aktualnej sytuacji z polskami mialaby sporo gry , babicka powrot do gorzowa......a zostaly z powodu dobrej atmosfery w druzynie i realnej walki o cos a nie tylko o utrzymanie.....teraz tej atmosfery juz nie ma.......a poparcie dla szewczyka i masera jest jak widac chocby na zdjeciach z meczu z pabianic jest spore....niektorym to on dal szanse na odbudowe po poprzednim nieudanym sezonie i z tego co wiem czuja sie z nim zwiazane.....tak przynajmneij mowia...no ale nie ma co sie sprzeczac zobaczymy 5 stycznia co sie wydarzy i kto mial racje....osobiscie jestem za tym 3 moim scenariuszem bo tylko on daje nam szanse walki o cos w tym sezonie ...ty pewnie jestes za 1 lub 2 bo wtedy leszno ma prawie pewne play off

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 02 stycznia 2009, 17:09

Ja jestem zdecydowanie za tym aby w playoff jeszcze raz spotkać sie z Jelenią Górą, Leszna już mam dość, po tym grudniowym maratonie nie mam chęci sie z nimi spotykać już w tym sezonie.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

matishe
Żak

Postautor: matishe » 02 stycznia 2009, 17:14

szlag wszystko strzelił.. jeszcze tylko może krzyżyk postawić???
mam nadzieję, że wszystko się jakoś ułoży i te problemy znikną :oops:
"WSZYSTKIE ANIOŁY NA ŚWIECIE..ZRÓBCIE CO MOŻECIE"

Adolfini
Amator

Postautor: Adolfini » 02 stycznia 2009, 18:42

MARAS az tak nie lubicie z nami przegrywac ;) ? zartuje

a co do wypowiedzi Tomiego , wlasnei jest odwrotnie wole was w silnym skladzie bo uwazam ze jestesmy wstanie z wami wygrac przy tych personaliach jakie sa w jeleniej i w lesznie. A co do za wygrana z 2 skladem? poza 2 pkt zero satysfackji jak mamy wygrac lub przegrac to tylko z najlepszymi. Wiec ja mam nadzieje ze bedziecie w optymalnym skladzie. No moze procz Merideth ktorej nie darze osobiscie sympatią z pewnych wzgledow ale ok.

A przy tym co pisales ze Skorek by wrocila do Wisly rzeczywiscie taka opcja byla by wlasnei przy okazji kontuzji ale co po tym ?
Babicką chce Gorzow no nie dziwie sie bo klub troche za mocno poszalal ale podejrzewam ze wiekszej roli by i tak nie odgrywala w tamtym klubie.

Wiec nie wydaje mi sie ze to by byla taka prosta sprawa dla tych i innych zawodniczek. Lepiej pozostac w Jeleniej i malo wazne z jakim trenerem w rundzie zasadniczej byliscie czarnym koniem ktory potrafil urwac pare pkt a jak juz wygrywal to wyraznie. Szkoda tylko meczu z Rybnikiem ktorego chyba jednak przegraliscie na wlasne zyczenie w samej koncowce 4 kwarty.
Konstytucja RP - Rozdział II Art. 54.

1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.

koszykarz

Postautor: koszykarz » 02 stycznia 2009, 23:32

tommiiii pisze:z tego co wiem z regularnoscia wyplat w jeleniej bylo od dawna problem w tym sezonie a niektore z nich w trakcie sezonu dostaly propozycje skorek - powrot do wisly gdzie w aktualnej sytuacji z polskami mialaby sporo gry , babicka powrot do gorzowa......a zostaly z powodu dobrej atmosfery w druzynie i realnej walki o cos a nie tylko o utrzymanie.....teraz tej atmosfery juz nie ma.......a poparcie dla szewczyka i masera jest jak widac chocby na zdjeciach z meczu z pabianic jest spore....niektorym to on dal szanse na odbudowe po poprzednim nieudanym sezonie i z tego co wiem czuja sie z nim zwiazane.....tak przynajmneij mowia...no ale nie ma co sie sprzeczac zobaczymy 5 stycznia co sie wydarzy i kto mial racje....osobiscie jestem za tym 3 moim scenariuszem bo tylko on daje nam szanse walki o cos w tym sezonie ...ty pewnie jestes za 1 lub 2 bo wtedy leszno ma prawie pewne play off

jedyne które mogą zostac ,,na dobre i na zle'' to Kret , Balsam , Arodź , Wójcik. Reszta w większym lub mniejszym stopniu spokojnie może znaleźc klub dla siebie..
Ciekaw jestem gdzie pójdzie RYAN COLEMAN - taki gracz przydałby sie Pabianicom :wink:

Longerinho
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Longerinho » 03 stycznia 2009, 00:42

koszykarz pisze:
tommiiii pisze:z tego co wiem z regularnoscia wyplat w jeleniej bylo od dawna problem w tym sezonie a niektore z nich w trakcie sezonu dostaly propozycje skorek - powrot do wisly gdzie w aktualnej sytuacji z polskami mialaby sporo gry , babicka powrot do gorzowa......a zostaly z powodu dobrej atmosfery w druzynie i realnej walki o cos a nie tylko o utrzymanie.....teraz tej atmosfery juz nie ma.......a poparcie dla szewczyka i masera jest jak widac chocby na zdjeciach z meczu z pabianic jest spore....niektorym to on dal szanse na odbudowe po poprzednim nieudanym sezonie i z tego co wiem czuja sie z nim zwiazane.....tak przynajmneij mowia...no ale nie ma co sie sprzeczac zobaczymy 5 stycznia co sie wydarzy i kto mial racje....osobiscie jestem za tym 3 moim scenariuszem bo tylko on daje nam szanse walki o cos w tym sezonie ...ty pewnie jestes za 1 lub 2 bo wtedy leszno ma prawie pewne play off

jedyne które mogą zostac ,,na dobre i na zle'' to Kret , Balsam , Arodź , Wójcik. Reszta w większym lub mniejszym stopniu spokojnie może znaleźc klub dla siebie..
Ciekaw jestem gdzie pójdzie RYAN COLEMAN - taki gracz przydałby sie Pabianicom :wink:

No to Pabianice musiałby by głębokie rezerwy finansowe na Ryan wyciągnąć podejrzewam że troche jej kontrakt kosztuje :) ale było by to opłacalne :)
Leszno naszym miastem , Tęcza naszym klubem

Adolfini
Amator

Postautor: Adolfini » 03 stycznia 2009, 10:02

heh no pierwsze czy pabianice stac na Coleman? czy pabianice maja zamiar sprowadzc jedną klasowa zawodniczke w tym przypadku Ryan ktora gwarantuje w tak slabej druzynie zdobycze pkt na poziomie 20 pkt. Ale sama gry nie pociagnie przydaloby sie jeszce ze 2 do wspomozenia ale to juz chyba byloby ponad budzet, bo watpie ze nagle znajduje sie kasa po wiecej niz polowie sezonu na tak duze zakupy... podejrzewam ze Ristic i Merideth kossztuja razem tyle co ryan

1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 03 stycznia 2009, 10:10

Adolfini pisze:heh no pierwsze czy pabianice stac na Coleman? czy pabianice maja zamiar sprowadzc jedną klasowa zawodniczke w tym przypadku Ryan ktora gwarantuje w tak slabej druzynie zdobycze pkt na poziomie 20 pkt. Ale sama gry nie pociagnie przydaloby sie jeszce ze 2 do wspomozenia ale to juz chyba byloby ponad budzet, bo watpie ze nagle znajduje sie kasa po wiecej niz polowie sezonu na tak duze zakupy... podejrzewam ze Ristic i Merideth kossztuja razem tyle co ryan
naszym problem własnie jest skuteczność taki zakup da nam utrzymanie na 100% bo gra w obronie jest dobra + jakiś sredni C
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

koszykarz

Postautor: koszykarz » 03 stycznia 2009, 11:18

Coleman nie jest aż taka droga jak się niektórym wydaje...

Poza tym to zawodniczka która gwarantuje poziom w lidze...

Adolfini
Amator

Postautor: Adolfini » 03 stycznia 2009, 11:23

a ile kosztuje ?

bo ja akurat wiem ze bardzo duzo :) jest tuz za gwiazdami WNBA w naszej lidze bo ma wyrobiona marke od 2 sezonow najlepsza w lidze ....no w tym roku nei da rady bo najlepsza bedzie Ashley ;)

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 03 stycznia 2009, 12:00

Adolfini pisze:a ile kosztuje ?

bo ja akurat wiem ze bardzo duzo :) jest tuz za gwiazdami WNBA w naszej lidze bo ma wyrobiona marke od 2 sezonow najlepsza w lidze ....no w tym roku nei da rady bo najlepsza bedzie Ashley ;)

Shields? Ta ktora ma zawsze tak słaba skutecznosc i tyle strat??? Nie dorasta do piet Coleman na razie:)

Adolfini
Amator

Postautor: Adolfini » 03 stycznia 2009, 12:59

Shields ta ktora ma skutecznosc okolo 40 % jak zdobywa 35 pkt dla swej druzyny ? ta ktora ma najlepsza srednia pkt w lidze 19 pkt na mecz a ryan 17 z haczykiem ? Shields ta ktora jest w druzynie mistrza WNBA (co prawda nie gra pierwsze skrzypce ale sam fakt nobilituje) a gdzie Ryan gra w WNBA czy wogole w nim jest ? ogarnij sie zanim po raz kolejny sie upokorzysz. Prawda jest taka ze ryan to super zawodniczka zalujemy w lesznei ze jelenia nam ją sprzatnela ale mamy obecnie bardziej utalentowana zawodniczke z przyszloscia jak wielu specow w stanach sie o niej wypowiada radze tez czasem poczytac co o kim pisza zagranica jaka role Shields spelnia w druzynie mistrza WNBA jak ją widzi trener i co od niej sie oczekuje ...

tyle w temacie a dokladnie poza tematem b tu gadamy o problemach jeleniej gory wiec nei zaczynaj jakies polemiki, bardziej mnie interesuje rozwoj sytuacji w Jeleniej niz to czy znasz Ashley Shields czy nie..zreszta zapewne nie widizales jej w akcji wiec o czym my tu gadamy :) zobaczysz jak przyjdziesz w Gorzowie na mecz. Niech bedzie slabiutka zlekcewaz ją ;) byle by pozniej nie bylo placzu ...

ps bez obrazy dla fanow z Gorzowa ...

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 03 stycznia 2009, 13:03

Proponuję wrócić do tematu wątku i pisać nazwy własne, imiona, nazwiska itd. wielkimi literami.

potem będą żale i pretensje, jak będą ostrzeżenia...

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 03 stycznia 2009, 14:00

Adolfini pisze:Shields ta ktora ma skutecznosc okolo 40 % jak zdobywa 35 pkt dla swej druzyny ? ta ktora ma najlepsza srednia pkt w lidze 19 pkt na mecz a ryan 17 z haczykiem ? Shields ta ktora jest w druzynie mistrza WNBA (co prawda nie gra pierwsze skrzypce ale sam fakt nobilituje) a gdzie Ryan gra w WNBA czy wogole w nim jest ? ogarnij sie zanim po raz kolejny sie upokorzysz. Prawda jest taka ze ryan to super zawodniczka zalujemy w lesznei ze jelenia nam ją sprzatnela ale mamy obecnie bardziej utalentowana zawodniczke z przyszloscia jak wielu specow w stanach sie o niej wypowiada radze tez czasem poczytac co o kim pisza zagranica jaka role Shields spelnia w druzynie mistrza WNBA jak ją widzi trener i co od niej sie oczekuje ...

tyle w temacie a dokladnie poza tematem b tu gadamy o problemach jeleniej gory wiec nei zaczynaj jakies polemiki, bardziej mnie interesuje rozwoj sytuacji w Jeleniej niz to czy znasz Ashley Shields czy nie..zreszta zapewne nie widizales jej w akcji wiec o czym my tu gadamy :) zobaczysz jak przyjdziesz w Gorzowie na mecz. Niech bedzie slabiutka zlekcewaz ją ;) byle by pozniej nie bylo placzu ...

ps bez obrazy dla fanow z Gorzowa ...

No to Adolfini napisales taka madrosc ze kazda ktora gra w wnba jest lepsza od takiej ktora tam nie gra. No po prostu masakra. Zeby jeszcze odgrywala tam wazna role a gra juz trzeci sezon i nic ponad kilka minut tam nie moze wyskrobac. A jej statystyki poza pkt wygladaja gorzej niz Coleman. Natomiast moze w przyszlosci bedzie lepsza, to jest prawdopodobne ale na razie jest slabsza i tyle. moze i sie narazam ze pisze nie na temat ale nie ja zaczalem.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”