Przed meczem Ostrovia- CCC

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 05 stycznia 2005, 18:42

Obrazek
Szkoda mi Siwej. Była to dla mnie dobra zawodniczka. Lubiłem ją jako człowieka ale kochałem jej cwaniactwo boiskowe i zaangażowanie
DZIĘKI SIWA ZA TE 2,5 SEZONU! DZIĘKI ZA AWANS, DZIĘKI ZA UTRZYMANIE I DZIĘKI ZA MECZE Z CHEŁMEM I ŁODZIĄ!
Będzie mi Ciebie brakować :cry: :cry: :cry:

Obrazek
Nie ukrywam, że czekałem na ten moment. Wiem, że była to zawodnicza Ostrovii ale nie za bardzo lubiłem jej grę. Była na prawdę cienką zawodniczką i cóż... cóż ja mogę powiedzieć.
Jako człowiek była spoko. Mimo wszystko dzięki Paula.

Gość

Postautor: Gość » 05 stycznia 2005, 19:03

[quote="Matii.. Niestety uwazam ze na ta lige nie stac praktycznie zadnego zespolu, nawet Lotos ma jakies zadluzenia. Nie ma chyba klubu w ektraklasie ktory nie mial by jakis zadluzen... ..[/quote]

Oj chyba wpisujesz brednie nie znam sytuacji innych klubów ale CCC ma się dobrze i nie ma problemów finansowych i powiem więcej tylko tyle, że sponsorzy wywiązują, a przekonacie się w najbliższym czasie i dzięki władzą klubu i dobrej atmosferze wokół koszykówki kobiecej w Polkowicach będzie medal (w najbliższym czasie)

P.S. Będzie od nas parę osób na meczu.
Pozdro

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 05 stycznia 2005, 19:53

Anonymous pisze:
Pozdro

Tak oczywiście zapraszam serdecznie. Jakby trzeba było coś pokierować dojazdem to służę pomocą. Pozdrawiam i jeszcze raz zapraszam!

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 05 stycznia 2005, 19:59

No cóż... obojętnie co będzie dalej - życzę POWODZENIA! Ciągle trzymam kciuki, bo jednak Olimpijki w Ostrovii walczyć będą nadal ;)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 06 stycznia 2005, 17:50

Proszę wypowiadać się dalej w temacie aby tak szybko nie podupadł :?

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 07 stycznia 2005, 20:51

Ostrovia- CCC (zapowiedź)
Już w niedzielę na swojej hali koszykarki Ostrovii Ostrów podejmować będą zespół CCC Polkowice. W ostatnich czasach sytuacja kadrowa klubu nie wygląda za ciekawie. Miejmy nadzieję, że nasze koszykarki stawią czoła wyżej notowanym rywalką. Szczególnie liczymy na dobrą postawę naszych młodych zawodniczek, które najprawdopodobniej będą tworzyły podstawę drużyny w tym spotkaniu. Miejsce w pierwszej piątce Judyty Banaszkiewicz po dobrym meczu w Łodzi jest niezagrożone. Po ostatnich zawirowaniach kadrowych jedyną rozgrywającą została Aleksandra Łuczak. Wydaje się, że można powalczyć z polkowickim zespołem. Jak zawsze grą dyrygować będzie Ilona Mądra. Wsparta na pewno doświadczeniem Moniki Szymańskiej i Urszuli Bieli. Najgroźniejszymi zawodniczkami CCC są rozgrywająca Edyta Koryzna i środkowa Agnieszka Pałka. Dużą uwagę trzeba poświęcić także Ilonie Jasnowskiej oraz Agacie Nowackiej. Polkowicka drużyna prowadzona jest przez wybitnego szkoleniowca Andrzeja Nowakowskiego. Wierzymy w to, że nasze koszykarki włożą całe swoje serce w grę i pokażą, że mimo wielu zawirowań potrafią walczyć tak jak dotychczas. Początek spotkania zaplanowany został na godzinę 17.

Bilety:
Ulgowy 5zł
Normalny 15zł

www.ostrovia.pl

Nomen-omen wystepujemy bez pięciu podstawowych zawodniczek:
Dominika Górczak- problemy z pachwiną
Karolina Żurkowska- nderwany mięsień
Joanna Górzyńska- Szymczak- urlop macierzyński
Monika Siwczak- na wygnaniu :(
Paulina Anioła- na wygnaniu amen! ;)

Nie wyglada to za dobrze...szkoda...wielka szkoda. Liczę, że na Gorzów ktoś będzie zakontraktowany. Po cichu mówi się o jakiś wzmocnieniach. Zresztą to logiczne, że takie muszą być!!! :roll:

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 07 stycznia 2005, 21:24

Wzmocnienia - jak najbardziej, natomiast po ostatnich zawirowaniach będzie niezwykle ciężko nawiązać walkę z CCC. Niestety obawiam się że może dojść do pogromu.

Gość

Postautor: Gość » 07 stycznia 2005, 21:40

Wymieniono tylko 4 zawodniczki z Polkowic.Prawda jest taka,że cała 10 jest lepsza od ostrowianek.Może tylko Mądra coś pokaże.Ale przy takim obwodzie i ona nie ma żadnych szans.

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 08 stycznia 2005, 09:59

Bez Siwczak i Anioły

Sobota, 8 stycznia 2005r.

Bez Moniki Siwczak-Dajksler i Pauliny Anioły zagrają koszykarki Ostrovii w niedzielnym meczu przeciwko CCC Aquapark Polkowice. Obie zawodniczki złożyły na ręce prezesa Włodzimierza Szymanowskiego pisma rozwiązujące kontrakty z klubem. W tej sytuacji, wygrana z polkowiczankami byłaby nie lada sensacją.

Działacze Ostrovii niechętnie wypowiadają się na ten temat. Jak udało nam się nieoficjalnie dowiedzieć, zawodniczki te miały zostać ukarne finansowo za niesportowe zachowanie. Podobno w jednym z ostrowskich lokali – wraz z trzema innymi koszykarkami – urządziły sobie zabawę, na której skok pomarańczowy był tylko dodatkiem do innych, znacznie mocniejszych płynów. Tak czy inaczej, na posiedzeniu zarządu, na które zostały poproszone zawodniczki, by złożyły stosowne wyjaśnienia, Anioła i Siwczak zrezygnowały z gry w Ostrovii.

- Nie będziemy z tego powodu płakać – mówi Sławomir Kowalczuk, wiceprezes Ostrovii. – W meczu z Polkowicami trener skorzysta z usług młodych zawodniczek, które wywalczyły mistrzostwo Polski juniorek – stwierdził Kowalczuk. Mecz z CCC Polkowice rozegrany zostanie w niedzielę, 9 stycznia. Początek o godz. 17.00.

BIN - Gazeta Poznańska

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 08 stycznia 2005, 10:03

Treningowo z Ostrovią

Sobota, 8 stycznia 2005r.

Rywalizacja z ostanim zespołem ekstraklasy to dla koszykarek CCC Polkowice bardziej ostry trening niż poważne ligowa konfrontacja

Ostrovia co prawda w ostatniej kolejce minionego roku sprawiła olbrzymią sensację wygrywając na wyjeździe, ale nie zmienia to układu sił w ekstraklasie. CCC to zdecydowany faworyt dzisiejszego pojedynku i nawet wyrównane spotkanie w Polkowicach byłoby sporym zaskoczeniem. Bardziej zanosi się na trening strzelecki w wykonaniu polkowiczanek. - Ja nigdy nie lekceważę przeciwnika, ale przyznaje, że na ten mecz mam dla zespołu kilka zadań do zrealizowania. Przede wszystkim chcemy wygrać, ale przy okazji tego pojedynku chciałbym przećwiczyć kilka nowych elementów w defensywie zespołowej i w ataku pozycyjnym, które zaczęliśmy wprowadzać na treningach – przyznaje trener CCC Andrzej Nowakowski.
W drużynie CCC nie zagra jeszcze nowopozyskana zawodniczka – Anna Szycko, która z powodu choroby przebywa w Olszytnie i do drużyny dołączy najwcześniej w poniedziałek.

(ML) - Słowo Polskie Gazeta Wrocławska

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 08 stycznia 2005, 13:19

Binczak człowieku...największa mamejo regionalnego dzinnikarstwa. Ty masz człowieku naprawdę z bania i idz się leczyć. Pozatym inną kwestią jest to co się nieoficjanie dowiedziałeś to bym nie powiedział, że to wielkie odkrycie. Pozatym co w tym złego, że dziewczyny siedziały sobie i popijały obojetnie co by to nie było? Nastepnego dnia miały trening o godzinie 16 badz 16.30 a więc tym bardziej nie rozumiem. Fakt faktem jest, że zarówno zarząd jak i koszykarki zachowały się nie fear. No w sumie zarząd bardziej. Nie komentuje tego wogóle ale szkoda mi. A co do Pana BINie to weź sobie lepiej na wstrzymanie. Albo naucz się nazwisk zawodniczek naszych bo niechybnie moze się Pana o to ktoś na meczu zapytac i koper będzie.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 08 stycznia 2005, 19:07

Przed jutrzejszym meczem z naszego obozu tez nei docierają zbyt optymistyczne wieści. przeziębiona jest Agnieszka Pałka, ale chyba wystapi w spotkaniu przeciwko ostrovi, jednak napewno nie będzie to jakoś specjalnie dlugi występ, chyba że Ostrovia takowy wymusi.
Jak juz wspomniano, Szyćko równiez z powodu choroby nie wystąpi w tym spotkaniu. W Polkowicach ma stawić się na wtorkowym treningu.
No i jest jeszcze jedna zła wiadomość. Na dzisiejszym treningu Agata Nowacka nabawiła się kontuzji kostki. Trener odnowy mówi o lekkim podkręceniu, ale decydujący będzie jutrzejszy poranek, czy wszystko będzie ok. Widok wijącej się z bólu Agaty był koszmarny. W tym wypadku chyba więcej grała będzie Waligórska, która ostatnio mało występuje na parkiecie. Oby kontuzja Agaty nie okazała się czymś poważnym ... :(

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 08 stycznia 2005, 21:07

Kuba pisze: Na dzisiejszym treningu Agata Nowacka nabawiła się kontuzji kostki. Trener odnowy mówi o lekkim podkręceniu, ale decydujący będzie jutrzejszy poranek, czy wszystko będzie ok. Widok wijącej się z bólu Agaty był koszmarny.

Sama poszkodowana mówi że jest nieźle i powinna jutro zagrać. Więc jedno zmartwienie mniej. :wink:

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 08 stycznia 2005, 21:15

Anonymous pisze: Oj chyba wpisujesz brednie nie znam sytuacji innych klubów ale CCC ma się dobrze i nie ma problemów finansowych i powiem więcej tylko tyle, że sponsorzy wywiązują, a przekonacie się w najbliższym czasie i dzięki władzą klubu i dobrej atmosferze wokół koszykówki kobiecej w Polkowicach będzie medal (w najbliższym czasie)

Pozdro

Wiesz, w polskiej lidze są dwa zespoły w których na kluczowch stanowiskach można by zatrudnić sprzataczki bez obawy o funkcjonowanie zespołu w krajowych rozgrywkach: W Lotosie jako trenera, a w Polkowicach jako prezesa klubu. :lol: :wink:

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 08 stycznia 2005, 21:18

majoneez pisze:
Anonymous pisze: Oj chyba wpisujesz brednie nie znam sytuacji innych klubów ale CCC ma się dobrze i nie ma problemów finansowych i powiem więcej tylko tyle, że sponsorzy wywiązują, a przekonacie się w najbliższym czasie i dzięki władzą klubu i dobrej atmosferze wokół koszykówki kobiecej w Polkowicach będzie medal (w najbliższym czasie)

Pozdro

Wiesz, w polskiej lidze są dwa zespoły w których na kluczowch stanowiskach można by zatrudnić sprzataczki bez obawy o funkcjonowanie zespołu w krajowych rozgrywkach: W Lotosie jako trenera, a w Polkowicach jako prezesa klubu. :lol: :wink:

Haha :lol: :lol:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”