VII kolejka FGE: Energa Toruń - Wisła Kraków
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: VII kolejka FGE: Energa Toruń - Wisła Kraków
czytajac posty co niektórych fachowców dochodze do wniosku ze torunainki to złote medalistki a wislaczki to tyczki. Czy Wam łosie nie wydaje się ze Gajda nie miała szans na rzuty za 3 pkt, poniewaz była bardzo dobrze pilnowana!!
Mazic potrafi swietnie zebrac piłke by za chwile dwukrotnie spudłowac z pod kosza. Fachwocy nie zauwazyli ze kiedy krakowianki dwa razy zepsuły zagrywke trenerio ich brał czas lub zmieniał te co zagrywke zepsuły. Wisła poki co jest lepszą drużyna od torunskiej.
Zgadzam sie z wypowiedzia Edo odnosnie kontuzjowanych zawodniczek zeby doszły do pełnej sprwaności potrzeba miesiac spokojnej pracy.
Mazic potrafi swietnie zebrac piłke by za chwile dwukrotnie spudłowac z pod kosza. Fachwocy nie zauwazyli ze kiedy krakowianki dwa razy zepsuły zagrywke trenerio ich brał czas lub zmieniał te co zagrywke zepsuły. Wisła poki co jest lepszą drużyna od torunskiej.
Zgadzam sie z wypowiedzia Edo odnosnie kontuzjowanych zawodniczek zeby doszły do pełnej sprwaności potrzeba miesiac spokojnej pracy.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
hermes46 pisze:czytajac posty co niektórych fachowców dochodze do wniosku ze torunainki to złote medalistki a wislaczki to tyczki. Czy Wam łosie nie wydaje się ze Gajda nie miała szans na rzuty za 3 pkt, poniewaz była bardzo dobrze pilnowana!!
No nie do końca się z tym zgodze bo po spokojnym obejrzeniu powtórki to Gajda miała sporo pozycji i aż się prosiło o podanie do skutecznej w tym sezonie Gajdy w rzutach za 3 pkt ale jakoś Bortelova widziała zawsze drugą stone.Może się czepiam ale ile to ta prawdziwa rozgrywająca wykreowała pozycji rzutowych dla rzucającego obrońcy?
a ja z innej beczki odnośnie zawodniczki Burse Janell. Nie dość,że znakomicie ustawia się pod koszem to jeszcze jest sprytna. Na czym ten spryt polega? ano na tym,że widząc w którą stronę gwiżdżą sędziowie przy jej akcjach nie co zaszalała i najpierw w nijakiej sytuacji przypadkowo pociągnęła z łokcia Jelenę,a później również przypadkowo podłożyła Serbce nogę. Mam nadzieję,że za dobrą grą Katarzynek pójdą zwycięstwa,które poprawią humory.
PS.Energa przypomina mi powoli moskiewskie Dynamo,gdzie główną siłą na trybunach jest wojsko.....gra w przerwie nowego narybku też mi się podobała i możw za pewien czas doczekamy się następczyń Chełczyńskiej,Sowińskiej,Lamparskiej czy Karwat.
PS.Energa przypomina mi powoli moskiewskie Dynamo,gdzie główną siłą na trybunach jest wojsko.....gra w przerwie nowego narybku też mi się podobała i możw za pewien czas doczekamy się następczyń Chełczyńskiej,Sowińskiej,Lamparskiej czy Karwat.
Oj oj kolejna przegrana faworyta do tegorocznych medali 
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.
W odróżnieniu od przedmówców praktycznie nie widziałem meczu (jedynie małe fragmenty I i II kwarty, ale obraz na sport.tvp.pl strasznie przycinał, a potem już wychodziłem na mecz piłkarzy Wisły - więc były wczoraj powody do radości
). Siłą rzeczy muszę się oprzeć na statach, a one czasem bywają mylące, chociaż nieraz wiele mówią. Uważam, że wygrana wiślaczek jest swoistym wyczynem, jeśli spojrzy się na skuteczność z gry zawodniczek obwodowych pierwszej piątki - 4/25...
Dobrze, że Kasia spisała się jako rezerwowa. Póki co widać, że robi ona różnicę na plus, porównując jej postawę do gry z zeszłego sezonu Magdy Skorek. Asysty do strat: 12-17 (tutaj Energa wyszła na plus), gorsza od rywalek skuteczność z gry i wolnych. Co się niezwykle rzadko zdarza, drużyna zwycięska nie miała wyższego evalu - był remis pod tym względem. Z tego więc wnioskuję, że wiślaczkom szło bardzo ciężko i zespół nie funkcjonował najlepiej. W jakimś stopniu na pewno zaważyły na tym szybkie trzy faule Ewki - i tutaj widać, co znaczy niewłaściwe zabezpieczenie pozycji podkoszowych. Niby trzy świetne zawodniczki, ale dalej długa cisza i stąd konieczność gry nominalnej "trójki" na PF wobec kontuzji jednej z wysokich. Działacze nie przewidzieli, że Magda jest kontuzjogenną zawodniczką, co może odbić się czkawką w Eurolidze.
Dobrze, że te wysokie, które grały, spisały się tak, jak powinny, dostarczając ponad połowę punktów i powodując szybkie wyfaulowanie dwóch podkoszowych Energi. Spodziewałem się, że torunianki bardzo zmobilizują się na ten mecz i nie będzie łatwo. Gdy wrócą do pełnej sprawności Krawiec i Maksimović, a Gladden rozegra się, siła tej drużyny powinna być jeszcze większa.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
Mozarthio pisze:Oj oj kolejna przegrana faworyta do tegorocznych medali
to przecież Leszno,Artego,Gorzów,Lotos,Polkowice,Wisła czyli pół ligi też są faworytami....
Wczorajszy mecz był bardzo dobry. Najsłąbiej spisała sie tablica świetlna, która odmawiała posłuszeńśtwa i przez to spiker odliczał sam 24 sekundy itp. Taki drobny szczegół, a jednak
.
Mimo porażki wczoraj nasz zespół zaprezentował się moim zdaniem najlepiej w tym sezonie. Laski grały z zębem i walczyły o zwycięstwo. Z taką dyspozycją nie przegralibysmy u siebie z Liderem Pruszków. W obronie było nieźle, a nad atakiem trzeba jeszcze trochę popracować. Sądze, że jak wróci na dobre trio: Gladden, Maksimović, Krawiec będzie to wszystko jakoś szło.
Odnośnie Wisły to w ataku są jeszcze rezerwy, ale bardzo mi się podobała defensywa Wiślaczek. Dyspozycja rzutowa obwodowych pozostawia dużo do życzenia.
Mimo porażki wczoraj nasz zespół zaprezentował się moim zdaniem najlepiej w tym sezonie. Laski grały z zębem i walczyły o zwycięstwo. Z taką dyspozycją nie przegralibysmy u siebie z Liderem Pruszków. W obronie było nieźle, a nad atakiem trzeba jeszcze trochę popracować. Sądze, że jak wróci na dobre trio: Gladden, Maksimović, Krawiec będzie to wszystko jakoś szło.
Odnośnie Wisły to w ataku są jeszcze rezerwy, ale bardzo mi się podobała defensywa Wiślaczek. Dyspozycja rzutowa obwodowych pozostawia dużo do życzenia.
Mozarthio pisze:Oj oj kolejna przegrana faworyta do tegorocznych medali
dawno napinki na forum nie było? Zapomniałes co Wasze zawodniczki zagrały z Wisła? amnezja czy tylko pamietasz co miłe dla ucha i oka miłe?
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
Po pierwsze Hermes ...zaczął twoj kolega Matrix napinke ...przy okazji meczu z Poznaniem w Lesznie
ja tylko odpowiadam pieknym zanadobne 
Po drugie zadnej napinki nie ma z kibicami Torunia bo jak wiadomo tacy nie istnieja na wyjazdach
Po trzecie powodzenia w lidze oby wam ziemia pff parkiet lekki był
Po drugie zadnej napinki nie ma z kibicami Torunia bo jak wiadomo tacy nie istnieja na wyjazdach
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.
-
Dżi ej el ej
- Młodzik
są jakies foty z tego meczu ?? ;]
Mozarthio pisze:Po pierwsze Hermes ...zaczął twoj kolega Matrix napinke ...przy okazji meczu z Poznaniem w Lesznieja tylko odpowiadam pieknym zanadobne
Po drugie zadnej napinki nie ma z kibicami Torunia bo jak wiadomo tacy nie istnieja na wyjazdach![]()
O Was sie nie wypowiadam, bo starta czasu. Już zapomniałes jak pod ochrona swoich znajomych z Torunia wyjezdzaliscie? Amnezja czy brak klapsów to powoduje? Dajesz sie sporowkować kazdemu specjaliście i fachowcowi? Czy to bedzie z Torunia, Gdyni czy wiochy zabitej dechami? Ja nie to co tu czesc pisze to sa kibice sukcesu, pojawił sie braz pojawli sie oni.
Po ostatnich dwóch naszych "sparingach" byłem dość zadowolony z gry w obronie, ale miałem wrażenie, że nasza gra w ataku kuleje. No i z prezentującą zdecydowanie wyższy poziom niż "sparringpartnerki" drużyną to się potwierdziło. Na "Katarzynki" wystarczyło, pytanie jednak czy w środę to nie będzie za mało.
A tak z innej beczki, to jakoś tak mi się po wczorajszym meczu Henryk Wardach przypomniał
A tak z innej beczki, to jakoś tak mi się po wczorajszym meczu Henryk Wardach przypomniał
No i chyba taki będzie cały sezon. Pod koszem jest trochę na + bo Lecia 'robi różnice" (choć niech Bóg nas chroni przed kontuzjami) natomiast na obwodzie mamy radykalną zmianę stylu: w miejsce pań bardzo kreatywne, ale nie przepadających za ciężką pracą w obronie (zwłaszcza Liron i Izi) mamy takie które harują aż miło, ale ich potencjał ofensywny jest mocno ograniczony. W lidze sytuacja powinna się poprawić po przyjściu Powell, ale w Eurolidze na nią liczyć nie możemy.
Ogólnie można powiedzieć że w zeszłym sezonie zatrzymanie rywala na 70 punktach było niemal gwarantem wygranej, a w tym jak rzucimy tyle punktów to nie powinniśmy w większości spotkań schodzić z parkietu ze spuszczonymi głowami. Zarobaczymy jak to sie przełoży na osiągnięcia końcowe.
Ogólnie można powiedzieć że w zeszłym sezonie zatrzymanie rywala na 70 punktach było niemal gwarantem wygranej, a w tym jak rzucimy tyle punktów to nie powinniśmy w większości spotkań schodzić z parkietu ze spuszczonymi głowami. Zarobaczymy jak to sie przełoży na osiągnięcia końcowe.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
na katarzynki wracające po kontuzji wystarczyło bardzo dobrze dysponowana z rzutów wolnych Burse. Te powroty Maksimowvic i Krawiec troszkę za wczesnie wypadły srednio na jeza. Mam wrazenie ze na dwóch meczach w lidze nasze kontakty się nie skonczyły
A w PO może byc róźnie.
Przez cały mecz podopieczne Omanicia dopingowała ponad stuosobowa grupa żołnierzy z Centrum Szkolenia Artylerii i Uzbrojenia im. gen. Józefa Bema w Toruniu. Pod dowództwem kapitana Krzysztofa Kugiela wojskowi wspierali katarzynki swoimi gardłami zarówno w obronie jak i w ataku. - Otrzymałam telefon z prośbą, czy na meczu może pojawić się grupa żołnierzy. Bardzo mile mnie ta wiadomość zaskoczyła i się zgodziłam - powiedziała dyrektor toruńskiego klubu Krystyna Bazińska. - Kadra ośrodka wraz z wychowawcami postanowiła zorganizować wyjście na mecz dla swoich podopiecznych. Bardzo im się spodobało i obiecali, że postarają się teraz gościć w hali przy ul. Grunwaldzkiej na każdym meczu Energi.
http://www.gazeta.pl
PS.Fajnych mamy kiboli!!!!
Teraz na Spożywczaku będzie,jak na słynnej Maracanie
tylko miejsca nie te,bo słychać było tylko przytłumiony doping.
AHA MOZARTHIO z racji tego,że poruszyłeś moją skromną osobę ODSYŁAM CIĘ DO REDAKTORA TOMASZA WILIŃSKIEGO!!! i artykułu przed meczem Tęcza-Energa. Czy tam wszystko Ci pasowało?
http://www.gazeta.pl
PS.Fajnych mamy kiboli!!!!
AHA MOZARTHIO z racji tego,że poruszyłeś moją skromną osobę ODSYŁAM CIĘ DO REDAKTORA TOMASZA WILIŃSKIEGO!!! i artykułu przed meczem Tęcza-Energa. Czy tam wszystko Ci pasowało?
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”