VII kolejka FGE: Energa Toruń - Wisła Kraków

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Septymiusz
Młodzik

Re: VII kolejka FGE: Energa Toruń - Wisła Kraków

Postautor: Septymiusz » 23 października 2010, 10:23

W którym miejscu napisałem, że kontuzje waszych zawodniczek są bez znaczenia? W którym miejscu usprawiedliwiam porażki z Pruszkowem i Lesznem kontuzjami ? Powell to chyba ma w kontrakcie grę dopiero od stycznia ?

Zdaje się, że tutaj jest taka moda uogólniać to co napisze jedna osoba do wszystkich z tego samego miasta.

kael12
Nowy na forum

Postautor: kael12 » 23 października 2010, 14:54

Kulpeksza & Malinowski w TVP Sport: "Brązowe medalistki poprzedniego sezonu podejmują Mistrzynie Polski" :)
Panowie się przygotowali do meczu ...

Fantastico
Nowy na forum

Postautor: Fantastico » 23 października 2010, 15:13

nie ma transmisji w TVP Bdg :/

kael12
Nowy na forum

Postautor: kael12 » 23 października 2010, 15:40

w Toruniu kolejna przerwa ... co chwilę występuje awaria zegara

feri
Młodzik

Postautor: feri » 23 października 2010, 16:57

W tym meczu grały 2 topowe rozgrywające z polskim paszportem. Jak? O Boże...

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 23 października 2010, 17:12

Mecz nieplanowo długo, planowo trudny, także planowo zachował się Edo czyli niemal cały mecz bronił strefą i dał zagrać wracającym po kontuzji: Krawiec i Maksimović.

Cieszy dobry mecz Janell, przebudzenie w 4kwarcie Ewki, 3 trójki Kasi i to, że mimo iż kompletnie nie szło udało się wygrać.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 23 października 2010, 17:50

Fantastico pisze:nie ma transmisji w TVP Bdg :/

będzie retransmisja o 19.....Ogromne słowa uznania dla toruńskich koszykarek za podjęcie walki.Było blisko,ale jak się ma w szeregach przeciwnika dziewczynę,która rządzi pod tablicami to można góry przenosić. Decydujące trójki Krężelki i Ajrin 8) nie pozwoliły toruniankom na mały horrorek w końcówce. Bortelova fajnie zagrała i oby tak dalej.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

jordan
Nowy na forum

Postautor: jordan » 23 października 2010, 17:56

no niestety, 62-68 dla Wisły.
mecz emocjonujący, goście prowadzili kilkoma punktami przez całe spotkanie, kilka razy był remis, jednak dopiero w drugiej połowie czwartej kwarty Wisła odskoczyła na te kilka punktów, potem jeszcze trójka Philips no i klamka zapadła.

mimo porażki mecz był moim zdaniem dobry, Vera dobra jak zawsze, powrót Jeleny, coraz lepsza gra Alicii Gladden, chociaż szczerze mówiąc za każdym razem gdy upadała wstrzymywałem oddech, wiadomo jak kruche są te nasze dziewczyny :cry: a co do kruchości, okazało się że nie tylko parkiet zawodzi, zegar odmawiał dziś posłuszeństwa, spotkanie się strasznie rozbijało. no i debiut Bortelovej, skuteczność raczej kiepska, ale wrażenie dobre, kilka świetnych akcji udało się skręcić.
żeby nie było zbyt optymistycznie, Gajda i Małaszewska nie miały dziś zdecydowanie swojego dnia. Mazic też jakoś bezbarwnie.
a rzuty za 3 trafliśmy chyba 2/10 ......
u gości świetnie Burse, mam nadzieję, że po meczu nie pobiły się z Maksimowić :P

co warte odnotowania, lekcje dopingowania dali wszystkim żołnierze i to było bardzo pozytywne, generalnie sporo ludzi i bardzo dobra atmosfera, szczególnie na początku.

szunaj67
Nowy na forum

Postautor: szunaj67 » 23 października 2010, 18:05

Bardzo pozytywnie odbieram dzisiejszą grę Energi. Oczywiście mankamentów było mnóstwo ale myślę że one nie były dziś aż tak istotne. W następnych spotkaniach będzie lepiej jestem pewien.
A panowie "znafcy" myślę że już teraz powinni odszczekać opinie na temat Bortelovej. Dziś mieliśmy wreszcie na parkiecie rozgrywającą. Po tygodniu pobytu i w pierwszym meczu była najlepsza w naszej ekipie!!!

jordan
Nowy na forum

Postautor: jordan » 23 października 2010, 18:35

swoją drogą, jeśli Wiśle będzie szło w Eurolidze tak samo jak i w FGE, to drżyj Europo! i oby tak było!

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 23 października 2010, 19:28

szunaj67 pisze:A panowie "znafcy" myślę że już teraz powinni odszczekać opinie na temat Bortelovej. Dziś mieliśmy wreszcie na parkiecie rozgrywającą. Po tygodniu pobytu i w pierwszym meczu była najlepsza w naszej ekipie!!!

w porównaniu z tym co zaprezentowała w Toruniu Cocks to dziś w postaci Very mieliśmy kawał dobrej zawodniczki zwłaszcza na rozegraniu,ale z ocenami wstrzymałbym się jeszcze,bo to dopiero pierwszy mecz Czeszki w Enerdze.
Liczę,ze trio Gladden-Krawiec-Maksi zagra już w kolejnych meczach tak,jak powinno i będzie dobrze.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 23 października 2010, 20:11

no cóż po konfie prasowej Słow trenera Wisły nie słyszałem. Słyszalem co mówił Edo i Agata Gajda. Występy Krawiec i Maksimovic były na prośbę zainteresowanych.

M. Radawan "przy dobrych prognozach do gry bede gotowa za 3 tygodnie. Szansa jest na Puchar FIBA w Toruniu"

Ann szkoda ze nie byłas na konfie, chcieliśmy pogadać. Pozdro
O meczu sie nie wypowiadam, koszykówka to gra błedów i ... tak było w tym meczu. Veronika super!!!!Erin teraz wiem co oznacza najlepsza w FGE (niestety :lol: )

Jordan czy my byliśmy na tym samym meczu???? wisła (pozdawiam kibiców Wisły) cały czas prowadziła od 2 do 8 pkt.
Jordan siedziałem z zawodnikami Sidenmu (II liga meska) i ...o dziwo nie zachwyacali sie zagraniami Wisły.
PS Pozdrowienia dla Mamy!! Mama ma ZAWSZE racje :lol:
Ostatnio zmieniony 23 października 2010, 20:17 przez hermes46, łącznie zmieniany 1 raz.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 23 października 2010, 20:16

hermes46 pisze:. Veronika super!!!!Erin teraz wiem co oznacza najlepsza w FGE (niestety :lol: )
pkt.

Kocham ocenianie po 1 meczu :roll:

Wazna wygrana bez względu na styl. To drugie spotkanie w którym jesteśmy na + w stosunku do zeszłego sezonu. Oby za tydzień było 3, i oby nie przełożyło sie to na gorszy występ w Eurolidze.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 23 października 2010, 20:18

Greebo Bortelova nie jest zawodniczka na jeden mecz. Erin tylko i wyłącznie potwierdza swoja role w klubie. Gyby była Lecia ...
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

szatek10
Nowy na forum

Postautor: szatek10 » 23 października 2010, 20:29

Dla zainteresowanych, a uważam, że jest ich sporo ;))) zapraszam do wysłuchania wypowiedzi pomeczowych audio na stronie
www.energa-katarzynki.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”