Re: BLK: Finał oraz mecz o 3 miejsce

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

misiol11
Nowy na forum

Postautor: misiol11 » 25 kwietnia 2014, 12:53

Greebo pisze:PS. Rozumiem ze się śpiewa "idźcie do domu.." gdy rywal zostaje upokorzony. Ale gdy właśnie wygrał zrywając sie ze stryczka i osiągnął swój cel jakim właśnie ten powrót do domu był, tego już nie pojmuje a równocześnie moge zapewnić ze zapewne nikt z "krakusów" zostawać w Polkowicach na dłużej nie zamierzał :)

ps2. Tak żeby nie było ze nam się tam krzywda działa: poza tym przejawem imo frustracji, i jakimiś pojedynczymi osobnikami mającymi za sobą zapewne ciężki dzieciństwo atmosfera była w stosunku do nas jak najbardziej ok, biorąc od uwagę stawkę meczu.

To nie pierwszy raz, że kilku żałosnych, sfrustrowanych osobników po meczu wystawia nam laurkę takim zachowaniem. Cóż, odsetek idiotów w każdej grupie społecznej jest podobno stały niezależnie od miejsca i okoliczności.

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 25 kwietnia 2014, 13:08

krysti pisze:
wislakosz.pl pisze:
krysti pisze:Tak jako ciekawostkę dodam, że telewizja Sportklub już po pierwszej kwarcie wiedziała, że będzie piąty mecz. :roll: W przerwie między pierwszą, a drugą kwartą wyemitowała reklamę promującą decydujący mecz w niedzielę w Krakowie...Hm, Przypadek? 8) :mrgreen: To tak dla rozluźnienia emocji po meczach w Polkowicach, nie żebym snuł jakieś teorie spiskowe rzecz jasna ;)

Nie ma żadnej transmisji w niedzielę na Sportklub.

W momencie pisania przeze mnie postu tzn. w czwartek nic ta no nie wskazywało, biorąc pod uwagę reklamy promujące to spotkanie w czasie meczu numer cztery. Najwidoczniej taka decyzja musiała zapaść wieczorem lub dzisiaj z rana.

Zwiastun niedzielnego piatego meczu był już podczas środowej transmisji, widać że w Sporklubie wróżki pracują :lol: A tak swoją drogą ta transmisja też pozostawiała wiele do życzenia, tak znikajacy obraz jak i ten komentarz.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 25 kwietnia 2014, 14:53

tommiiii pisze:z newsów zasłyszanych w polkowickich kręgach
zwolnienie Winnickiego miało miejsce po porannym treningu po spotkaniu w klubie ze sponsorem
Szeewczyk złozył zaraz po tym rezygnacje a zespół miał prowadzić Rusin
Korsak zorientował sie ze Rusin nie ma licencji i nie zgodził sie na odejscie Szewczyka motywujac to zapisami w kontrakcie
w dniu dzisiejszym prezes i trener są juz prawdopodobnie na dywaniku u sponsora

podejrzewam ze jutro zobaczymy Musine w pierwszej piątce i w wiekszym wymiarze czasowym bo po wyrzuceniu Winnickiego gra jeszcze mniej

jestem i tak pod wrazeniem gry dziewczyn z Polkowic...przy takim zamieszaniu i mimo wszystko silniejszej kadrowo druzynie Wisly juz dwa razy w finale ja pokonaly i doprowadzily do piatego meczu..w trakcir sezonu i po meczach półfinalowych raczej malo kto brał to pod uwage.......

Jak zwykle jesteś świetnie poinformowany i usiłujesz wykazywać się tym na forum, zatem pewnie wbrew wszystkim oficjalnym informacjom mecz jest w sobotę (skoro dziś jest piątek, a napisałeś "jutro"), a nie w niedzielę. 8)
Skoro Musina po wyrzuceniu Winnickiego grała jeszcze mniej, to czemu w tym decydującym meczu ma zagrać więcej??
A tak w ogóle, to wcale nie spodziewałem się (i pewnie wiele osób w Krakowie), że ten finał będzie lekki, łatwy i przyjemny. Potencjały obu zespołów są podobne, a na ławce trenerskiej do środy... hmmm lekką przewagę w pewnych aspektach miało CCC. A tak przewaga potrafi zdziałać wiele w finale play off.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 25 kwietnia 2014, 15:08

Skoro Musina po wyrzuceniu Winnickiego grała jeszcze mniej, to czemu w tym decydującym meczu ma zagrać więcej??[/quote]

ok co do soboty moja pomyłka:)
czemu ma grac wiecej ???? bo Szewczyk z Korsakiem byli na rozmowie u Milka a chyba dobrze wiemy czym to sie skończy....wieksza iloscia minut Musiny

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 25 kwietnia 2014, 15:41

Niech ruska gra 40 minut, byle w takiej formie była, jak w czwartek.
Zresztą po meczu gorąco jej tego życzyłem, wprawdzie nie odpowiedziała, ale uśmiech miała krzywy. Mniemam więc, że dotarło

Oczywiście, że w niedziele mecz będzie bardzo ciężki, ja stawiam 50:50 jeśli chodzi o szanse.
Boję się skuteczności Polkowic za 3 pkt, mam natomiast nadzieję, że ich ławka trenerska będzie popełniać błędy, choćby takie, o których pisał Greebo.

Mam nadzieję, że nasz trener zagra rotacjami zbliżonymi do czwartkowych, nie zaś do środowych.

W drugim meczu w Polkowicach widać było, że nasze zawodniczki z każdą minutą coraz bardziej wierzą w zwycięstwo.
To dobrze, bo atmosfera ostatnio za dobra nie była. Niestety winię za to w dużej części osobowość trenera, mam nadzieję, iż choć ten jeden raz pochwalił dziewczyny po meczu. Może nie będzie takiej sytuacji, że spotykają się dziś czy jutro na treningu i Stefek zaczyna od tego, co zrobiły źle... Ten jeden raz kurna felek niech zacznie od pozytywów i pochwał.

Apeluję niniejszym do władz naszego klubu o ponowne zakazanie wniesienia sympatykom żeńskiej koszykówki z Polkowic trąbek, fujarek, wuwuzeli, sprejów, klarnetów, kontrafagotów, fletów i puzonów.
W uszach mi przestało piszczeć po tej polkowickiej kociej muzyce dopiero jakieś trzy-cztery godziny temu...

Fakt, że nasza telewizja nie jest w stanie znaleźć JEDNEGO wozu transmisyjnego na finał ligi jest dla mnie kpiną, założę się, że od rana w Wadowicach przy każdej cukierni z kremówkami będzie takowy stał, a obok będzie biegać Młynarska z tym durnym uśmiechem i gębą zapchaną kremówkami. Zapewne w Krakowie podobne, nie mówiąc już o niektórych zakopiańskich szczytach i wymądrzaniu się górali.
Nie każdy chce to oglądać. Co za dziwny kraj, niby demokracja, a nie daje się wyboru.

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 25 kwietnia 2014, 18:35

a tak w ogóle dziwie się Korsakowi ,że nie zaufał mimo wszystko Rusinowi.....ma on doświadczenie z finałów i moim zdaniem jest zdecydowanie lepszym trenerem od Szewczyka

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 25 kwietnia 2014, 18:53

tommiiii pisze:a tak w ogóle dziwie się Korsakowi ,że nie zaufał mimo wszystko Rusinowi.....ma on doświadczenie z finałów i moim zdaniem jest zdecydowanie lepszym trenerem od Szewczyka

No ale sam pisałeś ze ponoć poszło o brak licencji Rusina.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 26 kwietnia 2014, 09:28

Coraz wiecej pojawia sie w końcu w prasie o tej chorej sytuacji...

http://m.przegladsportowy.pl/koszykowka ... 1,297.html

Winnicki zwolniony bez winy
25-04-2014 10:23

Jacek Winnicki nie stawiał na Walerię Musinę i dlatego pożegnał się z pracą w ekipie CCC Polkowice.

Ubiegłoroczna MVP finałów ostatnio straciła miejsce w pierwszej piątce, co niezwykle jej się nie podobało.

– Kto chce w CCC spokojnie funkcjonować, musi dobrze żyć z Walerią – mówiła jedna z zawodniczek, która występowała w ekipie mistrzyń Polski. Dlaczego Rosjanka ma tak wielki wpływ na wydarzenia w klubie? W koszykarskim światku szepcze się od pewnego czasu, że urodzoną w Moskwie koszykarkę oraz właściciela firmy CCC, Dariusza Miłka łączą relację wykraczające poza klasycznie rozumianą zależność między zawodniczką a sponsorem klubu. – Oni się chyba nawet zbytnio z tym nie kryją – mówi nam osoba ze środowiska. Świadkami zażyłych relacji pomiędzy biznesmenem a ciemnowłosą koszykarką byli także kibice kolarstwa. Sponsorowana przez Miłka grupa CCC Polsat należy do najlepszych w peletonie. Gdy przedsiębiorca przyjechał w ubiegłym roku na włoską część Tour de Pologne, była z nim właśnie Musina. Oczywiście prywatnie, a nie jako reprezentantka klubu z Polkowic.

– Niektóre zawodniczki nawet próbowały buntować się przeciwko władzy Musiny, ale kończyło się to dla nich odesłaniem na ławkę. Rzekomo z powodu kontuzji – dodaje nasz informator, którego zdaniem po sezonie sprawa może mieć ciąg dalszy.

Winnicki w dniu trzeciego spotkania z Wisłą poprowadził poranny trening, a następnie odprawę przedmeczową. Miejsca w wyjściowej piątce dla Musiny nie przewidywał. Jak się dowiedzieliśmy, przez telefon usłyszał od Dariusza Miłka, że Rosjanka ma grać więcej. Nie uległ i kilka minut później został poinformowany, że właśnie przestał być szkoleniowcem ekipy CCC Polkowice.

– O powody mojego zwolnienia należałoby zapytać ludzi z klubu – mówi trener Winnicki. – Po dwóch spotkaniach w Krakowie, z których jedno wygraliśmy, wiedziałem, że mamy szansę zakończenia rywalizacji o złoto u siebie w Polkowicach. Od strony sportowej chyba nie mam sobie nic do zarzucenia – opowiada Winnicki, który jest także trenerem kobiecej reprezentacji Polski. – Na linii pracodawca–trener, PZKosz nie ma nic do powiedzenia. Przygotowania kadry wspólnie z trenerem Winnickim mamy dopięte na ostatni guzik – mówi prezes Polskiego Związku Koszykówki, Grzegorz Bachański.

– Kontrakt został rozwiązany za porozumieniem stron – tylko tyle do powiedzenia miał prezes zespołu z Dolnego Śląska, Krzysztof Korsak. Choć nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że zdezorientowane zawodniczki tuż po tym, jak dowiedziały się o odejściu trenera, zastanawiały się, czy w jakiś sposób nie zaprotestować. – Nie mieszajmy w to dziewczyn, które wykonały wiele ciężkiej pracy i bardzo zależy im na wygraniu złota – zaznacza Winnicki. W obu meczach w Polkowicach drużynę poprowadził Krzysztof Szewczyk.

Winnicki prowadził CCC przez dwa sezony, w ubiegłym wygrał z tą ekipą mistrzostwo Polski. – Życzę ekipie z Polkowic, aby w kolejnych latach osiągała podobne wyniki jak te, w których ja także miałem udział – mówi Winnicki.

Rafał Tymiński

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 26 kwietnia 2014, 09:53

To zanosi się w Polkowicach na sporą rewolucję, skoro były bunty i zapewną są..
To chora sytuacja..podpadasz Musinie i masz ,, przesrane'' .. a gdzie tu dobro klubu..... Mysle , że nikt Musiny nie lubi. a zawodniczki robią dobrą mine do żlej gry , udaja sympatię do niej........
Musiny w pewien sposób mi zal 8) :twisted:

A tu jeszcze odnośnie derbów :
http://www.torun.sport.pl/sport-torun/1 ... owila.html
MAJA TUPET W BYDGOSZCZU :d
JAK DERBY W TORUNIU TO PLACI ENERGA - A JAK W BYDGOSZCZY TO CHCE PO POLOWIE HEHE :p

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 26 kwietnia 2014, 11:45

Koszykarz (Toruń) pisze:To zanosi się w Polkowicach na sporą rewolucję, skoro były bunty i zapewną są..

Rewolucja będzie jeśli tak sobie wymyśli Miłek.. tzn. przykręci kurek z kasą, albo da jej więcej... Wszak ta drużyna to jego prywatna zabawka, może robić co chce i jak chce, a jak wyniki będą przyzwoite to i tak większość kibiców podejdzie do tematu tak jak po środowym meczu, czyli tym co krytykują wyrzucenie Winnickiego powiedzą, że "szukają problemów". Ze znalezieniem zawodniczek chętnych do gry nigdy problemu nie będzie, bo cała Europa wie, że w Polkowicach kasa na koncie się zgadza, a to jest w tej zabawie kluczowe.

Wszyscy doskonale wiedzą jaką władzę ma Musina, to nie jest nic nowego. Rok temu jakoś Lecia, Majewska, Skorek czy Snell pracowały w tym układzie i dawały radę, na tyle że zdecydowały się w Polkowicach pozostać. Od ubiegłego sezonu zmieniło się tylko tyle, że obecnie Musina gra słabiej, a do tego w Polkowicach tak zbudowano skład, że Valerija może być na boisku tylko kosztem albo JMac albo Snell.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 26 kwietnia 2014, 12:50

Dla mnie żadna nowa informacja się nie pojawiła.
Zawodniczką rzekomo kontuzjowaną była Snell, w zimie by jej w CCC już nie było, gdyby nie kontrakt gwarantowany i ewentualne problemy ze znalezieniem godnej następczyni na rynku.
W tym samym zresztą czasie Miłek groził odejściem z CCC i przeniesieniem drużyny do nowej hali (zresztą całkiem ładnej, szkoda, że tam potrafią, a w Krakowie Majchrowski potrafi ale...zabierać kasę Wiśle) w Lubinie. Nie zdziwię się, gdyby temat był w jakimś tam stopniu aktualny, choć w Lubinie nie będzie już takim baronem, jak na wiosce - nie będzie mógł się tak panoszyć. Lubin ma już trochę sportów zespołowych i nikt nie będzie się przejmował wymachiwaniem szabelką przez Miłka, zresztą ZTCW CCC jako firma jest bardziej powiązane z gminą Polkowice, niż Lubin.

Przed meczem zawodniczki CCC chciały wybrać formę protestu "nie podajemy do Musiny", ale się Musina pokajała, a zawodniczki przemyślały sprawę. Miłek by im pewnie wyciągnął jakieś zapisy z kontraktów o sabotowaniu gry, ponadto w 4 zawodniczki na parkiecie ciężko grać. Nie jest też tajemnicą, że gdy Winnicki twierdził, że to trener jest od układania składu, to usłyszał, że przełożonym trenera jest właściciel więc też ma głos.

Co do związku Musiny i Miłka, to już ich prywatne sprawy, ale po meczach oni na siebie czekają, razem wychodzą z jego dzieciakami. Z żoną Miłek jest w separacji, nie mieszkają razem, więc związek ruskiej z Miłkiem już od dłuższego czasu to żadna tajemnica. Ale to ich prywatna sprawa i nic nam do tego, z małym wyjątkiem - nie powinno mieć to wpływu na pracę, a jak widać jeśli chodzi o działanie klubu CCC Polkowice ma wpływ. Na szczęście to nie nasze problemy.

koszfan
Nowy na forum

Postautor: koszfan » 26 kwietnia 2014, 17:57

Brawo dla trenera. Ciekawe jaki trener będzie chciał się teraz szmacić w Polkowicach?

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 26 kwietnia 2014, 18:03

koszfan: Ja mogę się poszmacić za np 90 tysięcy miesięcznie + służbowe mieszkanie.
Rozumiem, ze byś odmówił?

Gratulacje dla Artego, mecz był na styku i do ostatnich minut nie byłem pewien wyniku, szczególnie po niektórych trójkach Metcalf, moim zdaniem niepotrzebnych. Widać było nerwowość z obu stron.

SPBSPB
Nowy na forum

Postautor: SPBSPB » 27 kwietnia 2014, 11:27

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 27 kwietnia 2014, 13:31

Wiedząc ze jest kanonizacja papieża - nie można było finału przełozyć na sobote ? byłoby w TV w Sport Klubie.

a tak to zostaje chyba tylko to wisla.tv - ale tamtego kastrata co komentuje nie da sie po prostu słuchać...Szkoda

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”