Plany Nova Trading

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
natalia
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: natalia » 17 maja 2006, 16:18

Jesli zespol z Torunia szuka wzmocnien to dobrym kierunkiem na pewno nie jest osoba Doroty Piątkowskiej. Nie chodzi tylko o umiejętnosci ( sezon słaby, niektore mecze tragiczne, fatalne), ale rowniez o brak zaangazowania w treningi, mecze. Z całą pewnością Dorocie bardzooo dużo brakuje do profesionalisty w tym fachu.

Natomiast Gosie Chomicka polecam jak najbardziej. Dziewczyna mloda, ambitna, waleczna o duzych umiejetnosciach. Przyznam, ze w Chełmie w poprzednim sezonie powinna grac ponad 10 minut. No ale "trener" mial inną koncepcje ( o ile wogole ją miał)
Obrazek
Obrazek
Natalia Marczanka- najlepsza rozgrywająca w PLKK :)

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 17 maja 2006, 20:52

Nie dziwi mnie chęć powrotu Cheły, Doty i Szpili bowiem Toruń to matecznik tych koszykarek, w którym grały przez wiele lat. Powrót Szpili byłby nie lada wzmocnieniem,co do reszty można mieć wątlpliwości. nie szokuje natomiast wypowiedź "Kozła", sorry ale z czym do ludzi? :shock: Nie obrazając Elizy Gołumbiewskiej, ale najlepsza koszykarka to nie jest,dziwi mnie więc ta wypowiedź, tym nbardziej w kontekście długiej przerwy po kontuzji. Jeżeli to "wzmocnienie" dojdzie do skutku, to najpierw zaczekałbym z opinią na koniec sezonu PLKK.

Cieszy natomiast aktywność Torunia na rynku transferowym, oby reszta zespołow podązyła tym tropem, a nie rozpoczela kompletowanie zespolu za piec dwunasta, jak to ma w zwyczaju pare klubow :wink:

zawodniczka
Żak

Postautor: zawodniczka » 17 maja 2006, 21:16

SZPILA i tak nie wrofi do torunia bo w Pabianicach podpisala kontrakt :D :D :D :D Noi wszyscy fani kosza w P-ce sie ciesza

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 17 maja 2006, 21:57

Saletra pisze:
Cieszy natomiast aktywność Torunia na rynku transferowym, oby reszta zespołow podązyła tym tropem, a nie rozpoczela kompletowanie zespolu za piec dwunasta, jak to ma w zwyczaju pare klubow :wink:

Jak dla mnie to na razie tylko słowa. Nie mogę uwierzyć, że kryje się coś więcej za tym. Zapewnienia o walce nie tylko o utrzymanie na razie są puste. Nic więcej.

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 17 maja 2006, 22:35

Saletra pisze:Nie dziwi mnie chęć powrotu Cheły, Doty i Szpili ...

Po pierwsze nie Cheły tylko Pcheły,tudzież Pchełki a po drugie jestem prawie pewien ze Pchełka nie przyjdzie do Torunia.
IDŹ SWOJĄ DROGĄ NIE DAJ SATYSFAKCJI WROGOM

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 18 maja 2006, 11:21

GURU pisze:

Po pierwsze nie Cheły tylko Pcheły,tudzież Pchełki a po drugie jestem prawie pewien ze Pchełka nie przyjdzie do Torunia.

Zostaje w Brzegu???
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 18 maja 2006, 13:51

MARAS pisze:
GURU pisze:

Zostaje w Brzegu???

Nie jestem pewien ale tak usłyszałem,ze zostaje w Brzegu
IDŹ SWOJĄ DROGĄ NIE DAJ SATYSFAKCJI WROGOM

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 19 maja 2006, 07:58

Wrócą dobre znajome?

Wzmocnienia Nova Trading

Emilia Lamparska, Dorota Piątkowska i Joanna Chełczyńska - to najbardziej prawdopodobne wzmocnienia Nova Trading Toruń. Pierwsze decyzje mają zapaść w przyszłym tygodniu.

Cała trójka grała już w Toruniu, Lamparska i Chełczyńska zresztą są wychowankami klubu, Piątkowska spędziła tutaj trzy sezony. Najbardziej utytułowaną koszykarką jest z pewnością Lamparska, reprezentantka kraju, ostatni sezon spędziła w mocnej Polfie Pabianice (śr, 9 pkt, 3 zb, 36 razy trafiła z dystansu). Piątkowska grała ostatnio w Meblotapie Chełm, a najbardziej doświadczona Chełczyńska w Cukierkach/Odrze Brzeg.

Torunianie interesują się także kilkoma zawodniczkami z Poznania, m.in. rozgrywającą Moniką Siborą. Rola środkowej najprawdopodobniej zostanie powierzona Amerykance.

- Wzmocnieniami z zewnątrz zajmiemy się od początku przyszłego tygodnia. Na razie chcemy sfinalizować wszystkie rozmowy z naszymi dotychczasowymi koszykarkami - mówi prezes klubu Adam Banaszak.

Na razie cały zespół będzie trenował do końca maja. Torunianie wciąż także nie wiedzą, z iloma zespołami przyjdzie im w przyszłym sezonie rywalizować w Polskiej Lidze Koszykówki Kobiet. PZKosz chciałby, żeby w najwyższej klasie zagrała Szkoła Mistrzostwa Sportowego z Łomianek, a w tej sytuacji promocję otrzymałaby także Duda Leszno. Decyzja w tej sprawie ma zapaść 22 maja.

(jp) Gazeta Pomorska

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 19 maja 2006, 08:10

Z tego wynika, że Lamparska jeszcze nie podpisała kontraktu z Polfą.

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 19 maja 2006, 11:30

Emilia Lamparska, Dorota Piątkowska i Joanna Chełczyńska - to najbardziej prawdopodobne wzmocnienia Nova Trading Toruń. Pierwsze decyzje mają zapaść w przyszłym tygodniu.

(jp) Gazeta Pomorska

:lol: :lol: :lol: :lol: - ja to tylko tak mogę skomentować :lol:
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 19 maja 2006, 14:09

Edzia pisze:

(jp) Gazeta Pomorska

Hmm... zawsze można zrobić coś na zasadzie wypożyczenia...za małą opłatą ;)

pozatym... nie takie rzeczy już słyszałem i widziałem ;-) kontrakty sie rozwiazują baaardzo szybko jak trzeba :)

zawodniczka
Żak

Postautor: zawodniczka » 19 maja 2006, 22:22

JEZUUUUUU tylko nie SZPILA :( :( :( :( :( przeciez sam Herkt mowil ze zostanie!!!!! Mam nadzieje ze bedzie w Polfie

a swoja droga fajne bajki ten pan redkator wymyslil aby Szpila przeszla do Torunia chyba zart~!!!!!! :shock: :shock: :shock:

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 19 maja 2006, 23:04

GURU pisze:

Po trzecie, jak zwał tak zwał, wiadomo o kogo chodzi. Natomiast muszę się zgodzić, że Pchełka brzmi znacznie bardziej sympatycznie. Jestem ciekawy decyzj iwspomnianej zawodniczki- czy zdecyduje się wrócić na stare śmieci?

Piątkowska przy takiej formie faktycznie nie będzie żadnym wzmocnieniem, także akurat z usług Doty bym zrezygnował na miejscu działaczy z Torunia. Czas pokaże jak będzie.

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 20 maja 2006, 10:58

mati pisze:
Edzia pisze:

(jp) Gazeta Pomorska

Hmm... zawsze można zrobić coś na zasadzie wypożyczenia...za małą opłatą ;)

pozatym... nie takie rzeczy już słyszałem i widziałem ;-) kontrakty sie rozwiazują baaardzo szybko jak trzeba :)

Oczywiście, że można rozwiązać niedawno co przedłużony i podpisany kontrakt. Ja tesh nie takie rzeczy widziałam i słyszałam.
Tylko co, jeśli dana zawodniczka już powiedziała, że w tym roku barw klubowych na pewno nie zmienia?

Natomiast jeśli chodzi o wypożyczenie za 'drobną' opłatą. Myślę, że po tak udanym sezonie Szpili nigdzie wypożyczać nie będziemy chcieli. Nooo..., chyba że do amerykańskiej ligi :wink:.
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

zawodniczka
Żak

Postautor: zawodniczka » 20 maja 2006, 11:14

Edzia nawet sobie nie zartuj z ta amerykanska liga a kto bedzie podziwial piekne rzuty za 3 :D :D :D :D

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”