Elżbieta Trześniewska odchodzi z PZU Polfy

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Elżbieta Trześniewska odchodzi z PZU Polfy

Postautor: Hersi » 19 maja 2005, 06:08

Po nieudanym sezonie w PZU Polfie Pabianice podjęto próbę rekonstrukcji zespołu. Pabianiczanki przyzwyczaiły kibiców do medalowych sukcesów. W tym roku były dopiero czwarte.

Po rezygnacji Tadeusza Aleksandrowicza, trwają poszukiwania nowego trenera. Odpadła kandydatura Andrzeja Nowakowskiego, który przedłużył kontrakt z CCC Polkowice. - Na decyzje proszę jeszcze trochę zaczekać, bo najpierw musimy wiedzieć, jaki będzie budżet - powiedział nam Jacek Stępniewski, prezes PZU Polfy. - Rozmowy dopiero przed nami.

Wydaje nam się, że budowę nowego zespołu trzeba powierzyć trenerowi, który odnosił już sukcesy z drużynami żeńskimi. Rok temu nie chciano Mirosława Trześniewskiego, który znalazł nowe wyzwanie w ŁKS i wątpliwe, aby dał się namówić na powrót. Nowakowski zostaje w Polkowicach. Może więc warto złożyć ofertę Tomaszowi Herktowi, któremu chyba "ciasno" w gorsecie drugiego trenera męskiego zespołu Astorii Bydgoszcz.

Wydarzeniem jest rozstanie z PZU Polfą Elżbiety Trześniewskiej, od 1990 roku grającej w Pabianicach (z przerwą, w latach 1994-98 grała w ŁKS), czterokrotnej mistrzyni i ośmiokrotnej wicemistrzyni Polski, najskuteczniejszej zawodniczki i liderki zespołu. Przechodzi ona do CCC Polkowice.

- Unieważniliśmy kontrakt za porozumieniem stron - mówi Trześniewska. - Zadecydowały względy sportowe. Chcę szukać nowych motywacji w Polkowicach, gdzie zespół coraz fajniej funkcjonuje pod wodzą dobrze mi znanego trenera Nowakowskiego, którego cenię. Przechodzę z czwartej drużyny do trzeciej. Stawiam sobie nowe cele. To mobilizuje.

(mk) - Dziennik Łódzki

Obrazek

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 19 maja 2005, 06:34

No to się zaczęło :!: :!: :!: Czystki w zespole :!: :!: :!: Ciekawe kto następny :?:
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

gosc

Postautor: gosc » 19 maja 2005, 07:25

Zaczeło się robić ciekawie. Napewno trzeba podziękować Eli za te lata gry w Pabianicach bo miała duży wkład w uzyskiwane rezultaty. Teraz będzie rzucać punkty przeciwko nam. No cóż takie jest życie. Ja jednak jestem zdania, że nie ma ludzi niezastąpionych. Z tego widać, że będzie bardzo interesująco w nowym sezonie.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 19 maja 2005, 08:38

No tez miało gdzie ją wywiać, bliżej nie mozna było ? ;)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 19 maja 2005, 11:26

A więc jednak.
Ciekawe co to będzie dalej :? , kto następny :?: I co najważniejsze. Jakie wzmocnienia zafundują działacze?
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 19 maja 2005, 11:30

:shock: No szok!!! I to jeszcze gdzie odeszła?? Do CCC!!! No wow!

Elu! dzięki za te wszystkie lata, niezapomniane chwile, zdobyte dla nas punkty, zostawione serce na parkiecie i za uśmiech!!!
Powodzenia w nowym zespole!!! Niech Ci się dobrze tam gra!!!
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

brzydki
Młodzik

Re: Elżbieta Trześniewska odchodzi z PZU Polfy

Postautor: brzydki » 19 maja 2005, 14:04

PAP/19 maja 2005 14:54

Jedna z najlepszych polskich koszykarek zmienia barwy

Jedna z najlepszych polskich koszykarek Elżbieta Trześniewska będzie grała w przyszłym sezonie w CCC Polkowice. Trześniewska ma podpisać roczną umowę.

"Wszystkie szczegóły umowy są już uzgodnione i choć kontraktu jeszcze nie podpisałam, to jest przesądzone, że zagram w przyszłym sezonie w Polkowicach" - powiedziała Trześniewska, która przez ostatnich osiem sezonów grała w PZU Polfie Pabianice.

Dodała, że miała jeszcze kilka innych propozycji, w tym z Francji, ale zdecydowała się przenieść do Polkowic.

"Myślałam też, że być może zostanę w Pabianicach, ale prezesi klubu poinformowali mnie, że nie mają pieniędzy, a priorytetem jest dla mnie spłata długów. Dlatego pomogli mi podjąć decyzję" - wyjaśniła.

33-letnia Trześniewska jest wychowanką Karkonoszy Jelenia Góra. Z reprezentacją Polski zdobyła w 1999 r. tytuł mistrzyni Europy. Cztery razy zdobywała tytuły mistrza Polski w barwach Włókniarza Pabianice i ŁKS Łódź.

-------------------------------------------------------------------------------------

witamy w Polkowicach :)

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 19 maja 2005, 15:07

"Myślałam też, że być może zostanę w Pabianicach, ale prezesi klubu poinformowali mnie, że nie mają pieniędzy, a priorytetem jest dla mnie spłata długów. Dlatego pomogli mi podjąć decyzję" - wyjaśniła.

hmm, ciekawe uzasadnienie :roll: :?:

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 19 maja 2005, 18:16

Czyli Ela uciekła do Polkowic :lol:

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 19 maja 2005, 19:37

Rozmowa z Elżbietą Trześniewską

Reprezentacyjna środkowa będzie występowała w zespole z Polkowic

Jerzy Walczyk: Dlaczego odchodzi Pani z PZU Polfy Pabianice?

Elżbieta Trześniewska, środkowa PZU Polfy: Po zakończeniu sezonu dawałam sobie 50 proc. szans na pozostanie w Pabianickim zespole. We wtorek wieczorem zostałam jednak postawiona w sytuacji bez wyjścia: usłyszałam, że nadchodzący sezon w klubie będzie poświęcony spłacaniu długów wobec zawodniczek. Dlatego dla mnie nie będzie pieniędzy. Oznaczało to, że szybko musiałam znaleźć sobie nowy zespół. Jeszcze późnym wieczorem tego samego dnia doszłam do porozumienia z działaczami CCC Polkowice. Tak w skrócie wygląda historia mojego odejścia z PZU Polfy.

Przez ostatnie lata stała się Pani prawdziwą legendą klubu. Bez Pani nie byłoby mistrzostw Polski, medali...

- Uważam, że każdej osobie, a tym bardziej zespołowi sportowemu potrzebne są zmiany. Poza tym nie ma ludzi nie zastąpionych.

Ostatni sezon w Pani wykonaniu był gorszy od poprzednich. Dlaczego?

- To był całkowicie nieudany sezon. Czwarte miejsce w ekstraklasie mnie nie satysfakcjonuje. Mam ambicje, żeby ciągle zdobywać medale, a po raz pierwszy od 14 lat nie mogłam się z tego cieszyć. Bardzo to przeżyłam, dlatego postanowiłam coś zmienić. Na szczęście z pomocą pospieszyli pabianiccy działacze, którzy zrezygnowali z moich usług. Wprawdzie miałam jeszcze roczny kontrakt, ale rozwiązaliśmy go. Wierzę, że był to dobry wybór. Podpisałam roczną umowę z CCC Polkowice, w którym bardzo liczę na owocną współpracę z trenerem Nowakowskim.

Miała Pani inne propozycje?

- Tak, z polskiej ekstraklasy z Francji. Odmówiłam, bo już wyjazd do Polkowice bardzo skomplikował moje życie. Wydaje mi się, że wybrałam optymalne rozwiązanie: synek i mąż zostają w Pabianicach.

Wróci Pani jeszcze do Pabianic?

- Nigdy nie mówię nigdy.

Rozmawiał Jerzy Walczyk

Awatar użytkownika
WYSOKI
Młodzik

Postautor: WYSOKI » 19 maja 2005, 19:59

Wojteg pisze:Rozmowa z Elżbietą Trześniewską

We wtorek wieczorem zostałam jednak postawiona w sytuacji bez wyjścia: usłyszałam, że nadchodzący sezon w klubie będzie poświęcony spłacaniu długów wobec zawodniczek. Dlatego dla mnie nie będzie pieniędzy. Oznaczało to, że szybko musiałam znaleźć sobie nowy zespół. Jeszcze późnym wieczorem tego samego dnia doszłam do porozumienia z działaczami CCC Polkowice. Tak w skrócie wygląda historia mojego odejścia z PZU Polfy.

Rozmawiał Jerzy Walczyk

To w sezonie 2005/2006 klub spłaca długi :( nie ciekawie

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 19 maja 2005, 20:17

WYSOKI pisze:
To w sezonie 2005/2006 klub spłaca długi :( nie ciekawie

Przed ubiegłym sezonem też były takie gadki. Według mnie to jest najłatwiejsze wytłumaczenie dla Eli. Nie chciała już dłużej grać w Pabianicach i tak wyszło. A w Polkowicach życze jej wszystkiego najlepszego.
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 19 maja 2005, 22:23

A cholera wie jak to było naprawde :? .
Wierzę natomiast w to że dla Elżbiety kasa to priorytet!!! Już raz opuściła klub w ciężkich chwilach!!!
Jednakże życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!!!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 19 maja 2005, 22:40

Dzięki za te lata gry - no cóz życie płata różne figle.

Czyli w tym sezonie gramy o utrzymanie?

gosc

Postautor: gosc » 20 maja 2005, 07:15

No i dobrze bo wreszcie spadnie z Pabianic ta ciągła presja o medale. A każdy wie, że lepiej atakuje sie z pozycji "nie faworyta". W innym przypadku znów gdyby nie było pudła to wszyscy mieliby pożywkę i rozpisywali by sie o klęsce, porażce i tym podobnych. A z drugiej strony zobaczymy jak to będzie naprawde bo przecież wcale nie musi być źle.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”