PS moj ulubiony Coatch ;DD (Zawsze mozna na niego liczyc jak nie idzie Mojej druzynie)
23 kolejka FGE: Lotos Gdynia - Energa Toruń
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Re: 23 kolejka FGE: Lotos Gdynia - Energa Toruń
A ja tam nie mam nic przeciwko zeby Omanic cyrki odstawial ;D... a przynajmniej do konca 1 rundy play off
PS moj ulubiony Coatch ;DD (Zawsze mozna na niego liczyc jak nie idzie Mojej druzynie)
D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
matrix pisze:Realizacja taktyki nakreślonej przez pana Omanicia przez zawodniczki to już inna para kaloszy.
Tego wcześniej nie czytałeś?Energa na chwilę obecną ma niewiele atutów,aby bić się o powtórkę z ubiegłego sezonu.Taka jest prawda
To się merytorycznie odniosłeś do mojego postu...
Nadal więc nie wiem co było "bzdurnego" w stwierdzeniu faktu, że Jela grała tyle i tyle minut... lub, że była w tym meczu zmęczona, co ewidentnie była widać będąc w hali... Pominąłeś też wątek o clue całej wcześniejszej dyskusji, jaka była taktyka w tym spotkaniu. Na szczęście ustaliliśmy już "oczywistą oczywistość", że trener nie może czasami nic poradzić na brak realizacji założeń przedmeczowych przez zawodniczki...
"ale niestety Jela ze względu na swoją pozycją (czytaj: typowa 5), gabaryty a do tego żywiołową grę nie wytrzyma 40 minut na parkiecie."
to chyba Twoje słowa? i do tego się odniosłem.Widziałem Jelę na początku sezonu i obserwuję obecnie.Różnica jest diametralna.Da radę grać długo i dobrze,bo kto,jak nie ona? Hajdana Radunović?
to chyba Twoje słowa? i do tego się odniosłem.Widziałem Jelę na początku sezonu i obserwuję obecnie.Różnica jest diametralna.Da radę grać długo i dobrze,bo kto,jak nie ona? Hajdana Radunović?
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2011, 21:56 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.
-
A.R.C.H.I. ball
- Młodzik
Ten mecz był do obejrzenia w internecie.No i cóż mozna powiedziec.Frustracja pana trenera sięgnęła zenitu a najbardziej zastanawia to że sam sobie jest winny.Ale oczywiście w opini działaczy toruńskich winni są wszyscy tylko nie ON!!!!Wydadzą pieniądze na protest,który jest bez sensu.Gdynia wygrała bo ma może nie lepszego ale mądrzejszego trenera.Ale chyba podstawowym problemem Torunia są transfery.Nie będę oceniac tegorocznych bo poza Maksimowicz żaden nie zasługuje na uwagę ale trzymanie Gladden to poprostu absurd.Amerykanki to maja byc lokomotywy druzyny a w Toruniu to niewytłumaczalny sentyment do osiągnięć zeszłorocznych.A swoją drogą to szkoda że takiego sentymentu nie ma w Enerdze do Polek - patrz Gulak,której Radunowicz czy jak jej tam nie może nawet trampek nosić.Zeby Toruń w tym roku był chociaż 5 to trzeba zwolnić trenera bo ON najbardziej przeszkadza.
NAMAX pisze:Ten mecz był do obejrzenia w internecie.No i cóż mozna powiedziec.Frustracja pana trenera sięgnęła zenitu a najbardziej zastanawia to że sam sobie jest winny.Ale oczywiście w opini działaczy toruńskich winni są wszyscy tylko nie ON!!!!Wydadzą pieniądze na protest,który jest bez sensu.Gdynia wygrała bo ma może nie lepszego ale mądrzejszego trenera.Ale chyba podstawowym problemem Torunia są transfery.Nie będę oceniac tegorocznych bo poza Maksimowicz żaden nie zasługuje na uwagę ale trzymanie Gladden to poprostu absurd.Amerykanki to maja byc lokomotywy druzyny a w Toruniu to niewytłumaczalny sentyment do osiągnięć zeszłorocznych.A swoją drogą to szkoda że takiego sentymentu nie ma w Enerdze do Polek - patrz Gulak,której Radunowicz czy jak jej tam nie może nawet trampek nosić.Zeby Toruń w tym roku był chociaż 5 to trzeba zwolnić trenera bo ON najbardziej przeszkadza.
Uchwyciłeś całe sedno tego wszystkiego,co w trawie-vide Toruniu piszczy.Brawo!!!
PS.Kto za taki stan rzeczy odpowiada też wszyscy wiemy,albo niektórzy nie chcą wiedzieć.
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2011, 22:05 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.
Herkt został bez pracy
moze go zaprosicie 
Zwolnienie Omanicia
. Nie uważam, że to jest jakiś super ekstra coach. Ale kto za niego ? Herkt czy Orczyk ? To chyba mimo wszystko troszkę słabsi trenerzy. Największe błędy Edo popełnił w tym sezonie w doborze składu, drużyna nie jest dobrze złożona. Co do wczoraj uważam, że nie mógł czego innego zrobić. Czasami łapie focha na cały świat i ma gdzieś dziewczyny na parkiecie. Wczoraj na szczęście tak nie było.
Miał grać na wysokie ? Najpierw trzeba je mieć, mamy tylko jedną obecnie wysoką koszykarkę, która nadaje się na drużyny lepsze niż teamy z miejsc 9-13. W play-off ew. Vera P będzie grać lepiej. Mam nadzieję, żę tak się stanie.
Miał grać na wysokie ? Najpierw trzeba je mieć, mamy tylko jedną obecnie wysoką koszykarkę, która nadaje się na drużyny lepsze niż teamy z miejsc 9-13. W play-off ew. Vera P będzie grać lepiej. Mam nadzieję, żę tak się stanie.
matrix pisze:Da radę grać długo i dobrze,bo kto,jak nie ona?
I to jest argument? "Kto jak nie ona?" To jest dopiero bzdura... A może sądzisz, że Twoje oglądanie Jeli podczas spotkań w Spożywczaku wpływa na jej postawę?
Gdybyś czytał dokładnie to zauważyłbyś również, że zarówno Vera P. oraz Hajdana w tym meczu, w mojej opinii, kompletnie zawiodły...
Edo jak Edo, transfery jak transfery ale trudno nie zauważyć ze totalne dno gra też Gajda. W 6 meczach z potencjalnie najgroźniejszymi rywalami (Wisła, Lotos, Polkowice, Gorzów) notuje takie cyferki: 22 pkt (suma, nie średnio) przy skuteczności 9,5% za 2 (2/21 sic!) i 15,7% za 3 (3/19). Dokłada do tego 14 asyst i 13 strat. A i to głownie dzięki spotkaniu z Gorzowem (wtedy miała 11 pkt, 3/5 za 3 , 5 as). Bez tego meczu miałby miałby 11pkt (srednio 2,2..), 12,5% za 2 (2/16), 0% za 3 (0/14) 9 asyst (1,8 na mecz) i 11 strat (2,2 na mecz). Znamienne ze właśnie ten mecz z Gorzowem Torun wygrał.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
yanek pisze:Zwolnienie Omanicia. Nie uważam, że to jest jakiś super ekstra coach. Ale kto za niego ? Herkt czy Orczyk ? To chyba mimo wszystko troszkę słabsi trenerzy. Największe błędy Edo popełnił w tym sezonie w doborze składu, drużyna nie jest dobrze złożona. Co do wczoraj uważam, że nie mógł czego innego zrobić. Czasami łapie focha na cały świat i ma gdzieś dziewczyny na parkiecie. Wczoraj na szczęście tak nie było.
Racja.Szanuję Edo za to co zrobił dla Torunia,ale w doborze składu w tym sezonie to chyba całkowicie się pogubił.Energa jest cały czas w grze i może będzie lepiej. Agata Gajda? miała mieć w tym sezonie godną siebie zmienniczkę lub nawet koszykarkę lepszą.Najpierw "odprawiła" z kwitkiem Miki Cocks,a teraz wszyscy widzą co się święci.
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2011, 22:21 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.
yanek pisze:Zwolnienie Omanicia. Nie uważam, że to jest jakiś super ekstra coach. Ale kto za niego ? Herkt czy Orczyk ? To chyba mimo wszystko troszkę słabsi trenerzy. Największe błędy Edo popełnił w tym sezonie w doborze składu, drużyna nie jest dobrze złożona. Co do wczoraj uważam, że nie mógł czego innego zrobić. Czasami łapie focha na cały świat i ma gdzieś dziewczyny na parkiecie. Wczoraj na szczęście tak nie było.
Dobry trener wydobędzie z drużyny to co najlepsze ale ten Pan tego nie potrafi.I naprawde za te pieniądze to można kupić świetnego trenera tylko w Toruniu działacze nie znają się na koszykówce i myślą że złapali Pana Boga za nogi.Szkoda że nie chcą słuchać a nawet udają że słuchają a i tak robią swoje i to cały problem.
Xyz pisze: oraz Hajdana w tym meczu, w mojej opinii, kompletnie zawiodły...
Ona nie zawiodła w mojej akurat opinii....zagrała wczoraj swoje. Amen.
matrix pisze:Xyz pisze: oraz Hajdana w tym meczu, w mojej opinii, kompletnie zawiodły...
Ona nie zawiodła....zagrała wczoraj swoje. Amen.
No to w tym przypadku tej Pani nie powinno już być bo jest nie potrzebna i pare groszy na przyszły rok byłoby w portfelu.Tyle że może ona jest ze stajni Omanicia bo takowa ma choc mówi że w Toruniu jego zawodniczki nie grają??????????????
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”