Lotos - CCC (II mecz)76:54

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kuba
Oldboy

Lotos - CCC (II mecz)76:54

Postautor: Kuba » 11 kwietnia 2005, 17:34

Relacja dzieki KIBICowi i Aszok z Basketmanii - dzieki

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 11 kwietnia 2005, 17:41

statystyki: http://www.plkk.pl/mecz.asp?r=EK4&m=116

nasze dzisiaj ZERO TRÓJEK :shock: :shock:

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 11 kwietnia 2005, 17:49

No i kurczę, tak jak przewidywałam - Lotos dziś bez najmniejszych problemów.
Myślę, że u siebie możecie urwać jedno zwycięstwo. Może się uda..??

Gratuluję wygranej gdyniankom, a polkowiczankom.. Hmm..., nie ma czego (niestety) gratulować... :-| :-(
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
NARVANY
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: NARVANY » 11 kwietnia 2005, 17:53

to bylo do przewidzenia :twisted: wczoraj ccc nawiazalo jakąs walke. mnie sie wydaje ze koniec tej rywalizacji zakonczy sie wiadomo ze na korzysc lotosu ale nie jedno gosnie przy odrobinie szczescia ccc lasocki:) cos wskuraja u siebie. ODRA RULEZ & pretorians are the best

Awatar użytkownika
NARVANY
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: NARVANY » 11 kwietnia 2005, 17:53

to bylo do przewidzenia :twisted: wczoraj ccc nawiazalo jakąs walke. mnie sie wydaje ze koniec tej rywalizacji zakonczy sie wiadomo ze na korzysc lotosu ale nie jedno gosnie przy odrobinie szczescia ccc lasocki:) cos wskuraja u siebie. ODRA RULEZ & pretorians are the best

Awatar użytkownika
NARVANY
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: NARVANY » 11 kwietnia 2005, 17:54

to bylo do przewidzenia :twisted: wczoraj ccc nawiazalo jakąs walke. mnie sie wydaje ze koniec tej rywalizacji zakonczy sie wiadomo ze na korzysc lotosu ale nie jedno gosnie przy odrobinie szczescia ccc lasocki:) cos wskuraja u siebie. ODRA RULEZ & pretorians are the best :twisted:

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Re: Lotos - CCC (II mecz)76:54

Postautor: Szymon » 11 kwietnia 2005, 18:00

Kuba pisze:Relacja dzieki KIBICowi i Aszok z Basketmanii - dzieki

:shock: :shock: :shock: przepraszam a gdzie ta relacja była????
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Kuba
Oldboy

Re: Lotos - CCC (II mecz)76:54

Postautor: Kuba » 11 kwietnia 2005, 18:04

Szymon pisze:
Kuba pisze:Relacja dzieki KIBICowi i Aszok z Basketmanii - dzieki

:shock: :shock: :shock: przepraszam a gdzie ta relacja była????

na czacie. była informacja w temacie "play-off live" ci co chcieli - trafili ;-)

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 11 kwietnia 2005, 18:06

taaaaa...... hmmmmm.... a na forum to niełaska robić relacji????

Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 11 kwietnia 2005, 19:26

Szymon pisze:taaaaa...... hmmmmm.... a na forum to niełaska robić relacji????

na czacie, na forum i gdzie jeszcze? :? Wczoraj była chętna osoba do przekazywania wiadomosci na forum, dziś takowej brakło - moja wina?

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 11 kwietnia 2005, 19:38

Twoja wina !!! :evil: :wink:
Trzeba było dać znać, to może by się znalazła chętna osoba.

Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 11 kwietnia 2005, 19:41

Szymon pisze:Twoja wina !!! :evil: :wink:

moja wina :oops: moja bardzo wielka wina :oops: 8)

Wczoraj nei było takiej potrzeby, więc sądziłem że będzie tak i tym razem. Podczas chata nei patrzyłem na forum, więc nie wiedzialem czy ktoś daje czy nie. Mialem nadzieje i myslalem, ze ktoś podaje na bierząco - jak wczoraj.
ale jak mówią: "nadzieja matką ... " ;-) ;p

pozdrawiam

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 11 kwietnia 2005, 19:45

PLKK: Lotos o krok od finału

W drugim spotkaniu półfinałowym ekstraklasy koszykarek Lotos Gdynia pokonał CCC Polkowice 76:54 i w rywalizacji play off prowadzi 2:0.

Po zaciętym pierwszym meczu tych drużyn, tym razem podopieczne Krzysztofa Koziorowicza odniosły wyraźne zwycięstwo, wygrywając wszystkie kwarty.

O wiele lepiej niż w niedzielę zagrała kapitan zespołu Agnieszka Bibrzycka. Małgorzata Dydek nie była już tak skuteczna, ale miała lepsze oparcie w koleżankach z zespołu.

Koszykarki z Gdyni, które od 1998 roku są najlepszą drużyną w Polsce są o krok od awansu do wielkiego finału. Do rozstrzygnięcia rywalizacji zespół potrzebuje już tylko jednego zwycięstwa.

Lotos Gdynia - CCC Polkowice 76:54 (26:12, 18:12, 17:16, 15:14)

Lotos: Małgorzata Dydek 14, Deanna Nolan 13, Monika Veselovsky 12, Agnieszka Bibrzycka 12, Tatiana Troina 10, Ewelina Kobryn 8, Agnieszka Chomać 4, Karolina Janyga 2, Paulina Pawlak 1;
CCC: Urszula Stempniewicz 13, Anna Marczewska 10, Agata Nowacka 8, Edyta Koryzna 8, Olga Żytomirska 6, Natalia Waligórska 4, Ilona Jasnowska 3, Justyna Kłosińska 2, Agnieszka Pałka 0.

Stan rywalizacji play off w półfinale MP (do trzech zwycięstw) 2:0 dla Lotosu.

PAP

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 11 kwietnia 2005, 19:47

Trener Lotosu Krzysztof Koziorowicz po raz kolejny zaskoczył kibiców składem pierwszej piątki swojego zespołu. Na boisku nie pojawiła się rozgrywająca Paulina Pawlak i silna skrzydłowa Ewelina Kobryn. Zastąpiły je Monika Veselovski i Tatiana Troina. - Muszę szukać optymalnych rozwiązań, bo Paulina jest świetnym defensorem, nawet najlepszym w drużynie, ale różnie radzi sobie w rozgrywaniu piłki w ataku - mówi Koziorowicz. Zmiany okazały się skuteczne. Troina i Veselovski tylko w I kwarcie zdobyły 11 punktów. Pod nieobecność Pawlak grą kierowała Deanna Nolan i przeżywająca ostatnio kryzys formy Agnieszka Bibrzycka.

Lotos grał zdecydowanie agresywniej w obronie niż w poprzednim meczu. Kluczem do sukcesu było jednak to, że gdynianki nie pozwoliły rywalkom na oddawanie łatwych rzutów z dystansu. Polkowiczanki zmuszone były grać pod kosz, a tam na rozwinięcie skrzydeł nie pozwała im Małgorzata Dydek.

Tym razem najwyższa polska koszykarka nie była osamotniona. Równie dobrze grały wszystkie zawodniczki Lotosu. Odnalazła się wreszcie Bibrzycka, grając odważniej, trafiła nawet dwukrotnie za trzy punkty. W połowie meczu Lotos prowadził już 20 punktami, ale polkowiczanki ambitnie walczyły do końca. Pod koniec III kwarty Ilona Jasnowska opuściła parkiet z zakrwawionym nosem. - Coś mi pękło - mówiła po meczu, ale na temat sędziowania nie będę się wypowiadać, bo nie mogę - dodała wymownie spoglądając w stronę arbitrów Jasnowska.

Kolejny mecz tych drużyn w sobotę w Polkowicach. W półfinale mistrzostw Polski gra się do trzech zwycięstw.

LOTOS GDYNIA 76
CCC POLKOWICE 54
Kwarty: 26:12, 18:12, 17:16, 15:14

Lotos: Dydek 14, Nolan 13 (1), Bibrzycka 12 (2), Veselovski 10 (2) Troina 10 oraz Kobryn 8 Chomać 4, Janyga 2, Pawlak 1.

CCC: Marczewska 10, Koryzna 8, Nowacka 8, Kłosińska 2 Pałka 0 oraz Jasnowska 3, Żytomirska 6, Waligórska 4, Stempniewicz 12.

Widzów: 400. Stan rywalizacji 2:0 dla Lotosu.

Michał Sielski Gazeta Wyborcza
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2005, 19:48 przez Hersi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 11 kwietnia 2005, 19:49

Kuba pisze:
Szymon pisze:Twoja wina !!! :evil: :wink:

moja wina :oops: moja bardzo wielka wina :oops: 8)

Wczoraj nei było takiej potrzeby, więc sądziłem że będzie tak i tym razem. Podczas chata nei patrzyłem na forum, więc nie wiedzialem czy ktoś daje czy nie. Mialem nadzieje i myslalem, ze ktoś podaje na bierząco - jak wczoraj.
ale jak mówią: "nadzieja matką ... " ;-) ;p

pozdrawiam

No, żeby mi to ostatni raz było! :twisted: :wink:
A na przyszłość, to MYŚLENIE zostaw osobom do tego predysponowanym :lol: :lol: :lol: :wink:

Pozdro.

Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”