Nikita Bell zawieszona do końca rozgrywek ???
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- Marco
- Junior
- Kontaktowanie:
Oglądnąłem sobie filmik i powiem , że niektorzy uważają, że jak pluje ktoś w twarz to mowią ze deszcz pada.
Jak tam ktoś nie dostrzega "pieknego" zamachu ręki i uderzenia celowego w zawodniczkę przeciwnika to ja nie wiem co tam widać. Głaskanie po główce z pytaniem nic CI się skarbie nie stało?
walnęła laska drugą laskę z premedytacją, bez prowokowania (skad my to znamy),a tutaj pier... o tym ze w protokole wszystko cacy.
No i co z tego ze OK? Ile razy to się w swiatowym sporcie zdarza,że coś się zdarzyło poza wzrokiem sędziego albo nie dostrzegł czegółow zajcia i dopiero władze federacji po zapoznaniu się z zapisem Video orzekały odpowiednią karę!
Krótko mówiąc. Zawiesić do końca rozgrywek za takie coś , bez dwóch zdań. Wszystko widać jak na tacy.
Jak tam ktoś nie dostrzega "pieknego" zamachu ręki i uderzenia celowego w zawodniczkę przeciwnika to ja nie wiem co tam widać. Głaskanie po główce z pytaniem nic CI się skarbie nie stało?
walnęła laska drugą laskę z premedytacją, bez prowokowania (skad my to znamy),a tutaj pier... o tym ze w protokole wszystko cacy.
No i co z tego ze OK? Ile razy to się w swiatowym sporcie zdarza,że coś się zdarzyło poza wzrokiem sędziego albo nie dostrzegł czegółow zajcia i dopiero władze federacji po zapoznaniu się z zapisem Video orzekały odpowiednią karę!
Krótko mówiąc. Zawiesić do końca rozgrywek za takie coś , bez dwóch zdań. Wszystko widać jak na tacy.

WislaLive.pl
-
MAX-Inowrocław
marco ty chyba najwyrazniej nie rozumiesz .. . wszyscy z leszna chyba nie moge powiedziec ze wszyscy wiemy i widzimy specjalne uderzenie Nikity Bell bez dwoch zdan wiec nie wałkuj w kolko jedno i to samo ...
tylko powiem tak nic nie dzieje sie bez przyczyny i skoro chcemy wykluczyc Bell to poprosze to samo zrobic z Grabowska i tyle bo moim zdaniem tam Grabowska ladnie kopnela nasza zawodniczke co niezbyt wyraznie widac na filmie p.s czekam na te wszystkei komentarze ze sobie dopisalem teorie i bronie Bell za wszelka cene ale proponuje przyjrzec sie dlaczego nasza zawodniczka sie przewraca ..tak z siebie to raczej nie bo skocznosc i gibkosc to ona ma doskonalą
tylko powiem tak nic nie dzieje sie bez przyczyny i skoro chcemy wykluczyc Bell to poprosze to samo zrobic z Grabowska i tyle bo moim zdaniem tam Grabowska ladnie kopnela nasza zawodniczke co niezbyt wyraznie widac na filmie p.s czekam na te wszystkei komentarze ze sobie dopisalem teorie i bronie Bell za wszelka cene ale proponuje przyjrzec sie dlaczego nasza zawodniczka sie przewraca ..tak z siebie to raczej nie bo skocznosc i gibkosc to ona ma doskonalą
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.
- patrese
- Kadet
- Kontaktowanie:
Marco pisze:Oglądnąłem sobie filmik i powiem , że niektorzy uważają, że jak pluje ktoś w twarz to mowią ze deszcz pada.
Są jeszcze takie pojęcia jak klasa i honor. Zawodniczki po meczu podały sobie ręce i wzajemnie przeprosiły się. Podpisano protokół pomeczowy, do którego nie wniesiono żadnych uwag. Nic wielkiego się nie stało. Myślisz, że gdyby ten incydent był aż tak poważny, to pominięto by go? Bo mnie jakoś nie chce się w to wierzyć. A niektórzy porównują to do sytuacji Powell-Skerovic... Dwa dni później działacze z Torunia rozdmuchali sprawę i donieśli do PLKK chcąc ratować się po przegranej na parkiecie, by wygrać przy zielonym stoliku.
Nie przypomina Ci to czegoś, na co sami zwracaliście uwagę ostatnio? (konfidenci itd. ...)
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ

MAX-Inowrocław pisze:Takich sytuacji bardzo podobnych na meczach jest bardzo wiele.Jeśli za kazdy taki cios by zawieszać to sporo tych zawodników i zawodniczek by z ligi szybko wyparowało....Dajcie luz....faul niesportowy zdecydowanie TAK....ale pokazówka i ułatwinie innej druzynie pozostanie w lidze....NIE NA MiEJSCU
Calkowicie Cie popieram
Marek1990 pisze:MAX-Inowrocław pisze:Takich sytuacji bardzo podobnych na meczach jest bardzo wiele.Jeśli za kazdy taki cios by zawieszać to sporo tych zawodników i zawodniczek by z ligi szybko wyparowało....Dajcie luz....faul niesportowy zdecydowanie TAK....ale pokazówka i ułatwinie innej druzynie pozostanie w lidze....NIE NA MiEJSCU
Calkowicie Cie popieram
ja bym poprosiła o przypomnienie mi takich akcji z ostatnich meczy, skoro ich tak dużo.
a z moja pamięcia już kiepsko
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
ann pisze:Marek1990 pisze:MAX-Inowrocław pisze:Takich sytuacji bardzo podobnych na meczach jest bardzo wiele.Jeśli za kazdy taki cios by zawieszać to sporo tych zawodników i zawodniczek by z ligi szybko wyparowało....Dajcie luz....faul niesportowy zdecydowanie TAK....ale pokazówka i ułatwinie innej druzynie pozostanie w lidze....NIE NA MiEJSCU
Calkowicie Cie popieram
ja bym poprosiła o przypomnienie mi takich akcji z ostatnich meczy, skoro ich tak dużo.
Nie podami Ci konkretnego przykladu poniewaz dla mnie sa to blachostki i nie wnikam w to! Ale ogladajac mecze koszykowki czesto widze faul niegodny sportowca! Lecz tylko Torun sklada protesty poniewaz liga im 'ucieka"
MAX-Inowrocław pisze: Takich sytuacji bardzo podobnych na meczach jest bardzo wiele.Jeśli za kazdy taki cios by zawieszać to sporo tych zawodników i zawodniczek by z ligi szybko wyparowało.... Very Happy Dajcie luz....faul niesportowy zdecydowanie TAK....ale pokazówka i ułatwinie innej druzynie pozostanie w lidze....NIE NA MiEJSCU
Przyłączając się do prośby Ann, chciałaby też prosić o doprecyzowanie...takich sytuacji jest duży? czy bardzo podobnych sytuacji? bo nie bardzo rozumiem i też sobie nic ostatnio z plkk nie przypominam.
Nie będę rozważać powodów, przyczyn i skutków uderzenia, ani tego jaka powinna być kara, pewne jest jedno- apropos "ułatwienia" pozostania w plkk...zawodnik ma po to mózg żeby myśleć i nie dopuszczać do sytuacji, które mogą zaszkodzić jemu i klubowi.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
Marek1990 pisze:ann pisze:Marek1990 pisze:MAX-Inowrocław pisze:Takich sytuacji bardzo podobnych na meczach jest bardzo wiele.Jeśli za kazdy taki cios by zawieszać to sporo tych zawodników i zawodniczek by z ligi szybko wyparowało....Dajcie luz....faul niesportowy zdecydowanie TAK....ale pokazówka i ułatwinie innej druzynie pozostanie w lidze....NIE NA MiEJSCU
Calkowicie Cie popieram
Nie podami Ci konkretnego przykladu poniewaz dla mnie sa to blachostki i nie wnikam w to! Ale ogladajac mecze koszykowki czesto widze faul niegodny sportowca! Lecz tylko Torun sklada protesty poniewaz liga im 'ucieka"
uderzenie z premedytacja drugiej osoby błachostka...skoro tak uważasz
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
Marek1990 pisze:Ale ogladajac mecze koszykowki czesto widze faul niegodny sportowca! Lecz tylko Torun sklada protesty poniewaz liga im 'ucieka"
Ja widzę sporą różnicę między uderzeniem kogoś z pięści w brzuch, skutkiem którego było niedogranie do końca meczu przez Grabowską,mającą tego dnia super statsy, a np. faulem niegodnym sportowca polegającym na ataku "nie na piłkę" zawodnika biegnącego w kontrze.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
Ałgaja pisze:Marek1990 pisze:Ale ogladajac mecze koszykowki czesto widze faul niegodny sportowca! Lecz tylko Torun sklada protesty poniewaz liga im 'ucieka"
Ja widzę sporą różnicę między uderzeniem kogoś z pięści w brzuch, skutkiem którego było niedogranie do końca meczu przez Grabowską,mającą tego dnia super statsy, a np. faulem niegodnym sportowca polegającym na ataku "nie na piłkę" zawodnika biegnącego w kontrze.
Grabowska po tym faulu grala dalej!!!!
Marek1990 pisze:Ałgaja pisze:Marek1990 pisze:Ale ogladajac mecze koszykowki czesto widze faul niegodny sportowca! Lecz tylko Torun sklada protesty poniewaz liga im 'ucieka"
Grabowska po tym faulu grala dalej!!!!
Jeśli tak, to przepraszam za merytoryczne usterki
- patrese
- Kadet
- Kontaktowanie:
MAX-Inowrocław pisze:Takich sytuacji bardzo podobnych na meczach jest bardzo wiele.Jeśli za kazdy taki cios by zawieszać to sporo tych zawodników i zawodniczek by z ligi szybko wyparowało....Dajcie luz....faul niesportowy zdecydowanie TAK....ale pokazówka i ułatwinie innej druzynie pozostanie w lidze....NIE NA MiEJSCU
A ja tylko dodam, bo może powyższa wypowiedź nie została do końca zrozumiana, że słowo "mecz" nie zawsze musi oznaczać tylko mecz koszykówki kobiet... Co oczywiście nie zmienia faktu, iż każde tego typu przepychanki są czynami negatywnymi. Nawet w hokeju...
P.S. Ałgajo masz oczywiście rację.
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ

-
Don Igłata
- Młodzik
Ałgaja pisze:MAX-Inowrocław pisze: Takich sytuacji bardzo podobnych na meczach jest bardzo wiele.Jeśli za kazdy taki cios by zawieszać to sporo tych zawodników i zawodniczek by z ligi szybko wyparowało.... Very Happy Dajcie luz....faul niesportowy zdecydowanie TAK....ale pokazówka i ułatwinie innej druzynie pozostanie w lidze....NIE NA MiEJSCU
Przyłączając się do prośby Ann, chciałaby też prosić o doprecyzowanie...takich sytuacji jest duży? czy bardzo podobnych sytuacji? bo nie bardzo rozumiem i też sobie nic ostatnio z plkk nie przypominam.
Nie będę rozważać powodów, przyczyn i skutków uderzenia, ani tego jaka powinna być kara, pewne jest jedno- apropos "ułatwienia" pozostania w plkk...zawodnik ma po to mózg żeby myśleć i nie dopuszczać do sytuacji, które mogą zaszkodzić jemu i klubowi.
W wydrukowanym meczu - Jelenia Góra - Brzeg - polowanie na Annę Marczewską przez którąś z bardziej opalonych Amerykanek - złamanie nosa z przemieszczeniem, przerwa w meczu, odwiezienie do szpitala , kroplówka - sędziowie "nie zauważyli"!!! , w protokole pomeczowym nie było, komisarz nie poprawił i też nie uważał za stosowne uzupełnić protokołu. Oczywiście potem ( po dniach) uzupełnione , (po skardze Brzegu
P.S.
Strasznie podoba mi się nick Max - Inowrocław (oczywiście biega o Inowrocław) - pozdro - kiedyś Żupa Solna - ul. Pakoska.
Odchudzałem się dwa tygodnie - straciłem 14 dni!
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”