Nowa wersja forum - ewentualne błędy proszę zgłaszać na mail
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- Viallos
- Administrator
- Kontaktowanie:
Re: Nowa wersja forum - ewentualne błędy proszę zgłaszać na mail
Tak funkcja jest realizowana i nie jest edytowalna.
Co do obrazków to tak jest ustawione aby forum się nie rozjeżdzało. Też się zastanawiam dlaczego obrazki niektórych są większe - wydaje mi się że to te wyświetlane z innych serweró. Jak chcesz swój uploadować to takie ograniczenia są ustawione dla każdego.
Co do obrazków to tak jest ustawione aby forum się nie rozjeżdzało. Też się zastanawiam dlaczego obrazki niektórych są większe - wydaje mi się że to te wyświetlane z innych serweró. Jak chcesz swój uploadować to takie ograniczenia są ustawione dla każdego.
Viallos pisze:Tak funkcja jest realizowana i nie jest edytowalna.
co do obrazków w podpisie to jak widzisz można było znaleźć lukę
- Viallos
- Administrator
- Kontaktowanie:
W sumie racja z tymi obrazkami w podpisach - skoro można obejść i ty nie jesteś jedynym który to robi z tego co zauważyłem, to zmieniłem to na 800x100
A ja to robiłem całkiem nieświadomie - po prostu wrzuciłem obrazek na serwer a później wkleiłem link w podpis i tyle. I miałem jeszcze dużo, dużo większy niż ten obecny tylko go zmniejszałem kilkakrotnie.

tyle tylko rzymi że ty to zrobiłeś na starym forum. a teraz kiedy dasz edycje podpisu i bedziesz chciał taki duzy obrazek wrzucic to Ci nie przejdzie 
Faktycznie, na starym to zrobiłem. W takim razie dzięki za informację, bo chciałem zmienić 

a i logo już takie, jak należy 
Czy da się powiększyć nazwy użytkowników? W tej chwili jest tak, że jest maleńki napis np. golew a pod nim wielki przycisk online/offline a potem mały avatar. Przydałoby się powiększenie czcionki i może dodatkowo pogrubienie nazwy użytkownika, aby było łatwiej widać kto jest autorem postu w trakcie szybszego czytania i przeglądania wątku.
- Viallos
- Administrator
- Kontaktowanie:
Pewnie się da - tylko potrzeba pogrzebać trochę w stylach. Jak będę miał czas to się zabawie, ale nie jest to w tej chwili priorytetem.
-
gulchynsky
- Młodzik
A jakie nowości oprócz tych, które już są będą na forum?
Viallos pisze:Pewnie się da - tylko potrzeba pogrzebać trochę w stylach. Jak będę miał czas to się zabawie, ale nie jest to w tej chwili priorytetem.
Gdybyś szukał to jest tutaj:
http://www.kosz.webd.pl/forum/styles/subsilver2/theme/stylesheet.css
* (line 17)
{margin-top: 0pt;
margin-right: 0pt;
margin-bottom: 0pt;
margin-left: 0pt;
padding-top: 0pt;
padding-right: 0pt;
padding-bottom: 0pt;
padding-left: 0pt;}
.postauthor (line 232)
{color: #000000;}
golew pisze:Czy da się powiększyć nazwy użytkowników? W tej chwili jest tak, że jest maleńki napis np. golew a pod nim wielki przycisk online/offline a potem mały avatar. Przydałoby się powiększenie czcionki i może dodatkowo pogrubienie nazwy użytkownika, aby było łatwiej widać kto jest autorem postu w trakcie szybszego czytania i przeglądania wątku.
Ja również optuję za powiększeniem czcionki przy autorze posta
edit: chociaż w sumie, dla mnie już nie trzeba - od czego jest Stylish ;p
-
rodgers-kibic z torunia
- Kadet
nowa odsłona forum podoba mi sie znacznie bardziej..
przez przypadek skasowalem maila i nie mogłem wejsć na nową odsłonę ale jakos mi ise udało
przez przypadek skasowalem maila i nie mogłem wejsć na nową odsłonę ale jakos mi ise udało
- Viallos
- Administrator
- Kontaktowanie:
Zabawiłem się trochę z domeną i zamiast przekierowania na kosz.webd.pl, forum będzie dostępne pod adresem www.kkforum.pl i w taki też sposób będzie się prezentowało w przeglądarce. To pomoże w przyszłości w razie przenosin na inny hosting albo instalację forum do nowego katalogu na serwerze etc. - zawsze jeden i ten sam stały adres.
Poprzednia wersja forum była zainstalowana w innym katalogu niż dotychczasowa i to mogło spowodować że część ludzi którzy zapisali dawny adres w przeglądarce po przenosinach kierowana została do strony informacyjnej a nie bezpośrednio na forum. Autologowanie na starym adresie nie będzie działać tak więc polecam wszystkim na nowo zalogować się poprzez stronę www.kkforum.pl i wtedy ciasteczka zostaną nadpisane prawidłowo.
Dzisiaj też ostatecznie usunąłem z serwera starą wersję forum razem z bazą danych, tak więc nie ma możliwości powrotu. Uważam że przez ten krótki okres nowa wersja spełnia pokładane w niej nadzieje i nie będziemy już tęsknić do starego forum.
Poprzednia wersja forum była zainstalowana w innym katalogu niż dotychczasowa i to mogło spowodować że część ludzi którzy zapisali dawny adres w przeglądarce po przenosinach kierowana została do strony informacyjnej a nie bezpośrednio na forum. Autologowanie na starym adresie nie będzie działać tak więc polecam wszystkim na nowo zalogować się poprzez stronę www.kkforum.pl i wtedy ciasteczka zostaną nadpisane prawidłowo.
Dzisiaj też ostatecznie usunąłem z serwera starą wersję forum razem z bazą danych, tak więc nie ma możliwości powrotu. Uważam że przez ten krótki okres nowa wersja spełnia pokładane w niej nadzieje i nie będziemy już tęsknić do starego forum.
-
koszykarz
ja w nieco innej sprawie - ale chyba ten temat do tego pasuje..
2 forumowiczów z mojego miasta - Torunia : Matrix i hermes46 twierdzi że zostali zbanowani na tym forum... Tzn. nie mogą pisac itp.
Co to ma znaczyć ? To pomyłka czy co ? Czyżby znowu się zaczęło że są ,,równi '' i równiejsi ?
Proszę o odpowiedź admina lub kogoś z moderatorów . Pozdrawiam
2 forumowiczów z mojego miasta - Torunia : Matrix i hermes46 twierdzi że zostali zbanowani na tym forum... Tzn. nie mogą pisac itp.
Co to ma znaczyć ? To pomyłka czy co ? Czyżby znowu się zaczęło że są ,,równi '' i równiejsi ?
Proszę o odpowiedź admina lub kogoś z moderatorów . Pozdrawiam
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”