I kolejka FGE: Energa Toruń - Lider Pruszków 63-65

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: I kolejka FGE: Energa Toruń - Lider Pruszków 63-65

Postautor: matrix » 26 września 2010, 20:15

markylipek pisze: jednak wieszczenie po tej porażce bilansu 0-7 to gruuuuube (sic!) nadużycie :)

Ja po meczu, razem z grupką kibiców którzy pozostali w hali, oklaskami podziekowałem za grę oraz za (mimo wszystko) ambicję i chęci. Kupiłem karnet i nawet mimo tej porażki tego nie żałuję, tak więc DZIEWCZYNY GŁOWA DO GÓRY, na pewno macie wsparcie kibiców i jeszcze będzie pięknie!!!

a wiesz,że ja też i jeszcze "piątki" przybijałem 8) nie wiem o co ci chodzi z tym wieszczeniem 0-7....pisałem tylko,że gra zespołu przypominała mi grę z tamtego okresu.Energa prędzej czy później będzie grała lepiej ku mojej,twojej i prawdziwych toruńskich kibiców(jest ich niewielu,ale dobrze,że w ogóle są) uciesze... :P
PS.Jelena i tak jest najlepsza i nieraz jeszcze to udowodni!!!-to tak na marginesie tego wszystkiego...Marky....nie wrzucaj wszystkich do jednego kotła!!! :lol: ta porażka się przyda,bo już co niektórym toruńskim pismakom(dziennikarzom) chciałem kupić kostkarkę do lodu... :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 26 września 2010, 23:09

Wynik na pewno zaskakujący, chociaż spodziewałem się zaciętego meczu, biorąc pod uwagę absencję Krawiec i Gladden. To dopiero początek sezonu, dlatego też nie rozumiem odsądzania od czci i wiary trenera i zawodniczek w wykonaniu forumowiczów z Torunia. Dobrze, że sa też głosy rozsądku. Lider ma całkiem ciekawy skład i może trochę namieszać w lidze.
Zaciekawiła mnie jedna sprawa. Jeśli w tym sezonie nadal obowiązuje przepis o dwóch młodych Polkach w składzie meczowym (a nigdzie nie natrafiłem na informację, że został zniesiony), to Energa powinna przegrać walkowerem. Oprócz Olszak, pozostałe Polki figurujące w protokole meczowym, są wyraźnie powyżej "młodzieżowego" wieku.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 27 września 2010, 05:15

Przepis o "młodych polkach" nie obowiązuje.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 27 września 2010, 08:14

Paulo ale ew. przepis Energa nie złamała bo:
- JonS faktycznie jest juniorka,
- Drugim juniorem jest EDO który zachowuje sie dziecinnie :lol:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 27 września 2010, 10:13

Była szansa podobno,aby Toruń miał drużynę rezerw,ale na tym się skończyło,bo znaczące finansowe wsparcie otrzymała męska drużyna SIDENU...
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”