Na dalszą pracę z zespołem Cukierków Odry zgodzili się szkoleniowcy Krzysztof Kubiak i Dariusz Konstanciuk. Działacze rozpoczęli kompletowanie składu drużyny.
Rozmawiają nie tylko z koszykarkami, które grały w zakończonych rozgrywkach, ale też szukają wzmocnień dla zespołu.
- Po sezonie podziękowaliśmy już za grę Nadziei Drozd i Magdalenie Pietrzak, dając im wolną rękę w poszukiwaniu klubu - mówi Czesław Greczyn, prezes Cukierków. - Obie nie spełniły pokładanych w nich nadziei, niewiele wnosiły do drużyny. Martwi natomiast kontuzja utalentowanej juniorki Agaty Bachryj, na którą liczyliśmy w nowych rozgrywkach. Przeszła operację więzadeł w kolanie i nie wiadomo jak długo potrwa jej rehabilitacja.
Dotychczasowe kontrakty z klubem wygasają koszykarkom wraz z końcem miesiąca.
- Rozpoczęliśmy już negocjacje z Oleną Proszczenko, Anną Kędzior, Joanną Chełczyńską, Agnieszką Pietraszek, Martyną Koc i Małgorzatą Babicką - kontynuuje prezes. - Nie ukrywam, że nie są one łatwe, bo możemy im zaproponować apanaże porównywalne z minionym sezonem, ale one nie bardzo chcą na to przystać. Tymczasem nasz budżet nie jest wysoki, a musimy jeszcze ciągle spłacać zobowiązania po dawnej Kamie. Na oku mamy już trzy koszykarki z zewnątrz, ale ich nazwisk nie ujawnię, bo je także jeszcze obowiązują kontrakty z ich klubami.
Prezes jest także zadowolony z tego, że postawą i miejscem w rozgrywkach usatysfakcjonowany jest sponsor.
- Została opracowana informacja o drużynie - mówi. - Wynika z niej, że zespół jest dobrze postrzegany wśród firm współpracujących z Przedsiębiorstwem Wyrobów Cukierniczych Odra, a reklama przez sport jest bardzo skuteczna. Na pewno ułatwi nam to rozmowy ze sponsorem w sprawie zawarcia umowy na przyszły sezon.
Tadeusz Wyspiański Nowa Trybuna Opolska
Cukierki Odra Brzeg - Pewni są tylko trenerzy
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- steve_bramkarz
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Oby bylo tak jak pisze MARIO!!!!!!!!!!!!!
nowe zawodniczki wzmocnilyby zespol cukierkow! Wprowadzilyby tez swiezosc do druzyny
!!! PRZYKRO mi osobiscie podobala sie gra Magdy Pietrzak-tylko malo grala
.Byle utrzymac dziewczyny bo naprawde tworza zgrana paczke na boisku i szkoda jakby porozjezdzaly sie po innych klubach
!!!!!Mam nadzieje ze dzialacze dojda do porozumienia z dziewczynami i przyszly sezon zaczniemy rownie mocnym,co nie mocniejszym zespolem
!!!!!!!!!!
\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/
MIREq pisze: mi osobiscie podobala sie gra Magdy Pietrzak-tylko malo grala.
Oj Mireq - przyznaj się, że podoba Ci się Madzia Pietrzak a nie gra
MIREq pisze: i przyszly sezon zaczniemy rownie mocnym,co nie mocniejszym zespolem
...i dodałbym, żeby przyszły sezon zacząć zdecydowanie mocniejszym akcentem, czyli np. symetrycznie do minionego tj. 6-0
..you got to lose, to know how to win..
-
Gość
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”