Cukierki Odra Brzeg- Lotos Gdynia 81:77

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
lukaszm79
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: lukaszm79 » 06 lutego 2006, 15:28

Gratulacje!!! Nic dodać nic ująć!!!
Włókniarz Pabianice F.C. Bełchatów ;-)

hellraiser nzlg

Postautor: hellraiser nzlg » 06 lutego 2006, 16:01

Dla mnie porazka lotosu to ogromne zaskoczenie.Wiadomo bylo ze Lotos bedzie teraz gral nierowno...ale nie od sciany do sciany.Dobrze ze meczow PLKK nie ma w STS bo by byla mega-wtopa.
Po statystykach widac ze najbardziej zawiodly:
Lecia 20 minut i 0pkt i tylko 5zb
i Johnson 4/12 i tylko 3 asysty.

Ciekawe czy Lotos zajmie 3 czy 4 miejsce w lidze.

mimo wszystko nie skreslalbym Lotosu.On ma te przewage nad Wisla ze bedzie gral z meczu na mecz coraz lepiej.(jeszcze nie ma pierwszego centra).Nie ma natomiast juz specjalnie czasu na zgrywanie sie.
Moze miec wielki problem z Pabianicami.

Co do zachowania Pawlak.Nie mozna usprawiedliwiac zawodniczki tym ze publicznosc zachowala sie brzydko.Zawodnik powinnien panowac nad nerwami.

jestem smutny :(

Postautor: jestem smutny :( » 06 lutego 2006, 16:14

Sluchajcie ja mam po prostu powyzej uszu te wojny pomiedzy wami a basketmania! W ogole to dla mnie absurd ze istnieja dwa oddzielne fora ktore nie chca miec ze soba nic wspolnego. Kibice zenskiej koszykowki w Polsce powinni tworzyc jedna rodzine i jedna wspolnote!
Sam jestem z Gdyni i uwielbiam nasze zawodniczki, ale nie jestem na tyle w nie wpatrzony, zeby ich nie moc krytykowac. Nie pochwalalem zachowania Nolan, gdy jechala po pijanemu, po wyczynie EP w Krakowie stracilem do baby wszelki respekt, jestem tez przeciwko takim postepkom jak ten Pauliny wczoraj. Dlatego gdy czytalem jak ludzie z basketmanii pisza rzeczy typu: "brawo Paula swietnie podsumowala brzeskie bydlo" albo "Elaine jest boska i odczepcie sie od niej" to PO PROSTU MNA RZUCALO! A stwierdzanie, ze wszyscy kibice brzescy sa BYDLEM kiedy w istocie sa na pewno bardzo sympatyczni i niekulturalnym bydlem jest tylko pare osobnikow wsrod nich - to byl szczyt idiotyzmu.
Pomimo to ogromnie mnie boli wasz stosunek do ludzi z basketmanii i kibicow z Gdyni. Nie zgadzalem sie z basketmaniakami w powyzej wymienionych sprawach, ale w wielu innych calkowicie sie z nimi trzymam! I prosze was: ODCZEPCIE SIE OD NICH! Taka wrogosc i nienawisc, jaka jest widoczna z waszej strony jest po prostu SMIESZNA!!!
BUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!
Nie jestem zaslepionym fanatykiem i wiem, ze niektore postepki ich oraz ludzi zwiazanych z Lotosem mogly budzic w was oburzenie. I we mnie tez budzily! (Ile razy ja sie wstydzilem za Krawczyka po jego wypowiedziach!) Ale to pod zadnym wzgledem nie powinno oznaczac, ze wszyscy z Lotosu sa wyzywani przez was i ze wysmiewacie sie z nich! To, co wy piszecie o nich, jest po prostu ZALOSNE! Nie potraficie nic napisac poza "sledzie, sledzie, sledzie, sledzie..." JAK CZYTAM TO SLOWO TO PO PROSTU MIEWAM ODRUCHY WYMIOTNE! Nic kreatywnego, tylko te same zalosne wyzwysko! To sie rowniez nazywa ZAZDROSC! A zazdrosc do nieczego dobrego nigdy nie prowadzi!
Czy wy naprawde tak musicie???
Apeluje o jedno: O POKOJ!
POJEDNAJCIE SIE! Dosc mam tej wzajemnej nienawisci, wyzywania sie! Obie strony sa winne, to az nazbyt wyrazne. Obie strony popelnily bledy. Ale zakonczcie juz te wasnie! WYCIAGNIJCIE DO SIEBIE RECE! Niech zapanuje pomiedzy wami zgoda i pokoj!
Kibice koszykowki z Polski, pojednajcie sie i nie robcie z siebie dluzej posmiewiska! Badzmy wszyscy przyjaciolmi! Kibice z Gdyni, kibice z Brzegu, kibice z Krakowa i wszystkich innych miast: zaniechajcie nienawisci i badzcie ze soba w zgodzie!

O to was bardzo prosi
bardzo zasmucony zaistniala pomiedzy nami sytuacja
obiektywny kibic koszykowki kobiecej
z Gdyni

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 06 lutego 2006, 16:48

Piękny i wzruszający wpis! Mało sie nie popłakałem ze wzruszenia!
Mam tylko pytanie. Czy swój "apel o pokój" skierujesz także do swoich "kolegow po szalu" i zamieścisz również na tym drugim forum :?:
Czy może się tylko ograniczysz do nas, stwierdzając niejako, że to my jesteśmy winni zaistniałej sytuacji i powinniśmy przeprosić i błagać o wybaczenie drugą stronę :?:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

MuFa
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MuFa » 06 lutego 2006, 16:49

hmm nie bede sie tlumaczyl, bo jesli ktos nie umie czytac ze zrozumieniem to niech nie zabiera glosu, chodzilo mi oczywiscie o syrene, a jesli ktos obraza mnie i reszte kibicow to tak bede reagowal, co do kultury to ja posiadam i moge zapewnic ze w stopniu zdecydowanie wiekszym niz chociazby pseudogwiazdy Śledzi, nie mowiac juz o kibicach, ale tak to jest internetowi wojownicy heh a jak przyjdzie co do czego to czmychaja pod szczelny plaszczyk kordonu niebieskich nie? no wlasnie taka prawda... za swoj ostry post nie przeprosze bo nie widze osob godnych przeprosin z racji wczesniejszych nieuzasadnionych wyzwisk i pomowien skierowanych w nasza strone a majacych na celu sprowokowanie nas i doprowadzenie do zaostrzenia, i tak niedobrych, stosunkow na linii Brzeg - Gdynia. Tyle. Pozdro dla Wlokniarza i wszystkich obiektywnych i prawdziwych ludzi kochajacych kosza.

Awatar użytkownika
Mlody
Żak

Postautor: Mlody » 06 lutego 2006, 17:00

oo mufa juz przestales byc gosciem :lol:
Jakie zalożenie masz??Proste Walczyć i Wygrywać!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 06 lutego 2006, 17:10

jestem smutny \":(\" pisze:Kibice koszykowki z Polski, pojednajcie sie i nie robcie z siebie dluzej posmiewiska! Badzmy wszyscy przyjaciolmi! Kibice z Gdyni, kibice z Brzegu, kibice z Krakowa i wszystkich innych miast: zaniechajcie nienawisci i badzcie ze soba w zgodzie!

pojednanie dla Papieza :wink:

sie wzruszylem :lol:
Nie potraficie nic napisac poza "sledzie, sledzie, sledzie, sledzie..." JAK CZYTAM TO SLOWO TO PO PROSTU MIEWAM ODRUCHY WYMIOTNE! Nic kreatywnego, tylko te same zalosne wyzwysko

bierz przyklad z Arki Gdynia chlopaki zrobili sobie flagę ŚLEDZIE skro tak na nich sie mówi :)
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 06 lutego 2006, 18:04

Cukierki Brzeg - Lotos Gdynia 81 : 77

ODRA
Chełczyńska 16
Proshchenko 15
Morka 13
Koc 10
Chebotova 9
Makowska 7
Babicka 6
Rzeźnik 5

LOTOS
Serenac 20
Johnson 19
Newton 11
Kobryn 11
Bibrzycka 10
Pawlak 6
Ryukhina 0
Urbaniak 0
Leciejewska 0

Mecz rozpoczął się od wspaniałego indywidualnego rajdu Agnieszki Makowskiej (Cukierki), która zdobywając dwa punkty została sfaulowana po czym dorzuciła jedno oczko z rzutu wolnego. Mistrzynie Polski szybko jednak odpowiedziały skuteczną grą i po kilku minutach gry prowadziły już 22:7.

Duża zasługa w tym Rankicy Sarenac (20 pkt. w całym meczu), która pod koszem nie miała sobie równych. Wówczas nastąpił szybki zryw zawodniczek z Brzegu i udało się dogonić rywalki na 5 pkt. Pierwszą kwartę 25:20 wygrały Gdynianki. Kolejna odsłona meczu to już koncertowa gra Odry, dobre indywidualne akcje Małgorzaty Babickiej oraz skuteczna gra Małgorzaty Morki pozwoliły Cukierkom odskoczenie na dwupunktową przewagę, do przerwy 42:40 dla Odry. Trzecia ćwiartka to konsekwencja i mocne zaangażowanie zawodniczek z Brzegu w grę defensywną oraz skuteczność w ataku. Świetną patię rozegrała najlepsza na boisku tego dnia Małgorzata Morka.
Po trzeciej kwarcie Odra prowadziła już 64:52. Wydawało się, że tą przewagę Brzeżanki utrzymają już do końca meczu, jednak wówczas Lotos zagrał wysoko w obronie i podopieczne trenera Krzysztofa Kubiaka popełniły kilka rażących błędów w ataku. W końcówce meczu celne trójki Temeki Johnson oraz Pauliny Pawlak zniwelowały przewagę Odry do zaledwie trzech punktów.
Ostatnie sekundy meczu należały jednak do Joanny Chełczyńskiej, która dwukrotnie stawała na linii rzutów wolnych (w całym meczu zdobyła najwięcej z Odry – 15 pkt) i pewnie przypieczętowała zwycięstwo Odry w tym meczu. Warto dodać, że była to jak najbardziej zasłużona wygrana brzeskich koszykarek, która ogromną ambicją i wolą walki pokonały o wiele bardziej utytułowane rywalki. Sensacyjna wygrana przeszła już dziś do historii. Cukierki Odra Brzeg pokonała Lotos Gdynię 81:77.

Mariusz Kolekta

(źródło: www.e-basket.pl )
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 06 lutego 2006, 18:33

Jesli chodzi o sam mecz to musze przyznac ze wynik jest dla mnie sporym zaskoczeniem, zwłaszcza ze mam w pamiecie tragiczny wystep Brzezanek w Krakowie, gdzie wogole nie podjeły walki. Teraz musiały przejsc ogromna metamorfoze - kobieta zmienna jest ;-)

A co do Lotosu - to ten klub jest dla mnie fenomenem. I nie chodzi mi o jego spore sukcesy w ostatnim 10-leciu ale o wrecz niesamowita antypatie jaka ten klub wzbudza, i to zarowno jego działacze jak i zawodniczki i kibice.

Z wyciaganiem srodkowego paluszka przez sporotowcow na Wisle (liczac wszystkie sekcje!) spotkałem sie dotad 3 razy: 2 razy w wykonaniu "Ptysia" i raz Edny Campbell. Więc zachowanie Pawlak mnie abolutnie nie dziwi. I jak dla mnie zadne zachowania kibicow tego nie usprawiedliwaja (boshe, zgadzam sie z hellraiser :O) zawodniczki musza panowac nad swoim zachowanie. A za takie gesty w stosunku do kibicow powinny byc natychmiast odsyłane do szatni.

Rowniez działacze i trenerzy Lotosu dzierza absolutne pierwszenstwo jesli chodzi o prowokacyjne zachowanie. I co ciekawe ich zachowanie jest duzo normalniejsze, jak tylko zmienia barwy klubowe.. Taki Herkt na ławce Lotosu był dla mnie absolutnie nie do wytrzymania, a teraz jako trener Polfy zachowywał sie bez zarzutu. Podobnie ma sie sprawa np z Pantalejewa.

Osobna działka to kibice. Jeszcze nigdy niespotkałem sie z taka bufoniada i zapatrzeniem w siebie :O Czytajac ich forum odnosze wrazenie ze kolejne tytuły mistrza Polskiego podwórka po prostu im sie naleza, i juz proby jego odebrania powinny byc zakazane i srogo karane

Czym to jest spowodowane? Zapewne sporo racji ma MIREq piszac ze oni jeszcze nie zaznali chwil słabosci i porazek. Odkad powstał ten sztuczny Gdynski klub praktycznie cały czas był na topie. Nie zaznał gry w nizszych ligach, smaku degradacji czy nawet pałetania sie w ogonie tabeli. Ale i na to przyjdzie czas (chyba ze wczesniej dojdzie do całkowitego rozwiazania). Drugim czynnikiem jest prezes Krawczyk ktory najwyrazniej dobiera sobie ludzi do niego pasujacych.

Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Gwynbleidd » 06 lutego 2006, 18:38

Piekna wiadomosc o waszej wygranej :D Lotos pokonany :D STAL BRZEG STAL BRZEG :D
Z Wyrazami Szczerej Niewdzięcznosci,Za To Ze Byłem Z Wami. A Teraz Jesteście Przeciwko MNIE!!!Obrazek

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 06 lutego 2006, 18:47

jestem smutny \":(\" pisze:Kibice koszykowki z Polski, pojednajcie sie i nie robcie z siebie dluzej posmiewiska! Badzmy wszyscy przyjaciolmi!

Dziś tak z ciekawości zajrzałem na "to drugie forum" i po tym co tam przeczytałem (m.in. podpis jednego z użytkowników) obiecuję Ci że dopóki mój klub będzie obrażany i wyzywany przez użytkowników śledziomani nie ma mowy o żadnej przyjaźni! Powiem więcej mam nadzieję że niektórzy użytkownicy tego forum będą mieli odwagę powiedzieć mi to prosto w oczy. Pośmiewiskiem są tutaj tylko i wyłącznie kibice oleju.

Pozdrawiam.

Gość

Postautor: Gość » 06 lutego 2006, 18:56

Dolaczam sie do Lisa tym i poprzednim postem, mowiac jednoczesnie: EKSPANSJI FANATYCZNYM ŚLEDZIOM MÓWIMY STANOWCZE NIE!!!! i tyle, heh wkrecilo mi sie to tyle hehehe :D

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 06 lutego 2006, 19:02

jestem smutny \":(\" pisze:POJEDNAJCIE SIE! WYCIAGNIJCIE DO SIEBIE RECE!

:lol: Chłopie ! takie reczy to tylko w Erze :lol:

Może zamiast wyskakiwać z takimi mdłymi postami ( skąd wy się bierzecie miłośnicy szeroko rozumianego "pojednania" ? :lol: ), zastanów się czemu aKURAT WAS nikt nie lubi ? Hmm ? może zaapeluj do swoich ziomów po szalu żeby się nie zachowywali jak 'dupki' ? Myśle że zmiana w waszej mentalności jest tu jedynym rozwiązaniem :]

Bez pozdrowień dla ŚLEDZI :]
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 06 lutego 2006, 19:06

Liquidor pisze:
jestem smutny \":(\" pisze:POJEDNAJCIE SIE! WYCIAGNIJCIE DO SIEBIE RECE!

:lol: Chłopie ! takie reczy to tylko w Erze :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: o ja j... :lol: :lol: :lol: :lol:
ZAJEBISTY TEKST :!: :!: :!: :!: :lol: :lol:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Michał
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Michał » 06 lutego 2006, 19:17

a jaki jest adres na to "drugie" forum ??

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”