BLK 24/25 - Informacje, plotki, transfery
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
Kosz-ykarz
- Junior
Re: BLK 24/25 - Informacje, plotki, transfery
A Angel Baker ze Ślęzy do Bretagne Basket we Francji
peps03 pisze:basket77 pisze:Stephanie Jones już oficjalnie w Gdyni, a co do agencji SIG to Stella Johnson wspomniała coś u siebie w social mediach, że zagra w Polsce. Ponownie Gorzów? Lublin? Sosnowiec? Ciekawe gdzie wyląduje
W Sosnowcu i Gorzowie mówi się o innych zawodniczkach, a w Lublinie nawet by się zgadzało z tym co mówił prezes - "wszystkie zagraniczne będą dobrze znane z naszej ligi lub z pucharów". W ostatnim sezonie Stella Johnson grała w Szwecji, statystyki jak najbardziej OK - 20,1 pkt, 5,5 zb, 3,6 as, 1,8 przechwytów.
Potwierdzona w Lublinie Stella Johnson (https://azs.umcs.pl/amerykanka-z-doswia ... MTZieXRlcw)
Mistrz! Mistrz!
A Z S !
A Z S !
-
Kosz-ykarz
- Junior
Czy ja wiem...w Gorzowie średnio się udało bo kontuzja... przy Stanacev ona powinna być strzelba. Ale czy ona takowa będzie? Liga pokaże. Bo młode, u23, tu Lublin ma świetny zestaw, do tego sprawdzone w lidze zagraniczne podkoszowe. Ale Stella jako rzucajaca/ strzelba.. .liga zweryfikuje.
Serio nie było innych niż Stella? Można by wymienić
.
Serio nie było innych niż Stella? Można by wymienić
.
Lauren Hansen do Gorzowa
Gdynia
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
Klubowy Wicemistrz Świata 2002
47 meczów wygranych pod rząd w lidze 2019-2022
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
-
Kosz-ykarz
- Junior
Amalia Rembiszewska w Maccabi Hajfa (Izrael) na nowy sezon.
O 20 na Polsat 2 uroczysta gala zakończenia sezonu.
Gdynia
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
https://www.dziennikwschodni.pl/sport/k ... 45044.html
W ten sposób skład AZS UMCS jak leci:
Podstawowa piątka: Stanacev - Stella Johnson - Ullman* - Zempare - Miskiniene
Druga piątka: Kulińska* - Szymkiewicz* - Kusiak* - Trzeciak - Adamczuk*
Rezerwy: Nassisi*, Kuper*, Goszczyńska*
Skład oszczędnościowy, na papierze środek tabeli ( za Gdynią i Gorzowem, Ślęza pod koszem wygląda znacznie lepiej, Poznań, Sosnowiec nie odkryły kart, jaki budżet będą miały Polkowice - nie wiadomo), w praniu może wyjść lepiej, o ile nie będzie kontuzji.
Skład oszczędnościowy, na papierze środek tabeli ( za Gdynią i Gorzowem, Ślęza pod koszem wygląda znacznie lepiej, Poznań, Sosnowiec nie odkryły kart, jaki budżet będą miały Polkowice - nie wiadomo), w praniu może wyjść lepiej, o ile nie będzie kontuzji.
Mistrz! Mistrz!
A Z S !
A Z S !
-
Kosz-ykarz
- Junior
peps03 pisze:https://www.dziennikwschodni.pl/sport/koszykowka/orlen-basket-liga-kobiet/polski-cukier-azs-umcs-lublin-zamknal-juz-kadre-na-nowy-sezon-kto-odchodzi,n,1000345044.html
Ale chyba muszą być 2 Polki w podstawowym składzie, w tym jedna u23.. wszystkie zagraniczne są sprawdzone i to może być atut, do tego fajnie na u23.
Już nie będzie takiego mocarza jak Polkowice więc liga się trochę wyrówna. Zobaczymy jakie gwiazdki sprowadzi Gdynia. Lublin ma szansę walczyć o półfinał ligi tak czy siak. Ale trzeba poczekać na resztę składów innych ekip
-
Kosz-ykarz
- Junior
gns92 pisze:daro pisze:tu pisze, że jest w NYL, ale nie grała
https://www.instagram.com/p/C61PG1lLfkl/
Tutaj oficjalne info NYL z początku maja, ze Carter nie udało się przebić do finalnego składu, więc gazeta zrobiła słabe rozeznanie.
Troszkę się zmieniła ostatnio sytuacja. Carter dostała angaż w Las Vegas Aces i wczoraj nawet zagrała 1 minute ;)
Kosz-ykarz pisze:peps03 pisze:https://www.dziennikwschodni.pl/sport/koszykowka/orlen-basket-liga-kobiet/polski-cukier-azs-umcs-lublin-zamknal-juz-kadre-na-nowy-sezon-kto-odchodzi,n,1000345044.html
Ale chyba muszą być 2 Polki w podstawowym składzie, w tym jedna u23.. wszystkie zagraniczne są sprawdzone i to może być atut, do tego fajnie na u23.
Już nie będzie takiego mocarza jak Polkowice więc liga się trochę wyrówna. Zobaczymy jakie gwiazdki sprowadzi Gdynia. Lublin ma szansę walczyć o półfinał ligi tak czy siak. Ale trzeba poczekać na resztę składów innych ekip
Dzięki za poprawkę, zapomniałem o tym przepisie....
O tyle to zmienia układ, że do wyjściowej piątki mogą wskoczyć Trzeciak za Zempare albo Szymkiewicz za Johnson.
Mistrz! Mistrz!
A Z S !
A Z S !
-
Kosz-ykarz
- Junior
Ola Ziemborska odchodzi z Lublina , do Włoszech, 4 drużyny ligi CAMPOBASSO. Nieźle
Lovisa Hjern, reprezentantka Szwecji, jest ostatnią zagraniczną zawodniczką w kadrze Ślęzy Wrocław na sezon 2024/2025 Orlen Basket Ligi Kobiet!
W ostatnim sezonie w Norrköping Dolphins notowała średnio 8.2 zbiórki oraz 6.4 asysty. Dla reprezentacji Szwecji w FIBA Women's EuroBasket Qualifiers 2025 notuje średnio 7 punktów i 4.5 asysty.
"Oglądałem bardzo dużo meczów w wykonaniu Lovisy, a to dlatego, że wybrałem wcześniej Robbi Ryan z ligi szwedzkiej. Tak się złożyło, że grały ze sobą w półfinale pięć meczów. Lovisa to bardzo dobry kreator, ponad 6 asyst na mecz notowanych w różny sposób. Nie tylko po pick and rollu, ale także widzi bardzo wiele wolnych przestrzeni i innych opcji. Zobaczymy, jak jej gra przełoży się na ligę polską, bo wiadomo, że w Szwecji ten poziom jest trochę niższy. Może być to dla niej trudna przeprawa, ale ma duże predyspozycje, żeby sobie poradzić. Weryfikowałem jej grę także w kadrze Szwecji, zagrała bardzo dobry mecz przeciwko Brytyjkom, spisując się bez zarzutu właśnie w roli zawodniczki kreującej grę" – opisuje swoją nową podopieczną trener Rusin.
"Miałam bardzo dobre rozmowy z trenerem Rusinem. Z tego, co się dowiedziałam, ma świetny taktyczny zmysł, ceni sobie ciężką pracę i wysoki poziom zaangażowania. Będzie wymagał ode mnie kreowania okazji do zdobywania punktów, zarówno dla mnie, jak i dla moich koleżanek z drużyny. Bardzo lubię agresywnie bronić i myślę, że wychodzi mi to solidnie. W ataku świetnie czuję się w kontrze, szukając sposobów na punktowanie dla całej drużyny. Moją mocną stroną jest czytanie gry i podejmowanie szybkich, efektywnych decyzji z korzyścią dla zespołu" – zdradza nowa rozgrywająca Ślęzy.
http://koszykowka.slezawroclaw.pl/repre ... y-wroclaw/
W ostatnim sezonie w Norrköping Dolphins notowała średnio 8.2 zbiórki oraz 6.4 asysty. Dla reprezentacji Szwecji w FIBA Women's EuroBasket Qualifiers 2025 notuje średnio 7 punktów i 4.5 asysty.
"Oglądałem bardzo dużo meczów w wykonaniu Lovisy, a to dlatego, że wybrałem wcześniej Robbi Ryan z ligi szwedzkiej. Tak się złożyło, że grały ze sobą w półfinale pięć meczów. Lovisa to bardzo dobry kreator, ponad 6 asyst na mecz notowanych w różny sposób. Nie tylko po pick and rollu, ale także widzi bardzo wiele wolnych przestrzeni i innych opcji. Zobaczymy, jak jej gra przełoży się na ligę polską, bo wiadomo, że w Szwecji ten poziom jest trochę niższy. Może być to dla niej trudna przeprawa, ale ma duże predyspozycje, żeby sobie poradzić. Weryfikowałem jej grę także w kadrze Szwecji, zagrała bardzo dobry mecz przeciwko Brytyjkom, spisując się bez zarzutu właśnie w roli zawodniczki kreującej grę" – opisuje swoją nową podopieczną trener Rusin.
"Miałam bardzo dobre rozmowy z trenerem Rusinem. Z tego, co się dowiedziałam, ma świetny taktyczny zmysł, ceni sobie ciężką pracę i wysoki poziom zaangażowania. Będzie wymagał ode mnie kreowania okazji do zdobywania punktów, zarówno dla mnie, jak i dla moich koleżanek z drużyny. Bardzo lubię agresywnie bronić i myślę, że wychodzi mi to solidnie. W ataku świetnie czuję się w kontrze, szukając sposobów na punktowanie dla całej drużyny. Moją mocną stroną jest czytanie gry i podejmowanie szybkich, efektywnych decyzji z korzyścią dla zespołu" – zdradza nowa rozgrywająca Ślęzy.
http://koszykowka.slezawroclaw.pl/repre ... y-wroclaw/
January do Poznania, będzie mocniejszy w tym sezonie.
Gdynia
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
-
Kosz-ykarz
- Junior
daro pisze:January do Poznania, będzie mocniejszy w tym sezonie.
No to nieźle. Jak po tylu latach odeszła z Sosnowca to myślałem że faktycznie jakiś lepszy klub.
A tu raptem Poznan?
No jeśli Poznan będzie mieć troszkę szerszy skład niż 6,7 zawodniczek to mogą powalczyć w końcu o 4. Środkowa Carter może wypalić, solidna Pokk, Skobel tak samo, January eiadomo. To już sporo.
Popović zostaje w Poznaniu
Gdynia
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”