Aleksandrowicz nie jest już trenerem Polfy
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Ja tylko, że był widziany
Serio, nic więcej nie wiem... może po prostu podglądał potencjalne kandydatki do gry w swoim zespole... a którym...
Szczerze mówiąc, mimo całej sympatii dla obecnego "pierwszego" Wisły Wojciecha Downar-Zapolskiego, nie sądzę, żeby klub ten, jesli nadal będzie miał mocarstwowe plany, nie dokonał zmiany coacha. A tak serio osoba Andrzeja Nowakowskiego pasuje jak ulał 
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
Zmiany w pabianickiej koszykówce
Środa, 18 maja 2005r.
Koszykarki PZU Polfy wywalczyły czwarte miejsce w mistrzostwach Polski. To znacznie niżej niż oczekiwano. Zarząd pabianickiego klubu rozwiązał za porozumieniem stron umowę z dotychczasowym trenerem drużyny Tadeuszem Aleksandrowiczem.
- Trener Aleksandrowicz był obecny na posiedzeniu zarządu, podczas którego ocenialiśmy postawę drużyny w minionym sezonie - mówi prezes PZU Polfy Jacek Stępniewski.
- Spotkanie odbywało się w spokojnej atmosferze. Szanujemy, to co dla naszego klubu zrobił trener Aleksandrowicz i rozstaliśmy się w zgodzie.
- Nie wiadomo jeszcze, kto będzie jego następcą. Prowadzimy rozmowy z kilkoma trenerami. Nie jest już żadną tajemnicą, że jednym z nich jest dotychczasowy szkoleniowiec CCC Polkowice Andrzej Nowakowski. Jest jednak zbyt wcześnie, aby mówić o konkretach - powiedział prezes Stępniewski.
Władze klubu zdecydowały o rozwiązaniu kontraktów z rosyjską skrzydłową Julią Iwljewą i ukraińską rozgrywającą Julią Korzeniewską. Na pewno w przyszłym sezonie w pabianickiej drużynie grać będą Gabriela Toma, Emilia Lamparska i Sylwia Wlaźlak. Z pozostałymi zawodniczkami odbędą się wkrótce rozmowy, ale decydujący wpływ na skład drużyny będzie miał nowy szkoleniowiec.
(hof) - Express Ilustrowany
Andrzej Nowakowski
Środa, 18 maja 2005r.
Koszykarki PZU Polfy wywalczyły czwarte miejsce w mistrzostwach Polski. To znacznie niżej niż oczekiwano. Zarząd pabianickiego klubu rozwiązał za porozumieniem stron umowę z dotychczasowym trenerem drużyny Tadeuszem Aleksandrowiczem.
- Trener Aleksandrowicz był obecny na posiedzeniu zarządu, podczas którego ocenialiśmy postawę drużyny w minionym sezonie - mówi prezes PZU Polfy Jacek Stępniewski.
- Spotkanie odbywało się w spokojnej atmosferze. Szanujemy, to co dla naszego klubu zrobił trener Aleksandrowicz i rozstaliśmy się w zgodzie.
- Nie wiadomo jeszcze, kto będzie jego następcą. Prowadzimy rozmowy z kilkoma trenerami. Nie jest już żadną tajemnicą, że jednym z nich jest dotychczasowy szkoleniowiec CCC Polkowice Andrzej Nowakowski. Jest jednak zbyt wcześnie, aby mówić o konkretach - powiedział prezes Stępniewski.
Władze klubu zdecydowały o rozwiązaniu kontraktów z rosyjską skrzydłową Julią Iwljewą i ukraińską rozgrywającą Julią Korzeniewską. Na pewno w przyszłym sezonie w pabianickiej drużynie grać będą Gabriela Toma, Emilia Lamparska i Sylwia Wlaźlak. Z pozostałymi zawodniczkami odbędą się wkrótce rozmowy, ale decydujący wpływ na skład drużyny będzie miał nowy szkoleniowiec.
(hof) - Express Ilustrowany
Andrzej Nowakowski
Hersi pisze:Trener pabianickiej drużyny, który rozpoczął swoją pracę w PZU Polfie rok temu, sam zrezygnował z pracy.
Prawdę mówiąc to nie chce mi się wierzyć, że sam zrezygnował z pracy, ale taka wersja jest wygodna dla wszystkich
A według mnie jest to bardzo prawdopodone.
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!
- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
A dla mnie jednak mało prawdopodobna i zgadzam się z Hersim, a i tak pewnie nigdy nie dowiemy sie jak było naprawdę, prawda mogła lezeć gdzies po środku, mała sugestia ze strony władz klubu... Koniu ponoc tez sam sie z Wisły zwolniłKowalik pisze:Hersi pisze:Trener pabianickiej drużyny, który rozpoczął swoją pracę w PZU Polfie rok temu, sam zrezygnował z pracy.
Prawdę mówiąc to nie chce mi się wierzyć, że sam zrezygnował z pracy, ale taka wersja jest wygodna dla wszystkich
A według mnie jest to bardzo prawdopodone.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”