Wystąpienie Henryka Langierowicza Zjeździe PZKosz

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 25 stycznia 2005, 15:58

Cavek pisze:(...)tylko niech mi nie wmawiaja ze Łódź to wschod Polski i ma sie zajac "narybkiem" z tej czesci kraju.

Kto Ci wmawia, że Łódz to wschód Polski? :shock: Umiesz czytać, to co jest napisane? Podkreśliłeś w pierwszym poście w tym temacie "Łódz ... centrum-wschód" i gdybyś jak zwykle nie zaczął snuć jakiś chorych teorii tylko ruszył głową, wpadłbyś na pomysł, że miasto to miało by być według Pana Langierowicza jedynie ośrodkiem w którym siedzibę miałby SMS zrzeszający zawodniczki z wyraznie wskazanych regionów. Tylko tyle i dla Ciebie AŻ tyle... nie ma tu żadnej wielkiej filozofii... No chyba, że się ją wymyśli na siłę.

Pozdrawiam.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Poseł SLD

Postautor: Poseł SLD » 25 stycznia 2005, 17:05

Budujemy SMS jeszcze jeden SMS.Lalalalala

Cavek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Cavek » 26 stycznia 2005, 08:45

Seba pisze:
Cavek pisze:(...)tylko niech mi nie wmawiaja ze Łódź to wschod Polski i ma sie zajac "narybkiem" z tej czesci kraju.

Kto Ci wmawia, że Łódz to wschód Polski? :shock: Umiesz czytać, to co jest napisane? Podkreśliłeś w pierwszym poście w tym temacie "Łódz ... centrum-wschód" i gdybyś jak zwykle nie zaczął snuć jakiś chorych teorii tylko ruszył głową, wpadłbyś na pomysł, że miasto to miało by być według Pana Langierowicza jedynie ośrodkiem w którym siedzibę miałby SMS zrzeszający zawodniczki z wyraznie wskazanych regionów. Tylko tyle i dla Ciebie AŻ tyle... Pozdrawiam.

Człeniu mnei naprawde wali gdzie powstanie ten SMS. Wskazalem tylko ze wskazywanie Łodzi jako SMS skupiajacego zawodniczki ze wschodu moim zdaniem jest bledem. Kolejne proby obrazania mnie przemilcze. Kultura osobista jest Ci obca.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 26 stycznia 2005, 10:37

Cavek pisze:
simon nzl pisze:Zgadzam się z Matim - skołę proponowałbym założyć własnie tam - gdzie nie ma pracy z młodzieżą. W Łodzi jest kilka klubów mimo wszystko. Ale... inna sprawa to taka, że reklamę daje się nie w tym miejscu gdzie towar jest nie znany - tylko tam gdzie się dobrze sprzedaje - żeby sprzedawał się jeszcze lepiej. Na grunt nieznany (surowy) potrzebna jest pożywka w postaci sukcesu zawodowego najpierw - promocji, tak zeby potencjalne następczynie swych sportowych wzorców garnęły się do koszykówki - tak jak ma to miejsce choćby własnie w Łodzi czy teraz w Gdyni od lat...

W Lublinie sa tradycje. Start Lublin , AZSy itd. Niewazne. Ja nie mam nic przeciwko SMS w Łodzi tylko niech mi nie wmawiaja ze Łódź to wschod Polski i ma sie zajac "narybkiem" z tej czesci kraju.

Zapomnijmy już o tej "wschodniej" Łodzi - ani tak nie jest, ani nawet nie mamy ambicji aby tak było - mnie interesuje jednak co innego - właśnie jestem za tym, żeby taki SMS czy jak tam kto chce go nazywać powstał choćby - no właśnie w Lublinie. Skoro ma tradycje to jeszcze lepiej - ale wiesz, opowieści 12-to letnim dziewczynkom o "tradycjach" to lipa a nie "lep" na trenowanie kosza. Jeśli są ku temu podwaliny trzeba pracować nad zbudowaniem zespołu, który dostarczy wzorców itd. Jak Daiva np. zaczęła trenować "podrocznikowe" dzieci - to po prostu szałem dla nich była możliwość wybiegania za (wówczas jeszcze) rączkę ze swoją "guru" i pozostałymi ligowymi (dla nich) mega gwiazdami na mecze przy pełnych trybunach - potem doping, zwycięstwo - wizerunek prawdziwych koszykarskich bogini, "którymi i my kiedyś dziewczyny może będziemy?" Teraz ten rocznik (podzielony już ze względu na poziom i obszerność na dwa) wygrywa w swojej lidze po 114-18 a przyjęty do roczników starszych również wygrywa - choć już "normalnie" - po 10-15 punktów. W tym wieku taka różnica to astronomia. Czy tym dziewczynom pomogła postać legendarnej Sędzickiej, Janowskiej, Turskiej itd? Czy MP z powiedzmy 1982 roku pomógł? - nie, potrzebny jest sukces, emocje, bliskość wzorców – na dotknięcie ręki, a nie w ekranie telewizora w najlepszym przypadku.
I za to za Was trzymam kciuki – i za inne ośrodki w kraju. Chciałbym, aby ŁKS był najlepszy, ale najlepiej... z najlepszych.
pozdrawiam

Cavek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Cavek » 26 stycznia 2005, 11:44

simon pisze:Zapomnijmy już o tej "wschodniej" Łodzi - ani tak nie jest, ani nawet nie mamy ambicji aby tak było - mnie interesuje jednak co innego - właśnie jestem za tym, żeby taki SMS czy jak tam kto chce go nazywać powstał choćby - no właśnie w Lublinie. Skoro ma tradycje to jeszcze lepiej - ale wiesz, opowieści 12-to letnim dziewczynkom o "tradycjach" to lipa a nie "lep" na trenowanie kosza. Jeśli są ku temu podwaliny trzeba pracować nad zbudowaniem zespołu, który dostarczy wzorców itd. Jak Daiva np. zaczęła trenować "podrocznikowe" dzieci - to po prostu szałem dla nich była możliwość wybiegania za (wówczas jeszcze) rączkę ze swoją "guru"
I za to za Was trzymam kciuki – i za inne ośrodki w kraju. Chciałbym, aby ŁKS był najlepszy, ale najlepiej... z najlepszych.
pozdrawiam

Dzieki za swietna odpowiedz
Cavek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 26 stycznia 2005, 13:50

Cavek pisze:Człeniu mnei naprawde wali gdzie powstanie ten SMS. Wskazalem tylko ze wskazywanie Łodzi jako SMS skupiajacego zawodniczki ze wschodu moim zdaniem jest bledem. Kolejne proby obrazania mnie przemilcze. Kultura osobista jest Ci obca.

Widzę, że się trochę podjarałeś... :D
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 26 stycznia 2005, 15:06

Seba pisze:
Cavek pisze:Człeniu mnei naprawde wali gdzie powstanie ten SMS. Wskazalem tylko ze wskazywanie Łodzi jako SMS skupiajacego zawodniczki ze wschodu moim zdaniem jest bledem. Kolejne proby obrazania mnie przemilcze. Kultura osobista jest Ci obca.

Widzę, że się trochę podjarałeś... :D

oj Seba, Seba.........

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 26 stycznia 2005, 17:00

Cavek pisze:W Lublinie sa tradycje. Start Lublin , AZSy itd. Niewazne. Ja nie mam nic przeciwko SMS w Łodzi tylko niech mi nie wmawiaja ze Łódź to wschod Polski i ma sie zajac "narybkiem" z tej czesci kraju.
Boze żeś sie uczepił tego wschodu jak rzep psiego ogona. Nikt Ci niczego nie wmawia. Łódź ma być odpowiedzialna za centrum i wschód kraju. To mała różnica od zdania ze Łódź lezy na wschodzie...
Obrazek
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”