2 runda PO: TS Wisla Kraków-AZS PWSZ Gorzów Wlkp.3-0

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 16 kwietnia 2007, 17:30

P.OLD pisze:
AroGW pisze:Ciekawe czy kiedyś doczekamy się powtórek wideo dla sędziów. Jak są ślepi to trzeba im pomóc.

w NBA/WNBA masz na przyklad.... w przyszłym roku Fiba ma to testować w fazie grupowej Euroligi/Pucharu Uleb.... nie pamiętam dokładnie. ale niestety u nas nie na każdym meczu jest kamera .... a co dopiero 4 czy 5 dla samych sędziów.... pomyłki sędziowskie to też element tej gry ... niekiedy są na twoją korzyść a czasem przeciw tobie .... nic na to nie poradzisz ....

Heh tylko czemu pomylki w 80% zdazaja sie na korzysc druzyn wyzej notowanych :D I tak jest w kazdym chyba sporcie zespolowym :)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
P.OLD
Młodzik

Postautor: P.OLD » 16 kwietnia 2007, 19:03

Wisła wielokrotnie tego doświadczyła grająć w Europejskim pucharach w noge ... patrz Ateny .... :/

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 16 kwietnia 2007, 19:20

P.OLD jak najbardziej sie z Toba zgadzam, ze pomylki sa czescia sedziowania ale nie takie cos co oni zrobili w Gorzowie...przytocze choc dwa przyklady:
1. Chamique uderza lekko bo lekko Madzie Kozdron w glowe a sedzie widzac to bo stal metr od tej sytuacji usmiechnal sie i pobiegl za akcja...parol
2. koncowka meczu gdzie Gorzowianki byly minimalnie 3 razy faulowana przy wyprowadzaniu pilki, dwa razy pod wlasnym koszem a pozniej Aga SZot wypychana przez Ane De Forge nie powiem ze sedzia stal takze metr od tej akcji

No coz takie bywa wlasnie sedziowanie w Polsce, gdzie sedzia widzi to co chce zobaczyc a to czego nie chce to juz nie (czyt. faul Bell na Grabowkiej)...nic z tym nie zrobimy...mamy sedziow jakich mamy i wypadaloby tylko nad tym ubolewac

Ac o do meczu nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem bo sie stalo, nalezy sie cieszyc ze nasze dziewczyny zagraly tak dobrze i ze potrafia nawiazac wyrownana walke z kazdym nawet z takimi firmami jak Wisla czy Lotos...a teraz tylko i wylacznie gpracym dopingiem nalezy je wspomoc w meczach o braz ktory wdlug mnie sie naszym zawodniczkom jak najbardziej nalezy

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

kmitek85
Nowy na forum

Postautor: kmitek85 » 16 kwietnia 2007, 20:08

Co tu dużo gadać. Ci co widzieli to wiedzą, że sędziowie wydrukowali ten mecz i może zakończmy na ten temat już. Teraz dla nas liczy się mecz z CCC a dla Wisły z Lotosem. Więc powodzenia :lol:

Awatar użytkownika
P.OLD
Młodzik

Postautor: P.OLD » 16 kwietnia 2007, 20:09

oglądałem ten mecz na tv jednym okiem patrząc na wynik, a drugim na zeszyt.... tej sytuacji z Ch.H. nie widziałem - nie wypowiadam sie ... co do akcji z ostatnich sekund ... faul zawodniczek Wisły był znacznie wcześniej niż ta sytuacja z autem .....

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 16 kwietnia 2007, 21:36

P.OLD pisze:Wisła wielokrotnie tego doświadczyła grająć w Europejskim pucharach w noge ... patrz Ateny .... :/

Heh :D Ja mowie o krajowych boiskach. :D
A to co zrobil w atenach sedzia to rowniez wolalo o pomste do nieba, gdyz Penksa strzelil prawidlowo gola a ten F$%$#R pozbawil kibicow wielu emocji w LM i duzych pieniedzy Biala Gwiazde.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
cesare
Żak

Postautor: cesare » 17 kwietnia 2007, 16:43

a co zrobili z Hiszpania w Korei ?
jedno jest pewne tych pomyłek jest za dużo !
zacytuję Pawła Zagumnego z dzisiejszego numeru PS:"Sędziowie powinni być karani za błędy. My, jak źle gramy, to ponosimy konsekwencje w klubie, a sędzia się pomyli, powie przepraszam i jest OK?"
i ma rację bo gdybyśmy wygrali (AZS Gorzów) to przedłużylibyśmy szansę na awans do Wielkiego Finału .. fakt, że minimalne szanse ale w sporcie wszystko może się zdarzyć .. także to .. na początku wydawało mi się że wreszcie poziom sędziowania będzie stał na wyższym poziomie .. zawitało do nas 3 arbitrów a poziom był gorszy niż przed .. czyli gdy było ich dwóch .. co wnieśli to tylko to że Klub musiał więcej płacić za ich prace .. no nic pozostaje nam mieć nadzieję że poziom sędziowania będzie stał na wyższym poziomie niż to miało miejsce u nas ..
Gorzów To jest Potęga !
Gorzów Najlepszy Jest !
Gorzów Trzeba Szanować!
Gorzów Nasz AZS i ZKS! :D:)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 17 kwietnia 2007, 16:59

"Po celnym rzucie Wielebnowskiej wydawało się, że już jest po wszystkim. W sobotę naszym akademiczkom trudno jednak było odebrać wiarę w sukces. Po chwili Wisła miała tylko punkt przewagi - 77:76. Dzięki odważnej akcji Aleksandry Karpińskiej. Nasza kapitan przy celnym rzucie była faulowana i trafiła też dodatkowego osobistego.

Niestety dalej mieliśmy już tylko komedię pomyłek. Spudłowały wiślaczki. Piłkę zebrała Katarzyna Czubak. Była co najmniej dwa razy ewidentnie faulowana (powinny być za to rzuty wolne). Potem rywalki niezgodnie z przepisami zaatakowały kozłującą piłkę Karpińską. Gwizdki sędziów odezwały się jednak dopiero na 2,8 s przed końcem, gdy spychana przez rywalkę, trzymająca piłkę Agnieszka Szott nadepnęła na boczną linię. Niesmak był wielki. Hala huczała. Widzowie chórem wysyłali arbitrów do pracy do drukarni, a zdegustowany wydarzeniami na boisku trener AZS PWSZ Sowood Dariusz Maciejewski zakazał swoim zawodniczkom atakować krakowianki i nakazał przeczekać ostatnie sekundy spotkania na swojej połowie."

Źródło Gazeta Wyborcza :D

Hehe i wszystko jasne :D :D :D

tomaszek

Postautor: tomaszek » 17 kwietnia 2007, 17:04

No tak nawet media to zauważyły. Ale my wszyscy pewnie jesteśmy gamonie i debile. A na dodatek źle widzimy no bo przecież wszystko było w porządku. Wiec dajmy już sobie spokój bo z głupotą i ślepotą sędziów nie wygramy. Szkoda juz słów.

Lepiej teraz zabrać sie za walke o 3 miejsce. Bo jest szansa że Polska dostanie 3 miejsca w Eurolidze. (dziś gdzieś to wyczytałem. chyba PAP podało taką informacje.)

Awatar użytkownika
diablewcielone:P
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: diablewcielone:P » 17 kwietnia 2007, 17:16

2 mamy, ale nie sądze, że trzecie nam dadzą, nikt więcej nie gra nawet w Pucharze Fiba ( może warto by spróbować - Gorzów, Polkowice), inne kraje z tej listy wystawiają tam swoich reprezentantów a my nic, więc za co :?: za ładne oczy :roll: , jak nam dadzą to 3 miejsce to będziemy mieć gigantycznego fuksa, miejsce dostaną prędzej Słowaczki(nie mają miejsca), Turczynki(dobry sezon Fenerbache), zresztą tu są 24 miejsca

fearless pisze:All 24 quotas: Russia 4, France 4, Spain 2, Poland 2, Hungary 2, Czech Republic 2, Turkey 2, Italy 1, Belgium 1, Bulgaria 1, Israel 1, Lithuania 1, Latvia 1.

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 17 kwietnia 2007, 17:53

Gorzów nie jest przygotowany organizacyjnie ani do Euroligi ani do pucharu fiba. Na to potrzeba pieniedzy i duzo lepszego składu. Trzeba na to jeszcze czasu
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

odyniec
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: odyniec » 17 kwietnia 2007, 18:20

Endrju pisze:Hala huczała. Widzowie chórem wysyłali arbitrów do pracy do drukarni

drukarnia byla zaraz po: "Sedzia c......j" ;]

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 17 kwietnia 2007, 18:24

elen pisze:Gorzów nie jest przygotowany organizacyjnie ani do Euroligi ani do pucharu fiba. Na to potrzeba pieniedzy i duzo lepszego składu. Trzeba na to jeszcze czasu

jesli chodiz o eurolige to sie zgadzam. Natomiast co do pucharu FIBA, to sadze ze Polkowice czy Wy macie skald uprawniajacy do gry w tym pucharze (pomijam kwestie finansowe). gra tam sporo naprawde przecietnych zspolow i sproo sredniakow. Naprawde mocnych zespolow nie ma wcale az tak duzo, zwlaszcza ze teraz w eurolidze zagra o 6 wiecej druzyn.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

kmitek85
Nowy na forum

Postautor: kmitek85 » 17 kwietnia 2007, 18:27

Tylko GORZÓW AZS :P

Awatar użytkownika
diablewcielone:P
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: diablewcielone:P » 17 kwietnia 2007, 20:10

poza tym byłby to doskonały sprawdzian dla Waszych zawodniczek, które w końcu mogłyby nabrać więcej ogrania międzynarodowego, co zaprocentowałoby w lidze jak i dla reprezentacji

więcej drużyn w rozgrywkach międzynarodowych/europejskich(na jedno wychodzi) to większy pożytek dla reprezentacji w postaci kadrowiczek z "obyciem", jak i rozwój dyscypliny

tylko trzeba w końcu spróbować.....:roll: co jednak w realiach ligi nie jest takie oczywiste

kmitek85 pisze:Tylko GORZÓW AZS :P

bez spamu prosimy, posty można nabijać w inny sposób
Ostatnio zmieniony 17 kwietnia 2007, 20:12 przez diablewcielone:P, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”