Micaela Martins Jacintho-co wy na to????

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 06 lutego 2006, 10:07

Mam prośbę do admina o usunięcie tego tematu z forum!!!!!!!!!!!!!
Nie taka była moja intencja.
Teraz bardzo tego żałuję.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 06 lutego 2006, 11:07

BasketFan pisze:Mam prośbę do admina o usunięcie tego tematu z forum!!!!!!!!!!!!!
Nie taka była moja intencja.
Teraz bardzo tego żałuję.

Nie przychylę, się do tej prośby... przynajmniej narazie... Ale jeśli pojawią się wpisy podobne do tych wcześniejszych, a nie dotyczące jej gry, będę zmuszony to zrobić. Proszę wszystkich o kulturalną dyskusję o grze Micaeli :!:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
majkel*
Amator

Postautor: majkel* » 06 lutego 2006, 11:25

narazie nie liznęła parkietu więc nie ma co dyskutować czy jest świetna,dno itd :roll: Czas pokaże...

pozdrawiam 8)
Pabianice Pabianice ŁKS!!!

Awatar użytkownika
Neofik
Amator

Postautor: Neofik » 06 lutego 2006, 20:09

A ja mam pytanie:
A gdzie w trakcie meczu siedział nasz "wielki" kibic i obrońca kolorystyki - Trenejro.

A tak swoją drogą to ta Murzynka całkiem ładna jest.

Tylko teraz to nie wiem czy słowo "Murzynka" nie jest czasami przejawem rasizmu i faszyzmu.
J...ć Ogólnopolski Związek Fryzjerów, Ich Matki, Żony i Kochanki - Taka refleksja po meczu

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 06 lutego 2006, 20:13

Neofik pisze:
Tylko teraz to nie wiem czy słowo "Murzynka" nie jest czasami przejawem rasizmu i faszyzmu.

Raczej jest.... gdzieś kiedyś słyszałem, że powiedzenie o "czarnym osobniku" murzyn, jest bardzo obraźliwe dla takiego osobnika.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Neofik
Amator

Postautor: Neofik » 06 lutego 2006, 20:19

Szymon pisze:
Raczej jest.... gdzieś kiedyś słyszałem, że powiedzenie o "czarnym osobniku" murzyn, jest bardzo obraźliwe dla takiego osobnika.

A to przepraszam jeśli kogoś uraziłem. Od dziś będę pisał osoba o innym kolorze skóry niż mój - jak Edzia jest to poprawne politycznie
J...ć Ogólnopolski Związek Fryzjerów, Ich Matki, Żony i Kochanki - Taka refleksja po meczu

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 06 lutego 2006, 20:20

Lepiej mówic Afroamerykanka...
PS: Mieliśmy wczoraj jazdę z psami w Chechle, ale musiał być inteligenty bo doliczył się że jest nas 6 w samochodzie Burego i dymałem piechotką na chatę. W robocie ból istnienia, parę dzieciaków chciało autografy JESTEM GWIAZDĄ TELEWIZYJNĄ.
Tekst legenda - Marek "Tym aparatem zrobiłeś to dziecko?" :lol: :lol:
"...moja wiara to wszystko co mam... WŁÓKNIARZ..."

O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Awatar użytkownika
Neofik
Amator

Postautor: Neofik » 06 lutego 2006, 20:43

Belfer pisze:Lepiej mówic Afroamerykanka...
PS: Mieliśmy wczoraj jazdę z psami w Chechle, ale musiał być inteligenty bo doliczył się że jest nas 6 w samochodzie Burego i dymałem piechotką na chatę. W robocie ból istnienia, parę dzieciaków chciało autografy JESTEM GWIAZDĄ TELEWIZYJNĄ.
Tekst legenda - Marek "Tym aparatem zrobiłeś to dziecko?" :lol: :lol:

Masz rację z Afromenką. Swoją drogą statystyki ma niezłe.
Spacerek Ci się przydał więc nie narzekaj. Pecha mieliście bo oni zazwyczaj liczą do 2. Ty - Gwiazda. UWażaj żebyś się przy wejściu w atmosferę nie spalił :D
Wpływ piwa na organizm ludzki przekroczył moje najśmielsze oczekiwania
:dupablada

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 06 lutego 2006, 21:06

Z osobnikami o "ciemnej karnacji" jest tak w stanach, że wszelkie kolejne ich określenia "nazwy" z początku po prostu są, a z biegiem czasu stają się obraźliwe. Zupełnie nie wiem czemu mówiąc "murzyn" miałbym kogokolwiek obrazić - podobnie gdy mówię "metys" czy "aryjczyk".
Z biegiem czasu obraźliwe stało się "kolorowy", później "afroamerikanin" - tak, tak - w USA to także już "obraża".
Jak by na to nie patrzeć, to murzyni sami najchętniej wyzywają się nawzajem od "czarnuchów" - a z tą społecznością chyba już tak będzie, że jakby o nich nie mówić i tak będą na siłę doszukiwać się rasizmu w zwykłej nazwie – tak jak niektórzy u nas ataków, zawiści, zazdrości czy złośliwości w zwykłym powiedzeniu swojego zdania na dowolny temat.

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 07 lutego 2006, 00:16

tylko, że dla mnie słowo <murzyn. nie jest słowem obraźliwym, przejawem rasizmu. Ale określenie np <czarnuch> już tak.

I nie bądźcie tacy zabawni - bo teraz to Wy wszędzie doszukujecie się rasizmu, faszyzmu czy po prostu chamskiego zachowania. Przejaskrawiacie celowo i dobrze o tym wiecie.
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 07 lutego 2006, 00:32

Edzia pisze:tylko, że dla mnie słowo <murzyn. nie jest słowem obraźliwym, przejawem rasizmu. Ale określenie np <czarnuch> już tak.

To zupełnie jak biały-białas czy żółtek. Problem w tym, że w zależności od potrzeb "politycznych" danej chwili "murzyn" dla wielu jest dowodem obraźliwego podejścia do człeka - choć on sam często nawet o tym nie wie.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 07 lutego 2006, 16:03

Neofik pisze:A ja mam pytanie:
A gdzie w trakcie meczu siedział nasz "wielki" kibic i obrońca kolorystyki - Trenejro.

A ja zadałbym inne pytanie.
Gdzie jest teraz :?: Jakoś dziwnie zamilkł :? Zapewne gdyby nowa zawodniczka została przywitana bananami, gwizdami itd.,itp. to bysmy teraz mogli przeczytać tutaj pełne porywu i dramaturgii "wypracowania" jacy to z nas rasiści, faszyści itd.
A tu ZONK :lol: :!: Wstrętni rasiści i faszyści z sektora "A" byli spokojni na meczu :? :!:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 07 lutego 2006, 16:12

Anonymous pisze:Przestan Trenejro p... o tej polskiej nietolerancji.Skad ty bierzesz takie informacje czlowieku?Polska jest krajem nietolerancyjnym? Wedlug mnie jestesmy krajem zbyt toleracyjnym i dlatego jest tu jak jest.Na potwierdzenie mojej wypowiedzi powiem ci tylko tyle ,ze ktoras edycje BARu wygral czarny, a nie dawno po ulicach w jakis smiesznych manifestacjach chodzily cale bandy pedalow i lesbijek i to bezkarnie.

Na to mam odpowiadać?

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 07 lutego 2006, 16:13

Anonymous pisze:Treniejro jesteś poprostu śmieszny, żeby wręcz nie pisać że jestes debilem.
Co ty k... wiesz na te tematy o którym piszesz. wychoddzi od ciebie brak tolerancji i wogóle brak jakichkowliek głosów krytyki. Jesteś po prostu zwykłym debilem, który wygłasza swoje liberalne poglądy. Miałem być kulturalny, ale nie mogę w stosunku do takiego indywidułum jak ty, jesteś zwykłym zerem. Nie masz po co pokazywać się na sektorze Włokniarza, chyba że już brak ci minimum kultury i honoru.
Mówiąc wprost, jesteś p... liberałem który próbuje narzucić swoje poglądy innym. Próbowano trzymać mnie krótko, ale napiszę po ludzku, jeśli na kolejnym ważnym meczu będziesz siedział wśród Nas, to osobiście wypierodlę cie poza sektor. Możesz to uznać jako groźbę, jest mi to totalna laska, takich jak ty Nam nie potrzeba. Jesteś tylko kolesiem, który może zaistnieć dzięki znajomości z jedną z koszykarek, nie znaczysz nic w Naszym środowisku, więc pisząc kulturalnie - p... SIĘ OD NAS To jest Nasz klub, nasze życie, nasze wspomnienia.
p... wielbiciel tego kraju, człowiek dla którego Polska, to pępek świata, ale to ja jesteś popierodolony bo kocham ten kraj.

Do tego tez mam się ustosunkowywać?

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 07 lutego 2006, 16:21

Trenejro pisze:
Anonymous pisze:Treniejro jesteś poprostu śmieszny, żeby wręcz nie pisać że jestes debilem.
Co ty k... wiesz na te tematy o którym piszesz. wychoddzi od ciebie brak tolerancji i wogóle brak jakichkowliek głosów krytyki. Jesteś po prostu zwykłym debilem, który wygłasza swoje liberalne poglądy. Miałem być kulturalny, ale nie mogę w stosunku do takiego indywidułum jak ty, jesteś zwykłym zerem. Nie masz po co pokazywać się na sektorze Włokniarza, chyba że już brak ci minimum kultury i honoru.
Mówiąc wprost, jesteś p... liberałem który próbuje narzucić swoje poglądy innym. Próbowano trzymać mnie krótko, ale napiszę po ludzku, jeśli na kolejnym ważnym meczu będziesz siedział wśród Nas, to osobiście wypierodlę cie poza sektor. Możesz to uznać jako groźbę, jest mi to totalna laska, takich jak ty Nam nie potrzeba. Jesteś tylko kolesiem, który może zaistnieć dzięki znajomości z jedną z koszykarek, nie znaczysz nic w Naszym środowisku, więc pisząc kulturalnie - p... SIĘ OD NAS To jest Nasz klub, nasze życie, nasze wspomnienia.
p... wielbiciel tego kraju, człowiek dla którego Polska, to pępek świata, ale to ja jesteś popierodolony bo kocham ten kraj.

Do tego tez mam się ustosunkowywać?

Wojteg, właściwie jaki wpis, jak nie ten powyżej nadaje się do usunięcia?
Jakich słów trzeba użyć, by dany post znalazł się w koszu?

Belfer - proponuję jedno... Rób co chcesz, mnie nie interesujesz i nigdy nie interesowałeś...
Skoro ja jestem debilem wygłąszającym liberalne poglądy to Ty jesteśdebilem rasistą i punto!!!!!!!!!
Ale ja nie głoszę liberalizmów - tylko postawę o szacnek dla drugiego człowieka... O tym pewnie nie słyszałeś...

Na marginesie, czy musi istnieć słowo do określania koloru skóry? Jak móić? Murzynka, Afroamerykanka, Czarna?
A może po prostu Micaela????????????
Czy mówicie/piszecie np. "Białaska Edzia napisała...", albo "Europejczyk Wojteg napisał..."

Jeszcze raz proponuję się zastanowić co niektórym.
I zaistnieć w "Waszym" środowisku przenigdy bym nie chciał.

Szkoda tylko Szymon, że przez takie występki nic nie budujesz nowego... Więc siedźcie sobie na sektorze A, ja pewnie będę przy piknikach, albo na parkiecie z przyjaciółmi i tam pozdzieram gardło...

Przykro mi, że forum jest zdominowane przez takich jak ty, Belfer... Dużo wnosisz zawsze do dyskusji...

Wróć do „Archiwum”