Polskie juniorki zagrają w finałach ME koszykarek
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- mati
- Kadet
- Kontaktowanie:
Ale nadal nie odpowiedziałeś mi w ilu spotkaniach widziałeś w zeszłym sezonie Karolinę? Kara jest bardzo kontuzjogenną zawodniczką. Zeszły sezon mimo wielu przejść... najpierw wyleczenie piszczeli, później łuk brwiowy(z Chełmem) dalej problemy ze stawem skokowym (z Brzegiem). Sezon nie łatwy a mimo wszystko Karolina była podstawową zawodniczką no tak jak na pewno mnie poprawisz słabej Ostrovii ale jednak mimo wszystko grała w e-klasie. To na pewno jak ty to ująłeś nie pomogło w jej technice. Jednak jak na swój wiek...ona biega szybciej, skacze wyżej od swoich rówieśniczek.
Czy się dobrze stało, że będzie grała w AZS. Pewnie tak. Zresztą sama zawodniczka tak wybrała. Ja szanuje tą decyzję ale nie ma co ukrywać będzie nam brakować tej naszej Kary.
Ale w takim razie nie rozumiem...o co ci chodziło? Jak wiesz na co stać Karolinę.
Czy się dobrze stało, że będzie grała w AZS. Pewnie tak. Zresztą sama zawodniczka tak wybrała. Ja szanuje tą decyzję ale nie ma co ukrywać będzie nam brakować tej naszej Kary.
Ale w takim razie nie rozumiem...o co ci chodziło? Jak wiesz na co stać Karolinę.
-
Gość
mati pisze: Kara jest bardzo kontuzjogenną zawodniczką. Zeszły sezon mimo wielu przejść...
Bardzo dobrze się stało że Kara poszła do AZS bo będzie miała szanse grania i napewno rozwoju w graniu tylko prosze mi powiedziec gdzie jest jej wyszkolenie. Nie mówie że miała iść do Lotosu czy SMS-u czy Bóg wie gdzie sobie jeszcze pomyślicie. Chodzi mi tylko o szkolenie i wszystko w tym temacie nie będę polemizował z kibicami bo wy patrzycie na gre (wynik) a ja patrze na szkolenie i gdzie bedzie Kara 5 lat jeżeli nie poprawi paru swoich elementów koszykarskich. I to wszystko w tym temacie.
A jeżeli chodzi o Ciebie Seba to z Tobą wogóle nie da się polemizować więc nawet nie próbuje.
- mati
- Kadet
- Kontaktowanie:
Wiesz...ja nie wiem czy jestem tylko kibicem, który patrzy na wynik. Po głowie chodzą mi myśli żeby być w przyszłości trenerem. Jednak jak mowię to melodia przyszłości. Mam nadzieję, że gra Karoliny w ekstrklasie będzie dobrym rozwiązaniem, ba jeżeli tak wybrała to jestem pewien, że sobie poradzi. Karolina jest bardzo dobrą zawodniczką. Ma papiery na dobrą grę. A reprezentowaniem Ostrovii w e-klasie podniosła znacznie swoje umiejetności. I wierzyć mi się nie chce, że jest mniej dynamiczna, nie wydaje mi się. Może te kontuzje w jakiś sposób ciążą na niej. Jednak mam nadzieję, że Kara poradzi sobie
Teraz jest niewatpliwy przełom. Wszystko leży w rekach trenera Szajka, jak wprowadzi ją do składu to dobrze. Jednak musi grać po 20-25 minut to minimum! Ale wydaje mi się, że AZS ma w tym sezonie skład na utrzymanie a karolina będzie znów grala jedne z pierwszych skrzypiec w zespole mimo wszystko. Kandydaci do spadku na dzien dzisiejszy według mnie to... Jelenia, Poznań, Chełm...ale jak mówie póki co...liga wszystko zweryfikuje.
Teraz jest niewatpliwy przełom. Wszystko leży w rekach trenera Szajka, jak wprowadzi ją do składu to dobrze. Jednak musi grać po 20-25 minut to minimum! Ale wydaje mi się, że AZS ma w tym sezonie skład na utrzymanie a karolina będzie znów grala jedne z pierwszych skrzypiec w zespole mimo wszystko. Kandydaci do spadku na dzien dzisiejszy według mnie to... Jelenia, Poznań, Chełm...ale jak mówie póki co...liga wszystko zweryfikuje.
Anonymous pisze:(...) Chodzi mi tylko o szkolenie i wszystko w tym temacie nie będę polemizował z kibicami bo wy patrzycie na gre (wynik) a ja patrze na szkolenie i gdzie bedzie Kara 5 lat jeżeli nie poprawi paru swoich elementów koszykarskich. I to wszystko w tym temacie.
A jeżeli chodzi o Ciebie Seba to z Tobą wogóle nie da się polemizować więc nawet nie próbuje.
No cóż... ciekawa forma argumentowania swoich racji (kibice - trener). Ja tylko podobnie, jak Mati chciałbym wiedzieć ile to obejrzanych meczy Kary w tym sezonie upoważnia Cię do wyrażenia opinii, że w obecnym sezonie w Ostrowie była zle szkolona i "nie poprawiła paru elementów koszykarskich"? Ja nawet, jako prosty kibic, zdaję sobie sprawę, że wypowiadanie się na temat wyszkolenia i postępów w grze koszykarki, którą się w sezonie widzi raz, czy dwa (o braku obserwacji treningów już nie wspomnę) to KOMPROMITACJA. Chyba, że się uważa, że wie się na temat koszykówki już wszystko
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
Trochę z innej beczki
ale jak już ktoś wyżej wspominał w tym sezonie AZS raczej na bank będzie się bronił przed spadkiem. Jak na obecną chwilę uważam, że pewniakiem do spadku jest Jelenia, na 9 miejsce typowałbym właśnie AZS , a na 8 Chełmiainki ,które się poważnie wzmocniły - jak wiadomo są to tylko prognozy ,czas pokaże.
Z tego co wiem to jakiś czas temu z Jelenią podpisała Ewka Borys. Transfery ogólnie w Jeleniej nieciekawe nie rokują najlepiej, ale zobaczymy.
Co do Karo to zobaczymy jak się zaklimatyzuje w Poznaniu. Myślę,że przy odrobinie szczęścia, może się przebić do pierwszej piątki AZS-u.
Z tego co wiem to jakiś czas temu z Jelenią podpisała Ewka Borys. Transfery ogólnie w Jeleniej nieciekawe nie rokują najlepiej, ale zobaczymy.
Co do Karo to zobaczymy jak się zaklimatyzuje w Poznaniu. Myślę,że przy odrobinie szczęścia, może się przebić do pierwszej piątki AZS-u.
-
Gość
Seba pisze:No cóż... ciekawa forma argumentowania swoich racji (kibice - trener). Ja tylko podobnie, jak Mati chciałbym wiedzieć ile to obejrzanych meczy Kary w tym sezonie upoważnia Cię do wyrażenia opinii, że w obecnym sezonie w Ostrowie była zle szkolona i "nie poprawiła paru elementów koszykarskich"? Ja nawet, jako prosty kibic, zdaję sobie sprawę, że wypowiadanie się na temat wyszkolenia i postępów w grze koszykarki, którą się w sezonie widzi raz, czy dwa (o braku obserwacji treningów już nie wspomnę) to KOMPROMITACJA. Chyba, że się uważa, że wie się na temat koszykówki już wszystkoNo albo chyba, że zależy komuś bardzo na stawianiu sprawy w kategoriach "wszędzie zle, jeśli nie u nas"
Z tym chyba dasz radę popolemizować?
Meczy widziałem troche w jej wykonaniu choć sprawdzając moje IP możesz domyśleć się skąd pisze i mogło by wynikać że nie mogłem widzieć. Nigdzie z moich wcześniejszych wpisów nie znajdziesz że uważam iż Kara ma grać tu a nie gdzie indziej. Ja stwierdzam jedną rzecz od 3 lat stoi na jednym poziomie wyszkolenia. A to że grała w ekstra to tylko chwała trenerom za to że w nią inwestowali.
Porównując bardzo duże postępy w grze zrobiła Katarzyna Czubak, bardzo poprawiła swoją obronę, duże postęp zrobiła w USA Justyna Podziemska tak więc proszę nie ironizuj. Dobrze sam wiesz jak wygląda nasze polskie podwórko. Twoja Olimpia myślę że ze spokojem by walczyła w I lidze więc nie dawaj mi tu jakiś statystyk z Chełmem. To nie umniejsza jej jednak tak jak piszę że bardzo dobrze się stało że grała w ekstra i że na dal będzie grać. Ja z całego serca życzę jej powodzenia i mam nadzieję że zdrowie bardziej dopisze.
Seba pisze:Saletra pisze:(...)Z tego co wiem to jakiś czas temu z Jelenią podpisała Ewka Borys. (...)
A Ewa nie podpisała jednak umowy w Toruniu? Tak jakiś czas temu podawała sama zawodniczka na Forum Unii Swarzędz.
Ewa podpisala kontrakt z Toruniem na 100%. obcnie przeybwa w Toruniu i trenuje z nowa druzyna
Pozdro Boria
parole... moje ulubione... 
Tym razem będzie więc bez odrobiny choćby ironii...
Trzeba być konsekwentnym - nie mam co prawda pojęcia ile tych meczy w końcu widziałeś Kary w tym sezonie (to chyba nie było aż tak trudne pytanie, by na nie udzielić mi odpowiedzi), ani jakie powody przyświecają Tobie, że wyraziłeś akurat taką opinię, ale masz przecież prawo do swojego zdania. Nie da się jednak ukryć, że pisząc w taki sposób o braku postepów od trzech lat w nauce umiejętności koszykarskich Kary, zarzucasz albo nieumiejętne trenowanie jej w klubie, albo też niewłaściwe podejście zawodniczki do wykonywania swoich obowiązków na treningu. Nie mieszkam w Ostrowie, jak już mówiłem oglądałem w ostatnich sezonach bodajże po 4-5 spotkań w roku tego klubu, więc nie mnie oceniać zasadność takich opinii o zawodniczce. Te "jakieś statystyki", to tak na marginesie minuty na parkiecie w ekstraklasie o których jakakolwiek inna zawodniczka z rocznika 87 może tylko pomarzyć. ... a fragmentu o "mojej Olimpii" kompletnie nie rozumiem - na wszystko przychodzi kolei - w tym sezonie Olimpia zagra w pierwszej lidze, a czy "ze spokojem", to się okaże.
Pozdrawiam.
Trzeba być konsekwentnym - nie mam co prawda pojęcia ile tych meczy w końcu widziałeś Kary w tym sezonie (to chyba nie było aż tak trudne pytanie, by na nie udzielić mi odpowiedzi), ani jakie powody przyświecają Tobie, że wyraziłeś akurat taką opinię, ale masz przecież prawo do swojego zdania. Nie da się jednak ukryć, że pisząc w taki sposób o braku postepów od trzech lat w nauce umiejętności koszykarskich Kary, zarzucasz albo nieumiejętne trenowanie jej w klubie, albo też niewłaściwe podejście zawodniczki do wykonywania swoich obowiązków na treningu. Nie mieszkam w Ostrowie, jak już mówiłem oglądałem w ostatnich sezonach bodajże po 4-5 spotkań w roku tego klubu, więc nie mnie oceniać zasadność takich opinii o zawodniczce. Te "jakieś statystyki", to tak na marginesie minuty na parkiecie w ekstraklasie o których jakakolwiek inna zawodniczka z rocznika 87 może tylko pomarzyć. ... a fragmentu o "mojej Olimpii" kompletnie nie rozumiem - na wszystko przychodzi kolei - w tym sezonie Olimpia zagra w pierwszej lidze, a czy "ze spokojem", to się okaże.
Pozdrawiam.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
....Byłem już od dłuższego czasu przekonany ,że Ewka podpisała kontrakt z Jelenią. Sorry wielki za wprowadzanie w błąd , moje żródło okazało się niestety do bani
Zawsze gdy już piszę to staram się podawać sprawdzone informacje, tym razem również byłem przeświadcczony ,że Ewka jednak jest w Jeleniej...No cóż Toruń się wzmacnia, mogą trochę namieszać, mnie ciekawi czy na ostatni sezon zdecyduje się Broczek-Sowińska,czy też definitywnie zawiesi buty na kołku.
Saletra nie bądz pesymistą! Myśle że stać na miejsca 6-7 w tym sezonie. W zeszlym sezonie też wszyscy mówili że AZS będzie słabszy, że Haber to słaby trener a spójrz jakie miejsce zajął na koniec sezonu. Myśle że w tym sezonie AZSowi będzie trudniej o wygrane, należy mieć przed każdym respekt, poza tym bez Krupy ten zespół będzie zupełnie inny.

Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”