Zmiana klimatu - CCC Polkowice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Zmiana klimatu - CCC Polkowice

Postautor: Hersi » 21 maja 2005, 08:17

1,8 mln złotych – oto budżet CCC na przyszły sezon

Po 15 latach gry w Pabianicach i Łodzi Elżbieta Trześniewska zdecydowała się na drastyczną zmianę – przejście do zespołu z Polkowic

Pozyskanie reprezentacyjnej środkowej to efekt zwiększenia budżetu, który wzrośnie o 300 tys. zł. Trześniewska zaczynała sportową karierę w Karkonoszach, w rodzinnej Jeleniej Górze. Potem był ROW Rybnik, a w 1990 roku trafiła do Pabianic. Występowała w tym mieście do końca tego sezonu (z przerwą na ŁKS: 1994-98 ). – Potrzebowałam zmiany, ale przede wszystkim zdecydowały względy sportowe. Zespół z Polkowic zdobył brązowy medal i wydaje mi się, że będzie rósł w siłę. Ważny był również fakt, że trenerem CCC jest dobrze mi znany Andrzej Nowakowski, którego bardzo cenię – mówi 32-letnia środkowa, mająca na swoim koncie mistrzostwo Europy.
– Kontrakt nie jest podpisany, ale w najbliższych dniach do tego dojdzie. Wszystko jest ustalone. Ela, aby zawrzeć z nami umowę, rozwiązała ważny kontrakt z Polfą. Pozyskaliśmy jedną z najlepszych koszykarek w ekstraklasie i jestem przekonany, że z nią w składzie skutecznie powalczymy o co najmniej obronę brązowego medalu. Przyjście Trześniewskiej oznaczać będzie rezygnację z Agaty Pałki. Trudno, żeby taka zawodniczka siedziała przez większość meczu wśród rezerwowych – mówi Krzysztof Korsak, prezes klubu z Polkowic.
Klub z Polkowic jest już po słowie z Magdaleną Leciejewską z SMS-u Łomianki. Inna zawodniczka tego klubu – Anna Pietrzak, ma także podpisać kontrakt z CCC, ale jeszcze przez rok zostanie w SMS-ie.
CCC w dalszym ciągu będzie prowadził Andrzej Nowakowski. – Łódzka prasa dudni, że pójdzie do Polfy, ale to nieprawda. Trener chce z nami podpisać roczny kontrakt, ale może namówię go na dłuższy – zapowiada Korsak. Do klubu z Pabianic trafi najprawdopodobniej Tomasz Herkt. •

Michał Karpiński - Słowo Polskie Gazeta Wrocławska

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Re: Zmiana klimatu - CCC Polkowice

Postautor: MARIO » 21 maja 2005, 09:22

Przyjście Trześniewskiej oznaczać będzie rezygnację z Agaty Pałki.

:lol: :lol:

Klub z Polkowic jest już po słowie z Magdaleną Leciejewską z SMS-u Łomianki. Inna zawodniczka tego klubu – Anna Pietrzak, ma także podpisać kontrakt z CCC, ale jeszcze przez rok zostanie w SMS-ie.

Po słowie :lol:
..you got to lose, to know how to win..

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 21 maja 2005, 09:59

Po slowie z nimi to sa wszyscy ktorzy z nimi rozmawiali :lol:
Korsak to smieszny czlowiek :lol: :lol:
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 21 maja 2005, 13:35

MARIO pisze:

Po słowie :lol:

Wiesz coś więcej?

MARAS pisze:Po slowie z nimi to sa wszyscy ktorzy z nimi rozmawiali :lol:
Korsak to smieszny czlowiek :lol: :lol:

Ale z nami przynajmniej ktoś chce rozmawiać, a u was coś cisza :lol:
A śmiesznym człowiekiem to jak narazie jesteś ty. Zmontuj drużynę złożoną wyłącznie z polskich koszykarek i osiągaj takie sukcesy, to moze zmienie o tobie zdanie...

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 21 maja 2005, 13:42

Kuba pisze:(...)

Kuba jednak zdecydowanie mijasz się z prawdą - mógłbym Ci wymienić przynajmniej 6 zawodniczek, których "rozmowy" z AZSem są albo już zakończone, albo na poważnym etapie zaawansowania. "Po słowie" w przypadku AZSu dotyczy więc jednak większej liczby koszykarek niż w przypadku Polkowic. Po za tym w praktycznie wszystkich przypadkach są to Poznanianki bądz Wielkopolanki ;)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 21 maja 2005, 13:49

Seba pisze:
Kuba pisze:(...)

Kuba jednak zdecydowanie mijasz się z prawdą - mógłbym Ci wymienić przynajmniej 6 zawodniczek, których "rozmowy" z AZSem są albo już zakończone, albo na poważnym etapie zaawansowania. "Po słowie" w przypadku AZSu dotyczy więc jednak większej liczby koszykarek niż w przypadku Polkowic. Po za tym w praktycznie wszystkich przypadkach są to Poznanianki bądz Wielkopolanki ;)

Zawodniczki Ostrovii przechodzą do Poznania, bo nie mają wyjścia, jezeli chcą grac w najwyzszej klasie rozgrywkowej. Przykład - szkoła Dominiki Górczak
Nie chodzi o to, zeby rozmawiać z ogromną ilością koszykarek, a potem zeby z tego nic nie bylo. chodzi o to, by pozyskiwać koszykarki. Bo przeciez równie dobrze mozna wykonac jeden telefon do jakiejś zawodniczki, otrzymac przeczącą odpowiedz, ale być "po rozmowie".

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 21 maja 2005, 13:52

Seba pisze:Kuba jednak zdecydowanie mijasz się z prawdą - mógłbym Ci wymienić przynajmniej 6 zawodniczek, których "rozmowy" z AZSem są albo już zakończone, albo na poważnym etapie zaawansowania. "Po słowie" w przypadku AZSu dotyczy więc jednak większej liczby koszykarek niż w przypadku Polkowic. Po za tym w praktycznie wszystkich przypadkach są to Poznanianki bądz Wielkopolanki ;)

no wlasnie, to jest najwazniejsze, zeby po kolejnym sezonie zawodniczki z Wlkp zostaly w stolicy Wlkp :D
tylko jak narazie to zapowiada sie ze bedziemy mieli okolo 4 rozgrywajacych :? no ale zobaczymy co z tego wyniknie.....
reloaded :]

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 21 maja 2005, 13:56

Kuba pisze:Zawodniczki Ostrovii przechodzą do Poznania, bo nie mają wyjścia, jezeli chcą grac w najwyzszej klasie rozgrywkowej. Przykład - szkoła Dominiki Górczak
Nie chodzi o to, zeby rozmawiać z ogromną ilością koszykarek, a potem zeby z tego nic nie bylo. chodzi o to, by pozyskiwać koszykarki. Bo przeciez równie dobrze mozna wykonac jeden telefon do jakiejś zawodniczki, otrzymac przeczącą odpowiedz, ale być "po rozmowie".

Kuba - po pierwsze .... podałeś przykład JEDNEJ zawodniczki z Ostrovii... ja wspomniałem Ci o sześciu ogólnie :) Po drugie... popraw mnie jeśli się mylę - piszesz o "pozyskiwaniu koszykarek" - póki co Polkowice pozyskały jedną... 33-letnią zawodniczkę, a pozbywają się perspektywicznego centra na miarę przyszłej reprezentantki kraju i podobnie perspektywicznej rozgrywającej. Nie widzę tu za bardzo powodów do wożenia się :lol: A jeśli piszę Ci o "zaawansowaniu" rozmów, to nie po to, żebyś miał wątpliwości i snuł teorię o jednym telefonie, ale dlatego, że tak jest :)

Pozdrawiam.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 21 maja 2005, 14:01

Seba pisze:
Kuba pisze:Zawodniczki Ostrovii przechodzą do Poznania, bo nie mają wyjścia, jezeli chcą grac w najwyzszej klasie rozgrywkowej. Przykład - szkoła Dominiki Górczak

Kuba - po pierwsze .... podałeś przykład JEDNEJ zawodniczki z Ostrovii... ja wspomniałem Ci o sześciu ogólnie :) Po drugie... popraw mnie jeśli się mylę - piszesz o "pozyskiwaniu koszykarek" - póki co Polkowice pozyskały jedną... 33-letnią zawodniczkę, a pozbywają się perspektywicznego centra na miarę przyszłej reprezentantki kraju i podobnie perspektywicznej rozgrywającej. Nie widzę tu za bardzo powodów do wożenia się :lol: A jeśli piszę Ci, że o "zaawansowaniu" rozmów, to nie po to, żebyś miał wątpliwości i snuł teorię o jednym telefonie, ale dlatego, że tak jest :)

Pozdrawiam.

Mówilem, ze CHODZI o pozyskiwanie koszykarek, a nie o robienie szumu, z którego nic nie wychodzi.
O ile odejscie Agnieszki wydaje sie byc niestety pewne, o tyle o Natalii Waligórskiej tak naprawdę nic konkretnie nie wiadomo.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 21 maja 2005, 14:05

Kuba - sam sobie przeczysz... kto robi szum? :shock: Sam zacząłeś temat od tego, że w AZSie cisza ;) I oto chodzi... po co trąbić na razie o sprawach, które tak do końca rozstrzygną się i tak za jakiś czas. Właśnie chodzi o POZYSKIWANIE zawodniczek :) I tyle... dlatego nie robi się szumu... a Ty myślisz, że cisza oznacza, że nikt nie rozmawia :))) I oto chodzi... hehe... a w to co ja mówię możesz oczywiscie nie wierzyć 8)

brzydki
Młodzik

Postautor: brzydki » 21 maja 2005, 14:10

Seba pisze:(...) póki co Polkowice pozyskały jedną... 33-letnią zawodniczkę, a pozbywają się perspektywicznego centra na miarę przyszłej reprezentantki kraju i podobnie perspektywicznej rozgrywającej. Nie widzę tu za bardzo powodów do wożenia się :lol:(..)
Pozdrawiam.

niestety, ja rowniez nie widze ku temu powodow... mam tylko nadzieje, ze jeszcze cos sie wydazy i Agnieszka zostanie u nas. smieszy mnie troche stwierdzenie Korsaka, ze "szkoda aby taki gracz siedzial caly mecz na lawce" - sciema jakich malo! wiadomo, ze Paleczka ze zdecydowana wiekszoscia zawodniczek podkoszowych w Polsce robi co che, a od Eli mogla by sie tylko uczyc cwaniactwa pod tablicami. przytrafila sie olazja do stworzenia swietnego (najlepszego jakim kiedykolwiek dysponowalismy) trio dziewczyn na pozycjach 4-5: Czesia, Aga i Ela... no ale niektorzy maja inna wizje druzyny... szkoda

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 21 maja 2005, 14:12

Seba pisze:Kuba - sam sobie przeczysz... kto robi szum? :shock: Sam zacząłeś temat od tego, że w AZSie cisza ;) I oto chodzi... po co trąbić na razie o sprawach, które tak do końca rozstrzygną się i tak za jakiś czas. Właśnie chodzi o POZYSKIWANIE zawodniczek :) I tyle... dlatego nie robi się szumu... a Ty myślisz, że cisza oznacza, że nikt nie rozmawia :))) I oto chodzi... hehe... a w to co ja mówię możesz oczywiscie nie wierzyć 8)

ok. loozik ;-)

pozdrawiam

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 21 maja 2005, 14:16

I tak wszystko wyjaśni się ostatecznie dopiero za conajmniej dwa miesiące - chyba, że któraś zawodniczka dostanie w między czasie propozycję podobną do tej, jaką dostała Ela T. ...

Pozdrowionka!

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 21 maja 2005, 14:16

Zawodniczki Ostrovii przechodzą do Poznania, bo nie mają wyjścia, jezeli chcą grac w najwyzszej klasie rozgrywkowej.

O jakich ty mówisz zawodniczkach? Jak narazie to prawdopodobnie zawodniczka! Więć nie mówmy o liczbie mnogiej :) A zapewniam Cie, że sie zdziwisz ile zawodniczek zagości w e-klasie niekoniecznie w Poznaniu.
[/quote]

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 21 maja 2005, 14:25

brzydki pisze: ...wiadomo, ze Paleczka ze zdecydowana wiekszoscia zawodniczek podkoszowych w Polsce robi co che,...

To fakt! Musze przyznać, że ostatnimi czasy robiła również co chciała z Elżbietą :!:
W sumie nie mam nic przeciwko temu by w miejsce Elżbiety przyszła do nas Pałeczka :!:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”