Finał PP Wisła : Lotos 42:50

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 06 marca 2005, 20:43

O cholera jasna, przecież teraz my będziemy grać z Lotosem :shock: :shock: Jak przyjedzie Powell trzeba będzie poprosić chłpaków z bojówki o ochronę naszych dziewczyn :shock: :lol: :lol: :wink:
P.S
A Nolan zabierzemy do "trampka" na lufę i będzie git :lol: :wink:

Gość

Postautor: Gość » 06 marca 2005, 20:43

Skerovic powinna zaskarżyć Powell!!!!!!!Niech placi wysokie odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu.Ma z czego.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 06 marca 2005, 20:45

Co ta Powell odpierdzielila najlepszego? Za takie chamskie zachowanie powinna byc z miejsca wyrzucona z ligi. Niechcemy takiego bambusa w Polsce. (...) :evil: :evil: :evil:

edit: Maras - proszę Cię... wystarczy napisać, że to zła kobieta była ;)
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 06 marca 2005, 20:45

Hersi pisze:A mi się podobało. Rzadko się widzi lejące się baby :lol: :lol: :wink:

:D A był kisiel? :) ;) Że też ja akurat teraz bez tv :? Straciłem walkę o mistrzostwo Polski w ... wolnej amerykance :D ;) (joke)

A tak serio... mam nadzieję, że jednak Sklerovic nic się poważnego nie stało!!! No i ciekawe co postanowią panowie na ciepłych posadkach - dotąd nie musieli być kontrowersyjni... teraz czeka ich niezłe wyzwanie - pokazać, że o czymś mogą zadecydować nie oglądając się na "kogoś" (wiadomo kogo).
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Gość

Postautor: Gość » 06 marca 2005, 20:46

Prawda jest taka że z czarnymi kłopoty są nie od dziś.A plotka mówi,że Powell piersioweczke ma z sobą zawsze i czesto chodzi na cyku.

Gość

Postautor: Gość » 06 marca 2005, 20:46

natalia pisze:Okropna ta Powell. Powinna sie juz pakowac i wracac do USA a raczej do Afryki w strefie rownikowej :D :D :D :D Czy cos powaznego stalo sie Jelenie????

popieram a może nie czekając na decyzje PZKosz gdyński klub zareaguje i ukaże zawodniczkę grą w swoim klubie

osesek

Postautor: osesek » 06 marca 2005, 20:46

z tego co ja widzialem to Lenie walila krew z nosa jak z fontanny... dlatego Pee Wee wycierala parkiet a Dorota ręce... no nieładnie pani Powell :evil:
w tv to pokazali niezly boks... ale chyba po koncowym gwizdku dziewczyny z Gdyni poszly do naszej lawki... nie pamietam bo szybko wyszedlem odechcialo mi sie basketu na jakiś czas...

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 06 marca 2005, 20:50

Powell to po prostu zwykla prostaczka, za takie cos to nie tylko dykwalifikujacy ale i zawieszenie przez PZKosz sie nalezy. Nie mozna dopuscic zeby zdarzaly sie bojki w koszykowce ... zenskiej. No bez przesady !!! Tak wogole to jestem ciekaw, bo nie pokazali tego w TV, czy byl chociaz faul dyskwalifikujacy, ale chyba tak, bo potem jej nie widzialem nawet na lawce, ale niech mnie oswieci ktos kto byl na meczu.

ps. Don Iglata, jesli tak obrazasz sedziego Wozniewskiego to sam jestes palantem i tyle w tym temacie. Popelnia bledy, jak kazdy, ale takie obrazanie jednego z lepszych polskich sedziow to juz jest przesada.

ringowy

Postautor: ringowy » 06 marca 2005, 20:51

Chamstwo. Ale przynajmniej 2 ciosy były nieczyste i zadane po gongu. Powinni zawiesić także sędziów bo nie reagowali od samego początku. No i mamy skutki sędziowania, czasami gwiżdżą p..., a czasami dopuszczają do bijatyki. Są współwinni tego zajścia z całą odpowiedzialnością.

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 06 marca 2005, 20:52

Co to kurde Majezon - przyblokowałeś mi temat - a tu mało o sędziach, a o Wacku nic. :shock:

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 06 marca 2005, 20:52

"Krwawy" finał Pucharu Polski

Koszykarki mistrza Polski Lotosu Gdynia zdobyły Puchar Polski. W finałowym meczu PP rozegranym w Krakowie Lotos pokonał gospodarza imprezy Wisłę Can Pack Kraków 50:42 (13:8, 18:10, 9:20, 10:4).

Lotos: Deanna Nolan 14, Agnieszka Bibrzycka 14, Ewelina Kobryn 10, Tatiana Troina 7, Elaine Powell 3, Aleksandra Chomać 2, Monika Veselovsky 0, Elina Stefanowska 0.

Wisła: Shannon Johnson 12, Iva Perovanovic 11, Magdalena Radwan 5, Iciss Tillis 4, Maryna Kress 3, Jelena Skerovic 3, Natalia Trafimawa 2, Dorota Gburczyk 2, Joanna Czarnecka 0, Patrycja Czepiec 0.

Mecz finałowy był bardzo zacięty, a momentami niezwykle 'ostry'. W końcówce spotkania doszło nawet do bójki pomiędzy Jeleną Skerovic (Wisła) i Elaine Powell (Lotos). Krakowianka kopnęła Amerykankę, a ta uderzyła ją pięścią w twarz. Skerovic, której sędziowie odgwizdali faul niesportowy, z krwawiącą twarzą opuściła parkiet. Powell została zdyskwalifikowana i musiała opuścić boisko i udać się do szatni.

Obydwa zespoły rozpoczęły mecz nerwowo i początkowo miały trudności z trafieniem do kosza. Krakowianki i gdynianki grały agresywnie w defensywie. W 4. min po rzucie Tatiany Troiny za trzy punkty Lotos uzyskał prowadzenie 5:4.

Krakowianki nie mogły sobie poradzić z agresywną defensywą rywalek i przez cztery minuty nie zdobyły punktu. Wiślaczki grały nieskutecznie, pudłując nawet spod kosza, popełniały wiele błędów technicznych.

W drugiej kwarcie przewaga Lotosu szybko rosła. W 15. minucie gdynianki prowadziły już 25:8. Głównie dzięki nieskuteczności wiślaczek, które w ciągu pięciu minut ani razu nie trafiły do kosza. Pierwsze punkty w drugiej części meczu zdobyła dla krakowianek Magdalena Radwan dopiero w 15 minucie.

Gdy Lotos uzyskał kilkunastopunktowe prowadzenie trener Krzysztof Koziorowicz zdecydował się na pierwsze zmiany. Pod nieobecność Małgorzaty Dydek, kontuzjowanej w wypadku samochodowym, nieźle pod koszami spisywała się była zawodniczka Wisły - Ewelina Kobryn. Pierwszą połowę meczu wygrał Lotos różnicą 13 punktów. Nie oznaczało to jednak koniec emocji.

W trzeciej kwarcie krakowianki zaczęły grać lepiej, a przede wszystkim skuteczniej i przewaga mistrza Polski topniała z minuty na minutę. Teraz z kolei koszykarki Lotosu miały olbrzymie trudności z trafieniem do kosza. Atmosfera na parkiecie była coraz bardziej nerwowa. Gra się zaostrzyła.

Po trzeciej kwarcie Lotos prowadził tylko 40:38, ale w ostatniej części meczu wiślaczki zagrały znów słabo, nie zdobywając punktów przez siedem i pół minuty. Gdynianki utrzymały prowadzenie, zdobywając zasłużenie Puchar Polski. Zespół z Gdyni został jednak wygwizdany przez krakowską publiczność, czego powodem było przede wszystkim skandaliczne zachowanie Elaine Powell.

Agnieszka Bibrzycka (Lotos) została uznana najlepszą koszykarką turnieju (MVP), a Iva Perovanovic wybrana najlepsza zawodniczką Wisły - gospodarza turnieju.

Trener Wisły Wojciech Downar-Zapolski: "Jestem zadowolony tylko z gry obronnej mojego zespołu. Ze skutecznością było znów bardzo słabo i to było przyczyną naszej porażki w finale".

Trener Lotosu Krzysztof Koziorowicz: "Emocje i nerwy wzięły górę, co zakłóciło mecz. Mimo tego cieszę się z sukcesu. Wisła była trudnym rywalem. Może spotkamy się ponownie w finale play off".

Prezes Wisły Ludwik Miętta-Mikołajewicz: "Zachowanie się Powell to był szczyt chamstwa. Powinna za to zostać surowo ukarana".

PAP

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 06 marca 2005, 20:52

Anonymous pisze: a może nie czekając na decyzje PZKosz gdyński klub zareaguje i ukaże zawodniczkę grą w swoim klubie

Taaaaaaaaa.... już to widzę :twisted: :twisted: :twisted: . Jeszcze ją pochwalą i poklepią po plecach :twisted: :twisted:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 06 marca 2005, 20:54

Tak - przypomniałem sobie - kiedyś Ci podpadłem - ale masz Chłopie pamięć. :(

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 06 marca 2005, 20:55

Don Igłata pisze:Co to kurde Majezon - przyblokowałeś mi temat - a tu mało o sędziach, a o Wacku nic. :shock:

A jaki jest sens ciągnąć ten sam temat w dwuch wątkach? Skopiuj swój post tutaj i już.

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 06 marca 2005, 20:58

pietroc pisze:Powell to po prostu zwykla prostaczka, za takie cos to nie tylko dykwalifikujacy ale i zawieszenie przez PZKosz sie nalezy. Nie mozna dopuscic zeby zdarzaly sie bojki w koszykowce ... zenskiej. No bez przesady !!! Tak wogole to jestem ciekaw, bo nie pokazali tego w TV, czy byl chociaz faul dyskwalifikujacy, ale chyba tak, bo potem jej nie widzialem nawet na lawce, ale niech mnie oswieci ktos kto byl na meczu.

ps. Don Iglata, jesli tak obrazasz sedziego Wozniewskiego to sam jestes palantem i tyle w tym temacie. Popelnia bledy, jak kazdy, ale takie obrazanie jednego z lepszych polskich sedziow to juz jest przesada.

Trzeba było widzieć za co wyrzucił Szott w zeszłym sezonie - a Ty też pewnie sędzia i kumpel Wacka. :D

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”