pan Łabedź gada co mu na silne najdzie. w tym elemencie jest niezwykle podobny do innego telewizyjnego ptaszyszka czyli Szpakowskiego. Wiedza dobrze ze ich pier... jest psu na bude a ze np ten cyrk (bo nazwac to meczem to duze naduzycie) w pewnym momencie stal sie nudny mozna sobie biadolic. Dobrze wie ze za jego slowa nikt nie bedzie go scigał czy tez obrazał. A jaka jest mentalnosc polskich zawodniczek? Kazdy lub prawie kazdy wie co pisze tu na forum. To co pisze o młoydch zawodniczkach Greebo jest oczywista prawdą. Żadko która zauwaza ze przez gre w słabszym klubie zdobywa doświadczenie.
Wracajac do wczorajszego cyrku zauwazylem dwa nie podważalne fakty:
- polki wygrały, co u poprzednika było nie mozliwe
- polki przez cały mecz były usmiechniete co oznacza ze musi byc wreszcie dobra atmosfera w kadrze.
Oby nie zapeszac mam nadzieje ze moze wrescie kadra ma odpowiednią osobę do jej prowadzenia
Mecz Gwiazd Ford Germaz Ekstraklasy
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: Mecz Gwiazd Ford Germaz Ekstraklasy
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
-
Septymiusz
- Młodzik
Ciekawym przedsięwzięciem sprzed lat był SMS, który grał w ekstraklasie. Całkiem pokaźna ilość zawodniczek z tego zespołu robi dobrą ligową karierę (Chomać, Krężel, Pawlak,Piekarska) nie wspominając Biby. W Belgii jest zespół Lotto Young Cats, do którego zbierane są najbardziej utalentowane nastolatki i ogrywaj się nawet w EuroCup. Może warto pomyśleć o takim przedsięwzięciu, może np w Poznaniu skoro tam i tak grają w większości nastolatki.
Septymiusz pisze: W Belgii jest zespół Lotto Young Cats, do którego zbierane są najbardziej utalentowane nastolatki i ogrywaj się nawet w EuroCup. Może warto pomyśleć o takim przedsięwzięciu, może np w Poznaniu skoro tam i tak grają w większości nastolatki.
Też o czymś takim myślałem, ale to wymaga troszki nakładów....tych finansowych także.
Tak zgadza sie tylko to nie moze byc tak SMS mimo spadku z ligi ...zostaje a kluby ktore byly ciut lepsze od SMS opuszczaja lige. Gdzie maja sie te dziweczyny nauczyc przegrywac?? Sam pomysł SMS jest dla mnie dosyc ciekawy. To na bazie tych szkoł w przyszłosci oparłbym kadry narodowe.
PLKK i Pzkosz maja kase na takie wynalazki jak mecz gwiazd to na SMS tez powinny byc
PLKK i Pzkosz maja kase na takie wynalazki jak mecz gwiazd to na SMS tez powinny byc
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
Dziewczyny z Belgii mają dosyć możnego sponsora. Pytanie: Co takiego się stało, że Polska została mistrzem Europy w 1999 roku? Czy wcześniej lub w tym samym czasie możliwość wejścia młodej, utalentowanej dziewczyny do ekstraklasowego zespołu była trudniejsza? 
PS.Greebo nie pisz o koordynacji ruchowej w czasach, gdzie polska młodzież ma notoryczne zwolnienia z lekcji w-f, a prawidłowy przewrót w przód i w tył robi co trzeci uczeń
PS.Greebo nie pisz o koordynacji ruchowej w czasach, gdzie polska młodzież ma notoryczne zwolnienia z lekcji w-f, a prawidłowy przewrót w przód i w tył robi co trzeci uczeń
tak maja Belgijski komitet Olimpijski 
-
Septymiusz
- Młodzik
Ja nawet nie wspominałem o nakładach finansowych bo to jest oczywiste. Jeśli młodość to nasza przyszłość to myślę, że warto zainwestować w młode koszykarki. Problemem jest częsty brak cierpliwości działaczy do osiągnięcia w przyszłości dobrych rezultatów. W większości jak pojawia się jakiś możny sponsor to chce on sukcesów natychmiast, mało jest osób które myślą długofalowo i nie zdają sobie sprawy, że często cierpliwość i inwestycja w młodość może się po stokroć zwrócić.
Skoro znalazły się w Polsce pieniądze na budowy stadionów na Euro, które po mistrzostwach nie będą wypełniane nawet w 50% i będą przynosiły straty to tym bardziej powinna się znaleźć kasa na szkolenie młodzieży.
Skoro znalazły się w Polsce pieniądze na budowy stadionów na Euro, które po mistrzostwach nie będą wypełniane nawet w 50% i będą przynosiły straty to tym bardziej powinna się znaleźć kasa na szkolenie młodzieży.
dobrze ze Polki wygrały to dobrze prognozuje na przyszłość.
Poprzedni trener dwukrotnie przegrał i na eurbaskecie mielismy lipe moze teraz bedzie lepiej.
taki mecz był fajny bo grała reprezentacja
Poprzedni trener dwukrotnie przegrał i na eurbaskecie mielismy lipe moze teraz bedzie lepiej.
taki mecz był fajny bo grała reprezentacja
dobry mecz i ciesze sie ze Polki wygrały - może to dobra moneta na przyszłość dla kadry Polski seniorek.
A że robiła to Gdynia...
w miescie w którym na co dzień kosza i ten sport nie jest popularny, dziewczyny mogłby grac przy pustej sali. tego nikt by nie chciał.
przy okazji liczyłem też ze w koncu zobacze wstad Aneiki Henry podobno na treningach zdarzają jej sie wsady do kosza
A że robiła to Gdynia...
w miescie w którym na co dzień kosza i ten sport nie jest popularny, dziewczyny mogłby grac przy pustej sali. tego nikt by nie chciał.
przy okazji liczyłem też ze w koncu zobacze wstad Aneiki Henry podobno na treningach zdarzają jej sie wsady do kosza
Polska - Gwiazdy FGE 74:70 (20:21, 21:13, 16:15, 17:21)
Polska: Bibrzycka 16 (3x3), Skobel 8 (2), Kobryn 8, Pawlak 7, Majewska 2 oraz Leciejewska 8, Mowlik 6 (2), Koc 5, Szott 5, Idczak 5 (1), Chomać 4, Bednarek 0, Ziętara 0.
Gwiazdy: Musina 8 (1x3), Phillips 7 (1), Zoll 4, Bjelica 2, Powell 0 oraz Robert 19 (2), Henry 10, Anderson 5 (1), Maksimovic 5, Kochubei 4 (1), Koehn 3 (1), Harris 3.
Polska: Bibrzycka 16 (3x3), Skobel 8 (2), Kobryn 8, Pawlak 7, Majewska 2 oraz Leciejewska 8, Mowlik 6 (2), Koc 5, Szott 5, Idczak 5 (1), Chomać 4, Bednarek 0, Ziętara 0.
Gwiazdy: Musina 8 (1x3), Phillips 7 (1), Zoll 4, Bjelica 2, Powell 0 oraz Robert 19 (2), Henry 10, Anderson 5 (1), Maksimovic 5, Kochubei 4 (1), Koehn 3 (1), Harris 3.
-
reaktywacja
- Junior
gremlin pisze:przy okazji liczyłem też ze w koncu zobacze wstad Aneiki Henry podobno na treningach zdarzają jej sie wsady do kosza
Na przedmeczowej rozgrzewce Aneika z łatwością, właściwie z miejsca, doskoczyła do obręczy. Niestety bez piłki.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”