Kto drugim Moderatorem działu "1 liga"?/REGULAMIN

Wiadomości z niższych lig

Moderator: Moderatorzy

Seba
Oldboy

Kto drugim Moderatorem działu "1 liga"?/REGULAMIN

Postautor: Seba » 18 grudnia 2005, 19:10

W związku z rezygnacją Mario z funkcji Moderatora koniecznym się stało zadecydowanie, kto oprócz Matiego będzie się zajmował dbaniem o porządek na tym Podforum. Nie da się ukryć, że jest to miejsce, które na całym KKForum chyba najbardziej potrzebuje silniejszej ręki, bo to, co się ostatnio tutaj dzieje, to prawdziwy bałagan. Chciałbym się więc dowiedzieć, jakie macie propozycje personalne dotyczące osoby, która miałaby pomóc Matiemu w sprawowaniu funkcji Moderatora.

Druga sprawa to regulamin tego Podforum... na pewno pierwszą zmianą jest utrata racji bytu tematów zakładanych przez stado "gości" w stylu: "Jak tam Biomlek z SKS????????" ... takie zaśmiecające forum tematy będą usuwane z miejsca. Jeśli powstał temat dotyczący danego zespołu, to tworzenie kilku następnych jest kompletnie bezsensu.

Pozdrowionka
Admin
Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2006, 23:28 przez Seba, łącznie zmieniany 1 raz.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
SMS_fan
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: SMS_fan » 18 grudnia 2005, 19:17

Zdecydowanie popieram, bo niezły burdel się tu ostatnio wytworzył. Napewno nie może być zakładania co kilka dni tematu dotyczącego tej samej drużyny, zamiast dopisać daną rzecz do istniejącego już tematu.
Drugą sprawą jest poziom merytoryczny polemiki niezalogowanych w ostatnim czasie w tychże tematach.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 18 grudnia 2005, 19:54

No i Seba tutaj zgodze sie z Toba. Trzeba jak najszybciej doprowadzic do porzadku to podforum.

SMS_fan - moze Ty pomozesz matiemu w pilnowaniu tu porzadku?
...jest jak jest, nie jak powinno być...

...scena po scenie nasze życie jest jak spektakl
choć nam aktorom być to może trochę nie w smak

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 18 grudnia 2005, 20:08

Niestety wiele takich bezsensownych tematów jest zakładana przez "gości". Trzeba by się zastanowić czy nie odebrać im prawa do zakładania nowych wątków. Takie "eksperymenty" już dają - tak przynajmniej myślę - efekty na forach klubowych, m.in. na forum drużyny z Pabianic.
Oczywiście jest też druga strona medalu. Jest wielu "gości", którzy wnoszą do dyskusji bardzo wiele np. Rafał, który pisze jako niezalogowany.

Inną metodą jest po prostu kasowanie dublujących się wątków (przykład Biomleku). No ale to już pozostaje w gestii moderatorów.

Pozdro

Awatar użytkownika
paździoch-osanka
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: paździoch-osanka » 22 grudnia 2005, 11:29

Wojteg... ale takich jak Rafal (niezalogowanych) nie wydaje mi sie zeby bylo wielu... :| ktorzy podpisuja sie i wiedza co pisza...i biora za to cala odpowiedzialnosc...

Rowniez popieram Sebe i SMS_fana ;)
A jesli chodzi o osobe ktora moglaby pomoc Matiemu... to takze jak Matii proponuje SMS_fana :)
Pozdrawiam ;)
________Obrazek

bedziemy in touch Obrazek

Gra miłosna jest z gier ruchowych stosunkowo najłatwiejsza.

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 22 grudnia 2005, 13:00

paździoch-osanka pisze:Wojteg... ale takich jak Rafal (niezalogowanych) nie wydaje mi sie zeby bylo wielu... :| ktorzy podpisuja sie i wiedza co pisza...i biora za to cala odpowiedzialnosc...
Pozdrawiam ;)

Dlatego też napisałem, że są dwie opcje tego co powinno być według mnie zrobione. Jest bałagan (moim zdaniem) na tym podforum i trzeba to wyeliminować. Potrzebna jest na pewno reakcja moderatora, który powinien zamykac (usuwac) watki które się dublują. Doskonały przykład to wątki o Biomleku, których połowy nie powinno tu być ("co z tym Biomlekiem", "Powodzenia Biomlek", lub Biomlek).

Niedługo z lodówki "wyskoczy" Biomlek, :wink: :wink: albo "Bieluch" :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 22 grudnia 2005, 13:31

jesli sie moge wtracic to proponuję Gilusa jako drugiego moda tego podforum - prowadzona przez niego sstrona www jest bardzo konkretna, poza tym wg. mnie czlowiek ten ma duza wiedze na temat I ligi i z pewnoscią sprawdziłby sie w tej funkcji :D
reloaded :]

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 22 grudnia 2005, 13:51

Ja ze swej strony proponowałbym jeszcze do rozważenia dodatkowo kandydatury Toma, Ludzika76 i Sevena... chociaż nie wiem, czy czas i chęci by im pozwoliły się trochę bardziej zaangażować w KKForum pod tym kątem. Oczywiście zgadzam się także ze słusznością dwóch kandydatur zaproponowanych przez Was - SMSFana i Gilusa... o ile są wogóle zainteresowani i uważają, że sobie ewentualnie poradzą. Wybory mogą być ciekawe ;)

Pozdrowionka

Awatar użytkownika
ludzik76
Amator
Kontaktowanie:

brawo!!!

Postautor: ludzik76 » 22 grudnia 2005, 17:01

Witam:) Bardzo dobrze, że zajeliście się tą sprawą. Osobiście miałem zamiar już interweniować w sprawie kilku wpisów "gości", które wg mnie obrażały niektóre osoby i (jak sprawdziłem) nadawały się do wniesienia wniosku do sądu z pozwem o zniesławienie. Bardzo, ale to bardzo popieram pomysł większej i sprawniejszej kontroli nad powiedziałbym "Smietnikami", czyli wpisami mającymi mało wspólnego z samą formułą dyskusji, a przede wszystkim zdecydowanie psującym całą otoczkę wokół basketu i samego forum. Popieram. Jestem gotów się przyłączyć, aby w Nowym Roku FORUM wyglądało, działało i było zgodne, szczere, dalekie od zawiści i bezpodstawnych osczerstw a przede wszystkim by przynosiło radochę z dyskusji wszystkim, którzy je odwiedzą i będą mieli ODWAGĘ się zalogować (bo to uważam powinien być wymóg, by dopóścić osoby chcące się wypowiedzieć do dyskusji)
Pozdrawiam zatem wszystkich, którym nie jest to obojętne i jeszcze raz podkreśłam, jeśłi zaistnieje taka potrzeba, ja JESTEM GOTÓW by wszystko co wyżej wspomniałem wprowadzić w życie.
Koszy(kówka) prezentów pod choinką:)

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 23 grudnia 2005, 00:18

milo ludzik76 ze wziales udzial w tej sprawie, wiele rzeczy w tych nieciekawych tematach rowniez nawiazywaly do Twojej osoby... trzeba zrobic porzadek

pozdrawiam :) i Wesolych Swiat Wojtku :)
...jest jak jest, nie jak powinno być...

...scena po scenie nasze życie jest jak spektakl

choć nam aktorom być to może trochę nie w smak

Awatar użytkownika
SMS_fan
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: SMS_fan » 23 grudnia 2005, 00:30

No cóż, jeśli jest taka potrzeba to oczywiście jestem chętny pomóc, by ten dział nie wyglądał jak śmietnik :wink: Zwłaszcza, że posty w tym dziale mnie najbardziej interesują :) Jednocześnie, po tym jak Ludzik76 zaoferował pomoc, uważam że jest on odpowiednią osobą na to miejsce :)

Pozdrawiam

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 23 grudnia 2005, 02:07

Nie ma problemu, by było na przykład trzech Moderatorów tego działu. Ostrzegam jednak, że funkcja ta łączyć się będzie musiała siłą rzeczy z częstymi wizytami na Forum i rozsądnym pilnowaniem porzadku... po za tym z jednak sporą delikatnoscią poczynań. Często trudno obiektywnie ocenić, które posty "zasługują" na usunięcie, a które nie - mimo że są np zupełnie nie na rękę Moderatorowi czy innym Forumowiczom. Na pewno trzeba opanować bałagan, który tu zaistniał... wprowadzić jakieś przejrzyste zasady, a jednocześnie nie doprowadzić do "zabicia" tego działu. Łatwo nie będzie... bo chyba wszyscy zgadzamy się, że potraktowanie wszystkich "gości" jedną miarką (np przez zakazanie im wpisywania się) jest zupełnie bezsensu... większą stratą jest doprowadzenie do zamilknięcia jednego wartościowego "Gościa" niż pojawienie się na KKForum dziesięciu wpisów kompletnie bezmyślnych!

Pozdrowionka!

Żołnierz1

Postautor: Żołnierz1 » 23 grudnia 2005, 11:22

A może ja?

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 25 grudnia 2005, 18:51

Żołnierz - to musi być zarejestrowana osoba :(

Póki co na czas próby Moderatorami tego działu zostali zgodnie z propozycjami kilku osób - SMSFan i Ludzik76... GRATULACJE!!! Mam nadzieję, że nie będziecie mieli wiele pracy;) Nio i że reszta Forumowiczów z Waszego działania będzie bardzo zadowolona!

Pozdrowionka:)

Żołnierz1

Postautor: Żołnierz1 » 25 grudnia 2005, 18:58

Seba pisze:Żołnierz - to musi być zarejestrowana osoba :(

Póki co na czas próby Moderatorami tego działu zostali zgodnie z propozycjami kilku osób - SMSFan i Ludzik76... GRATULACJE!!! Mam nadzieję, że nie będziecie mieli wiele pracy;) Nio i że reszta Forumowiczów z Waszego działania będzie bardzo zadowolona!

Pozdrowionka:)

Ale ja byłem kiedyś zarejestrowany w Urzędzie Pracy!

Wróć do „I/II liga”