Co słychać w Polkowicach??

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

rzymi
Oldboy

Re: Co słychać w Polkowicach??

Postautor: rzymi » 19 stycznia 2010, 16:40

ginda pisze:Superzawodniczka CCC już w Polsce

Polska Gazeta Wrocławska Marcin Indzierowski

- Na razie cieszę się przede wszystkim z tego, że wreszcie tu dotarłam. O mojej nowej drużynie niewiele mi wiadomo, ale dostałam już na przykład informację, że w niedzielę przegraliśmy mecz w lidze - przyznała jeszcze na lotnisku Ford, cierpliwie odpowiadając na pytania dziennikarzy i pozując do zdjęć fotoreporterom.

Haha, nie powiem od kogo :) :mrgreen: cóż oby szybko wkomponowała się w zespół i będzie ciekawie :wink:
ObrazekObrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 01 maja 2010, 14:21

jako, że jeden sezon już się dla nas skończył, a kolejny jeszcze nie zaczął - moje małe podsumowanie.

Ania Pietrzak – najwięcej straciła na cieszących większość zmianach w trakcie sezonu, czyli transferze Bobbitt i polskim paszporcie Toffi. Wiązałem z nią spore nadzieje po pierwszej części sezonu i dalej jestem zdania, że w niej jest przyszłość. Czy w Polkowicach? Mam nadzieję!

Vera Bortelova – grała bardzo nierówno – potrafiła kapitalne zawody przeplatać słabymi. Jej dyspozycja w rywalizacji z Energą była słaba. Trudno wyrokować z czego to wynika, jednak moim zdaniem nie ma już nadziei na jej grę na poziomie pierwszego sezonu, w którym była w Polkowicach.

Justyna Jeziorna – sporo sezonu straciła przez kontuzję pięty i zbyt szybką próbę powrotu do gry. Tak czy inaczej – mocny punkt naszej drużyny, jego żywy symbol i kapitan. Rodowita zostać musi i innej opcji w ogóle nie biorę pod uwagę. Niezatrzymanie jej w Orzełku będzie strzałem w kolano zarządu itd.

Gosia Babicka – moim zdaniem jej przyjście do Polkowic było dobrym transferem. Można było oczekiwać od niej więcej, ale w gruncie rzeczy nie bardzo było wiadomo, czego się spodziewać po dziewczynie, która rok tułała się po słabszych zespołach. Defensywa do poprawy i można pomyśleć ;-)

Natalia Trofimowa – sporo wody w rzekach upłynęło nim przypomniała sobie o formie, ale gdy już „zaskoczyła” była ważnym ogniwem polkowickiej układanki. W końcu też doczekała się polskiego paszportu, co jeszcze bardziej podnosi jej wartość na polskim rynku. Są zawodniczki mogące z powodzeniem ją zastąpić, ale nie wiem czy jest sens...

Amisha Carter – potwierdziła tylko to, co pokazywała w roku ubiegłym. W miarę równa forma, kilka meczów kapitalnych, ale chwała jej za umiejętność przeciwstawiania się mocniejszym, silniejszym rywalkom. Końcówka sezonu już „na oparach”, bo bezpośrednich rywalek w składzie nie było. Chętnie widziałbym ją w Orle za rok, ale niezbędny (obok niej) jest KLASYCZNY center, z którym będzie mogła współpracować jako czwórka i jedynie czasami zmieniać na piątce.

Daria Mieloszyńska – drugi, obok Siwej, nasz skarb. Zatrzymać ją w Polkowicach nie będzie łatwym zadaniem, ale trzeba stanąć na rzęsach, by udało się to zrobić. Gdyby, odpukać, się nie powiodło – trudno będzie znaleźć Polkę mogącą ją godnie zastąpić. Więc po co szukać ;)

Shannon Bobbitt – odnośnie jej mam wiele wątpliwości. Zgoda: szybka, zwinna, dynamiczna z niezłym rzutem. Ale to ciągle jest nie do końca okiełznany ‘streetballowiec’. Jeśli nie będzie żadnej ciekawej (europejskiej?) alternatywy – można pomyśleć.

Nadia Parker – ewidentnie łapała odpowiednią formę i stawała się ważną zawodniczką w składzie. Pechowa kontuzja i końcówka sezonu bez niej. Szkoda. Jej kontrakt był „1+1” i nie wiem w jakim zdrowiu jest aktualnie, ile się wraca po takiej kontuzji i jakie plany wobec niej mają nasi...

Paulina Rozwadowska, Ela Paździerska, Karolina Puss, Irina Biryuk, Kasia Bednarczyk, Ryan Coleman – za wiele nie wnosiły, więc nie będę się rozpisywał ;-)

Cheryll Ford – dołącza do zaszczytnego i coraz prężniej rozwijającego się grona transferowych niewypałów naszego klubu :lol:

Krzysztof Koziorowicz – nie ma żadnej alternatywy, by znaleźć szkoleniowca lepszego. Na pewno nie ma takowego Polaka, a nie wydaje mi się, żeby prezes i s-ka chcieli kogokolwiek ‘nowego’ zagranicznego...

Przed nowym sezonem nie wyobrażam sobie, by nastąpiła kolejny raz taka sama historia – brak centra, plus transfer „liderki słabego zespołu”. Dość! Jest na rynku czwórka koszykarek z którymi należałoby wiązać nadzieje i chciałbym by choć jedna z nich znalazła angaż w Polkowicach. Jeśli zaś chodzi o ruchy „w drugą stronę”, to nie chciałbym jakiejś większej rewolucji. 3-4 zawodniczki to chyba maks, ile może opuścić szeregi Orła w tym sezonie ogórkowym. Miłoby było również pozyskać jakiegoś dodatkowego, obok CCC p. Miłka, sponsora, który zagwarantuje jeszcze stabilneijszą i mocniejszą pozycję Orła w lidze. Zapowiadają się ciekawe tygodnie ;-)

piotrek2100
Amator

Postautor: piotrek2100 » 01 maja 2010, 18:00

Wreszcie moze KGHM zainteresowalby sie naszym zespolem bo czemu tylko sponsoruje druzyny z Lubina???!!! (piłka nożna, piłka ręczna - męska i żeńska itd itp) w końcu w samych Polkowicach jest 4 kopalnie a grosza na kluby z Polkowic jak nie było tak nie ma... tak na marginesie nawet barwy CCC i KHGM zgrałyby sie i wtedy "pomarańczowe" naprawde były by w stanie walczyc o finał!!!

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 01 maja 2010, 20:13

a moze komus zalezy aby taki KGHM nie wszedł do Waszego klubu?
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

piotrek2100
Amator

Postautor: piotrek2100 » 02 maja 2010, 05:54

Mam nadzieje ze nie... chociaz mozna przypuszczac ze ta osoba moze byc nasz fantastyczny PREZES... i jego strach przed utrata stanowiska... koles ogolnie nie zna sie na rzeczy i tak naprawde nie wiem kto zrobil go prezesem i czemu jeszcze jest na tym stanowisku bo z roku na rok jego transfery sa coraz wiekszymi niewypalami... dodac mozna ze jedyne co mu wychodzi to przemowienia bo wtedy chociaz na sali slychac kibicow i ich gwizdy na niego hehe...

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 02 maja 2010, 06:48

szybko wyciagacie wnioski. Dojscie KGHM równa z pozegnaniem sie stołkiem. A poki co w takiej miejscowości jak Polkowice Korszak czuje sie pewnie.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

piotrek2100
Amator

Postautor: piotrek2100 » 04 maja 2010, 21:20

Kurcze ruszy sie wreszcie u nas cos z transferami???... koniec rozpamietywania poprzedniego sezonu... czas sie wziac do roboty bo juz nie dlugo nie bedzie "z czego wybierac"...

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 04 maja 2010, 21:35

tak chwile dziś mnie naszło - jeśli okaże się, że miast nowych, kontrakty przedłużą Siwa, Daria, Toffi, Gosia i Piecia to ja nie mam nic przeciwko temu ;]

piotrek2100
Amator

Postautor: piotrek2100 » 05 maja 2010, 18:09

a w Polkowicach jak spali tak śpią...

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 05 maja 2010, 22:40

Co do Darii, to wydaje mi się, że możliwości jej przenosin są coraz mniejsze - Wisła ma Krężel, za chwilę w Gorzowie pewnie ogłoszą kontrakt ze Skobel... więc jak nie Polkowice to Lotos. 8)

Myślę więc, że polski trzon CCC ma wielkie szanse zostać w Polkowicach.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 05 maja 2010, 22:47

reaktywacja pisze:Co do Darii, to wydaje mi się, że możliwości jej przenosin są coraz mniejsze - Wisła ma Krężel, za chwilę w Gorzowie pewnie ogłoszą kontrakt ze Skobel... więc jak nie Polkowice to Lotos. 8)

Myślę więc, że polski trzon CCC ma wielkie szanse zostać w Polkowicach.

nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!! ktoś Nas musi z Gburi wybawić - a że była to ulubienica łysego :mrgreen:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 06 maja 2010, 08:20

powiem tak - podobają mi się ruchy Wisły 8) mają już dość Polek (Paula, Krezel, Lecia, 99%Ewka, Doris :P), by przesadnie mocno walczyć o Darię (może się mylę...) tak czy inaczej coś oficjalnego z naszego klubu mogłoby nadejść, a nie ukrywam, że newsy o przedłużeniu kontraktu z "polskim trzonem" bardzo by mnie ucieszyły...

czekamy

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 06 maja 2010, 15:10

Myślę, że Wisła chętnie zbierze całą piątkę Polek.

Ku chwale reprezentacji najlepiej:)

anatol
Żak

Postautor: anatol » 06 maja 2010, 22:08

Kuba pisze:powiem tak - podobają mi się ruchy Wisły 8) mają już dość Polek (Paula, Krezel, Lecia, 99%Ewka, Doris :P), by przesadnie mocno walczyć o Darię (może się mylę...) tak czy inaczej coś oficjalnego z naszego klubu mogłoby nadejść, a nie ukrywam, że newsy o przedłużeniu kontraktu z "polskim trzonem" bardzo by mnie ucieszyły...

czekamy

No Wisła to może i rzeczywiście NIE.Ale LOTOS jak najbardziej.No i dla Didi to już najwyższy czas spróbować swoich sił w Eurolidze.Jak nie teraz to kiedy????????Polkowice są spalone.Brak medalu w tym roku może być brzemienny w skutkach.

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 06 maja 2010, 23:20

fearless pisze:Myślę, że Wisła chętnie zbierze całą piątkę Polek.

Ku chwale reprezentacji najlepiej:)

fearless - ale Wisła już ma całą piątkę Polek:
Pawlak-Krężel-Gburczyk-Leciejewska-Kobryn

więc po co Wam więcej???

A ku chwale reprezentacji to Maciejewski chciałby zgrupować kadrowiczki nieco dalej, na północny zachód od Krakowa... Przecież już sugerował, żeby mu PZKosz Amerykankę kupił, to już on ją w G. wychowa i jeszcze kadrowiczkę z niej uczyni... :lol: 8)

Ale żeby nie spamować - wie ktoś, czy Kozioł ma ważny kontrakt z Polkowicami? Bo nam trenera potrzeba...
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”