TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kuba
Oldboy

Re: TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Postautor: Kuba » 16 października 2011, 13:37

czy ktoś mógłby doprecyzować moją poniższą wypowiedź -

w tym sezonie wszedł KRETYŃSKI (moim zdaniem) przepis odnośnie dziewczyn z rocznika 91. (czyli tego, który pod wodzą Jabłońskiej wywalczył krążki na ME) mianowicie w przypadku gdy taka koszykarka wystąpi (nawet minutę) w spotkaniu ekstraklasy - nie może następnego dnia grać w I lidze :shock: czyli tym sposobem dziewczyny, które wyróżniają się np. w czasie treningów, nie mogę dostać szansy w ekstraklasie, bowiem są skreślone w ten weekend w występie w I-ligowych rezerwach, gdzie wiadomo, że pograją więcej i są drużynie dużo bardziej potrzebne... i nie dotyczy to młodszych roczników. nie widzę żadnego sensu w takim rozwiązaniu :roll:

ktoś mógłby to jakoś sensownie wyjaśnić, bo jak dla mnie to jakiś mało śmieszmy żart ze wszystkich dziewczyn z rocznika 1991...

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 16 października 2011, 13:45

kretyński? DEBILNY przepis!!! komu ma on słuzyc?? Na pewno nie rozwojowi koszykarskiemu dziewcząt! Juz myslalem ze dochodzimy do normalnosci a tu raz rzuca sie klody pod nogi kibicom,polkom teraz juniorkom. Gdzie wladze plkk zmierzaja? Do pustych hal? Juz nie sa pelne a za jakis czas reszta ludzi opusci te obiekty. Zostana tylko dla których koszykówka to drugi dom lub coraz gorszy interes.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

A.R.C.H.I. ball
Młodzik

Postautor: A.R.C.H.I. ball » 16 października 2011, 21:13

Co się dzieje z Martą Urbaniak (Artego Bydgoszcz) ????

Fantastico
Nowy na forum

Postautor: Fantastico » 17 października 2011, 08:20

Z tego co wiem kontuzja barku, do treningów wraca może w tym tygodniu.

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 17 października 2011, 08:36

Szczechowiak w Pruszkowie

bigbird
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: bigbird » 17 października 2011, 09:04

tommiiii pisze:Szczechowiak w Pruszkowie

Źródło?

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 17 października 2011, 10:00

informacja własna

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 17 października 2011, 10:25

można na zielono dać:)
ObrazekObrazek

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 17 października 2011, 15:27

rzymi pisze:można na zielono dać:)

a czy ktoś ma jakieś wątpliwości, kiedy fakt podaje sam pan red. 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 17 października 2011, 22:12

Elektroniczna biblioteka tylko w PLKK!
2011-10-11 12:47

Polska Liga Koszykówki Kobiet jako pierwsza liga koszykarska w Polsce wprowadziła wraz z początkiem sezonu 2011/2012 elektroniczną bibliotekę meczów. Nagrania wideo ze wszystkich spotkań Ford Germaz Ekstraklasy już kilka godzin po meczu dostępne są on line dla wszystkich klubów co zdecydowanie ułatwia szkoleniowcom drużyn przygotowanie się do kolejnego meczu.

- Dotychczas kluby w pierwszym dniu roboczym po meczu wysyłały za pośrednictwem przesyłki kurierskiej płyty DVD z meczami do siedziby PLKK do Wrocławia, jeżeli mecze odbywały się w weekend to płyty trafiały do naszej siedziby we wtorek. W środę trwało wielkie kopiowanie płyt i materiał był wówczas wysyłany do klubów, które zamawiały płyty z odpowiednimi meczami. Tym sposobem kluby miały wideo z meczami swoich rywali najwcześniej w czwartkowe przedpołudnie. Od początku tego sezonu wdrożyliśmy narzędzie elektroniczne, które daje klubom możliwość pobierania wideo z każdego meczu o dowolnej porze. Teraz obowiązkiem gospodarza meczu nie jest już wysyłanie płyt, a jedynie wgranie meczu na serwery PLKK. Regulaminowo kluby mają czas do godziny 15 następnego dnia po meczu, ale już po trzech pierwszych kolejkach widzimy, że wiele klubów robi to znacznie wcześniej, dzięki czemu inne zespoły mogą korzystać z materiału wideo już dobę po meczu. Nowe rozwiązanie to oszczędności finansowe dla klubów, które nie muszą już wysyłać płyt kurierem do ligi oraz oszczędność czasu dla samej ligi, gdzie zawsze w środę trwało wielkie kopiowanie płyt, które zajmowało pracowników PLKK odciągając od innych ważnych obowiązków - chwali nowe rozwiązanie wiceprezes PLKK Grzegorz Ziemblicki.

Po pierwszych kolejkach Ford Germaz Ekstraklasy widać, że pomysł był trafiony, kluby bardzo chętnie korzystają z tego narzędzia o czym świadczą statystyki ponad 250 GB transferu w ciągu 10 dni.

- Bardzo się cieszymy, że jako pierwsza liga koszykarska w Polsce wprowadziliśmy takie narzędzie, musimy iść z duchem czasu, a takie rozwiązania oszczędzają czas i pieniądze w skali całej ligi – podsumował krótko nowe narzędzie prezes PLKK Wiesław Zych.

Wszystkie mecze Ford Germaz Ekstraklasy będą dostępne dla klubów do zakończenia rozgrywek, potem dane zostaną zarchiwizowane.

www.plkk.pl

----

Pomysł świetny, ale fajnie by było, gdyby kibice też mieli do tego dostęp - przynajmniej do archiwum.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 17 października 2011, 22:20

reaktywacja pisze:
Pomysł świetny, ale fajnie by było, gdyby kibice też mieli do tego dostęp - przynajmniej do archiwum.

fajnie by było,ale wtedy ta strona padnie,bo słyszałem, że przy większej "pobierce" (patrz ile pobrano w ciągu 10 dni) już się zawiesza. 8)
PS.Kluby oszczędzają z wysyłaniem tzw. "emisarjuszy" na dany mecz choć ja zawsze będę zdania, że nawet najlepszy obraz z kamery nie odda osobistej obecności na spotkaniu.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 18 października 2011, 14:38

Ewelina Gala w Tęczy Leszno :shock:

źródło : sport.pl

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 18 października 2011, 15:05

Ewelina Gala nie jest już koszykarką Lotosu Gdynia. Rozwiązany kontrakt

Skrzydłowa Ewelina Gala nie jest już zawodniczką Lotosu Gdynia. Kontrakt został rozwiązany za porozumieniem stron. Zawodniczka po ciężkiej kontuzji miała niewielkie szanse na grę w pierwszej drużynie.
- O rozwiązaniu kontraktu zadecydowały względy czysto sportowe - tłumaczy prezes Lotosu Mieczysław Krawczyk. - Ewelina po ciężkiej kontuzji zerwania więzadła krzyżowego kolana miała poważny problem z powrotem do dawnej dyspozycji. Miała niewielkie szanse na grę w pierwszej drużynie, z kolei brylowała w meczach rezerw. Innymi słowy, na pierwszą drużynę była za słaba, na drugą jest za dobra. Nie chcemy blokować jej rozwoju - zaznaczył Krawczyk.
Gala przybyła do Gdyni w połowie sezonu 2009/10, lecz kontuzja, odniesiona na samym jego początku, wyeliminowała ją z gry do końca rozgrywek. W trakcie przygotowań do kolejnego sezonu uraz się odnowił. W obecnym zaś Gala wystąpiła w zaledwie jednym meczu Ford Germaz Ekstraklasy, natomiast w barwach drugiej drużyny Lotosu, GTK Wejherowo, prezentowała się znakomicie. Zdobywała średnio 15 punktów i 6,5 zbiórki w każdym meczu.
Skrzydłowa będzie kontynuować karierę w Tęczy Leszno. - Trafi tam pod opiekę trenera Dariusza Raczyńskiego, mojego zaufanego przyjaciela - wyjaśnia Krawczyk. - Jestem przekonany, że pomoże Ewelinie w dalszym rozwoju.
Po czterech kolejkach obecnego sezonu Tęcza zajmuje 11. miejsce w tabeli Ford Germaz Ekstraklasy z dorobkiem pięciu punktów. Lotos jest piąty, ale do liderującego CCC Polkowice traci zaledwie jeden punkt.
http://www.sport.pl

taaa na pewno ten pseudo-trenerzyna Raczyński pomoże Ewelinie w dalszym rozwoju... prezes Krawczyk to ma poczucie humoru. plus jest jednak taki, że w Lesznie będzie miała okazję grać. może się kiedyś dostanie pod skrzydła dobrego szkoleniowca i jeszcze ludzie z niej będą:)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 18 października 2011, 15:54

Świetny ruch w obliczu naszego bogactwa i urodzaju podkoszowego.... Nie daj Boże jakaś kontuzja i jesteśmy w czarnej du..dziurze. W meczach z ŁKS-em czy MUKS-em mogła dostać spokojnie 10-15 minut... Tak na dobrą sprawę to z nią czy bez niej - mocniejsze zespoły będą nam robić jesień średniowiecza na desce, zwłaszcza w Euro (Galata, Ros Casares...). Bo pod koszem wyglądamy niestety najsłabiej.

No ale nic. Wszystkiego dobrego w nowym klubie dla Eweliny, oby grała dużo i bez kontuzji.
ObrazekObrazek

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 18 października 2011, 17:27

No nie, wypowiedź Krawczyka na temat rzekomej pomocy Raczyńskiego w rozwoju Gali zupełnie mnie rozbawiła. :lol: Widać, że ta przyjaźń odebrała Mietkowi trzeźwą ocenę sytuacji - właśnie "trzeźwość" w odniesieniu do osoby "trenera" R. jest nieprzypadkowym określeniem. 8) :roll: Tak czy inaczej, Gala na pewno sporo pogra w Lesznie i może zaliczy całkiem ciekawy sezon.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”