reprezentacja na mundial

Pisz o czym chcesz

Moderator: Moderatorzy

Kuba
Oldboy

reprezentacja na mundial

Postautor: Kuba » 15 maja 2006, 19:27

co sądzicie o wyborach Janasa? dla mnie szok, ze nie ma Dudka, oraz innego 'pewniaka' - Rząsy ... i najbardziej FRANKA BRAKUJE!!!!

brzydki
Młodzik

Re: reprezentacja na mundial

Postautor: brzydki » 15 maja 2006, 19:40

Kadra reprezentacji Polski:

bramkarze - Artur Boruc (Celtic Glasgow), Tomasz Kuszczak (West Bromwich Albion), Łukasz Fabiański (Legia Warszawa);
obrońcy - Jacek Bąk (Al-Rayyan), Marcin Baszczyński (Wisła Kraków), Michał Żewłakow (Anderlecht Bruksela), Mariusz Jop (FK Moskwa), Seweryn Gancarczyk (Metallist Charków), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Dariusz Dudka (Wisła Kraków);

pomocnicy - Euzebiusz Smolarek (Borussia Dortmund), Kamil Kosowski (FC Southampton), Jacek Krzynówek (Bayer Leverkusen), Sebastian Mila (Austria Wiedeń), Mirosław Szymkowiak (Trabzonspor), Radosław Sobolewski (Wisła Kraków), Arkadiusz Radomski (Austria Wiedeń), Piotr Giza (Cracovia Kraków), Damian Gorawski (FK Moskwa);

napastnicy - Maciej Żurawski (Celtic Glasgow), Grzegorz Rasiak (FC Southampton), Ireneusz Jeleń (Wisła Płock), Paweł Brożek (Wisła Kraków).

brzydki
Młodzik

Re: reprezentacja na mundial

Postautor: brzydki » 15 maja 2006, 19:51

szok, nie szok. jest w tym jakas koncepcja i to dobrze, ze Janas nie bal sie podjac ryzyka. to co nasi grali ostatnio to byla tragedia, wiec bardzo dobrze, ze troche wstrzasnal skladem.

moim zdaniem obsanda bramki nie powinna dziwic. Boruc jest juz niezlym bramkarzem (grajacym bardzo rowno), Kuszczak mial swietny sezon na wyspach, a Fabianski w lidze (poza tym jest jeszcze mlody i kolejne mundiale jeszcze przed nim - niech sie oswaja z atmosfera).

jesli chodzi o atak... ja bym jednak Frankowskiego zabral, a odpuscil Brozka, no ale coz.

moim zdaniem kadra wyglada ciekawie i jakos tak z wieksza zyczliwascia na nia spogladam :wink:

Awatar użytkownika
gryglu2
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: gryglu2 » 15 maja 2006, 19:53

nie będe teraz tego komentował według mnie jest smiesznie ale sie okaze!!

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 15 maja 2006, 20:00

Ja nie wiem czy oni w gronie trenerów zrobili zakład o to kto zrobi najwieksze niespodzianki w skadzie?? Wczoreaj Erikson, dzisiaj Janas! Mysle ze Dudek i Frankowski zasłożyli sobie na miejsce w kadrze.
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 15 maja 2006, 20:02

Brawo!! wielkie brawa dla Janasa, nie spodziewałem się tego po nim!! nie wziął starych zawodników i bez formy , ale powołanie Gizy i Brożka to dla mnie szok!! oczywiście Rasiak jedzie to nie mamy się czego bać!! :lol: :lol:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 15 maja 2006, 20:05

brawo Janosik, jakby wzial tych co kazdy myslal by bylo tak samo jak w 2002, a tak mamy nie wiadoma moze byc dobrze albo zle, ja sie ciesze ,jest Irek napewno sie wypromuje, Janas wzial na siebie odpowiedzialnosc i chcialbym zeby wyszlo mu to na dobre
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 15 maja 2006, 20:07

elen pisze:Ja nie wiem czy oni w gronie trenerów zrobili zakład o to kto zrobi najwieksze niespodzianki w skadzie?? Wczoreaj Erikson, dzisiaj Janas! Mysle ze Dudek i Frankowski zasłożyli sobie na miejsce w kadrze.
jakby Dudzio gral, to by byl szkoda mi chlopaka ale nie gra sie za zaslugi, Franek sam sobie bigosu narobil w Elche pewnie by strzelil jeszcze z 7bramek i bez problemu by sie dostal. Jak by kadra grala za zaslugi to by byla katastrofa, a tak moze byc ale nie musi
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Piotro
Młodzik

Postautor: Piotro » 15 maja 2006, 20:27

A gdzie Piechna :?:
Obrazek

Awatar użytkownika
El Guaje
Kadet

Postautor: El Guaje » 15 maja 2006, 21:06

Brawo Paweł ! ! !
Pokazałeś klase. Nie liczą się nazwiska, tylko forma.
W Korei przegraliśmy pierwsze dwa mecze bo graliśmy nazwiskami. Kiedy zagraliśmy z USA zawodnikami, którzy byli w formie każdy wie jaki był wynik.
!AMUNT VALENCIA!

Awatar użytkownika
SMS_fan
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: SMS_fan » 15 maja 2006, 21:08

Konkurencja w bramce jest tak ogromna, że tu każdy wariant był możliwy.
Obrona bardzo ciekawa, nareszcie Janas przejrzał na oczy i nie powołał Rząsy. W pomocy nawet obecność Gizy nie jest sensacją jak dla mnie. Oczywiście to pewne zaskoczenie, ale ocierał się o kadrę już jakiś czas i "pachniało" powołaniem ;) Mógłby dać szansę Surmie, ale rozumiem, że większy problem jest na pozycji ofensywnego pomocnika.

Natomiast co do ataku..Jeleń? to było pewne od kilku dni, ale Rasiak-Jeleń-Brożek to moim zdaniem nie jest dobry pomysł..Powinien tu być Frankowski bądź Saganowski. Co więcej, prędzej widziałbym w Niemczech Niedzielana..

Są niespodzianki, roszady - to dobrze (czy wszystko wypali, okaże się na Mundialu), natomiast Janas postępuje w sposób bardzo chaotyczny. Wielu wydaje się, że to nieprzemyślane decyzje, przypadkowe..
Powołuje Sosina, Saganowskiego, wszyscy piszą o ich rywalizacji, tymaczasem wskakuje do kadry Brożek. Wszyscy mówią o Frankowskim, tymczasem najlepszego snajpera eliminacji w Niemczech nie zobaczymy.
Troszkę dziwi mnie poprostu styl i sposób w jaki selekcjoner ogłasza pewne decyzje. No, ale ich efekty poznamy już za kilka tygodni i wtedy przyjdzie czas na osądy.

Awatar użytkownika
majkel*
Amator

Postautor: majkel* » 15 maja 2006, 21:45

To jest DRAMAT :!: :evil:

Bramkarze-Kuszczak i Boruc -każdy wie o nich wszystko,Fabiański jeden dobry sezon :?
Obrońcy-Bąk-wiadomo,Baszczyński to samo,Gancarczyk-a kto to k**** jest :?: :shock: i gdzie on w ogóle gra :?: nie no super :lol: :lol:
Mila-chyba za to że piękn bramke strzelił wyspą
:lol:
Lewandowski :roll: nigdy go nie lubiałem-LOL
Rasiak- :lol: :lol: :lol: :lol: drewno w cenie :shock:
Brożek-czym on zasłużył?? i on bedzie sie am ogrywał....ogrywa to sie na sparingach a nie na MŚ :!: :evil: a gdzie Franek,gdzie Sagan??

więcej nie komentuje ....ide po browar....
Pabianice Pabianice ŁKS!!!

Awatar użytkownika
majkel*
Amator

Postautor: majkel* » 15 maja 2006, 21:46

sorry ......ide po kilka browarów.... :roll:
Pabianice Pabianice ŁKS!!!

Awatar użytkownika
Manic
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Manic » 15 maja 2006, 21:50

Gdzie Dudek gdzie Franek gdzie Piechna gdzie Sagan :/:| a o kole od rowera to juz nie wspomne
Można przeżyć życie w sposób tak pełny, iż pod koniec jesteś gotów na śmierć, gdyż nie zostaje ci nic innego do roboty ;)

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 15 maja 2006, 21:54

Miejmy nadzieję, że jego decyzje okażą się trafne :!:

Wróć do „Hyde Park”