SEZON 2014/2015 - dyskusja ogólna
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Re: SEZON 2014/2015 - dyskusja ogólna
Pierwsza czesc sezonu zasadniczego (12 kolejek) za nami wiec skusze sie moze o male podsumowanie wystepow AZSu Gorzow.
Z 12 meczow wygralismy 9 a 3 przegralismy (z czego raz frajersko w Polkowicach wygrany mecz + bardzo zaciety do ostatnich minut u siebie z Wisla /ktora chcac nie chcac jest poprostu poza naszym zasiegiem/ rowniez blamaz w Toruniu (ktory mozna wybaczyc ze wzgledu na poczatek sezonu).
Przed sezonem zespol skazywany przez wielu na zajecie miejsca na pograniczu play off/play aut bardzo zaskakuje swoja gra. Uwazam ze duza w tym jest zasluga TRENERA ktory zbudowal z tych klockow naprawde fajna druzyne, a takie zawodniczki jak Szajtauer czy Czarnodolska (11 razy w S5) sa coraz mniej anonimowe. Kazda zawodniczka wnosi swoja cegielke w zwycięstwa mojego zespolu.
W rundzie rewanzowej gramy mecze u siebie z Toruniem, Polkowicami, Sleza, Lublinem,
Na wyjezdzie: Bydgoszcza, Gdynia, Siedlcami, Rybnikiem Widzewem i Wisla.
Kluczowe mecze rozegramy w styczniu i jezeli uda nam sie obronic swoja hale w meczach z Toruniem i CCC jak rownie nie przegrac w Bydgoszczy wysoka liczba punktow mozemy bardzo przyblizyc sie do zajecia min. 3 miejsca przed play-off (tutaj chcialem pozdrowic pana koszykasza ktory piał niejednokrotnie /wrecz kilka razy sie powtarzal/ o 9-10 miejscu po sezonie) co moze spowodowac ze sezon skonczymy w bardzo dobrych humorach.
Czas na pierwszy sprawdzan z Toruniem... /chociaz pierwszy mecz po swietach to jedna wielka niewiadoma dla obydwu druzyn... / chociaz atut wlanej hali powinien przemawiac za zespolem z Gorzowa.
Z 12 meczow wygralismy 9 a 3 przegralismy (z czego raz frajersko w Polkowicach wygrany mecz + bardzo zaciety do ostatnich minut u siebie z Wisla /ktora chcac nie chcac jest poprostu poza naszym zasiegiem/ rowniez blamaz w Toruniu (ktory mozna wybaczyc ze wzgledu na poczatek sezonu).
Przed sezonem zespol skazywany przez wielu na zajecie miejsca na pograniczu play off/play aut bardzo zaskakuje swoja gra. Uwazam ze duza w tym jest zasluga TRENERA ktory zbudowal z tych klockow naprawde fajna druzyne, a takie zawodniczki jak Szajtauer czy Czarnodolska (11 razy w S5) sa coraz mniej anonimowe. Kazda zawodniczka wnosi swoja cegielke w zwycięstwa mojego zespolu.
W rundzie rewanzowej gramy mecze u siebie z Toruniem, Polkowicami, Sleza, Lublinem,
Na wyjezdzie: Bydgoszcza, Gdynia, Siedlcami, Rybnikiem Widzewem i Wisla.
Kluczowe mecze rozegramy w styczniu i jezeli uda nam sie obronic swoja hale w meczach z Toruniem i CCC jak rownie nie przegrac w Bydgoszczy wysoka liczba punktow mozemy bardzo przyblizyc sie do zajecia min. 3 miejsca przed play-off (tutaj chcialem pozdrowic pana koszykasza ktory piał niejednokrotnie /wrecz kilka razy sie powtarzal/ o 9-10 miejscu po sezonie) co moze spowodowac ze sezon skonczymy w bardzo dobrych humorach.
Czas na pierwszy sprawdzan z Toruniem... /chociaz pierwszy mecz po swietach to jedna wielka niewiadoma dla obydwu druzyn... / chociaz atut wlanej hali powinien przemawiac za zespolem z Gorzowa.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Gorzów w płaczu....trener Torunia ich chwali na konfie, a oni publicznie równają Go z błotem, narzekają na sędziów, komisarza. Polskie szambo
A ten statystyk z Gorzowa to miszcz
Re: TBLK - 15 kolejka (17-18.01.2015)
czy ktoś może wyjasnić czemu Gorzów gra dwa mecze w ciągu 24 godzin 22.01 Widzew i 23.01 CCC, czyżby ten drugi mecz był dla nich mniej ważny???
Re: TBLK - 15 kolejka (17-18.01.2015)
bodek38 pisze:czy ktoś może wyjasnić czemu Gorzów gra dwa mecze w ciągu 24 godzin 22.01 Widzew i 23.01 CCC, czyżby ten drugi mecz był dla nich mniej ważny???
Drugi mecz odbywa się w ramach Final Six Pucharu Polski organizowanego w Bydgoszczy w dniach 23-25.01.2015.
http://www.basketligakobiet.pl/aktualnosci/n/9601/kto-z-kim-w-final-six-pucharu-polski-kobiet-.html

tyle to wiem ale wynika z tego że ten drugi mecz bedzie na zasadzie byle się go rozegra bez nacisku na wynik czyli tzw odpuszczanie
Podejście Gorzowa do PP jest raczej znane od lat, wiec taki manewr nie może dziwić.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
czy ktoś się orientuje jak uruchomić transmisje z Pucharu Polski z tego co widzę to jest to w dodatku płatne super
No proszę, jakie europejskie posiłki do WNBA. Najpierw Marta Xargay, Ana Dabovic a teraz Elina Babkina. Ciekawe kto jeszcze dostąpi zaszczytu w tym sezonie.

Tak to jest. Amerykankom się grać w WNBA nie opłaca, to przychodzą Europejki.
Jakby ktoś nie zauważył - Taurasi w tym sezonie niet, bo tak powiedziało UMMC.
Jakby ktoś nie zauważył - Taurasi w tym sezonie niet, bo tak powiedziało UMMC.
A co - lato ma po to, aby zasłużenie odpoczywać w ojczyźnie od trudów europejskiego sezonu, a nie tracić siły na jakieś niepotrzebne gierki. 
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
-
reaktywacja
- Junior
paulo2907 pisze:A co - lato ma po to, aby zasłużenie odpoczywać w ojczyźnie od trudów europejskiego sezonu, a nie tracić siły na jakieś niepotrzebne gierki.
To będą bardzo dobrze opłacone wakacje.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
nieoficjalnie od jakiegoś czasu, a opublikowane wczoraj.
więcej:
http://wyborcza.biz/biznes/1,100969,174 ... arska.html
"Rezygnujemy ze wsparcia kolarstwa górskiego oraz koszykówki na rzecz grupy kolarstwa szosowego CCC Sprandi Polkowice. Będziemy na ten cel przeznaczać 0,5% przychodów grupy CCC, co w tym roku daje kwotę 13 mln zł" - powiedział w rozmowie z ISBnews Dariusz Miłek prezes i główny udziałowiec .
więcej:
Kuba pisze:nieoficjalnie od jakiegoś czasu, a opublikowane wczoraj."Rezygnujemy ze wsparcia kolarstwa górskiego oraz koszykówki na rzecz grupy kolarstwa szosowego CCC Sprandi Polkowice. Będziemy na ten cel przeznaczać 0,5% przychodów grupy CCC, co w tym roku daje kwotę 13 mln zł" - powiedział w rozmowie z ISBnews Dariusz Miłek prezes i główny udziałowiec .
więcej:
To było do przewidzenia
Smutne, ale po raz kolejny pokazuje jak "niebezpieczny" jest potężny sponsor. Lepiej chyba mieć "przeciętniaków", których nie stać na wybranie się z kasą do bardziej kasowych sportów.
Kuba pisze:nieoficjalnie od jakiegoś czasu, a opublikowane wczoraj."Rezygnujemy ze wsparcia kolarstwa górskiego oraz koszykówki na rzecz grupy kolarstwa szosowego CCC Sprandi Polkowice. Będziemy na ten cel przeznaczać 0,5% przychodów grupy CCC, co w tym roku daje kwotę 13 mln zł" - powiedział w rozmowie z ISBnews Dariusz Miłek prezes i główny udziałowiec .
więcej:
No to mamy zmierzch koszykówki w Polkowicach
A panu Miłkowi życzę wszyskiego najgorszego... (w sumie już od pamiętnego finałowego meczu, gdy zwolnił Winnickiego)
misiol11 pisze:
No to mamy zmierzch koszykówki w Polkowicach![]()
A panu Miłkowi życzę wszyskiego najgorszego... (w sumie już od pamiętnego finałowego meczu, gdy zwolnił Winnickiego)
póki dawał kase to był cacy a teraz gdy przestaje dawać tak mu życzyć żałosne
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”