FINAŁ: LOTOS - WISŁA (3 mecz)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 04 maja 2005, 07:37

KIBIC pisze:(.....) ale jakby ktoś nie zauważył Powell już nie gra więc tylko inne zawodniczki cierpią a nie wszystkie się wypowiadały na wiadomy temat ?

Reprezentowała Lotos?? TAK
Utożsamiała się z tym klubem gdy w nim grała? TAK
Pracowała na sukces druzyny?? TAK
Tworzyła wizerunek tej druzyny [klubu]?? TAK

Więc sie nie dziw ze cały Lotos obrywa :twisted:

Wypowiedzi Dydek nie skomnetujesz i nie napiszesz zeby nie okreslala wszystkich kibiców szowinistami i chamami, a pretensje to Nas to macie o to ze czepiamy sie calego Lotosu.

PS: 229 Fanatyków gotowych na wszystko stawi się dzisiaj na Reymonta by dopingować WISŁĘ!!!
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

coglin

Postautor: coglin » 04 maja 2005, 10:23

no troche wiecej niz 229 :wink:

Daniello

Postautor: Daniello » 04 maja 2005, 11:13

Seba pisze:
co do Skerovic - nie byłem, więc nie ciagne tematu... miło jej się jednak na pewno tez nie grało, a swoje uslyszała również jak sądzę.

No jasne powinni nagrodzić brawami SYMULANTKE :twisted: co ona robi na parkiecie skoro miał byc tak poważnie kontuzjowana??? kośc jarzmowa sie tak szybko zrosła??? operacja oka juz niepotrzebna???a co do wpisu Marco na temat Dydek to nie ma co komentowac bo on jest chyba chory z nienawiści

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 04 maja 2005, 11:21

Daniello pisze:
Seba pisze:
co do Skerovic - nie byłem, więc nie ciagne tematu... miło jej się jednak na pewno tez nie grało, a swoje uslyszała również jak sądzę.

No jasne powinni nagrodzić brawami SYMULANTKE :twisted: co ona robi na parkiecie skoro miał byc tak poważnie kontuzjowana??? kośc jarzmowa sie tak szybko zrosła??? operacja oka juz niepotrzebna???a co do wpisu Marco na temat Dydek to nie ma co komentowac bo on jest chyba chory z nienawiści

ale jakie ma znaczenie dla sprawy (którą widzieli wszyscy np. w TV) to, czy poszkodowana chodzi, leży czy gra... Dostała? widziałeś? popierasz? - czy jeśliby nic się jej nie stało, Powell nie powinna być ukarana?

Marco TS pisze:
KIBIC pisze:(.....) ale jakby ktoś nie zauważył Powell już nie gra więc tylko inne zawodniczki cierpią a nie wszystkie się wypowiadały na wiadomy temat ?

Więc sie nie dziw ze cały Lotos obrywa :twisted:

Wypowiedzi Dydek nie skomnetujesz i nie napiszesz zeby nie okreslala wszystkich kibiców szowinistami i chamami, a pretensje to Nas to macie o to ze czepiamy sie calego Lotosu.

I właśnie w tym jest "pies pogrzebany" że klub się w porę nie "odciął" od tego złego ogona, który się za nim teraz praktycznie na własne życzenie ciągnie. Trzeba było pokazać środowisku, że chcąc samemu być szanowanym, szanuje się innych - a jeśli komuś tego szacunku i kultury zabrakło, to przede wszystkim zaczyna się sprzątanie od własnego podwórka.
Niestety, Lotos zademonstrował klasyczne widzenie tylko własnego końca nosa (co kolejny wywiad znów udowadnia). W całej aferze ważne było tylko to, gdzie Powell może jeszcze grać i czy czasem nie uda się jej także w lidze „odwiesić”… Inne zawodniczki, zamiast mieć nakaz trzymania „gęby na kłódkę” w tej sprawie i reprezentowania tylko oficjalnego stanowiska klubu wobec tej afery (pod rygorem kar wewnętrznych) błyszczały w prasie pod tytułem „murem za Powell”…

A teraz ktoś się dziwi, że to co się samemu zasiało, nie tylko wykiełkowało, a jeszcze nieźle urosło.

A o krótkowzroczności i samouwielbieniu niektórych niech świadczy choćby fakt, że moje krytyczne wpisy wobec takich zachowań organizacyjnych, zachowań społecznych, wreszcie zachowań „sportowych” – potraktowane zostały nie jako np. prawda z perspektywy, dobra rada, wreszcie obraz tego, jak sprawę widzi środowisko (a nie tego jak „powinno” widzieć).

Niestety trzeba pamiętać o tym, że gdy w restauracji do zupy wpada mucha, to wylewa się cały talerz nie czekając aż klient zwróci uwagę, wyjdzie i nigdy nie wróci – a z nim cała rodzina i wszyscy znajomi…

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 04 maja 2005, 12:05

Daniello pisze:
Seba pisze:

Nie no skomnetuj wypowiedz Dyek tak ochoczo komentowaliscie prowokacje Skerovic tak ochoczo walkowaliscie temat wyajzdu Wisły do Brna a jak was cos do tyczy to pada krotkie nie ma co komentować.

A co Herman Meier robi na stoku alpejskim??? przeciez mowiono mu i kibicom ze po tragicnzym wypadku juz nie wroci do nart a ogladalismy go na trasach zjazdowych szybciej niż kto kolwiek zdazyl o tym pomyslec!!!

To samo sie tyczy Brna jakie ladne bajki potrficie pisac mimo ze oficjalne informacje z klubu jak i z placówek dyplomatycznych byly zupelnie inne niz probowaliscie wmowic wszystkim kibicom w Polsce jak to WISŁA narozrabiała.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Gość

Postautor: Gość » 04 maja 2005, 12:17

simon pisze:
Daniello pisze:
Seba pisze:

ale jakie ma znaczenie dla sprawy (którą widzieli wszyscy np. w TV) to, czy poszkodowana chodzi, leży czy gra... Dostała? widziałeś? popierasz? - czy jeśliby nic się jej nie stało, Powell nie powinna być ukarana?

Dostała, Widziałem(TV),niepopieram :) tylko widzisz simon TY mieszasz w to niepotrzebnie Powell czy ja coś napisałem o niekaraniu jej??? NIE!post dotyczył czego innego chyba :? tego ze SKerovic została potraktowana adekwatnie do tego jak postąpiła do końca udajac wielce poturbowaną i niezdolną do gry i tego jak zamierzają przyjąć w Krk. Dydkówne.

Daniello

Postautor: Daniello » 04 maja 2005, 12:18

to wyzej to ja oczywiscie :wink:

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 04 maja 2005, 12:40

Anonymous pisze:
simon pisze:
Daniello pisze:
Seba pisze:

Dostała, Widziałem(TV),niepopieram :) tylko widzisz simon TY mieszasz w to niepotrzebnie Powell czy ja coś napisałem o niekaraniu jej??? NIE!post dotyczył czego innego chyba :? tego ze SKerovic została potraktowana adekwatnie do tego jak postąpiła do końca udajac wielce poturbowaną i niezdolną do gry i tego jak zamierzają przyjąć w Krk. Dydkówne.

No dobra - ale powiedz na jakiej podstawie twierdzisz, że "udawała" - no i oczywiście poprzyj to jakims jej wywiadem, oświadczeniem - czymś, co nie jest kibicowską lub dziennikarską spekulacją na w/w temat - a np. oficjalnym stanowiskiem klubu/zawodniczki/lekarzy...
Wszystko co było, było na początku - potem długa, długa cisza (przerywana oczywiście różnymi publikacjami, ale wyłącznie z faktami z początku sprawy). Wreszcie wróciła do gry i podniósł się szum, że oszukiwała... Kogo i w czym się pytam? Tych którzy "myśleli", że nie wróci? A kogo oni obchodzą?
Widzisz dla dziennikarzy afera - to news. A spokojny powrót do zdrowia, to żaden news - dlatego myślisz, że oszukiwała. Pisano o sprawie długo "po sprawie" i Tobie i wielu wydawało się, że pewnie "ledwie zipie". Tak nie było i raczej wszyscy (ze sprawczynią na czele) powinni się szczerze cieszyć, a w Gdyni powinna dostać np. jakieś kwiatki na przeprosiny, a nie porcję gwizdów.
Co do MD to nie wypowiem się, bowiem moje zdanie na temat psychiki (i sukcesywnego, corocznego kontynuowania wypaczania go poprzez środowisko w którym się znajduje) jest ugruntowane.
Szkoda tylko, że niektórzy sądzą, iż psa można lubić tylko razem z ogonem - a jak się komuś ogon nie podoba, to jest się wrogiem psów...

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 04 maja 2005, 14:02

Anonymous pisze:
simon pisze:
Daniello pisze:
Seba pisze:

Rozumiem ze Maier tez udawał a lekarze oszukiwali??? mam dalej wymieniac takie rpzypadki jak Meiera w Formule 1 , Rajdach WRC i innych sportkach?? nie osmieszjacie sie , bo pogrązacie sie w oczach innych coraz bardziej z tymi wpisami ze Skeroviv udawała. No tak po co sie starac zaciągnać informacji u źródeł albo wirygodnych osob lepiej przeczytać bzdety i przymując je za pradziwe FAKTY, wystarczy popatrzec na BRNO i co wyszło???!! Wyszło na to ze się osmiesyzliscie tymi swoimi oskarżeniami o groźbach pod adresem kierowcy, o pijanstwie kibiców Wisły, o skandalicznym zachownaniu na haliw Brnie. W pisaniu bajek jestescie fenomenalni.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 04 maja 2005, 14:04

Marco TS pisze:

Więc sie nie dziw ze cały Lotos obrywa :twisted

tak samo jak Skerovic reprezentuje Wisłe

Marco TS pisze:

nikt mi i tak nie uwieży , że nie czytałem tego artykułu więc nie skomentuje

Marco TS pisze:...
PS: 229 Fanatyków gotowych na wszystko stawi się dzisiaj na Reymonta by dopingować WISŁĘ!!!

mam nadzieje, że pomyślą zanim cos zrobią

a i jeszcze jedno nie wymagam od Was żebyście kochali wszyscy Lotos ale proszę o troche rozsądku

z resztą koniec tematu bo znowu zaczyna się rozmowa na temat Powell Skerovic
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 04 maja 2005, 14:16

KIBIC pisze:
Marco TS pisze:

Więc sie nie dziw ze cały Lotos obrywa :twisted

tak samo jak Skerovic reprezentuje Wisłe

Marco TS pisze:

nikt mi i tak nie uwieży , że nie czytałem tego artykułu więc nie skomentuje

Marco TS pisze:...

mam nadzieje, że pomyślą zanim cos zrobią

a i jeszcze jedno nie wymagam od Was żebyście kochali wszyscy Lotos ale proszę o troche rozsądku

Reprezentuje Wisłe no i co w zwiazku z tym?? Czy ja od was wymagam jakiegos rozsądku jakis grzecznych zachowan w stosunku do nas czy Skerovic?? Nie wymagamy bo nas nie obchodzi Wasze zdanie na nasz temat.

Nie czytales?? a przeciez wkleilem cytat, to cofnij sie strone wstecz i przecyztaj i czekam na komentarz [ qrde jak ty przegladasz forum , wybiorczo??] to juz rozumiem ze pare spraw ucieka twojej uwadze , albo celowo pomijasz i udajesz ze ich nie ma.

My zawsze myslimy za nim cos zrobimy , wkoncu kazda akcja musi byc dobrze zaplanowana zeby dała zaj.... efekt. I nie sugeruj ze jestesmy glupkami bo jesli cos robimy , to robimy to dobrze wiedząc co robimy.

O rozsądek to Ty lepiej popros swoje zawodniczki, ktore p... coś o chmastwie i szowinistach z Krakowa, popros o rozsądek trenera Lotosu ktory p... ze przez caly mecz lapał serpentyny, to sie nazywa dopiero chamstwo oskarazajc kogos o cos co nie mialo miejsca.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 04 maja 2005, 14:17

A ja tylko dodam, jeszcze raz apelując dziś na finale o rozsądek, by nie uogólniać;) Nie cała Gdynia jest BLEEEE, nie wszyscy w Łodzi to nożownicy (hihihi), a w Krakowie, choćby nie wiem ile teorii na ten temat wypowiadała w wywiadach M.D. , większość na pewno ma tyle wspólnego z chamstwem, co ja ze sparingami z Gołotą :) Tylko w Olimpii sami szowiniści ... hihihi
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 04 maja 2005, 14:17

a i jeszcze jedno nie wymagam od Was żebyście kochali wszyscy Lotos ale proszę o troche kultury

ale dlaczego nie? trzeba tego wymagać, najlepiej jednak nie pustymi apelami a czynami, za które nie tylko kultura, ale i to czogo nie wymagasz kiedyś przyjdzie...
Dziwne, że nikt z Lotosowskiego środowiska nie wymagał kultury od Powell i nie ukarał za jej brak. Podobnie jak ma to miejsce w przypadku idiotycznych wywiadów...
A samo nazywanie Skerowic "symulantką" to przejaw... kultury? A wygwizdanie poszkodowanej to czysty "salon"? A ten wywiad MD to...?

Ten Twój tekst wygląda troszkę tak: "bluźnić nie wolno, bo Wam Bozia język upier....li"...

Daniello

Postautor: Daniello » 04 maja 2005, 22:16

Marco TS pisze:
Anonymous pisze:
simon pisze:
Daniello pisze:
Seba pisze:

Rozumiem ze Maier tez udawał a lekarze oszukiwali??? mam dalej wymieniac takie rpzypadki jak Meiera w Formule 1 , Rajdach WRC i innych sportkach?? nie osmieszjacie sie , bo pogrązacie sie w oczach innych coraz bardziej z tymi wpisami ze Skeroviv udawała. No tak po co sie starac zaciągnać informacji u źródeł albo wirygodnych osob lepiej przeczytać bzdety i przymując je za pradziwe FAKTY, wystarczy popatrzec na BRNO i co wyszło???!! Wyszło na to ze się osmiesyzliscie tymi swoimi oskarżeniami o groźbach pod adresem kierowcy, o pijanstwie kibiców Wisły, o skandalicznym zachownaniu na haliw Brnie. W pisaniu bajek jestescie fenomenalni.

Czemu Ty piszesz do mnie w 2 os. l. mn. :roll: minęły już czasy towarzyszy , mozna noramlnie mówić i pisac. Juz ci kiedyś pisałem ze nie jestem z Gdyni(wiem że g....o cie to obchodzi :) )nie utożsamiaj mnie z lotosiakami! i nie wiem nic o Brnie i nieinteresi mnie co tam sie działo, TY masz zuważyłem jakąś dziwną tendencje do dzielenia wszystkich na : My i Oni, a istnieją jeszcze tacy których wali to czy Lotos czy Wisła bedzie miała to złoto...ja tylko oceniam pewne fakty np. sprawe Skerović
Wypowiedzi Dydek nie bede komentował bo nie byłem na meczu i nie widziałem co sie działo tam, a tylko z gazet sie orientuje ze cośtam(nierozwnięte serpentyny?) leciało na boisko i transparent wiadomej treści :roll: więc chyba nieskłamała za bardzo z tą atmosferą na hali :?:
No i na koniec te Twoje ulubione porównania :twisted: nie wiem co było z Maierem, wiem co było ze Skerović i jak sprawa sie skonczyła.

Gość

Postautor: Gość » 04 maja 2005, 22:42

simon pisze:
Anonymous pisze:
simon pisze:
Daniello pisze:
Seba pisze:

No dobra - ale powiedz na jakiej podstawie twierdzisz, że "udawała" - no i oczywiście poprzyj to jakims jej wywiadem, oświadczeniem - czymś, co nie jest kibicowską lub dziennikarską spekulacją na w/w temat - a np. oficjalnym stanowiskiem klubu/zawodniczki/lekarzy...
Wszystko co było, było na początku - potem długa, długa cisza (przerywana oczywiście różnymi publikacjami, ale wyłącznie z faktami z początku sprawy). Wreszcie wróciła do gry i podniósł się szum, że oszukiwała... Kogo i w czym się pytam? Tych którzy "myśleli", że nie wróci? A kogo oni obchodzą?
Widzisz dla dziennikarzy afera - to news. A spokojny powrót do zdrowia, to żaden news - dlatego myślisz, że oszukiwała. Pisano o sprawie długo "po sprawie" i Tobie i wielu wydawało się, że pewnie "ledwie zipie". Tak nie było i raczej wszyscy (ze sprawczynią na czele) powinni się szczerze cieszyć, a w Gdyni powinna dostać np. jakieś kwiatki na przeprosiny, a nie porcję gwizdów.
Co do MD to nie wypowiem się, bowiem moje zdanie na temat psychiki (i sukcesywnego, corocznego kontynuowania wypaczania go poprzez środowisko w którym się znajduje) jest ugruntowane.
Szkoda tylko, że niektórzy sądzą, iż psa można lubić tylko razem z ogonem - a jak się komuś ogon nie podoba, to jest się wrogiem psów...

Twierdze tak na podstwawie takiej, że miła być niby tak potrurbowana wielce iz miła sie niepojawic do konca sezonu na parkietach.. i własnie niepopre niczym bo jak sam wiesz żadnego oświadczenia w tej sprawie, ani wywiadu tudzież, publikacji po prostu NIE BYŁO :twisted: ciągle sie tu wszyscy(większość sorry) podniecali jak to wielce Skerovic pokrzywdzona, a ona sobie trenowała spokojnie i szykowała do powrotu na parkiet , bo chyba mi nie powiesz ze weszła w play off z marszu :roll: więc tu sie nasuwa pytanie CZEMU KRAKÓW NIE INF. OPINI PUBL. O TYM ZE JELENKA :? CZUJE SWIETNIE I ZE WRACA NA PLAY OFF??? żadnego oświadczenia lekarzy , zawodniczki , klubu tez nie było , wszyscy opierali sie na doniesieniach prasowych...ale o to pewnie chodziło robić ludziom wode z mózgów i oczerniać Lotos.
z tymi kwiatkami to mnie rozbawiłeś kompletnie :D moze powinni na prezentacji zrobić jej owację na stojąco :P :?:
Na temat Dydek to masz racje nie wypowiadaj sie :wink: bo to jedno zdanie jest zamotane jakoś
a z tymi psami i ogonami to nieczaje :? ale moze kiedyś pojme :lol:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”