19 kolejka FGE: Lider Pruszków - Wisła Kraków

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

gremlin
Nowy na forum

Re: 19 kolejka FGE: Lider Pruszków - Wisła Kraków

Postautor: gremlin » 06 lutego 2012, 14:53

Greebo pisze:
gremlin pisze: coś mi sie wydaje ze za chwile któryś z klubów angeline williams podkupi... np lotos

"za chwile" tzn niby kiedy? I czemu wogole miałby nią byc zainteresowany? Bo zagrała 2 przyzwoite mecze?

bo gra obiecująco i mysle ze tak grac bedzie.

koza
Nowy na forum

Postautor: koza » 06 lutego 2012, 15:14

Zobaczymy jak Wiliams będzie się spisywała w najważniejszych meczach dla Lidera,na pewno plusem jest że jest to leworęczna zawodniczka potrafiąca grać dobrze na kozle i ma niezły rzut z dystansu,minusem jest to że gra trochę samolubnie ale kto wie może taka zawodniczka była potrzebna zespołowi z Pruszkowa.Parkiet to zweryfikuje.Co do Wielebnej no cóż oglądając mecz z Wisłą, mogę stwierdzić że żadna wysoka zawodniczka nie wniosła dużo więcej,nie patrząc na statystyki bo dla mnie nie są one całkowitym odzwierciedleniem jakości gry.

Septymiusz
Młodzik

Postautor: Septymiusz » 06 lutego 2012, 18:13

Ostatnie dwa mecze Lidera, które można było obejrzeć pokazują, że generalnie w tym zespole brakuje chemii. Na tle pozostałych koszykarek Williams, gra najbardziej zespołowo - to jest moje wrażenie. Wczoraj zagrała na nie złym procencie z gry, plus nie wpadło jej parę piłek po dobrych penetracjach. Trudno też oprzeć się wrażeniu, że drużyny które trenuje Prabucki właśnie grają taki nieuporządkowany basket, za bardzo chyba Pan trener nie ma pomysłu na akcje schematyczne. Tak było kiedyś w Toruniu, tak było ostatnio w Łodzi i tak jest teraz w Pruszkowie. Tym nie mniej Lider bogatszy o doświadczenia tegoroczne, na przyszły sezon może zmontować lepszy zespół, tylko musi być jakiś porządny trzon.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”