TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2013/2014
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
wislakosz.pl
- Młodzik
Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2013/2014
Andrea Riley już w tym sezonie nie wybiegnie na parkiet.
http://www.azspwszgorzow.pl/aktualnosci/z-zycia-klubu/item/219-koniec-sezony-dla-riley
http://www.azspwszgorzow.pl/aktualnosci/z-zycia-klubu/item/219-koniec-sezony-dla-riley
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
W tym sezonie to już naprawdę plaga kontuzji...a to dopiero pierwsze 2 kolejki...Makowska, Gala, Puss, Małaszewska, Riley...
Trzymajcie się dziewczyny i szybkiego powrotu do zdrowia!
Co teraz zrobi AZS? sprowadzimy kogoś w miejsce Riley? Jeśli nie to możemy zapomnieć raczej o szóstce..
Smutno, przykro i generalnie do du....
Nie wiem jak w tym przypadku, ale z tego co słyszałem większość Amerykanek ma tzw. kontrakty gwarantowane, czyli czy gra, czy się leczy, pieniądze zagwarantowane kontraktem należy wypłacić (vide casus Beard w zeszłym sezonie - mimo, iż nie grała, siedziała w Krakowie do końca rozgrywek pobierając kontaktowe pieniądze).
Na pewno tak się dzieje w przypadku zawodniczek topowych, jeśli podobny charakter ma kontrakt Riley, Gorzów może mieć problem z zakontraktowaniem wartościowej zastępczyni dla niej.
Na pewno tak się dzieje w przypadku zawodniczek topowych, jeśli podobny charakter ma kontrakt Riley, Gorzów może mieć problem z zakontraktowaniem wartościowej zastępczyni dla niej.
dezali pisze:Na pewno tak się dzieje w przypadku zawodniczek topowych, jeśli podobny charakter ma kontrakt Riley, Gorzów może mieć problem z zakontraktowaniem wartościowej zastępczyni dla niej.
prawdopodobnie taki ma charakter, bo rzadko, który agent pójdzie na jakieś dodatkowe klauzule w kontrakcie. Często sprawa jest stawiana jasno: "Bierzesz lub nie na takich warunkach?". Toruń w ubiegłym sezonie miał przykład w postaci Spears Brittany.
Artego podpisało koszykarkę z WNBA - Cathrine Kraayeveld. https://twitter.com/R_Jaskot/status/388396634817581056
Jak rozumiem w miejsce Sampson?
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
z dzisiejszego wywiadu z Allie Quigley w "Dzienniku Polskim"
Rozmawiałam też o Polsce z Sharnee Zoll, która grała wcześniej w CCC Polkowice. Zdaje się, że zamierza wrócić do Polski, tym razem do zespołu z Gorzowa Wielkopolskiego.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
Greebo pisze:Jak rozumiem w miejsce Sampson?
Za Galę.
No wiem ze ten transfer spowodowany jest kontuzja Gali, ale to 4 amerykanka (chyba ze ktoras ma papiery europejskie?)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Ałgaja pisze:z dzisiejszego wywiadu z Allie Quigley w "Dzienniku Polskim"Rozmawiałam też o Polsce z Sharnee Zoll, która grała wcześniej w CCC Polkowice. Zdaje się, że zamierza wrócić do Polski, tym razem do zespołu z Gorzowa Wielkopolskiego.
Ze stajni Borisa L. obok McCray chyba najbardziej sensowny wybór. Pytanie tylko jak tam kolanka?
Hic amor, haec patria est. !POLSKA!
Branie McCray prosto po krzyżowych byłoby za dużym ryzykiem. Poza tym ona droższa od Zoll... Inna sprawa, że dla Gorzowa ta agencja ma inny cennik .

bball
flash pisze:Branie McCray prosto po krzyżowych byłoby za dużym ryzykiem. Poza tym ona droższa od Zoll... Inna sprawa, że dla Gorzowa ta agencja ma inny cennik .![]()
Zoll na upartego też jest świeżo po krzyżowych. Faktem jest, że miała po kilka minut w WNBA i to działa na jej korzyść. Jeżeli plotki o jej przyjściu do Gorzowa będą prawdziwe to może zapomnimy nawet o tym, że grała w Polkowicach.
Hic amor, haec patria est. !POLSKA!
-
shineonball
- Żak
http://lovewomensbasketball.com/2013/10 ... rea-smith/
W Gdyni za zastępstwo Puss i Małszewskiej - Andrea Smith, za którą epizod w Toruniu.
W Gdyni za zastępstwo Puss i Małszewskiej - Andrea Smith, za którą epizod w Toruniu.
W Toruniu nie mogła ze względu na kontuzje i brane leki, a w Gdyni już może? Hmmm...
-
reaktywacja
- Junior
jay pisze:W Toruniu nie mogła ze względu na kontuzje i brane leki, a w Gdyni już może? Hmmm...
W Gdyni wezmą w obecnej sytuacji każdego. A jeśli do tego pochodzi z USA to może nawet kuśtykać na jednej nodze...
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”