Anna DeForge

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Tutejszy

Anna DeForge

Postautor: Tutejszy » 05 października 2005, 10:56

Koszykówka. Anna DeForge: Pomocna dla zespołu
- Sporo się nauczyłam w czasie lat spędzonych w WNBA. Nauczyłam się walczyć i cały czas podnosić swoje umiejętności. Teraz muszę to udowodnić w Wiśle - mówi Anna DeForge, która w tym sezonie wzmocni krakowski klub.

Waldemar Kordyl: Jak Pani ocenia swój debiut w Wiśle?

Anna DeForge: Nie trenowałam wcześniej z zespołem i to było widać. Chwilami brakowało mi siły i wszystko szło jak po grudzie. Muszę szybko nauczyć się taktyki naszego zespołu.

Co Pani może powiedzieć o drużynie?

- Jest bardzo dobra, a gra w niej - ekscytująca. Poznam się zdecydowanie lepiej z koleżankami w ten weekend w trakcie turnieju w Turcji. Liczę, że spędzę tam więcej czasu na parkiecie.

Czuje się Pani zmęczona długą podróżą?

- Oczywiście, bo sporo czasu spędziłam na przesiadce w Chicago. W Krakowie jestem od soboty wieczorem.

Zaaklimatyzowała się już Pani w Krakowie?

- To mój pierwszy pobyt za oceanem. Cieszę się, że jestem w Polsce w takim pięknym mieście. Mogę pochwalić świetną organizację w klubie.

Czuje się Pani samotna, skoro pierwszy raz jest Pani tak daleko poza USA?

- Na szczęście mój trener i zarazem mentor jest w kontakcie ze mną. Poza tym nie czuję się sama, bo jest ze mną mój przyjaciel.

Do zespołu dołączy także Kara Braxton.

- Znam ją z parkietów WNBA. Jest młodsza ode mnie. Choć to był dla niej pierwszy sezon w lidze zawodowej, dobrze się spisywała.

Mówi się, że jest Pani niezwykle pracowita i nigdy nie rezygnuje.

- Ja? To miłe. Sporo się nauczyłam w czasie lat spędzonych w WNBA. Nauczyłam się walczyć i cały czas podnosić swoje umiejętności. Teraz muszę to udowodnić w Wiśle.

W przeciwieństwie do Shannon Johnson podporządkowuje się Pani zespołowi?

- Jedna osoba nie wygra ani mistrzostwa kraju, ani Euroligi. Nie chcę być jak Shannon. Chcę pomagać i być otwarta dla zespołu.

Co Pani słyszała o Polsce przed przylotem z USA?

- Słyszałam wiele rzeczy od osób, które były już w Polsce, m.in. o pogodzie. Nie obawiam się zimy, bo pochodzę z Wisconsin, gdzie nikogo nie dziwi zimno i śnieg.

Na początek: Wisła - AZS Gorzów

Wczoraj w drugim meczu sparingowym Wisła Can-Pack przegrała z MKB Rużomberok 61:111. W Wiśle z podstawowego składu zagrała jedynie Katarzyna Kenig. Dziś wiślaczki - już z obiema Amerykankami (Kara Braxton dotarła już do Krakowa) w składzie - zagrają na inaugurację ekstraklasy z AZS PWSZ Gorzów Wlkp. Początek meczu z hali przy ul. Reymonta o godz. 18.

Gazeta.pl >

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 05 października 2005, 11:25

Jak dla mnie, a sporo meczów WNBA widziałem w TV z jej udziałem, to deForge gra za chaotycznie.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 08 października 2005, 14:23

Hersi pisze:Jak dla mnie, a sporo meczów WNBA widziałem w TV z jej udziałem, to deForge gra za chaotycznie.

mam nadzieję,że w Chelmie się przekonasz czy Anna gra chaotycznie
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”