Samotna gwiazda reprezentacji

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Samotna gwiazda reprezentacji

Postautor: Hersi » 14 września 2005, 09:06

Bez niej reprezentacja polskich koszykarek grałaby w III lidze europejskiej. 23-letnia Agnieszka Bibrzycka była jedyną gwiazdą w kadrze trenera Arkadiusza Konieckiego na koszykarskich mistrzostwach Europy w Turcji.
- Siódme miejsce reprezentacji oceniasz w kategoriach sukcesu czy porażki? - zapytaliśmy ?Bibę?.
- Na pewno nie była to porażka. Myślę, że już sam awans do finałów uznać należy za sukces reprezentacji, w której większość zawodniczek debiutowało na tej imprezie. A przecież w trakcie finałowego turnieju pojawiła się szansa awansu do czwórki. Nie udało się, ale sądzę że ta drużyna dobrze rokuje na przyszłość. Debiutantki szybko się uczyły i z meczu na mecz grałyśmy coraz lepiej.
- W jakim stopniu na wyniku końcowym zaważyła absencja Małgorzaty Dydek i Pauliny Pawlak?
- Trudno powiedzieć. Z Gosią pewnie wygrałybyśmy grupowe spotkanie z Łotwą, ale wówczas w ćwierćfinale trafiłybyśmy na Rosję, a nie na Litwę. Reprezentacja Polski powinna nauczyć radzić sobie bez Gosi, gdyż trzeba liczyć się z tym, że za kilka lat zakończy ona karierę. Paulina na pewno odciążyłaby Beatę Krupską Tyszkiewicz, która w Turcji nie mogła na tak wyczerpującej pozycji jako pierwsza rozgrywająca grać w każdym meczu przez pełne 40 minut. Być może z nią w składzie wygrałybyśmy z Litwą i awansowałybyśmy do czwórki.
- W tym meczu twoje 30 punktów nie wystarczyło do odniesienia zwycięstwa. Co czułaś po zakończeniu tego spotkania?
- Byłam potwornie zmęczona, załamana i bezradna. Robiłam, co mogłam, dawałam z siebie wszystko. W czwartej kwarcie Litwinki podwoiły obronę i zaczęły odcinać mnie od podań. W naszej drużynie nie było nikogo, kto zastąpiłby mnie w zdobywaniu punktów.
- Musiałaś brać na siebie ciężar zdobywania punktów w najważniejszych meczach. To zalecenie trenera czy koleżanki z drużyny obawiały się odpowiedzialności?
- Miałyśmy opracowane warianty wyprowadzania na pozycje rzutowe różnych zawodniczek. Koleżanki wyczuły jednak, że jestem w dobrej formie i intuicyjnie oddawały mi piłkę. W końcówkach spotkań z Litwą i Francją to się jednak zemściło.
- W klasyfikacji najskuteczniejszych zawodniczek turnieju zajęłaś drugie miejsce. Dwa lata temu w Grecji byłaś na piątym. Satysfakcja?
- Indywidualnie był to dla mnie udany turniej. Drugie miejsce w klasyfikacji rzutowej zawdzięczam koleżankom, które kierowały do mnie większość podań. Żałuję tylko, że żadnej z nich nie udało się znaleźć w pierwszej dziesiątce pozostałych klasyfikacji.
- Czujesz się teraz zmęczona i zamierzasz wypocząć, czy od razu z Lotosem rozpoczniesz przygotowania do nowego sezonu?
- Jestem bardzo zmęczona. W ciągu 14 dni rozegrałam 11 spotkań. Muszę teraz odpocząć, ale na dłuższe wakacje nie mam co liczyć. W przyszłym tygodniu zamierzam wznowić treningi.

Adam Suska - Dziennik Bałtycki

Awatar użytkownika
Wrona
Młodzik
Kontaktowanie:

Re: Samotna gwiazda reprezentacji

Postautor: Wrona » 14 września 2005, 17:55

Hersi pisze: Paulina na pewno odciążyłaby Beatę Krupską Tyszkiewicz, która w Turcji nie mogła na tak wyczerpującej pozycji jako pierwsza rozgrywająca grać w każdym meczu przez pełne 40 minut. Być może z nią w składzie wygrałybyśmy z Litwą i awansowałybyśmy do czwórki.
Takie gadanie po stracie awansu...Trzeba było myśleć wtedy a nie po fakcie...Krupa zagrała tyle na ile było ją stać i na ile pozwolił Jej trener...Pozdro 8)
Obrazek

---AZS POZNAŃ---http://www.azs.poznan.pl

Gość

Postautor: Gość » 14 września 2005, 19:07

Oczywiście,że Biba to samotna gwiazda skoro trener Koniecki bez przerwy kazał innym zawodniczkom jej szukać na boisku.Nikt nie podważa jej pozycji w reprezentacji,ale Koniecki bardzo skutecznie zablokował inne zawodniczki.Najlepszym przykładem może być Karpińska,która w jednym z meczy do przerwy była najlepszym strzelcem a w piątce i tak wyszła Międzik a o Karpińskiej trener zapomnial.Nagle okazało się,że Lamparska zapomniała jak się gra w koszykówke a Nowacka to wogole nie jest zawodniczka.W kilku meczach dała dobre zmiany ale Koniecki zamiast to wykorzystać sadzał ją na ławke i zapominał jak o Karpińskiej.Myśle,że sam sobie zgotował brak pewności siebie zmienniczek,ale czego wymagać od tego pana?Przecież to po jego błędach niepotrzebnie graliśmy dogrywke z Ukrainą ryzykując odpadnięcie z mistrzostw.A to co zrobił w meczu z Francją na 7 sek do końca spotkania kiedy przegrywaliśmy 3 pkt to skandal.Nawet początkujacy trener zarządziłby pudło przy rzucie wolnym Kobryń i próbe zbiórki z rzutem za 3 pkt.No ale ręka rękę myje i panowie w PZkosz nie zrobią mu krzywdy.Bo przecież 7 miejsce z tą SŁABIUTKĄ DRUŻYNĄ to sukces.

Awatar użytkownika
Iwanek8
Amator
Kontaktowanie:

Re: Samotna gwiazda reprezentacji

Postautor: Iwanek8 » 30 września 2005, 16:13

W naszej drużynie nie było nikogo, kto zastąpiłby mnie w zdobywaniu punktów.
No widac ze Biba ma w sobie samokrytycyzmu - Masakra......
NIEZASTAPIONA- Buahahahahah
Koszykowka to nie tylko MILOSC ................ to STYL ZYCIA....

Miki

Postautor: Miki » 30 września 2005, 16:44

Ty facet odczep sie od Biby ,ciekawe czy taki bedziesz madry po pierwszym mecz tego tego Gorzowa . wy tam wszyscy jestes tacy fachowcy jak wasz trener..haha

Gość

Postautor: Gość » 30 września 2005, 18:30

ty facet moze ocenisz trenera, zawodniczki i nas po paru meczach wtedy zobaczymy komu bedzie do ha ha

insekt

Postautor: insekt » 30 września 2005, 19:08

ludzie zastanowcie sie co wy piszecie powinnismy byc dumni ze mamy w polsce takiego gracza jak agnieszka i nie tlyko gracza to jest wspaniala osoba ktora mimo ze osiagnela tak wiele nic sie nie zmienila w przeciwienstwie do np pustej i ....pani agnieszki szott ktora nie ma za grosz umyslu i wyglada jak ...bez komentarza noo chyba ze w gorzowie takie lubia a co do reperezentacji mysle ze popelniona jeden jedyny blad jest nim trener koniecki i to jego wina ze niektore dziewczyny nie mogly sie odnalezc pominimy juz to ze nasze reprezentantki oprocz biby i moze jeszcze paru sa beznadziejne i slabe psychicznie nie umieja wziasc na siebie odpowiedzilanosci .....brawo biba jestes the best :)

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 30 września 2005, 19:43

insekt pisze:ludzie zastanowcie sie co wy piszecie powinnismy byc dumni ze mamy w polsce takiego gracza jak agnieszka i nie tlyko gracza to jest wspaniala osoba ktora mimo ze osiagnela tak wiele nic sie nie zmienila w przeciwienstwie do np pustej i ....pani agnieszki szott ktora nie ma za grosz umyslu i wyglada jak ...bez komentarza noo chyba ze w gorzowie takie lubia a co do reperezentacji mysle ze popelniona jeden jedyny blad jest nim trener koniecki i to jego wina ze niektore dziewczyny nie mogly sie odnalezc pominimy juz to ze nasze reprezentantki oprocz biby i moze jeszcze paru sa beznadziejne i slabe psychicznie nie umieja wziasc na siebie odpowiedzilanosci .....brawo biba jestes the best :)
Zastanów się chamie co piszesz o Adze Szott. Zarzucasz innym że śmieją krytykować Bibę a sam zachowujesz się jak ostatnie bydle. A co do wyglądu Szottowej i Bibrzyckiej to wynik ostatnich wyborów Miss pokazał kogo cenią forumowicze. Takze opanuj sie albo szybko zostaniesz zbanowany.
Pozdrowienia dla Zuzy 11 ;)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Iwanek8
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Iwanek8 » 30 września 2005, 20:05

Boshe....PO PIERWSZE NIE FACET :twisted: Po drugie nawet sie nie mozna wypowiedziec :/ bo juz wytykaja Cie od nie wiadomo jakich..... To ma byc forum fanow kobiecej koszykowki...no coment....
tak na mrginesie Aga jest THE BEST :]

Awatar użytkownika
Iwanek8
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Iwanek8 » 30 września 2005, 20:12

Anonymous pisze:ty facet

po takiej odzywce to wiadomo z kim mamy do czynienia....
P.S tak to moze mowic na wsi do kur

brzydki
Młodzik

Postautor: brzydki » 30 września 2005, 20:17

Iwanek8 pisze:Boshe....PO PIERWSZE NIE FACET :twisted: Po drugie nawet sie nie mozna wypowiedziec :/ bo juz wytykaja Cie od nie wiadomo jakich..... To ma byc forum fanow kobiecej koszykowki...no coment....
tak na mrginesie Aga jest THE BEST :]

masz prawo sie wypowiedziec, masz prawo do wlasnego zdania, kazdy takie prawo ma, wiec loooz :wink: choc niekoniecznie trzeba sie z nim zgodzic... 8)
a wypowiedziami roznych insektow, badz innych gosci, nie nalezy sie przejmowac i tyle.

Awatar użytkownika
Iwanek8
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Iwanek8 » 30 września 2005, 20:24

Dziekuje za poparcie :] A tak poza tym to sie wkurzylam bo ten gosciu powiedzial do mnie "ty facet" a ja jestem dziewczyna .... :?

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 30 września 2005, 22:44

Ja znam taki preparat jak Raid to podobno nisczy insekty :lol: :lol:
Zalecam kupno zanim zaroi sie od plagi takich osobników 8)
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 01 października 2005, 01:40

MARAS pisze:Ja znam taki preparat jak Raid to podobno nisczy insekty :lol: :lol:
Zalecam kupno zanim zaroi sie od plagi takich osobników 8)

A ja dodam ze swej strony, że Domestos zabije wszystkie bakterie na śmierć :!: :!: :!: :wink: :lol:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 01 października 2005, 11:01

Iwanek8 pisze:Dziekuje za poparcie :] A tak poza tym to sie wkurzylam bo ten gosciu powiedzial do mnie "ty facet" a ja jestem dziewczyna .... :?

Co widać na załączonym zdjęciu :wink:
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”