PTS Lider - relacje 09/10 (PLKK)

forum dyskusji o sprawach pozaboiskowych

Moderatorzy: rzymi, Lisu, Marco

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Re: PTS Lider - relacje 09/10 (PLKK)

Postautor: Ałgaja » 06 grudnia 2009, 12:20

rafi pisze:
plan hali ... zobacz sobie tutaj - to z oficjalnej strony ... ale skoro ochrona/organizatorzy sami nie wiedzą co robią i sie ją ferment wywieszając jakieś śmiechowe karteczki , to już nie nasza wina ...

Tym bardziej nie jest to nasza wina. Co nas obchodzi plan hali? Mamy przed każdym meczem wyjazdowym szukać planu hali by wiedzieć, czy przypadkiem organizator nas nie okłamuje sadzając w innym miejscu, bo potem się okaże, że nas nie było gdyż na Vipach siedzieliśmy ?
Siedliśmy tam gdzie nas skierowano i gdzie przygotowano dla nas miejsca, w dodatku bardzo blisko naszego zespołu, trudno żebyśmy w tej sytuacji protestowali.

A organizatorzy i ludzie robiący stronę klubową to przypadkiem nie jest jedna i ta sama osoba?
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 06 grudnia 2009, 12:23

drodzi moi koleżanki i koledzy Wiślacy, skoro najważniejsi kibice Lidera nas nie widzieli tudzież uznali nas za rodziny zawodniczek czy inne vipy w koszulkach Wisły, bo siedliśmy tam gdzie były miejsca dla nas przeznaczone i gdzie wskazała ochrona a nie tam gdzie wg. planu powinnismy siąść tzn. że nas tam nie było i proszę już nie spierajmy się z nimi, bo przecież oni wiedzą lepiej jako Ci prawdziwi kibice z krwi i kości.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
rafi
Nowy na forum

Postautor: rafi » 06 grudnia 2009, 12:42

ann pisze:drodzi moi koleżanki i koledzy Wiślacy, skoro najważniejsi kibice Lidera nas nie widzieli tudzież uznali nas za rodziny zawodniczek czy inne vipy w koszulkach Wisły, bo siedliśmy tam gdzie były miejsca dla nas przeznaczone i gdzie wskazała ochrona a nie tam gdzie wg. planu powinnismy siąść tzn. że nas tam nie było i proszę już nie spierajmy się z nimi, bo przecież oni wiedzą lepiej jako Ci prawdziwi kibice z krwi i kości.

przecież nie powiedziałem, że Was nie było ... napisałem jakie mamy kryteria ... i szczerze to nie interesuje mnie czy Was to obchodzi czy nie ... sarkazm w Twojej wypowiedzi zdaje się być nie na miejscu .. zwłaszcza, że zaproponowałem wcześniej rozwiązanie kompromisowe ... kolega Lukas mógł Was nie widzieć ... ja akurat Was widziałem, byłem w przerwie po drugiej stronie .... na mecze nie przychodzimy po to, by przez cały mecz lustrować trybuny i dyskutować czy ktoś tam ma koszulkę/szalik i czy żywiołowo reaguje na to czy owo ... sprawa się wyjaśniła i skończmy tę beznadziejną dyskusję ...
> > > PTS LIDER < < <

Mógłbym zrezygnować, ale rzecz w tym, że lubię to, co robię....

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 06 grudnia 2009, 12:54

szczerze to i mnie niewiele obchodzą Wasze śmieszne kryteria liczenia kibiców gości.
faktem jest, że było nas 7 osób.
o tym miłym akcentem kończę i ja.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 06 grudnia 2009, 13:03

"napinka trwaaa - sialalalalala" :roll:

Oprawa - efekt nie do końca taki na jakim nam zależało ale tragedii nie ma.....

Obrazek
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 06 grudnia 2009, 16:11

Obrazek
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 06 grudnia 2009, 17:56

Widzę, że i fany piłkarskie w młynie :)

Gości 0 wg kryteriów kibiców (L)idera
Gości 7 wg kryteriów ogólnopolskich.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 06 grudnia 2009, 18:14

Panowie,

Umówmy się szczerze że dopiero raczkujecie na arenie ekstraklasowej, więc dajcie sobie delikatnie na wstrzymanie z jakimiś waszymi śmiesznymi kryteriami. Kibiców Wisły oficjalnie 7 i tyle ... a jeśli dalej nie wiesz czemu zorganizowaną grupą nie jeździmy po Polsce, to polecam CI się z tym przespać.

Awatar użytkownika
rafi
Nowy na forum

Postautor: rafi » 06 grudnia 2009, 21:59

Marco pisze:Widzę, że i fany piłkarskie w młynie :)

a ja widzę na zdjęciu barwy Lechii i Śląska ... czyli przyganiał kocioł garnkowi ...

nie jeździcie zorganizowaną grupą bo jest Was tak dużo ?? ? ?? ... to znaczy 7 (siedem) ?? ?? ?? (z całym szacunkiem dla osób, które były w Pruszkowie)

... zastanawia mnie czemu niektórych kibiców Wisły tak baardzo interesują "raczkujący na arenie ektraklasowej" kibice Lidera ??
> > > PTS LIDER < < <

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 06 grudnia 2009, 23:08

rafi pisze:

a ja widzę na zdjęciu barwy Lechii i Śląska ... czyli przyganiał kocioł garnkowi ...

nie jeździcie zorganizowaną grupą bo jest Was tak dużo ?? ? ?? ... to znaczy 7 (siedem) ?? ?? ?? (z całym szacunkiem dla osób, które były w Pruszkowie)

... zastanawia mnie czemu niektórych kibiców Wisły tak baardzo interesują "raczkujący na arenie ektraklasowej" kibice Lidera ??

No cóż z racji twojej małej ilości postów i pewnie krótkiego pobytu na tym forum moge CIE zapewnić iż temat wałkowany był tutaj kilkanaście razy... Poszperaj , poszukaj .. może znajdziesz odpowiedź.

P.S. Po czym wnosisz że interesujemy się wami aż tak bardzo 8) ?

Awatar użytkownika
rafi
Nowy na forum

Postautor: rafi » 07 grudnia 2009, 10:46

kwassek pisze:
rafi pisze:

No cóż z racji twojej małej ilości postów i pewnie krótkiego pobytu na tym forum moge CIE zapewnić iż temat wałkowany był tutaj kilkanaście razy... Poszperaj , poszukaj .. może znajdziesz odpowiedź.

P.S. Po czym wnosisz że interesujemy się wami aż tak bardzo 8) ?

wole spożytkować czas na coś bardziej twórczego niż wertowanie Waszych wypowiedzi w takich czy innych tematach ... fakt jest faktem i już ... a sądząc po Twojej imponującej liczbie postów i pewnie baaardzo długim pobytem na tym forum powinieneś doskonale znać odpowiedź na pytanie, które zadałeś .. przecież napewno szperałeś i szukałeś tu i ówdzie ....
> > > PTS LIDER < < <

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 07 grudnia 2009, 17:50

rafi pisze:

nie zrozumiałeś istoty wpisu ale jeszcze masz czas zrozumieć :lol:

dobrze wiedzieć, że na (L)iderze nie tylko sami koszykarscy kibice ale również piłkarscy ;)

PKP cały czas odmawia specpociągów, tłumacząc się zamówieniami na piłkę zarówno Wisły i Cracovii - zwykły brak taboru :mrgreen:

druga to taka sprawa, ze cześć jest na piłce seniorskiej, ktos tam pojedzie na Młodą Ekstraklasę, Wisłę II McArthur Kraków, na siatkarki Wisły, judoków czasami też warto oglądnąć, nie wspominając o bokserach. Czasami i o rugby na Juvenii się zahaczy :)

Nie moja wina, że mamy więcej alternatyw wspierania Wisły niż samej koszykówki jak w Pruszkowie

mnie osobiście interesuje, kto taki "mądry" wyznacza nowe zasady obecności kibiców gości niż przyjmując dotychczasowe znane całej Polsce. Jesteście zjawiskowi :lol: :lol: pod wieloma względami
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 07 grudnia 2009, 19:26

Tak tylko napisalismy relacje do Bodziacha z legialive - do tej serii artykułów "Na Stadionach" i sam autor uznał że kibiców gości 0 - więc nie wiem w czym problem....

Ale dobra w takim razie nas na kazdym wyjeździe od 4 do 6 osób więcej a w zeszłym roku na UW pojawilismy sie w jakieś 70 osób nie 40 bo tyle osób reagowało inaczej niż reszta hali.
Także u nas na hali pojawiają sie na kązdym meczu goście w liczbie od 7 do 20 -w tym MUX Poznań, ŁKS Łódź, AZS Inea i Lotos Gdynia

Liczymy grupy kibiców (niekoniecznie zorganizowane) które prowadza doping albo zaznaczają swoją obecność dopingiem - a nie tylko reagują odwrotnie do reszty hali - liczymy osoby które zrobią coś co pokaże że sa to fanatycy danego klubu - a jechanie 300km w jedną strone tylko po to zeby siedzieć na dupie przez cały mecz i klasnac pare razy (jak w Waszym przypadku, nie ma sensu) i szczytem bezczelności jest teraz robić awanture o to czy Was liczyć czy nie - gdybyśmy pojechali gdzieś w 10 osób i byśmy nie dopingowali to nie zaliczalibyśmy sobie wyjazdu....

Aha i taka mała poprawka - na karteczkach nie było napisane KIBICE WISŁA tylko GOSCIE WISŁA - a sektor nazywasie sie GOŚCIE/VIP co za tym idzie siedzieliście na sektorze na który klub wysyła zaproszenia dla gości, sektor gości jest po naszej stronie przy drugich schodach - i nikogo tam do tej pory nie było i nikt nie dopingował swojego zespołu na naszej hali co za tym idzie do tej pory gości - 0

I Marco krzycz prychaj i niech Ci krew zalewa - wyciągaj wszystkie możliwe rzeczy - gości 0 - i nie bedzie inaczej - a jak nie rozumiesz to już nie mój problem - moze inne powietrze macie w tym Krakowie i ciężej Wam sie myśli......
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 07 grudnia 2009, 19:53

Łukasz (L) pisze:
Aha i taka mała poprawka - na karteczkach nie było napisane KIBICE WISŁA tylko GOSCIE WISŁA - a sektor nazywasie sie GOŚCIE/VIP co za tym idzie siedzieliście na sektorze na który klub wysyła zaproszenia dla gości, sektor gości jest po naszej stronie przy drugich schodach - i nikogo tam do tej pory nie było i nikt nie dopingował swojego zespołu na naszej hali co za tym idzie do tej pory gości - 0

Ok, racja, było napisane "Goście Wisła" ...kibice drużyny przyjezdnej to przecież goście, taki synonim nie?
Nie obchodzi mnie jak nazywa się sektor, tak jak nie obchodzi mnie gdzie na jakimś planie jest "sektor gości" skoro nie jest to w żaden sposób przez Wasz klub respektowane. Powtórzę się - mam przed meczem szukać w necie planu hali, by sprawdzić czy mnie przypadkiem organizator nie oszukuje? Sami nie bardzo wiecie jak w Waszym klubie wygląda wpuszczanie na halę kibiców/gości, więc nie rozumiem tego czepiania się o miejsca.
Przyjechaliśmy, poszliśmy do kasy i powiedzieliśmy, że jesteśmy kibicami z Krakowa, tam uzyskaliśmy informację, że są dla nas miejsca i mamy wejść na halę, tak też zrobiliśmy. Żadnych zaproszeń niestety nie dostaliśmy :? co gorsze obawiam się, że klub też nie dostał :? Jak sądzę ilość karteczek na krzesełkach odpowiadała liczbie, jaką każdy klub plkk jest zobowiązany zapewnić gościom/kibicom przyjezdnym zgodnie z regulaminem, zatem nie jest naszą winą że te miejsca zostawia się na tym, a nie innym sektorze.

Co do jechania 300km i potem nie dopingowania...świat byłby uboższy jakby to sensu nie miało :wink:
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 07 grudnia 2009, 20:13

To se ogólnie napisz (i wyślij prośbę o korekt do gazet) ze na meczu było w sumie ze 40 osób, i to okresowo, bo momentami może i 10 albo i mniej..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Wróć do „Kibice”