MTK wycofało się z rozgrywek!

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

pietrek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: pietrek » 27 października 2007, 18:20

Szczerze mowiac, to ja sie nie dziwie,ze klub upadl.
Tak niezorganizowanego klubu, to ja w zyciu nie widzialem. Klub byl spisany na straty, bo nie umial sie przystosowac do profesjonalnych, nowoczesnych zasad.

Po pierwsze hala-obskurna, mala i nie przystosowana do profesjonalnych rozgrywek (ale to juz wina miasta, nie klubu, lecz kto to slyszal, zeby w XXI w. grac w takiej hali). Nie majaca zadnego zaplecza socjalnego. Konferencje odbywajace sie w kawiarni.
Kazdy moze se wejsc "z ulicy" prosto do szatni. Lawki trenerskie umieszczone przy samym boisku-trener wyprostuje nogi, to zaraz sie ktos moze potknac z grajacych, podobnie z pierwszym rzedem widowni (w sumie gdzie indziej nie ma miejsca).

I jeszcze ten klub, w ktorym szuka sie sponsorow, niczym zebrak. Umieszcza sie reklamy niczym ogloszenia w gazecie. Wystarczy, ze "sponsor"-reklamodawca da pare zlotych i wystarczy. Lapiac kazda okazje, zamiast skombinowac porzadnego jednego sponsora. Troche wstyd, gdy na hali wisi reklama n-tej szwalni czy czegos tam innego z jednej z podpabianickich wsi (nie obrazajac przy tym mieszkancow). Mimo to nie potrafi sobie zapewnic stabilnosci finansowej.

Czytalem wywiad z Perlinska, po przejsciu do Torunia, w ktorym wyjasnia jak bardzo profesjonalnym klubem bylo MTK:

Myślę, że to najlepsze rozwiązanie. Bardzo chciałam odejść z Polfy Pabianice. W ostatnim sezonie nękały nas problemy kadrowe i finansowe. Takich nie powinno być w Enerdze. Bardzo się cieszę, że pojawiła się oferta z Torunia.
oraz
O moim transferze zadecydowało to, jak dobrze zorganizowany jest toruński klub. To będzie dobry sezon

Sytuacja w klubie wygladala jak w jakims V ligowym klubie, borykajacym sie z coraz to rozmaitszymi problemami (bez zadnych aluzji...)

I jak dlugo mozna bylo grac jednym zespolem caly sezon? Powinno byc wiecej mlodych na zmiany. I jeszcze ta polityka sciagania "pseudokoszykarek", ktorym placilo sie kupe kasy, a ta sie potyka o wlasne nogi, albo nie potrafi rzucic do kosza (ta Bulgarka i jeszcze tam jakies byly). Albo myslenie, ze jak jest czarna , to ze jest mistrzynia kosza (nie jestem rasista, ale jakos to trzeba bylo ujac). I na takie "koszykarki" byla kasa.

Jesli ktos chcialby odbudowac pabianicka koszykowke, to powinien zaczac od wybudowania nowej hali (lub gruntownie przebudowac stara, tak zeby oddawala wrazenie wiekszej), ktora by posluzyla na kolejne 50 lat,
i musialby zaczac prace od poczatku (praca z mlodzieza). Bo to nie ma sensu odgrzewanie w kolko tego samego kotleta, ktory juz kilka lat byl zgnity.

jana zasze

Postautor: jana zasze » 27 października 2007, 21:28

zatrudnijmy KRUPSKA ona ma kase odbuduje Pabianicki klub... :evil:

pietrek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: pietrek » 27 października 2007, 22:44

Tutaj moznaby gdybac i roztrzasac jeden temat na kilkanascie stron, a prawda jaka byla taka jest. Włókniarza juz nikt nie wroci. Pozostanie teraz w naszej pamieci. MTK jako ostatni spadkobierca i kontynuator włókniarskich sukcesow oglosil chyba juz upadlosc? A to cale PTK to smiech i w ogole. Odcieli sie od sukcesow i tradycji pabianickiego basketu. Nawet w ktorejs tam lidze, gdyby jednak udalo im sie zagrac jeszcze w tym sezonie, mielibysmy spiewac na meczach Ptk o tradycji, ukochaniu itp? To sie mija z celem i z wiara. To juz nie bedzie ten sam Włókniarz co byl chocby w postaci MTK, jego oficjalnego kontynuatora. A to Ptk nic nie odziedziczylo, oprocz odpowiedzialnosci za bronienie honoru pabianickiej koszykowki (oby nie zamazali tego, co wywalczyl Włókniarz).

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 27 października 2007, 22:52

Pabianice zagraja w tym roku jednak w I lidze. Z tego co wiem, to we wtorek maja rozegrac 1. mecz. (liga juz ruszyla, chyba 4 kolejki rozegrane i PTK bedzie musialo je nadrobic)

zawodniczka...

Postautor: zawodniczka... » 28 października 2007, 01:17

rozumiem was jako kibicow..ale zarzad klubu ie mogl dalej cignac dlugow pan Grzanka wiele zrobil i wiele naprawil bledow ktore popelnil pan grabarczyk a popelnial je wiedzac o tym;/ i co i nikt wtedy nie mogl mu powiedziec ze zle sie to skonzcy?? placik o parenascie tysiecy zlotych wiecej za cos za co teraz palcimy o wiele mniej
!! takie lewe faktury wprowadzal do rachunkowosci klubu;/ my jako zawodniczki rowniez jestesmy przybite i mimo ze chyba moze nie wszystkie ale pare z nas mialo propozycje za wiesksze pieniadze nie zostawimy klubu bo chcemy wywalczyc extra klase i pokazac wszytskim ze na to zaslugujemy a tymbardziej ze pabianicer na to zasluguja bo teraz mijalby 30\rok extraklasy w pabianicach..ale mysle ze moglibyscie nas wspomoc a wygrywaniu meczy i dazeniu do celu pozdrawiam

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 28 października 2007, 01:20

Trochę obiektywizmu panowie. Jak już ktoś napisał - nie można posądzać jedej osoby o upadek klubu. Jaka ona była i jest wszyscy wiedzą i ktoś 'mądry' z pabianickich działaczy mimo wszystko podpisał z nią kontrakt. Ponadto gdzieś ktoś pisał o 800tyś długu. Ja rozumie że oni mają dług wobec Krupskiej - ale raczej 10 razy albo więcej mniejszy. Więc po co ta cała awantura i obwinianie jednej osoby. Winni są działacze - niegospodarni i podpisywujący magiczne kontrakty z których nie są w stanie się wywiązać.

Jeżeli wystartujemy w 1 lidze to bardzo fajnie. Rozumie że jako całkowicie nowy klub bez tradycji i żadnych zobowiązań. Dobre i to że koszykówka z Pabianic nie zginie - a jak wcześniej pisałem awans z 1 ligi nie wydaje się czymś szczególnie trudnym. Ciekawe tylko jak długo będziemy nad kreską, bądź równo z nią. Mam nadzieję że działacze mając na uwadze ostatnie wydarzenia 'pójdą po rozum do głowy' i zatrudnią dobrego księgowego. A sami będą rozsądnie gospodarowali tym co mają.

Jedno mnie tylko martwi - działacze którzy doprowadzili do upadku MTK powinni mieć zakaz działania w nowym klubie i w całym sporcie - natomiast u nas zanosi się na zmianę szyldu i jedziemy dalej. Przykro mówić ale ludzie muszą odpowiadać za swoje czyny i decyzje a w obecnej sytuacji się na to nie zanosi.

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 28 października 2007, 11:43

Dopóki w tym klubie będzie grała Renia Piestrzyńska i dziewczyny z Pabianic, dopóty będzie Włókniarz, a rozpisywanie się o nazwach nie ma sensu, tak naprawdę to tylko My decydujemy czy to jest Włókniarz czy nie. Mam nadzieję, że wielu tych internetowych kibiców Włókniarza zobaczymy przy grobie Małgosi Gliszczyńskiej w czwartek.
Włókniarz ciągle jest w naszych sercach i pamięci...
PS: Jeśli zagrają w I lidze, to najlepszym podziękowaniem dla bandy kretynów z PLKK za to co zrobili, byłoby wywalczenie awansu, ja w to wierzę
"...moja wiara to wszystko co mam... WŁÓKNIARZ..."

O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

pietrek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: pietrek » 28 października 2007, 11:53

w sumie sie zgadzam, ze musimy jednak bronic honoru naszego basketu i pokazac tym z plkk, ze Pabianice sie nadal licza i uswiadmic im jaki popelnili blad wywalajac Pabianice (juz nie konkretny klub, ale ogolnie miasto) poza rozgrywki ekstraklasy. Oby nie prowadzilili tylko polityki srowadzania przereklamowanych superkoszykarek, tylko zeby sie skupili na mlodziezy i na tym co jest odbudowywali ekipe na powrot do ekstraklasy.

gosc!!!!!!!!

Postautor: gosc!!!!!!!! » 03 listopada 2007, 13:20

to jest jakas masakra!!!!!!!! jak mozna powiedziec ze polfa pabianice nie ma tradycji sportowych i ze jest to niemoralne do innych zawodniczek zeby wystartowaly w nastepnym sezonie- takie slowa padly z ust pana Zycha!!!!!!!plkk dalo klubowi pewne wymogi zeby mogli wystartowac i WIEM ze pabianice spelnily wszystkie te ciezkie warunki a i tak ich nie dopuscili do rozgrywek!!!!! ile klubow w polsce nie ma problemow finansowych -moze jeden albo dwa! jest to jeden wielki uklad i mam nadzieje ze dla prezesa pewnego klubu ktory byl tak badzo przeciwko wystartowaniu pabianic w niedlugim czasie los sie odwroci pozdrawiam!!!!!!!

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 03 listopada 2007, 13:35

Belfer pisze:kibiców Włókniarza zobaczymy przy grobie Małgosi Gliszczyńskiej w czwartek.
nikt jej nie poznałem ale z opwiesci ojca wiem, że jeste ważna postacią naszego klubu wiec jak co roku byłem tam :!:
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 03 listopada 2007, 15:39

Wg "Expressu Ilustrowanego" pierwszy mecz w poniedziałek u nas ze Zgierzem, ale bez publiczności :shock: , bo PTK nie ma jeszcze zgody na organizację masowych imprez.

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 03 listopada 2007, 16:33

ziutek_pabianice pisze:Wg "Expressu Ilustrowanego" pierwszy mecz w poniedziałek u nas ze Zgierzem, ale bez publiczności :shock: , bo PTK nie ma jeszcze zgody na organizację masowych imprez.
hmm ale w poniedziałek i tak nie mam czasu więc :] ale w sobote wszyscy się zbieramy :D mecz z viceliderem :D z KS Żyrardowianka Żyrardów

kto może i chce 10.11.2007 r
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”