Przed meczem: AZS Poznań vs AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Przed meczem: AZS Poznań vs AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.

Postautor: Mytek » 27 października 2005, 15:19

mecz jest dopiero w niedziele o godzinie 17.00 w Arenie, ale temat mysle ze mozna zaczac juz dzis, bo mecze tych dwoch zespolow zawsze wywoluja wiele emocji, zawsze sa zaciete: nie inaczej bedzie teraz, jestem o tym święcie przekonany. Spotkanie to wygrac musimy(mysle ze bedzie ono kluczowe dla ukadu sił w srodku tabeli), choc wiadomo ze bedzie niezmiernie trudno, szczegolnie dlatego ze w gorzowskich barwach zaprezentuje sie nasza byla zawodniczka Ola Karpińska...
Ja jednak mam nadzieje ze w potezniej Arenie zespol przyjezdnych zaprezentuje sie slabiej od naszych, i to wlasnie Akademiczki z Poznania beda mogly cieszyc sie z 2 punktow...
jesli chodzi o relacje z tego spotkania to moge ja przeprowadzic, a jeszcze lepiej byloby gdyby osoba dyzurujaca na forum miala telefon z siecie Orange 8) (wiem, wiem, powtarzam sie :P :P

pozdrawiam i do zobaczenia na hali :D
reloaded :]

oprawca
Żak

Postautor: oprawca » 28 października 2005, 08:19

To jedyny mecz AZS G. ktorego nie postawie w zakładach bukm. Kazdy wynik jest mozliwy.

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 28 października 2005, 13:34

oprawca pisze:To jedyny mecz AZS G. ktorego nie postawie w zakładach bukm. Kazdy wynik jest mozliwy.

dokladnie :] oby jednak ten wynik bylo korzystny dla AZSu Poznan :D

PS: wie moze ktos, czy w Poznaniu w TOTO-MIXie albo Bukmacherskich Zakladach Sportowych mozna obstawiac zenska eklase?
reloaded :]

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 28 października 2005, 15:04

Niedziela, godz. 17 (Arena): AZS Poznań - AZS PWSZ Sowood Gorzów

Chcemy po raz pierwszy w historii wygrać z AZS na ich terenie. - O tym, czy pomoże nam Ola Karpińska zdecydują ostatnie treningi - zapowiada trener gorzowianek Dariusz Maciejewski.

Bez kontuzjowanej Oli - latem przeszła na minimum dwa lata do Gorzowa właśnie z poznańskiej drużyny - AZS PWSZ Sowood pokonał w ostatnią sobotę ŁKS Siemens AGD Łódź. Teraz jednak pomoc niespełna 22-letniej koszykarki może okazać się kluczowa. Karpińska zna przecież Arenę - piękną halę, w której swoje mecze rozgrywają poznanianki - jak własną kieszeń. Najazd na Arenę zapowiadają także gorzowscy kibice. - Fani koszykówki pewnie doskonale orientują się jak specyficznie gra się na takim obiekcie - mówił Maciejewski. - Tam AZS jest bardzo groźny. Hala jest bardzo wysoka, duże odległości od ścian, żadnych odnośników. Graliśmy jednak już tam kilka razy, bo i w lidze i Pucharze Polski. Mam nadzieję, że to zaprocentuje. Zdaję sobie sprawę, że dla rywalek to będzie kluczowe spotkanie, bo gdzie mają zdobywać punkty jak nie z nami.

Od tego sezonu AZS stał się bardziej poznański, ale skład ma słabszy. Z piątej drużyny poprzednich rozgrywek odeszły liderka i kapitan Beata Krupska-Tyszkiewicz oraz wspomniana wcześniej Karpińska. Zespół uzupełniły zawodniczki, które wracają do Poznania po kilku latach przerwy - byłe koszykarki Olimpii Natalia Waligórska i Dominika Górczak. Coraz częściej w ekstraklasie pojawiają się juniorki Olimpii, które na mocy umowy patronackiej mogą grać w AZS. Najmłodsza z nich - zaledwie 16-letnia Weronika Idczak - latem zaś została wybrana do najlepszej piątki mistrzostw Europy kadetek, w których Polska zdobyła brązowy medal.

AZS Poznań to w tej chwili przede wszystkim "dwie wieże", czyli Reda Aleliunaite-Jankowska i Natalia Mrozińska oraz doświadczona Monika Ciecierska. W Poznaniu liczą, że AZS spokojnie zajmie miejsce w środku tabeli, być może powtórzy wynik z poprzedniego sezonu. - No może będzie oczko wyżej lub niżej - powiedział poznański szkoleniowiec Grzegorz Szajek.

Do tej pory AZS wygrał w Chełmie i dość wyraźnie przegrywał z czołówką - PZU Polfą Pabianice, Wisłą Kraków i Lotosem Gdynia. - Czeka nas ciężka przeprawa, ale na pewno nie jesteśmy w Poznaniu bez szans - powiedział trener AZS PWSZ Sowood Dariusz Maciejewski. - Ten mecz da mi odpowiedź na pytanie, czy już będziemy spokojni o miejsce na stałe w górnej części tabeli, czy przyjdzie nam szukać niespodzianek w kolejnych pojedynkach.

Pozostałe spotkania 5. kolejki: ŁKS Siemens AGD Łódź - CCC Polkowice, KK AZS Jelenia Góra - Lotos Gdynia, Cukierki Odra Brzeg - Wisła Can Pack Kraków, Azoty Meblotap AZS Chełm - PZU Polfa Pabianice.

iki (Gazeta Wyborcza)

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 28 października 2005, 15:11

Wojteg pisze: W Poznaniu liczą, że AZS spokojnie zajmie miejsce w środku tabeli, być może powtórzy wynik z poprzedniego sezonu. - No może będzie oczko wyżej lub niżej - powiedział poznański szkoleniowiec Grzegorz Szajek.

cieżko bedzie... raczej opcja druga...

Awatar użytkownika
Wrona
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Wrona » 28 października 2005, 16:06

Kuba pisze:
Wojteg pisze: W Poznaniu liczą, że AZS spokojnie zajmie miejsce w środku tabeli, być może powtórzy wynik z poprzedniego sezonu. - No może będzie oczko wyżej lub niżej - powiedział poznański szkoleniowiec Grzegorz Szajek.

cieżko bedzie... raczej opcja druga...
Damy rade i Gorzów pokonamy.... 8) Nie ma innej opcji....Pozdro...
Obrazek

---AZS POZNAŃ---http://www.azs.poznan.pl

czarny nzl

Postautor: czarny nzl » 30 października 2005, 09:36

wygrać może tylko Gorzów :twisted: i koniec :P

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”