I kolejka FGE: AZS Poznań - AZS PWSZ Gorzów W.(mecz zaległy)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Jack Napier
Amator

Re: I kolejka FGE: AZS Poznań - AZS PWSZ Gorzów W.(mecz zaległy)

Postautor: Jack Napier » 25 października 2010, 19:14

Mecz raczej na luzie. Mozna oczywiscie bylo miec obawy czy dziewczyny wytrzymaja lige dzien po dniu ale wszystko bylo pod kontrola. Nawet jak w 4 kwarcie Inea doszla na 2-3 pkt. to i tak nie pojawila sie jakas nerwowosc. Darek tylko z kazdym kolejnym koszem poznanianek niechetnie spogladal na Lewczenko no i w koncu zdecydowal sie ja wpuscic. Skonczylo sie +10. Nieprawdopodobny rzut trafila Leedham. Nawet trener Inei wspomnial o tym na pomeczowej konferencji... ja nawet nie podejme sie opisac jak to wygladalo ale akcja miala miejsce jakies 2 minuty przed koncem. Ta dziewczyna jest utalentowana rzutowo ale strasznie wolna. Wiele punktow tracimy bo nie potrafi zdazyc w obronie do swojej zawodniczki ... albo ktos ja zwyczajnie objezdza. Dzwigalska w sobote zagrala super mecz ... ale w niedziele niestety byl powrot do przeszlosci choc na duzy plus nalezy jej zapisac efektowny blok na Idczak.

W czasie meczu Richards nieustannie rozmawiala z Lewczenko i wydaje sie, ze w srode to bedzie nasza glowna sila w ataku. Dziewczyny caly czas wymienialy sie uwagami, ustalaly co i jak grac a pozniej analizowaly sobie na szybko. Widac, ze nie wszystko jeszcze pracuje jak powinno... ale z czasem powinno byc coraz lepiej.

Ktos wie co sie dzieje z lewa noga Kalany? Dziala w koncu czy nie dziala? ;) W sobote dobry mecz a w niedziele lawka na 40 minut. Mam nadzieje, ze Dario oszczedzal ja na Bourges. Tam trzeba zagrac na 200% jezeli mamy wyjsc z tej trudnej grupy. Orenburg i Valencia to pewniaki a my powalczymy chyba o to 3 miejsce wlasnie z Bourges i moze ze Schio. Brno wydaje sie duzo slabsze po stracie bedacych w zyciowej formie Horakovej i Viteckovej. Jakas sie Czesi nie pozbierali latem no ale to nie jest miejsce na tego typu dywagacje :)

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 25 października 2010, 22:19

Ja bym to ujął następująco - z Bourges i Brnem powalczycie o czwarte miejsce - Famila Schio wydaje się być poza zasięgiem Gorzowa, a Brno, jak to Brno, wcale nie będzie takie słabe. Nie zdziwiłoby mnie ostatnie miejsce w AZS-u w grupie, choć równie dobrze może być awans - grupa na dole tabeli powinna być bardzo wyrównana.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

friel
Kadet

Postautor: friel » 26 października 2010, 07:36

Oj trudno będzie niech Darek myśli jak tu zaskoczyć bo dobrze było by zacząć od zwycięstwa
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

danila
Nowy na forum

Postautor: danila » 26 października 2010, 11:37

Mnie cieszy kolejny dobry mecz Eli Międzik-Mowlik i jej wysokie miejsce w klasyf.punktowej.Oby tak dalej i może czas pomyśleć o powrocie do reprezentacji.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”