Wisła 2006/07

Jeśli Twój zespół nie ma jeszcze osobnego podforum, pokaż w tym dziale, że na to zasługuje!

Moderatorzy: sawa_JGora, Platini, ludzik76, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Wisła 2006/07

Postautor: Greebo » 15 maja 2006, 12:08

Chyba warto załozyc temat o transferach w naszym klubie przed nowym sezonem, zwłaszcza ze po przedłuzeniu umow ze Skerą i Ann DeForge teraz działaczom udało namowic sie do powrotu do Kraka Anie Wielebnowską ;-)

http://www.polskikosz.pl/index.php?news=12261
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 15 maja 2006, 12:46

Jak miło ze Ania wraca, napewno bedzie to dobre wzmocnienie naszej druzyny.

Aniu witaj w domu!
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 15 maja 2006, 12:48

szkoda, że Ela sie nie zdecydowała... nie wiem czy to dalej aktualne ale czy ktoś wie czy ona dalej zadaje się :wink: z Korytkiem?? jakby Kordian podpisał kontrakt np. z Unią to może Elka zdecydowała by się wrócić do Krk?? a jak nie to może Arni wróci ze stanów, bo Piekarska to może jeszcze zostać... :lol:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 15 maja 2006, 13:43

słyszałam,że już się nie zadaje z Korytkiem :wink:
Elka z Krysia ponoć podpisały z Namur na kolejny sezon więc niestety.
tak czy inaczej bardzo się cieszę,że Ania wraca do domu :D
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Filippo
Żak

Postautor: Filippo » 15 maja 2006, 14:13

Superowo, ze WIELEBNOWSKA będzie grałą u nas!! Wiadomość dnia!! :D JUPI!! :P :wink:
xyz

Awatar użytkownika
Fufurek
Młodzik

Postautor: Fufurek » 15 maja 2006, 16:30

Bardzo dobra wiadomość :) Nareszcie jakieś wzmocnienia :)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 15 maja 2006, 16:45

Troche mi szkoda ze Ela nie wroci. Uwazam ze potrzebna jest nam druga obok Toffi (zakladam ze zostanie) zawodniczka na pozycje 3. W Polsce widziałem 3 kandydatki: Bibrzycka, Miedzik i Lamparska. Niestety wszystkie podpisały juz kontrakt. I tu pytanie - łownie do Oseska - czy Krezel dała rade grac na tej pozycji? Przynajmniej po 10-15 minut w meczu? Takze jesli chodzi o gre w obronie..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 15 maja 2006, 16:51

Arni grała na 3 i w esemesie i w reprezentacji... a jak grała to nie wiem bo jej nigdy nie widziałem :oops: ale w stanach ją napewno podtuczyli i przypakowali ... a Ty Greebo kogo byś widział na 3 u nas?? Niunia grała połowe sezonu w Belgii na 3 ( przynajmniej w meczach euroligi, bo na pozycjach 4 i 5 grały Brunson z Ohldie )
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 15 maja 2006, 16:52

Greebo pisze:Troche mi szkoda ze Ela nie wroci. Uwazam ze potrzebna jest nam druga obok Toffi (zakladam ze zostanie) zawodniczka na pozycje 3. W Polsce widziałem 3 kandydatki: Bibrzycka, Miedzik i Lamparska. Niestety wszystkie podpisały juz kontrakt. I tu pytanie - łownie do Oseska - czy Krezel dała rade grac na tej pozycji? Przynajmniej po 10-15 minut w meczu? Takze jesli chodzi o gre w obronie..

a co to??
Cellar Door
Obrazek

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 15 maja 2006, 18:33

osesek pisze:
Greebo pisze:Troche mi szkoda ze Ela nie wroci. Uwazam ze potrzebna jest nam druga obok Toffi (zakladam ze zostanie) zawodniczka na pozycje 3. W Polsce widziałem 3 kandydatki: Bibrzycka, Miedzik i Lamparska. Niestety wszystkie podpisały juz kontrakt. I tu pytanie - łownie do Oseska - czy Krezel dała rade grac na tej pozycji? Przynajmniej po 10-15 minut w meczu? Takze jesli chodzi o gre w obronie..

a co to??

za szybko staram sie pisac wiec g "zjadłem" :oops:

Wielebnej nie wyobrazam sobie na trojce, w Namur - z tego co sledziłem na necie- tez raczej grała blizej kosza, na zmiane z Brunson i Ohldie. Ania to dla mnie zawodniczka 4/5, bo typowym centrem (jak np Sarenac) tez nie jest.

Co do Krezel to wlasnie tez mi sie wydawała ze grywała na "trojce" i rzucała trojki jak szalona (z trafianiem było juz gorzej) - tez na podstawie obserwacji sieciowych, głownie ME juniorek. Ale ja lubie takie zawodniczki, które nie boja sie grac, i staraja sie przełamac jak im nie idzie, wiec chetnie bym ja ujrzał w Krakowie. Taki snajper na ławce ktory moze wejsc i trafic z niczego 2 trojki, zwłaszcza jak druzynie nie idzie to skarb.

Filippo
Żak

Postautor: Filippo » 15 maja 2006, 18:51

WISELKA bedzie miała Drużyne Gwiazd!! :D 8)
xyz

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 15 maja 2006, 19:52

Greebo pisze:
osesek pisze:

a co to??

za szybko staram sie pisac wiec g "zjadłem" :oops:

Wielebnej nie wyobrazam sobie na trojce, w Namur - z tego co sledziłem na necie- tez raczej grała blizej kosza, na zmiane z Brunson i Ohldie. Ania to dla mnie zawodniczka 4/5, bo typowym centrem (jak np Sarenac) tez nie jest.

Co do Krezel to wlasnie tez mi sie wydawała ze grywała na "trojce" i rzucała trojki jak szalona (z trafianiem było juz gorzej) - tez na podstawie obserwacji sieciowych, głownie ME juniorek. Ale ja lubie takie zawodniczki, które nie boja sie grac, i staraja sie przełamac jak im nie idzie, wiec chetnie bym ja ujrzał w Krakowie. Taki snajper na ławce ktory moze wejsc i trafic z niczego 2 trojki, zwłaszcza jak druzynie nie idzie to skarb.

mi sie podoba jak grają żabiny, 4 duzymi + Machova, u nas by było podobnie ( prawie :wink: ) 2 małe + 3 DUŻE i niunia w takim wypadku na 3, bo w Namur tak grała :

http://www.fibaeurope.com/cid_f43ulKJBG ... 2-B-2.html

http://www.fibaeurope.com/cid_f43ulKJBG ... 2-A-1.html

http://www.fibaeurope.com/cid_f43ulKJBG ... 28-10.html

http://www.fibaeurope.com/cid_f43ulKJBG ... -25-9.html

http://www.fibaeurope.com/cid_f43ulKJBG ... -19-7.html

no i ma dobre statystyki Anka jak gra na 3...
Cellar Door
Obrazek

Awatar użytkownika
Kiero
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Kiero » 15 maja 2006, 21:31

Z Wielebnowska bardzo miłe info :) czekam na dalsze :) coś czuję, ze teraz czas na passe Wisełki :)

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 16 maja 2006, 17:46

A co sądzicie o ewentualnym transferze Trześniewskiej ?
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Awatar użytkownika
diablewcielone:P
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: diablewcielone:P » 16 maja 2006, 18:22

powiem tak na lige naszą jak najbardziej, tyle że z euroligą może być różnie :roll:

poza tym za kogo Ela miałaby być :?: na typową 5 w euro jest za niska, a 4 teoretycznie robi nam sie zanadto (Iva?, Niunia, Mania?)

Wróć do „Inne kluby”