I runda Play-Off 1 ligi - 3 mecze

Wiadomości z niższych lig

Moderator: Moderatorzy

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 13 kwietnia 2005, 18:04

SMS Łomianki - MUKS Poznań 98:46

Stan: 2-1. Awans - SMS

info: Mario

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 14 kwietnia 2005, 21:32

Rywalki Arcusa znokautowane

Koszykarki Arcusa rozgromiły w Łomiankach MUKS Poznań aż 98:46. Drugie zwycięstwo promuje tę drużynę do II rundy play-off I ligi.

Podopieczne trenera Remigiusza Kocia szybko wyciągnęły wnioski z porażki 61:91 w Poznaniu. Młode koszykarki od początku świetnie realizowały założenia taktyczne i doskonale grały w obronie.
Tylko w pierwszej kwarcie poznanianki nawiązywały walkę z gospodyniami. W Arcusie rewelacyjnie spisywała się filigranowa Anna Pietrzak, a pod koszami dobrze radziły sobie Magdalenia Leciejewska i Marta Jujka. Arcus prowadził, ale nic nie zapowiadało aż tak wysokiego zwycięstwa.

W trzeciej kwarcie zawodniczki Arcusa zdobyły osiemnaście punktów, nie tracąc żadnego! Walką była jednak zacięta. Boisko z podbitym okiem opuściła Leciejewska. Zastępująca ją Justyna Daniel w ciągu kilku minut zdobyła aż 14 punktów. –Dziewczyny pokazały, że potrafią grać – cieszył się trener Koć. – Wyśmienicie spisywały się Leciejewska i 16-letnia Jujka – dodał trener.

–Po meczu w niedzielę miałyśmy wiele do myślenia. Na szczęście tym razem nie zlekceważyłyśmy rywalek. Dobrze broniłyśmy i byłyśmy skuteczne w ataku. Może moje podbite oko sprawi, że na zbliżającej się maturze egzaminatorzy będą na mnie życzliwiej patrzeć – śmieje się Leciejewska..

Zawodniczki Arcusa już w sobotę ( godz. 16 ) podejmują w Łomiankach w drugiej rundzie play-off Unię Swarzędz.

źródło: Życie Warszawy

Może moje podbite oko sprawi, że na zbliżającej się maturze egzaminatorzy będą na mnie życzliwiej patrzeć – śmieje się Leciejewska..

<biją> :shock: :roll: :wink: :D :)
..you got to lose, to know how to win..

sms-iara

Re: I runda Play-Off 1 ligi - 3 mecze

Postautor: sms-iara » 15 kwietnia 2005, 14:49

Hersi pisze:SMS Łomianki - MUKS Poznań 98:46

Nie 98-46, tylko 98-45 ;-)) Kazdy pkt sie liczy ;-)Pozdr'

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 15 kwietnia 2005, 17:41

sms-iara pisze:

:roll: Oops, sorki mój błąd, ale taki wynik otrzymałem od pewnej ...sns-iary :wink: Pozdro' ;)
..you got to lose, to know how to win..

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 15 kwietnia 2005, 17:43

sms-iara pisze:

Ciekawe, bo w relacji "Życia Warszawy" też jest 98:46 :wink:

Wróć do „I/II liga”