Gimnazjada

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Gimnazjada

Postautor: pietroc » 13 czerwca 2005, 21:51

Od dzis w Łodzi odbywa sie Gimnazjada. Graja zwyciezcy wojewodztw. Od poniedzialku do srody rywalizuja dziewczyny, od czwartku do soboty chlopcy.

Z dzisiejszych wynikow wiem tylko ze do finalowej czworki weszla juz na pewno szkola z Pabianic wygrywajac 2 mecze w swojej grupie (3-zespolowej) z Gorzowem i Chelmem. Jutro dokonczenie gier grupowych i polfinaly. Z kazdej z 4. grup (3 lub 4 zespoly w kazdej) awansuje zwyciezca do grupy walczacej o tytul, 2. miejsca walcza o 5-8 itd. Wiecej szczegolow postaram sie podac jutro. Wynikow innych grup na razie nie znam bo graly w kilku halach a ja bylem tylko w jednej :D

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 14 czerwca 2005, 21:02

Dzien drugi za nami. W finale zagra Gimnazjum z Pabianic (znow nie wiem z kim bo to na innej hali bylo :) ). O 3. miejsce natomiast rywalizowac bedzie Ostrow Wlkp. (oczyiscie przeciwnik nieznany :) )

Gość

Gimnazjada

Postautor: Gość » 15 czerwca 2005, 13:13

no i znów Ostrów daje o sobie znac po podstawówce przyszedl czas na gimnazja. Co prawda o 3,ale i tak dobrze :D

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 15 czerwca 2005, 14:47

Gimnazjade dziewczat wygralo GIMNAZJUM NR 3 W PABIANICACH prowadzone przez trenerke Nowacką. 2. miejsce zajela druzyna z Koszalina a braz zdobyla chyba Gdynia. (w meczu o 3. miejsce graly z Ostrowem i nie wiem kto wygral bo nie widzialem tego meczu).

A od jutra rywalizacje zaczynaja chlopcy.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 15 czerwca 2005, 15:10

Brawo!!!
Chociaż jeden nasz mały sukces w koszykówce młodzieżowej.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

seven
Nowy na forum

Postautor: seven » 15 czerwca 2005, 18:19

Szymon pisze:Brawo!!!
Chociaż jeden nasz mały sukces w koszykówce młodzieżowej.

Nie chciałbym umniejszać sukcesu Pabianicom, Koszalinowi, Ostrowowi czy Gdyni, jednak w gimnazjadzie nie startowały przynajmniej dwa zespoły które prawdopodobnie spotkały by się w finale - myślę o mistrzach wojewodztw : Wielkopolskiego i Mazowieckiego, czyli MUKS Poznań i SKS 12 Warszawa. Terminy Gimnazjady były tragiczne - wydłużyło to sezon do prawie JEDENASTU miesięcy - tego żaden zespół nie jest w stanie znieść bez kontuzji :evil: Poza tym słyszałem, że organizacja też pozostawiała sporo do życzenia na jednej sali można było grać strefą na innej nie, na jednej sali zawodniczki musiały grać piłkami - 7!!!! :roll: :roll: :shock: :shock: Jak się coś organizuje to należy to robić solidnie z równymi szansami dla wszystkich... A tak niestety w Łodzi nie było - przykre.

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 15 czerwca 2005, 20:37

nie bylo polkowic ktore tez mogly zawalczyc o pudło.ORZEŁ POLKOWICE RULEZZ gim1 tez

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 15 czerwca 2005, 20:53

ginda pisze:nie bylo polkowic ktore tez mogly zawalczyc o pudło.ORZEŁ POLKOWICE RULEZZ gim1 tez

byly i chyba graly o miejsca 5-6 jesli dobrze pamietam

Gość

Postautor: Gość » 15 czerwca 2005, 20:53

A jak z rozgrywek PLKK wycofa się Lotos to ktoś będzie rozpaczał?Startują zespoły,które chcą i nie ma co gdybać.Brak kogokolwiek nie zmienia faktu,że najlepszym gimnazjum w Polsce jest Gimnazjum nr 3 w PABIANICACH,wicemistrzem jest Koszalin a brązowy medal ma Gdynia.

Awatar użytkownika
Wrona
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Wrona » 09 lipca 2005, 10:30

pietroc pisze:
ginda pisze:nie bylo polkowic ktore tez mogly zawalczyc o pudło.ORZEŁ POLKOWICE RULEZZ gim1 tez

byly i chyba graly o miejsca 5-6 jesli dobrze pamietam
no grały o 5-6 i wywalczyły 5...
Obrazek

---AZS POZNAŃ---http://www.azs.poznan.pl

ktos

Postautor: ktos » 31 sierpnia 2005, 16:57

no pabianice wygrały ale w meczu z ostrowem naparwde sedziowanie było okropne :/:/:/i nie zawsze zwalam na meczu na sedziów jednak to było naprawde okropne wiec nie wiem czego sie cieszy ten ktos z pabianic bo tamte dziewczyny zaprezentowały duzo ale na mistrzynie sie nienadaja!!!!!!!!!!!!!!!!!! :x :x :x

Gość

Postautor: Gość » 06 lutego 2006, 19:18

To było tak dawno ale jednak mam przeczucie ze gdyby nie sedziowie mialybysmy szanse na lepsze miejsce:/:/ Ech...

Awatar użytkownika
Iwanek8
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Iwanek8 » 06 lutego 2006, 21:19

6 miejsce mial Gorzow a 5 Tarnow :P:P czy jakos tak bylo .. a polkowice nie braly udzialu ;)
Koszykowka to nie tylko MILOSC ................ to STYL ZYCIA....

Gość

gimnazjada

Postautor: Gość » 11 kwietnia 2006, 21:54

myślę, że 1 miejsce zdobyłby ŁKS, zdyskwalifikowany w paskudny sposób...[/b]

gosc

Postautor: gosc » 11 kwietnia 2006, 22:15

Swietna zgranie terminow!!!!!! Dziwie sie tylko ,ze zespoly klasowe decyduja sie na udzial w takich bzdziarskich rozgrywkach majac przed soba ciezkie mecze w finale MP Kadetek. Oby obylo sie bez kontuzji!!!!!!!! bo pamietamy jak w zeszlym roku Motyl rozwalila sobie, na tego typu IMPREZIE kolano!!! ale moze i dobrze ,bo kto mysli to nie gra w podworkowych rozgrywkach a spokojnie szykuje sie na finaly:) A panienki -Mistrzynie Gimnazjady- beda podpierac sie nosem w Olsztynie.....powodzenia !!!

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”